Igazságot a villamosvezetőnek!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Igazságot a villamosvezetőnek! petíció automatikusan generált fórumtémája

boci

#101

2013-06-21 08:51

Ha valaki felborít egy égő gyertyát és tüzet csinál, és kedvesen elbeszélgetnek vele és m ég sajnálják is közben újból megfogja csinálni, de az aki emiatt megégeti magát, vagy elbeszélgetnek vele és a bajnak megfelelő mértékű büntetést kap érte, az meg fogja gondolni. A pofon ilyen. Az elbocátás túlzás.

kisgalád

#102

2013-06-21 09:10

Nem szeretek gyakran kommentelni, inkább olvasó vagyok. De ami itt ezzel az üggyel kapcsolatban folyik az egy vicc.

Elöljáróban leszögezem, SOHA SEMMILYEN HELYZET NEM AD MENTSÉGET ARRA, HOGY EGYIK EMBER MEGÜSSE A MÁSIKAT. Akkor se, ha a másik férfi, vagy nő, de nem terhes, meg akkor se, ha csóró magyar és nem nagyszerű brit állampolgár. Viszont bizonyos körülmények érthetővé, ha nem is menthetővé teszik a mostani esetet. A szerencsétlen vezető azt hitte megölt két embert. Kiszáll, látja, hogy jól vannak, elkezd velük kiabálni. Érthető, ugyanis nem csak a két lady, de ez a szerencsétlen nulla kis ex-BKV alkalmazott is lehet sokkhatás alatt. Mert a villamos alá kerülés gondolata nem üdítő ugyan, de talán az se, ha valaki szeme előtt lepereg az élete, mert azt hiszi most ölt meg két embert. (Igazi szerencse, hogy nem tudta, hogy ráadásul még külföldiek is, akkor kétszer ennyire meg kellett volna ijednie nem? Mondjuk én nem tudom mi a jelentőssége ennek, de úgy tűnik a sajtó és a nagyságos kismama szerint ez igen releváns körülmény). Erre a két lady vigyorog (ez még lehet az őket ért sokk miatt), majd beint, vagy ahogy a hölgyemény fogalmazott: „A villamos ekkor megállt a zebrán, és a vezető elkezdett velünk üvöltözni, miközben az utasok dörömböltek neki a fülkéje ablakán, hogy induljon tovább, mert olyan helyen állt meg, ahol nem szabad. Mi dühös gesztusokkal válaszoltunk neki.” Na ekkor elcsattan az ominózus pofon. NEM a szabálytalankodás, hanem az ezt tetéző provokáció miatt. „Dühös gesztus”, ó milyen szép körülírása annak, amit csináltak! A dörömbölő utasok, egy külön vicc, teljesen életszerűtlen, csak gondolom jobban esik így gondolni a történtekre.

Én gyenge kis magyar agyammal úgy vélem ilyen helyzetben kicsire összehúzom magam, ha üvöltenek is velem, mert ugye egyrészt remegek, mint a nyárfalevél, örülök hogy élek, másrészt mert nagyon is az én hibám az egész. Vajon ha a két lady száján kicsúszott volna egy-egy hangos sorry, és nem beintenek, akkor is lett volna pofon?

Lenne pár kérdésem a nagyságos, nagyon áldott állapotú brit ladyhez:

1.Azt nyilatkozta, hogy nem is mentette meg az életét a vészfékezés, mert ő sokkal jobb reflexekkel már töredékmásodperccel korábban visszaugrott a járdára. Ezt honnan kellett volna a vezetőnek tudnia? Szegény nem tudta, hogy egy valódi Jane Bonddal hozta össze a sors, aki még 6 hónapos terhesen is annyira fürge és ura a testének, hogy kivágja magát a szorult helyzetből. Ha már itt tartunk, honnan veszi ezt a hölgy? Az ő felsőbbrendű brit agya képes ilyen tisztán emlékezni az események minden másodpercére és helyes sorrendjére? Biztos nem lehet, hogy a fékezés és a visszaugrás ugyanakkor történt? Nem lehet, hogyha nincs vészfék, akkor mégis elütik, mert az ugrással késett pár pillanatot? Vagy „csak” begyűrte volna maga alá a villamos az egyik lábánál fogva?

2.Ha szerinte nem is kellett a vészfék, mert ő olyan ügyes, ezt a villamosvezető nem tudhatta, tehát belekényszerítette a fékezésbe. Ezt nem tudom érti-e a hölgy. Vajon belegondolt-e, hogy itt nem csak róla, a barátnőjéről, meg a magzatról volt szó, hanem a villamoson utazó többi utasról is, arról a párszáz emberről, akik a villamoson felborultak a vészfékezés hatására? És ha ott sérül meg valaki?

Speciel a villamoson is utazott terhes nő, ezt írta:
" A villamoson voltam, közvetlenül a vezetőfülke mögött. Minden úgy történt, ahogy a vezető mondta. Babát várok és ha nem ülök, simán elestem volna, akkorát kellett fékeznie. Mikor a vezető visszaült a helyére, elnézést kért az utasoktól a fékezés miatt és kérte, ha valaki megsérült, jelentkezzen a Széll Kálmán téren. Remegett a hangja, lehetett hallani, hogy nagyon feldúlt. Nagyon sajnálom, én is írtam a bkk-nak, de úgy látszik, hiába..."
Persze ő csak egy értéktelen magyar anya, de gondoljon bele a lady, hogy turistaszezon lévén lehetett volna másik brit polgár is.

3. Azt is nyilatkozta: „Belátom, hogy ostobaság volt anélkül átkelni a zebrán, hogy balra néztem volna, de 30 évig éltem Nagy-Britanniában, így reflexből a jobbról érkező forgalmat vártam.” Nos egyszerű a megoldás: nem kell se jobbra, se balra nézni, mert szemben a közlekedési lámpa PIROS márpedig ez mindenhol tilosat jelent, így az Egyesül Királyságban is, ha jól tudom, ugye? Ha jól tudom, ezért a szabálytalan átkelésért ott még büntetnek is, nem villamosvezetőket, hanem gyalogosokat, igaz? Ha meg mégis szabálytalankodni támad kedvünk, akkor mindkét irányba tessen körbenézni, de nagyon, mert most még jó darabig nemcsak a saját bőrét viszi a vásárra, de a gyerekéét is.

4. Ez külön tetszik: „Nem értem, hogy a vezető miért reagált ilyen agresszívan.” Talán a „dühös gesztusok” miatt?

5. „Tudom, hogy hibáztam, amikor nem néztem körül rendesen. Soha többé nem követem el ezt a hibát.” Remek! Tehát ezentúl is át fogsz menni a piroson (terhesen, majd babakocsival), de majd jobban figyelsz szabálysértés közben???? De jó, hogy ez a nagy tanulság neked.

6 „Nagyon megkönnyebbültem, hogy a kisbabám és a barátaim is jól vannak.″ Kész szerencse, de a baba ugye a vészfék miatt van jól? Mert a pofon (egy darab, nem verés, nem felpofozás, ahogy a hatásvadász cikkek írják) nem veszélyeztette a gyereket. Nem vagyunk mi nők dajkahalak, hogy a szánkban hordjuk ki az utódainkat. Legalábbis azt tapasztaltam, hogy a gyerek az arcunktól lejjebb helyezkedik el. Nálad is?
Ettől függetlenül szerintem se lehet egy nőt (terhes, nem terhes, brit, magyar, szuahéli, mindegy) megütni. Mellesleg férfit se. Meg gyereket se.

7.Azt is nyilatkozta, hogy nem szeretné, ha a vezető elvesztené a munkáját. Ha ez így van, miért kellett a rendőrségi feljelentés, a médiacirkusz, meg az egész kórház, nagyhalál jelenet, földön sírással meg mindennel? Mit gondolt mi fog történni a vezetővel? Mi mást reagálhat a BKV, jóhíre (?) megőrzése érdekénben, mint, hogy példát statuál, és kirúgja? Ha nekem annyi lenne a célom, hogy büntessék meg, de ne veszítse el az állását, megírnám a panaszlevélben a történteket a BKV-nak, akkor a vezető fegyelmit kap, és valószínűleg egy időre felfüggesztik, vagy garázsszolgálatra teszik. Ezt meg is érdemelte volna, mert nem pofozkodunk!

Ha már a médiumok felrótták a szerencsétlen vezetőnek, hogy nem észlelte, hogy a lady egyrészt brit, másrészt állapotos (még mindig nem értem ezek miért fontosak), azt miért nem róják fel a hölgynek, hogy miatta most egy évtizedek óta becsületesen dolgozó, balesetmentesen vezető ember aránytalanul nagy büntetést kap? Hogy miatta lett munkanélküli és hajléktalan? Mert ugye kiteszik a szolgálati lakásából is. Meg azt is észlelnie kellett volna, hogy van az illetőnek egy 7 éves kislánya, akiről most nem tudni, hogy és hol fog gondoskodni. Végül is, ha az állampolgárságot kötelező észlelni más emberről ránézésre, akkor a családi helyzetet is. Vagy az ő 7 éves magyar kislánya kevésbé fontos?

8. A lady elmondta: sok múlik azon, miként folytatódik az ügy. „Nem azt akarom, hogy börtönbe kerüljön, nem akarok neki rosszat, de nagyon ijesztő volt, főleg az, hogy nagyon sok idő telt el a fékezés és a pofon között”. (Mi volt a sok idő, 1 óra, fél óra, vagy 30-40 másodperc?)
Nos remélem elégedett az ügyintézéssel, a gonosz vezetőt kirúgták és utcára tették, mehet a híd alá a gyerekével. Igazi happy end.

Mond valamit az a szó a ladynek, hogy álszentség?
Vajon miért nem tudok hinni neki?

A vezető azt nyilatkozta, sajnálja, nem tudja mi történt vele, sokkos volt, de maga is helytelennek érzi a tettét. Ahogy az is. DE: ő feljelentette magát a munkáltatójánál, rögtön az eset után, és bocsánatot is kért a hölgyeménytől nyilatkozatban. Miért van, hogy neki hiszek is? Mert esetleg az ő tettei összhangban vannak a szavaival?


9. Na ezt külön öröm olvasni a ladytől: „Mindig panaszkodtak az emberek, hogy milyen rosszul mennek itt a dolgok, de a saját szememmel most láttam ilyesmit először” és „Most értettem meg, miért kérdezik mindig tőlem, hogy miért jöttem ide.”
Jó kérdés. Miért jöttél ide? Ha az elmúlt 3 évet Londonban töltöd Budapest helyett egy sokkal fejlettebb helyen élnél, ahol nem ütik meg a nőket sohadesoha. Mondjuk premier planban élvezhetted volna a zavargásokat, mikor a nagyonfeljlettkulturált London égett, fosztogattak stb. Ilyen nálunk még nem volt, mert bizony itt olyan rosszul mennek a dolgok, hogy egy rendes pár napos zavargásra se telik. A metró is jobb, több a vonal, olcsóbb a jegy, igaz előfordult már ott pokolgép, meg gáztámadás, de akkor is, ott jobb.

Vajon erről mit gondolnak a magyar barátaid? Már ha bárkit is megajándékoztál közülünk a barátságoddal? Egyetlen ember tettéről minősíted az országot és a benne élőket? A barátnőm 2 éve Londonban volt, a 2 hetes vakációja harmadik napján kitépték a kezéből a fényképezőgépet, mégse mondta, hogy minden brit tolvaj, pedig még csak 2 napja tapasztalta az ottani életet, nem 3 éve.

Vendég

#103

2013-06-21 09:32

Kérem a BKV-t hogy tegyen feljelentést a hölgy ellen közúti veszélyeztetés címén.
KMonika

#104 Re:

2013-06-21 09:44

#102: kisgalád -

Ezt szépen megfogalmaztad, abszolút egyetértek veled.Mindenki azt hiszi, mi aki a vezetőt védjük a pofon mellett kampányolunk.Nem igaz, hogy nem fogják fel többszöri kifejtésre sem, hogy mire gondolunk.

Már leírtam, de valóban érdekelne ha ez a hölgyemény utazik az ominózus villamoson és egy barom miatt a hirtelenfék következtében elesik, baja esik neki vagy a magzatának, kinek mutogat, kit jelentget, kit tart hibásnak???

Ahogy az is, ha egy magyar állapotos anyuka csinálja ezt meg Londonban akkor mi történik....

A 6 éves fiam már mindkét irányba szétnéz közlekedésnél.Nem megy át a piroson.De ha egy ilyet okozna már van benne annyi, hogy totál rémülten elcsukló hangon suttogná, hogy "bocsánat" és nem vigyorogva mutogatna meg vádaskodna, pedig egy kisgyerek.Ha netán ijedtemben lekevernék ezért neki egy pofont teljesen biztosra veszem, hogy még a sírást sem kezdené el, tudná, hogy miért kapta és zsebre tenné....

Amikor 2 hónapja én utaztam az 50-es villamoson és kiugrott elénk egy baromarcú (hasamban a baba, kezemben a 2 évesem, mellettem a 6 évesem állt) mi is borultunk.Kész szerencse, hogy nem lett bajunk.Szívem szerint én magam lekevertem volna egy pofont a hülyének, de hát ő ár darabokba volt, így max arra volt "jó" az eset, hogy "látod, kisfiam, ezért mondja anya, hogy ne menjünk át a piroson, mert nem túl esztétikus látvány utána az ember darabokban, na meg ugye annak sem kellemes aki pofára esik miattunk a villamoson?)


Vendég

#105

2013-06-21 09:49

Maximálisan a villamosvezető pártján állok és támogatom őt!

Vendég

#106 Re: Re:

2013-06-21 11:00

#96: gesztenye - Re:

Ha elüti őket semmi baja nem történt volna,hisz ők léptek tiloson a villamos elé!!!!

 


Vendég

#107 Re: el kell küldeni.

2013-06-21 12:31

#14: bullox - el kell küldeni.

A bemutatás lelki sértés (elég komoly).
Azt SZABAD???
"nagyon szomorú a kórképe a magyar társadalomnak", hogy az meg van engedve.
Próbálnád csak meg "anyázni"  kultúrális hagyományai miatt erre érzékeny népcsoport
egy tagját! Perceken belül fél kiló vas lenne benned!
Akkor próbáld meg magyarázni neki, hogy ezt nem "illik".

Előbb volt a lelki sértés, utána a testi sértés.
Jogos önvédelem.
Biológiai lények vagyunk, az elfojtott stressz halált is tud okozni.
Úgy ölte volna meg a nő a v.vezetőt, hogy egy ujjal sem ért hozzá.
Lehet hogy ez a pofon mentette meg az életét.


Vendég

#108

2013-06-21 13:18

Életeket mentett,ezt kell figyelembe venni és megköszönni inkább!
Az nem kifogás,hogy Angliából jött a hölgy,3 éve itt él és nem hiszem,hogy kint csak 1 felé kell nézni és piros lámpánál átsétálni.Röhögtek és bemutattak a barátnőjével;én a nyakát tekertem volna ki! Igazi felelőtlen az " ártatlan nő"!
20 év balesetmentes vezetés és egy békés villamosvezető,,megéri példát mutatni a média felé is és tönkretenni ezt az embert a kislányával?
Remélem normális elbírálásban részesül és nem teszik lehetetlenné!Elég teher van rajta most:(

Vendég

#109

2013-06-21 13:46

Nem helyes megütni senkit, de pirosban egy több tonnás jármű elé sem helyes lépni! Nem azt helyeslem, hogy megütötte a nőt, hanem azt ellenzem, hogy vizsgálat és mérlegelés nélkül kirúgták sok éves, probléma mentes munka után!! Ne tegyék tönkre az életét!!

Vendég

#110

2013-06-21 14:41

Állásából nem szabad kirúgni a villamosvezetőt!

Vendég

#111 Re: el kell küldeni.

2013-06-21 14:49

#14: bullox - el kell küldeni.

A kórképe a MAGYAR NEMZETI társadalomnak éppen az ön megnyilvánulása!


Vendég

#112 Re:

2013-06-21 15:00

#102: kisgalád -

Nagyon tetszik a komment! Ebben minden benne van, amit én is gondolok.


Vendég

#113 Re:

2013-06-21 15:05

#103: -

Teljes mértékig támogatom!Adatok ,akár tanuk megvannak.


Vendég

#114

2013-06-21 15:23

NE bocsássák el a villamos vezetőt az állásából.
Nem kérem hogy dicsérjék meg, de az elbocsájtás az erős túlzás! Szerintem ő szenved legjobban ettől a helyzettől, ez már pont elég büntetés a számára!!!
És akkor arról nem beszéltünk, hogy egyedül neveli a gyermekét. Szorgos, dolgos, tisztességes embert NE rúgjanak ki!
Köszönöm.
Cserébe ezentúl veszek bérletet!!!!

Vendég

#115 Re:

2013-06-21 15:27

#94: laszmaj -

Tökéletesen így van!Szemellenző fel,megfelelnivágyás indul.Emberanyag van,veszteséget leírjuk.Alkalmassági vizsgára az összes BKK-BKV vezetővel!

Gitta

#116 Re: Gitta

2013-06-21 15:31

#95: -

Túrkálná  volna tovább az orrát..........

angyalszem

#117

2013-06-21 15:34

Nos, kedves habzó szájjal ugató egyének, akik azért ugattok, mert egy figyelmetlen, szabálytalankodó, a helyzeten vihorászó, majd a helyzeten sokkot kapó villamos vezetőnek jól bemutogató anyázó nő (akiről csak később derült, ki, hogy terhes) kapott egy pofont. Nos, személy szerint nem pártolom a pofont, DE, gondoljon bele minden habzó szájjal ugató a helyzetbe (és most ne csak azt nézzék legalább csak egyetlen egyszer, hogy terhes nő, ja, brit nő) villamos, rajta több utas, akinek az épségéért a vezető a felelős, adva van neki a zöld jelzés.Adott egy nő (aki terhes, de ez nem látszik rajta) adott egy piros lámpa, amin a kedves nő a PIROS JELZÉS ELLENÉRE át akar vonaglani. A vezető azt hitte, hogy szétlapította őket, vészfék, a vilin is van egy állapotos nő, aki ha nem ül elesik. Vezető le ( ebbe az idegállapotba tessék belegondolni vagy ti nem vezettek autót? veletek még nem történt ilyen?) a vili előtt tesped a nő a barátosnőjével és vihognak a helyzeten (megjegyzem 30egynéhány évesen vihogni egy ilyen helyzeten, hát no komment ) és mikor a szerencsétlen vezető ezt látva megkérdezi, hogy meg akartok halni? akkor a kedves hölgyemény még be is mutat. nos, ti biztosan ezek után is azon aggódtatok volna, hogy jól van e meg stb. na ne röhögtessetek már és fogjátok már fel végre, hogy nem azért durrant el az agya a vezetőnek mert elé léptek, hanem mert bemutattak neki. megjegyzem mégegyszer, NEM PÁRTOLOM A POFONT, bár én lehet az7 ujját törtem volna, de én nő vagyok. a másik pedig, hogy az 5 és 2 éves lányom is tudja hogy piros jelzésnél nem lépünk le, ha pedig balfék vagyok, akkor nem pofázok, nem mutogatok, hanem behúzom fülem farkam, bocsánatot kérek és szépen, amilyen gyorsan csak tudok haza húzok a büdös .......ba. ennyit akartam, kösz ha vetted a fáradságot és végigolvastad.ui: mikor terhes voltam 2x is, még jobban odafigyeltem, hogy ne veszélyeztessem se a saját se a gyerekeim életét. és.......az én hozzátartozóimat pedig megtanították közlekedni, így kizárt, hogy bármelyik is így járjon. a közlekedéshez ÉSZ is kéne. (olvastam a nö levelét, de az is érdekes, hogy sokkos állapotban azért van energiája végigtelefonálni az összes médiát meg levelet irogatni mindenkinek. na, el lehet gondolkodni egy kicsit ezen.)

Vendég

#118 Re: precedens döntés

2013-06-21 15:49

#18: ExMogyiHÉV - precedens döntés

Nem kell feltételesen írnod ,mert ez TÉNY. A hosszú névsorban ott az én nevem is!IGAZSÁGTALAN a JÁRMŰVEZETŐ szankcionálása!

Alma

#119 Re: aláírás

2013-06-21 16:36

#1: mehecskeeee - aláírás

Szerintem se kell egy hirtelen felindulás miatt valakinek egy életen át szenvedni. Mindketten nagyot hibáztak. Az biztos, én szeretném ha a hibáim után kapnék 2. esélyt és szerintem ezt mindenkinek meg kell adni!!!!!!!!!!!

Bárcsak átgondolnák...

Az erőszak nem megoldás, de tényleg mindenki gondolja át mit tett volna ha.... !!! és aztán irogasson!!!

 


Vendég

#120 Re: Re: Re: aláírás

2013-06-21 19:00

sofőr

#121 Re:

2013-06-21 19:04

#70: Katalin -  

 Érdekes, tanulságos történet és tényleg hasonlít a villamos-esetre. Te is megérdemelted a maflást, a brit tyúk is. A különbség annyi, jogy neked 12 évesen több eszed volt, beláttad, hogy vétkeztél és nem csináltál műsort.


Vendég

#122

2013-06-21 20:50

Ne rúgják ki a villamosvezetőt!!

Vendég

#123

2013-06-21 20:53

azt gondolom, nem Ő volt valójában a hibás. Körültekintő, reális ítélkezés kéne, de itt Magyarországon ez nem divat sajnos !!

Vendég

#124

2013-06-21 21:15

Megértem a villamosvezetőt, hiszen balesetveszélyes helyzetben szinte minden ember sokkot kap. Szeretném, ha nem bocsájtanák el az állásából! Több ilyen ember kéne a BKV-hez a jó reflexe miatt, mert megmentette két ember életét, pedig a hirtelen fékezés miatt az utasok is megsérülhettek volna.
Kívánom, hogy mielőbb visszakapja az állását, és jó egészséget a kislánya felneveléséhez.
agella

#125 Re: Re: aláírás

2013-06-21 21:29

#22: - Re: aláírás "

"Kedves" Vendég!

Itt név nélkül irogatsz, ráadásul a helyesírásod is csapnivaló! A terhes kismama tette az mi? Balesetveszély okozása, több ember testi épségének veszélyeztetése, ráadásul a saját gyermeke életének veszélyeztetése! Őt miért nem jelenti fel végre valaki?!

Arra hivatkozik, hogy jobboldali közlekedéshez szokott, amikor már három éve itt él Magyarországon?! Ugyan már!!!!

Inkább örüljön, hogy épp bőrrel megúszta az egészet!