Ne szívd a vagyonőr vérét! Menj el dolgozni!


Vendég

#751 én

2013-08-03 15:11

na igen,lassan már inasok leszünk,udvart seprünk,havat lapátolunk,mossuk a főnökök kocsijait,levágjuk a telephelyen a füvet,stb stb,estétől félóránként körbe körbe reggelig,nettó 340-ért óránként,szép ez a hivatás,most még majd fizetünk is,hogy még szebb legyen ez a meló:)komolyan mondom,röhej:)









MérgesZoli

#752 A Jobbik petíciót készül benyújtani a vagyonőrök kötelező képzése ellen!

2013-08-03 16:50

A Jobbik petíciót készül benyújtani a vagyonőröknek kötelezővé tett kamarai továbbképzés átgondolatlan és felesleges mivolta ellen, valamint a vagyonőrök helyzetének javítása érdekében - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Bertha Szilvia.
A jobbikos politikus emlékeztetett arra: a Fidesz-KDNP megszüntette az uniós direktívákkal ellentétes kötelező kamarai tagságot a személy- és vagyonőrök esetében is, azonban a kieső kamarai bevételek pótlására bevezették a kötelező továbbképzést.
Bertha Szilvia hangsúlyozta, hogy a képzés teljesítése nélkül jövőre már nem lehet majd a szakmában dolgozni, ugyanakkor sok a kérdőjel a tanfolyam körül. Szerinte a drága tanfolyam tartalma a vagyonőröknek nem releváns, hiszen nagyrészt rendészeti feladatok ellátásáról, hatósági személyeknek szólnak. Ráadásul az idén indult vagyonőri tanfolyamok anyagában sem szerepel a továbbképzés, így a frissen képesítést szerzőknek is rögtön be kell majd iratkozniuk a továbbképzésre. Bár lehetőség van úgynevezett "e-képzésre" is - amelynek során a tananyagot interneten keresztül lehet letölteni és autodidakta módon elsajátítani -, de csak a képzés költségének befizetése után - tette hozzá Bertha Szilvia.
A Jobbik szerint tekintettel arra, hogy "az állam elsősorban saját feladatai ellátására kívánja képezni" a személy- és vagyonőröket, így nem várható el, hogy a kötelezően előírt képzést "a jövedelmükhöz képest irreális áldozatvállalások mellett" - tanfolyam díja, utazás, szállás, munkából kieső idő és bevétel - az őrök maguk finanszírozzák - áll a petícióban.
Az ellenzéki párt elsősorban a szakmai szervezetek segítségével próbál minél több támogató aláírást gyűjteni, amelyeket szeptember végéig várnak, majd az összegyűjtött aláírásokat a petícióval együtt átadják a kormánynak - mondta el az MTI kérdésére Bertha Szilvia.
-------------------------------------------
Súlyosan sérti az Európai Unió Alapjogi Chartáját, és semmibe veszi az emberi jogokat az a rendelet, amely kötelezővé teszi a személy- és vagyonőr munkakört betöltők számára az önköltséges szakmai továbbképzést!
KÜLD TOVÁBB!!!

Vendég

#753 Re: A Jobbik petíciót készül benyújtani a vagyonőrök kötelező képzése ellen!

2013-08-04 13:26


Vendég

#754

2013-08-05 07:40

752-ES Sajnálatos amilyen primitiv vagy. Megalapozatlan véleményedet tarsd meg magadnak.

Vendég

#755

2013-08-05 07:49

Vagyonőrök.a 752-es nem mond igazat Bertha Szilvia nem túd a peticióról.

Vendég

#756 Re:

2013-08-06 05:13

#755: -

én megirtam neki hol vannak az aláirások,és hogy milyen cimen,de lehet nem,hogy nem látta,megjegyzem,a kötelező képzés eltörléséről se beszélt tegnap a hir tv-n,bár levélbe irt a sintér úrnak emiatt is


Vendég

#757 Re:

2013-08-07 06:45

#755: -

még tavasszal beszéltem Szilvivel mivel Szávay István akit személyesen ismerek, ö ajánlotta.Akkor annyit mondott,hogy sokan megkeresték őket ezzel kapcsolatban és mindenképpen segiteni fognak!!!!!!!de tudjuk,hogy lassan mennek nálunk a dolgok!!!!!Úgyhogy ne egymást szidjuk,hanem azokat akik ilyen ürüggyel pénzt nyúlnak le rólunk!!!!!


Vendég

#758

2013-08-07 09:07

Vagyonőrök aki nem vesz részt a továbképzésen abból nem tesz eredményes vizsgát elfogja vesziteni amunkáját és majd nézhet hol talál munkát.

Vendég

#759 Re:

2013-08-07 17:57

#758: -

2014.05.30-ig van határidő!!!!!!szerinted mennyien fognak elmenni,amikor most is sokan feketén dolgoznak.jelenleg olyan szerződésünk van,hogy létesitmény kisegitő!!!!!!szerinted????jövőre mást találnak ki a cégek.


Vendég

#760

2013-08-08 03:49

a legjobb az lenne,ha megszüntetnék az összes vagyonőri céget,és dolgoznánk mint portás mint ahogy régen volt,ennyire egyszerű lenne a megoldás,ha jót akarnának nekünk

Vendég

#761

2013-08-08 15:58

maximálisan igazad van!!!!!
MérgesZ

#762 A Jobbik Peticíója

2013-08-09 16:22

#755: -

A mindenkori kormányok, pártállástól függetlenül, ciklusokon átívelően sem tettek semmi érdemit azért, hogy a személy- és vagyonőr szakmán, és az abban dolgozók helyzetén javítsanak. Ennek eredménye az lett, hogy mára nem ritka a 300 forinthoz közeli óradíj sem, a fekete foglalkoztatás, annak minden munkajogi, munkavédelmi kiszolgáltatottságával és negatív következményével együtt virágzik, a szakma átlagszínvonala pedig mindenkori mélyponton van. A vagyonőrök nagy része számára már a kötelező Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara tagsági díjának megfizetése is nehézséget okozott, különösen úgy, hogy azért ellenszolgáltatásként gyakorlatilag semmi érzékelhetőt nem kaptak.
Ezt a kötelező kamarai tagságot – mivel az ellentétes volt az Európai Unió vonatkozó direktíváival és emiatt kötelezettségszegési eljárás indult hazánk ellen – a Fidesz-KDNP kormányzat megszüntette. Ám a Kamarát nem hagyták bevétel nélkül: a kamarai tagdíj helyett olyan, a Kamara által szervezett, kötelező továbbképzést vezettek be, melynek költsége minimum kétszerese – de a képzésen való tényleges részvétellel akár tíz, tizenötszöröse is lehet – az egykori kamarai tagdíjnak. 2013-ban minden személy- és vagyonőrnek részt kell vennie ezen a képzésen, különben elveszíti engedélyét a tevékenység végzésére.
A képzés tartalma ráadásul a személy- és vagyonőrök számára nem releváns, ugyanis az nagyrészt rendészeti feladatok ellátására, hatósági személyek számára szólnak. Az a tény, hogy az idén induló személy- és vagyonőr tanfolyamok képzési anyagában sem lelhető fel a továbbképzés anyaga, tehát az idén képesítést szerzőknek rögtön a továbbképzésre is kötelezően be kell iratkozniuk, természetesen ismét saját költségén, tovább erősíti azt a képet, hogy pusztán a Kamara jövedelemforrásának biztosítása végett, a képzés számára történő mesterséges piacteremtésről van szó.
Annál is inkább, mert a sokat hangoztatott „e-képzésre”, a tananyagnak az interneten keresztüli letöltésére, majd autodidakta módon történő elsajátítására is csak akkor van lehetőség, ha valaki a képzés költségét befizette a Kamara részére. Pedig ebben az esetben klasszikusan vett képzésről és képzési költségekről nem beszélhetünk. Ez a „képzési” forma pedig nem nyújt megoldást azok számára, akiknek alacsony jövedelmük miatt nincs Internet elérhetősége, illetve életkoruknál, szokásaiknál fogva nem fogékonyak az ilyen típusú e-képzésre.
Míg az állam, saját dolgozói számára (vadőr, halőr, közterület felügyelő, stb.) kifizeti a képzés költségét és biztosítja az azon való részvételt, addig az őrök számára mind a képzés díját, mind a képzésen való megjelenéssel járó költségeket, és a képzés idejével elveszett munkabért személyes anyagi áldozatvállalási kötelezettséggé teszi minimális jövedelmük terhére, továbbá nem garantálja a képzésen való részvétel esetére munkahelyük megmaradását. Így több tízezer esetben a minimálbért alig meghaladó havi jövedelmüknél is magasabb az egy hetes képzés összes közvetlen és járulékos költsége.
Ugyanígy nem kompenzálja az állam a munkáltatók számára emiatt felmerülő feladat-ellátási nehézségeit és a helyettesítések plusz költségeit. Mindezt úgy, hogy sok tekintetben a törvényileg állami privilégiumnak számító rendészeti feladatok ellátására kívánják kiképezni a magánvédelmet ellátó őröket.
Ezért a Jobbik kezdeményezésére, a személy- és vagyonőr szakmában dolgozók az alábbi követeléseket fogalmazzák meg a Kormány felé:
1.
A kötelező képzés tananyaga alapján nyíltan deklarálja a Kormány, hogy a közrend és közbiztonság fenntartását immár nem tekinti kizárólagos állami monopóliumnak, hanem civileket, például biztonsági őröket is felhatalmaz erre!
2.
A Kormány jogszabályban garantálja azt, hogy az őrző-védő tevékenység szerződésben foglalt, minimális vállalási óradíja nem lehet kevesebb, mint bruttó 1.200 Forint. Ez az összeg a bruttó szakmai bérminimum mindenkori változásait kövesse.
3.
Azok számára, akik a Szakmai Kamara valamely szervezett képzésén vettek részt, az állam térítse meg a képzés járulékos költségeit (utazás, szállás, kiesett jövedelem)!
4.
Akik az internetről letöltve, autodidakta módon sajátították el a tananyagot, azok számára fizesse vissza a Kamara a képzés díját!
5.
Akik a kormányrendelet hatályba lépését követően végeztek el személy- és vagyonőr képzést, de a hiányos tananyag miatt rögtön a kötelező továbbképzésen is részt kell venniük, azok számára biztosítsa a Kormány annak ingyenességét, és térítse meg minden járulékos költségüket és a képzés miatt kiesett jövedelmüket.
6.
A munkáltatók számára térítse meg az állam a dolgozóik kötelező képzése miatt keletkezett helyettesítési, munkaszervezési költségeket.
7.
Amennyiben a Kormány nem gondoskodik arról, hogy a kötelező továbbképzésben megjelenő tananyag a személy- és vagyonőr alapképzések tananyagába 2014. január 1-től kötelezően bekerüljön, úgy a 2013-ban a szervezett továbbképzéseken részt vettek számára is fizesse vissza a Kamara a képzés díját, és ebben az esetben minden levizsgázott személy- és vagyonőr számára a kifizetett vizsga díját is.
Tekintettel arra, hogy az állam elsősorban saját feladatai ellátására kívánja kiképezni az egyszerre civil- és magánszférához tartozó személy- és vagyonőröket, így nem elvárható, hogy a kötelezően előírt képzést saját költségen, a jövedelmükhöz mérten irreális áldozatvállalások révén az őrök maguk finanszírozzák.
Ezért mi, a petíció aláírói a fenti követelésekkel fordulunk a kormányhoz.

----

Az alábbi linken tudják digitálisan aláírni, vagy a csatolmányt kinyomtatva, hagyományos módon (ezt azonban akkor el kell juttatni az íven is megadott címre, hogy begyűjthessük), ill. a helyi Jobbik szervezetnél kellene érdeklődni, hogy van-e nyomtatott, megkezdett aláíró ívük, ha az előbbi két megoldás egyike sem alkalmas.

Szebb jövőt!
Bertha Szilvia



A csatolmány kérhetitek Szilviától: bertha.szilvia@jobbik.hu


MérgesZoli

#763 754-nek!!!

2013-08-09 16:27

#754: -

Nem hiszem, hogy primitív lenék csak azért, mert nem hagyom magam kifosztani. Ezek szerint benne vagy a kamarában!


Vendég

#764

2013-08-09 20:10

és milyen véletlen,hogy a netes oldalt amin a tananyag van pintér lánya működteti!!!!!!!!!!

Vendég

#765 Re: A Jobbik Peticíója

2013-08-10 08:58

#762: MérgesZ - A Jobbik Peticíója

Tisztelt Bertha Szilvia.Meg kellenne azt is vizsgálni,hogy az éveken keresztül tagdíj címén befizetett milliárdok mire lettek kőltve.

MérgesZoli

#766 758-nak!

2013-08-12 08:24

#758: -

Ha nem leszünk hajlandóak részt venni a továbbképzésnek álcázott újabb lehúzásban, ha nem fogjuk befizetni ezt a harmincmilliomodik új adót, és ezek után nem fogják megengedni a nagyságos milliárdos nyugdíjas rendőrtábornok urak, hogy dolgozzunk, akkor majd ők fognak szolgálatba állni, dolgozni helyettünk a bankokban, közintézményekben, kórházakban  irodaépületekben, plázákban, rendőrségen, laktanyákban stb, és természetesen továbbra is a minibálbér alatti nettó fizetésért? Menjen az összes a náthás p-ba veled együtt te szerencsétlen!!! Pedig akinek van egy kis esze az nem fogja befizetni! Jó munkát kívánok május 30-tól a nyugdíjas rendőrbácsiknak! Ja igen, nem lesznek annyian?! Akkor bocsi, de ebben az esetben lesznek némi fennakadások. Ja, hogy a rendőrségnél is dolgozik pár száz biztonsági őr? Akkor majd bemennek a biztonságiőrök helyett dolgozni a fizetett szabadságuk idejében vagy túlórázni fognak a rendőrbácsik?! Legalább ők is átélik majd azt a felemelő érzést, hogy milyen is az, ha a szabadság csak papíron van kiadva vagy kifizetve! Már érted?


Vendég

#767 Re: 758-nak!

2013-08-15 07:58

#766: MérgesZoli - 758-nak!

Elég sok pofátlanságot műveltek már velünk.A falnál vagyunk nincs hova hátrálni. ELÉG VOLT,NE NÉZZENEK MINKET TOVÁBB HÜLYÉNEK.    NEM,NEM,NEM


Vendég

#768 Re:

2013-08-20 16:54

#750: andrás -

...ha azt hiszed,hogy ez csak a plázákra igaz akkor tévedsz!!!Kérdezd a Spár áruháznál dolgozó vagyonőröket is erről,továbbá már az ott dolgozó nem vagyonőr munkások is sztrájkra készülnek....

AZ őrök gyöngye

#769 Re: Szégyen

2013-08-22 11:44

#701: -

Sajnos a kis emberket mindig porba huzzák:A vagyonőrök fizetése már így is a béka valaga alatt van ahogy a szakma is.Ha lehet szakmának nevezni!Csak azt nem értem hogy azt mondták hogy azért kell újra vizsgáznunk mert fel kel frissíteni az őrök agyát!Ahoz képest nekem már 2ember is ajánlotta hogy vizsgázzak nála,és nem kell se órára se vizsgára bemennem.Tehát feketén le tudom rakni,akkor meg mi a lényege az egész hercehúrcának.Sejtem a huszon akárhány ezer forintunk kell nekik,sajnos!Az őrök 70százaléka feketén fog levizsgázni mert korrupt az egész Kamara,meg mindenki!!!!A kamarában elhízott,kiöregedett szivaroknak kell majd fizetnünk.Ezek az emberek az se tudják mi a személy és vagyon védelem,amit érdemelnének ezek az ingyenélők azt most inkább nem írom le!FELHÁBORÍTÓK VAGYTOK!!15éve őrködök szarért húgyért,és még mindig kell a pénzem nektek bűnözők!!!

AZ őrök gyöngye

#770 Lehúzás

2013-08-22 11:52

Az egész nem szól semmiről csak a pénzünk kell nekik!Felháborító hogy ezt meg merik tenni velünk,De az órabéreket nem emelitek meg a bejelentéseket még mindig nem nézitek mi.Remélem gyógyszerre fogjátok költeni a beszedet Slápot

Vendég

#771 Re:

2013-08-25 18:01

#1: rhf -

Még mindég csak 2334 aláírás?? állítólag kn 80.000-ren vagyunk!Be kell látni,hogy ez magáért beszél!Megérdemeljük sorsunkat!Ennyi felelőtlen barmot/kivétel a 2334 fő/nem láttam isten kertjében!Siránkozni persze fognak.....


Vendég

#772 Re: A Jobbik Peticíója

2013-08-25 18:21

#762: MérgesZ - A Jobbik Peticíója

Csak tudnám,hogy miért a Jobbik írja ezeket??Az igaz,hogy döntően baloldali gondolatokkal jutottak hatalomhoz.Ezen sorok is bizonyítják,hogy ilyen és ehhez hasonló dolgokban széles támogatottságot élveznek.Hamár az Orbán kormány nem képes a sok intézkedései mellett rendet teremteni.Intézkedései fél megoldások döntően,majdnem minden területen.Nem vagyok jobbikos,/faj és idegen gyűlölő/de ha aláírást gyűjtenének,aláírnám ezen szándékukat!Minden ember annyit ér ,mely cselekedetével igazol!!!

Válassz egy nicknevet!

#773 Tárgy

2013-08-26 12:12

Szólj hozzá!...
dzsingiszkán

#774 Planetjob Securiti.

2013-08-26 12:25

Ugyanaz mint a ROKKO.Vigyázzatok ez csak félrevezetés,minden ugyanaz az 50-rugot ruhára ugyanugy levonják mint eddig és nembiztos a bejelentésedsem Planetjobis a Köcsög CSendöré,Maradt minden csak a név változott nehogy bedöljetek.
humiliation

#775

2013-08-28 10:11

Egy ismerősöm most vizsgázott le személy és vagyonőrként. 80 000 Ft-ja bánta, és a vizsgabiztosok mosolyogva közölték a friss OKJ-s bizonyítványt szerzett őrökkel, hogy nekik is kötelező a továbbképzés mert nem naprakész tananyaggal zajlanak az oktatások. Ilyen nyilvánosan és nevetségesen lenézni, anyagilag kizsákmányolni ezt a szakmát a benne dolgozókkal kész röhej.