Igazságot a villamosvezetőnek!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Igazságot a villamosvezetőnek! petíció automatikusan generált fórumtémája

KMonika

#76 Re: Re: Re:

2013-06-20 20:38

#72: - Re: Re:

Kicsit nézz már utána, hogy SZAKEMBEREK mit javasolnak, ha egy ember sokkot kap vagy hisztirohamot (nem egyszerű, mezei hisztiről van szó, hanem rohamról). Ilyenkor erős sokkhatás kell, ami váratlan és kibillenti abból az állapotból a másik felet.Itt szokták példaként felhozni a pofont.Nem kellene összekeverni ezt a tehetetlen dühből vagy az erőszakos bánásmódból adott pofonokkal.Nem a hisztimet nem tudtam kezelni, hanem valamitől olyan erős roham jött rám, hogy teljesen elvesztettem a realitásérzékemet és ki KELLETT billenteni.Nem voltál ott, pár mondatból ítélsz.(Ahogy az lenni szokott általában) :))

10 éve vagyunk együtt, volt már nekünk is sok minden a házasságunkban ennyi idő alatt, de soha se előtte se utána nem ütött meg, pedig visszagondolva én is tettem/mondtam már olyat felelőtlenül amiért én a helyében adtam volna magamnak.Bármilyen fura még magammal szemben sem vagyok ennyire elfogult, van önkritikám.

Szóval igen, köszönöm kérdésed, örömmel megszülöm neki a 3. babát is. :)

Bárkivel előfordulhat, hogy elborul az agya egyébként bizonyos helyzetben.Amennyiben ez egyszeri eset és nem rutinpofozkodó az illető, úgy igenis mérlegelni kell a dolgot és nem azonnal máglyára vetni, meg feltételezni, hogy na majd akkor ezután ő mekkora agresszív állat lesz és mindig mindenért ütni fog (gondolok itt pl a villamosvezetőre aki 20 éves pályfutása alatt azért megélt ezt-azt mégis ez volt az első ilyen esete).

Nem mondom még mindig, h helyes volt.Azt mondom, megértem az adott helyzetben mitől szállt el az agya és h mivel a történetben senkinek sem történt maradandó károsodása, nagyon erős egy ilyen rossz húzásért az életét felfordítani, romokba dönteni.

 


Vendég

#77

2013-06-20 20:51

A vezető csak akkor kapjon bárminemű felelősségrevonást, amennyiben a nőt is felelősségre vonják többrendbeli gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés címén.

Vendég

#78 éljenmindenfelelőtlenidióta

2013-06-20 20:58

Itt bűncselekmény egyetlenegy történt: a villamosvezető elbocsájtása. Ez tudniillik közerkölcsrombolás - azon túl, hogy két ember életét teszi tönkre.
Holnaptól majd én is ott fogok szaladgálni a villamos előtt, és hadd menjen szent mártír-hírem szerte a nemzetközi sajtóban - nyelvet öltögetek és szamárfüleket billegetek a vezetőre. (Ha még marad olyan szerencsétlen, aki ezek után hajlandó ezt a potenciális bűnözői munkakört betölteni. Én semmi pénzért nem állnék semmi módon a BKV szolgálatába, soha. És - eddig is kevéssé szorultam rá - eztán inkább gyalogolok, de egy fillért nem költök rájuk többé.)

Vendég

#79

2013-06-20 21:07

BKV-járművezetők! Kiálltok-e egymásért?
Szervezzetek sztrájkot.

Vendég

#80

2013-06-20 21:10

Én is voltam villamos vezető! Tudom, hogyan lehet megállni egy UV villamossal is.

Vendég

#81 éljenmindenfelelőtlenidióta

2013-06-20 21:34

http://www.hir24.hu/belfold/2013/06/11/elvandorolnak-a-bkv-soforok-is/
Hajrá!
És igenis: álljon a sarkára és álljon ki a másikért minden becsületes járművezető!

A méltatlankodó hölgyet pedig kéretik megbüntetni, amint az neki a magyar törvények szerint jár.
(Esetleg lehetne rá emlékeztetni, hogy külföldön van, nem otthon, és ez nem feltétlenül csak azt jelentheti, hogy bantunégerek közé keveredett, hanem hogy vendégségben az illem és az intelligencia azt diktálná, hogy én igazodjak a környezetemhez, nem a környezetemet köpködjem azért, mert nem olyan, mint én.)
vendég

#82

2013-06-20 21:42

Mind a két fél hibás és mind a kettőnek vállalni kell a következményeket.
Tessék egy kicsit elgondolkodni aki a villamos vezetőt védi!
Bárkit valaki csak úgy pofon verhet?
- Mert bevágott eléd az autóval és mikor rádudáltál akkor bemutatott az ujjával neked?
- Az üzletbe eléd tolakszik és félerők mikor szólsz elküld a fenébe?
Ez csak két példa a való életből, akkor ezek az illetők megérdemelik?
Senki nem érdemli meg.
Mind a két fél nagyot hibázott vállalniuk kell a felelősséget bármi legyen az.
A nőt a rendőrsének kell felelősségre vonnia.
A vezetőt meg BKK-nak az övé a súlyosabb mivel "közfeladatot" lát el.
Ez a viselkedés amit a vezető tanúsított nem megengedett.
Hirtelen felindulásból követte el az azt jelenti nincs önkontrollja.
Akkor most, hogy küzdünk a például a családon belüli erőszak ellen?

Vendég

#83 éljenmindenfelelőtlenidióta

2013-06-20 22:07

#82-nek és másoknak?
Eszem ágában sincs divatba hozni a pofozkodást. A villamosvezető nagyot hibázott. Azonnal elismerte, és a vizsgálat során készséget tanúsított, hogy segítse a pontos feltárást. Büntetés (áthelyezés, felfüggesztés) nélkül nem viheti el az ügyet, ez világos. (Különben felkérhetnénk a járművezetőket, hogy eztán üssék jogos dühökben a hülye népet, ahol érik.)
De könyörgöm: DISZTINGVÁLJUNK MÁR!!! Ezért a kiprovokált pofonért (38 fokos hőgutában) statáriális eljárással azonnal ki kell végezni az illetőt?! Mert nem foglalkoznak az ügyével: egyszerűen pár óra alatt kivágták az állásából és a lakásából a hét éves kisgyermekével a trágyadombra, mint egy döglött pockot! A dicső BKV!!! (Miközben az angol nacsacsa továbbra is megbántott mártír szerepében fogadja kéjjel a bantuk térdencsúszását...)
KMonika

#84 Re:

2013-06-20 22:14

#82: vendég -

Egyetértek veled abban, hogy valahol mindkét fél hibázott és nem maradhat következmények nélkül.

Senki nem állította, hogy normális dolog "csak úgy" pofozkodni.

Az általad felhozott 2 példa azonban véleményem szerint nem hasonlítható össze ezzel, mégpedig azért mert bár mindkettő kellemetlen, idegesítő, az előbbi még veszélyes is, mégsem vehető egy kalap alá egy traumával, amit egy ember átél amikor ttöbbszáz emberre felelve kell pillanat töredéke alatt helyes döntést hozni és azt véghezvinni, amikor azt hiszi megölt 2 embert (és ki tudja lett-e valakinek a villamoson még baja a fékezés következtében).

El lehet képzelni mit élhetett át a vezető pillanatok leforgása alatt, de tudni csak az tudja, aki már átélt ehhez hasonlót.

Ezután kiugrik rémülten, sokkos állapotban és még megalázzák a röhögcséléssel meg a bemutatással FELNŐTT emberek, ráadásul azok akik az egészet kiváltották.(Nem egy tizenéves suhancról van szó akinek még foglama sincs a szituáció súlyosságáról, hanem egy felnőtt nőről, aki ráadásul gyermeket vár).

Nem is a figyelmetlensége miatt kapta a pofont, hanem az utána következő megalázó és éretlen viselkedéséért.

Önkontroll...hm szépen hangzik, leírásodból ítélve te még soha nem vesztetted el, de ez nem jelenti azt, hogy soha nem fogod...nem tudhatod milyen helyzetbe, lelkiállapotba kerülsz még az életben és mikor mond csődöt az önkontroll akár egy pillanat erejéig is.(Édesanyám mondogatta mindig, hogy "egyszer lesz ami sose volt"...)

Azt írod mindkettőt felelősségre kellene vonni.Ez így van, de a média csak a vezető felelősségre vonásától hangos, sehol semmi arról, hogy a nőt bárki is felelősségre vonná...pedig a villamoson is volt kismama, szerencséje, hogy nem zuhant az ölébe egy mázsás ember.Biztos volt rajta idős, beteg ember, kisgyerek....ha ezek után ő egy nagyon mély sajnálkozás közepette elrebegett bocsánatot kért volna biztos, hogy minden másképp történik.De tudjuk, hogyan viselkedett...és még mindig nem tanúsított megbánást, ellenben a vezetővel, csak vádaskodik, perel és szidja a magyarokat.

Kérdem én ez megengedett viselkedés?Mentség rá, hogy nő/kismama/brit?

A vezető tettére pedig semmi mentség nem lehet és szedjük le róla a keresztvizet, hadd menjen tönkre az élete emiatt?

Nem állítjuk, hogy jól tette a pofont....azt sem, hogy nem érdemel büntetést ő is...egyszerűen csak sokkal nagyobb árat fizet érte, mint az jogos lenne....míg a nő (eddig úgy tűnik) semmit.

20 év alatt soha nem tett ilyet a sofőr, ami bizonítja, hogy nem egy agresszív állat.Ennyi idő alatt már biztos megélt egyet s mást ebben a szakmában, főleg ezen a forgalmas szakaszon.Most elszakadt a cérna.Nem helyes, de miért csak a nővel legyünk empatikusak csak mert várandós?Vele miért nem egy picit sem?(A várandósság sok mindenre lehet mentség de aki így viselkedik az így viselkedik akkor is ha nem vár gyereket).Ez elfogadottabb?Még csak nem is rajta múlt, hogy nem sérült meg senki komolyabban a villamoson.És csak röhögvsél, mutogat, vádaskodik meg perelget...

A családon belüli erőszak más.Ott rendszeres és indokolatlan a bántalmazás.Ezesetben nem erről van szó.

Érdemes ezen is elgondolkozni.


Vendég

#85 Re: Re: aláírás

2013-06-20 22:44

#22: - Re: aláírás

nincs ilyesfajta bűncselekmény... a vasút  (mert a villamos is az)  igen veszélyes üzem,  és ő megakadályozott egy  minden valószínűség szerint  egy halálos balesetet .  természetes, hogy ilyenkor lila köd effektus van . bár  a pofon ilyenkor sem megoldás.


Vendég

#86 Re: Re: aláírás

2013-06-20 22:54

a bűncselekményt egybe írják ... felelőtlenül a villamos elé lépni, veszélyeztetni ezzel saját, a magzat, valamint a villamoson utazók testi épségét pedig szintén nem szép dolog... gondolom a hibás fél hozzáállása váltotta ki azt a felháborodást és agressziót, ami oda vezetett, hogy végül lekevert neki egyet... bocsánat érte, de nem sajnálom, kiprovokálta.

 


Vendég

#87 Re:

2013-06-21 05:40

#27: -

szívemből szóltál

Alabástrom

#88 Re: Re: aláírás

2013-06-21 06:30

#4: HelloKitty - Re: aláírás

Ha a BKK-t vagy BKV-t sikeresen perli a "hölgy", akkor azt ráfogják terhelni a járművezetőre,
amit munka nélküliként fizethet valahogy élete végéig... Rámegy majd a háza és a vagyona.

... fantasztikus ötlet.
Más országban lehet, hogy a nőt is be lehetne perelni, olyan traumát okozott, az életveszélyes
helyzet előidézésével, amit képtelen feldolgozni a j.vez (bár ezt kétlem, hiszen ez szinte mindennapos eset).


lala

#89

2013-06-21 06:51

Engem a BKK. viselkedése háborít fel. Neki a dolgozóját kéne védeni. És csak a jogerős bírósági döntés után kellene fontolóra venni a további teendőit.
A felelőtlen kismamát a közlekedés veszélyeztetéséért kellene elítélni. És fontolóra venni, hogy egyáltalán alkalmas-e gyerek nevelésre. És elküldeni fél évre közlekedési szabályok megtanulására.
Adruba

#90

2013-06-21 07:17

Aki sajnos már ütött el embert (főleg önhibáján kívül), csak az tudja megérteni a vezető reakcióját!
Én megértem!
margaréta

#91

2013-06-21 07:24

Mielőtt elítélsz, vedd fel a cipőmet és járd végig az utamat. Járd végig a múltamat, érezd a könnyeimet, éld át a fájdalmaimat, az örömömet. ... Tedd meg a lépéseket, amelyeket én megtettem és botladozz meg minden kövön, amelyen én megbotlottam. ... S mindegyik botlás után állj fel és menj tovább, úgy ahogy én tettem. Csakis ezután ítélkezhetsz rólam, felettem. Akkor mondhatod, hogy ismersz!
utazó

#92

2013-06-21 07:26

Azt senki nem veszi figyelembe ,hogy hány munkáját végző gépjárművezető élete (és családja élete) megy tönkre egy ilyen nem szabályosan közlekedő saját testi épségére nem figyelő ember miatt! " Néha jól jön az atyai pofon, hogy felrázzon, és visszatérítsen a jó útra" Senki nem tudja igazából átélni mit érzett a sofőr amikor látni vélt egy gázolást, mi zajlott le benne, mindenki másképpen reagál. Lehet hogy jobbnak gondolnák, ha most ez a sofőr egy zombi lenne, és többé soha nem merne járművet vezetni, de a családjánák teljes értékű emberként van szüksége rá. Így is maradandó nyomot fog hagyni az akkor látni vélt, dolog , ha elgázolta volna ő lett volna a hibás és ugyan így meghurcolnák mint most, pedig nem valószínű hogy ezt érdemli, és nem kellene a terhességet súlyosbítónak a sofőr felé felhasználni. A kismamának épp ezért kellet volna figyelmesebbnek lenni!!!!!!!!!!!!!!
Ő is nyilatkozhatna, mért tett úgy ahogy tett!?

Vendég

#93

2013-06-21 07:37

Nem megoldás és nem igazságos egy ember sérelme miatt két ember életét tönkretenni.
laszmaj

#94

2013-06-21 07:54

Könnyű az irodából szankcionálni. Át kell élni hasonló eseményt járművezetőként, hogy megértse egy döntéshozó vezető a szituációt!Kíváncsi lennék, az igazgató úr miként reagált volna abban a pillanatban?

Vendég

#95

2013-06-21 07:55

az aki volt már hasonló helyzetben nem ítélkezik mert tudja milyen reakciót vált ki!!!!
gesztenye

#96 Re:

2013-06-21 08:17

#82: vendég -

Egyik hivatkozásnak sem ugyan az a tétje!!!!!! Nem vesztem el az állásomat ha elém tolakszik valaki, nem vesztem el az állásomat ha az utólsó pillanatban elém hajt valaki (az ilyen ember vigyáz a saját autójára), de villamosvezetőként elveszthetem az nállásomat ,ha elgázoltam valakit még akkor is ha a másik fél hibályából történik, mert bevonják a jogosítványomat,  nem tud a munkáltatató más munkakört biztosítani , így felmondanak neki, vagy fizetésnékülin tengődik , elhúzódik a per, eltellik 1 év, újból vizsgát kell tennie, keresete, pénze már régen nincs, csak ügyvédi és perköltsége, családja szétesőben, gyermekeit is meghúrcolják.                                                                                                                Egy pofon mindezekhez képest simogatás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Vendég

#97 Re: el kell küldeni.

2013-06-21 08:29

#14: bullox - el kell küldeni.

érdekelne ha el üti nem bir meg álni akkor meg is lincselnéd????


Vendég

#98 Re: Re: el kell küldeni.

2013-06-21 08:30

bors

#99

2013-06-21 08:32

A kerékpárjával sajnálatos véletlen folytán felboruló embert, aki 8 napon túl gyógyuló sérülést okozott magának szerencsétlenül esése miatt, szabálysértés miatt pénzbírsággal büntetik, a szabálytalanul közlekedő kismamát mivel fogják büntetni? Először is veszélyeztette saját maga és magzata épségét, egy villamosnyi utas testi épségét,a villamosvezető egzisztenciáját, egészségét, családja életét.Az ő cselekedete az adott helyzetben kontrolálhatóbb, volt mint a villamosvezetőjé.
rakken

#100 Re: Re: aláírás

2013-06-21 08:45

http://kuruc.info/galeriaN/egyeb/vitezy2.JPG...

Bűncselekmény az, hogy az országot és állami cégeket ilyen emberek vezetnek!!!!