A sasadi közlekedés környezetbarát megszervezéséért!

Gabi

#26 Re: A képviselőnk támogatja, de a szavazói nem támogatják a beruházást!

2012-11-15 15:59

#20: hangya - A képviselőnk támogatja, de a szavazói nem támogatják a beruházást! 

Sass Szilard remelhetoleg ezek utan nem kap tobbe szavazatot, mi meg majd sas szemekkel figyeljuk, hogy mennyit kaszal majd ebbol a projectbol...

Bíró József

#27 Re: ÚTVONALAK

2012-11-15 16:03

#25: 8emeletes - ÚTVONALAK

Igen, az utak nagyjából stimmelnek, bár a "dörzsölt" Budaörsiek nem mennek el a Gazdagréti út aljáig, hanem feljebb a Törökbálinti utat használják menekülőútvonalként, továbbá a sasadi részen is van pár másik útvonal is.

Az viszont szerintem nem igaz, hogy "Egyes helyek mentesülnek", bár sokan az iskola környékén ebben reménykednek. A valóságban, mivel semmilyen eddig létezett menekülőutat nem zárnak le, csak egy újabbat nyitnak, ezért az összforgalom addig fog növekedni, amíg a régi és az új utakon kialakul a "dugók egyensúlya".

reQ

#28 reQ

2012-11-15 16:53

Egy kis érdekesség Sas Szilárd 2006-os választási kampányából:


" megőrizzük és megóvjuk a Sas-hegyet, mint természetvédelmi területet, Budapest egyik legszebb természeti kincsét;
• parkerdőt hozunk létre a természetvédelmi terület és a Dayka Gábor utca közötti részen a környéken élők kikapcsolódásának biztosításár"

forrás: http://www.ujbuda.hu/valasztasi_informacio/onkovalasztas2006/kepviselovalasztas_hirdetmenyek/kepviselok21.html

tibi

#29 Ekkora Öngólt nem rughatnak a képviselők!

2012-11-16 00:26

Hihetetlen, hogy 5 millió forintot kidob az önkormányzat egy, az országban egyedülálló védett terület mentén átmenő forgalmat generáló út tervezésére. Az Újbuda.hu-n van egy cikk: Forgalomszámlálás és szimulációs vizsgálat a Dayka Gábor utcánál http://ujbuda.hu/hirek.php?articleid=5753
Ráadásul most még foglalkoznak a forgalom szimulációjával és még forgalomszámlálásra is költenek. Ezer fontosabb dolog lenne itt a környéken, amire nem áldoznak pl. önkormányzati utak felújítása, fák ültetése, ápolása, járda építése a Rákó utcán stb.
Harry & Cuki

#30 Inkább lezárni kéne!

2012-11-16 01:24

Mint Süveg utcai lakos, egy megoldást látok a Rákó-Süveg-Brassó forgalmi problémákra: a Brassó köz lezárását. A környéknek vannak főútvonalai, az autósokat csak arra kell rávenni, hogy az elképzelt egyperces spórolás helyett használják ezeket a főútvonalakat, amelyek nevei: Sasadi út, Németvölgyi út.
Az iskola miatt kialakult torlódások sokkal inkább az "üzletsor és az iskola" miatt kialakult torlódások, mely egy a fennálló problémát erősítő hatás. El kell dönteni, hogy fejlesztjük e a 'Süveg plázát' és kiszolgáljuk e a négy keréken szállított diákok kényelmét, amit miért ne akarhatnánk. Ehhez viszont egy átgondolt terv kell, az 59-es villamosmegálló újragondolása, és egy lehetséges várakozó sáv kialakítása. Hangsúlyozom azonban, hogy a probléma két egymást erősítő probléma.
Bandi

#31 Bandi

2012-11-17 20:56

Sajnos vannak rossz indulatú emberek, akik letépkedik a plakátokat az oszlopokról. Ne engedjük, hogy eltüntessék a tiltakozó plakatjainkat!
G

#32 G

2012-11-18 12:15

Igen, sajnos nálunk is tépkedik a plakátokat, szóval gyorsan pótolja mindenki a letépetteket!
Plusz jó lenne fülön csípni és kérdőre vonni a tépkedőket!
janó

#33 Narancsliget a sashegyen

2012-11-19 15:30

Az átkosban is fájt a foguk egyeseknek egy tábornoki lakótelep épitésére. Most remélem nem narancsligetett szeretnének épiteni.
viktorka

#34 Re: reQ

2012-11-19 15:33

#28: reQ - reQ

De hiszen Ö egy politikus. akkor azt mondta. Most meg azt mondták neki, hogy ezt kell mondania.

haigazángyerekpártiak

#35 Nincs elég bölcsőde és óvoda

2012-11-22 22:53

Inkább óvodákat és bölcsődéket kellene építeni, mert hihetetlen, hogy egy ilyen helyen nincs elég óvodai, bölcsődei férőhely. Áll az ingatlan piac. Minek a luxus lakópark? Az én javaslatom az, hogy ha már építeni szeretnének, építsenek óvodát. Egyébként, ha jól emlékszem azt ígérték, hogy mindenhol járdákat fognak kialakítani, hogy a babakocsisok biztonságosan közlekedjenek.
jogvédő

#36 jogvédő

2012-11-22 23:08

Viktorka, te ezt komolyan gondolod ezt a hozzászólást? Azért a politikusok is felnőtt emberek, nem gyermekek, tehát lehet nemet mondani, vagy lehet lemondani, ha nem lehet nemet mondani. A hazugság akkor is bűn, ha egy politikus teszi (SŐT!). A felelőtlenség akkor is felelőtlenség, ha politikus teszi. Ennek a politikusnak mennie kell, mert titokban akart építeni egy utat, amely sokaknak megváltoztatná az életét. Figyelmen kívül hagyta azokat, akik bizalmat szavaztak neki, akik rá szavaztak. Az iskola a SZÜSZE Emeséjét rávette, hogy nyomja át a szülők fejét. Emese a saját levelét SZÜSZE aláírással küldte ki. Sokan csak most jönnek rá, hogy mit írtak alá. Azért írták alá, mert a SZÜSZE kérte tőlük, és mert a SZÜSZE úgy érvelt, hogy ők azt benyeljék. Azt találták ki, hogy összeugrasztják a szülőket az isiben, így szereznek támogatókat az útépítésükhöz. Igazi támogatóik nincsenek az útépítéshez, már most sokan átálltak, sokan felébredtek.Szóval Viktor nagyot tévedsz, ha csak nem tudod is ezt te.
Kréta

#37 Kréta

2012-11-23 15:41

Sass Szilárdnak nyilván megéri. Megvan már fizetve. Kap majd egy lakást "okosba" az új fejlesztésben, legfeljebb nem az ő nevén lesz, hanem valamelyik szülején, akiktől majd véletlenül megörökli. És még kik lehetnek benne...

Az Érdi úti iskola problémájára a Dayka megnyitása biztos nem megoldás, mert a Süveg forgalmát éppen az iskola generálja. Azok, akik odamennek, akkor is a Süvegben fognak torlódni, ha a Dayka meg lesz nyitva. Mivel az iskola nem a Daykában van. Ez csak figyelemelterelés és megtévesztés, hogy mindenki az iskolára koncentráljon ne az igazi indokokra.
G

#38 új fejlesztés?

2012-11-23 17:58

Mit lehet tudni jelenleg erről az új ingatlanfejlesztésről? Mint az ide beírók, én is abban reménykedem, hogy leállítható még ez a dolog, de érdekelne, mit lehet erről tudni, hol áll, stb. ?
Gné

#39 Re: új fejlesztés?

2012-11-23 18:38

#38: G - új fejlesztés?

Szerinted a G az új ingatlanfejlesztés? Szerintem az pont nem az. Miért kéne azt leállítani? Azt lehet tudni nagyjából, hogy hol áll és némi gyakorlat után, már precízen be is lehet lőni.

G

#40 G

2012-11-23 18:59

köszi nagyon, úgy tűnik, még várok további válaszokat is.
Gabsi

#41 Botfalu u 51

2012-11-24 18:34

Bízom abban,hogy a petíció eléri célját!
We Love Sas-hegy

#42 a dayka megnyítása mellett tapsolóknak

2012-11-24 22:22

Pénzes Antal, 1942„A budai hegyek egyik legérdekesebb életközösségét a Sas-hegyen találjuk, bár messziről kopár sziklás képet mutat, amelyen csak itt-ott zöldell egy-egy árva feketefenyő vagy orgonabokor. De ez csak a látszat, amellyel csak a felületes szemlélő elégszik meg, közelebbi vizsgálattal kiderül, hogy Budapest egyik legérdekesebb élőhelye, amelyhez hasonlót Visegrádtól az Al-Dunáig nem találunk.”
Flóra

#43 Jó tudni

2012-11-24 22:38

Ha eljöttök nov. 27-én du 6órára a RUBIN hotelbe, ahol a Sashegyvédő Egyesület tart lakossági fórumot a Dayka ügyben (Dayka Gábor u. 3.sz., választ kaptok arra, hogy milye nagymérvű beruházásokat indítanak Sasad alján a Büdaörsi út mentén: lakóparkokat, irodaházakat (500 gékpcsival) kétszintű nagyméretű csomópontot (ahonnan minden irányban áradhat kelenföld és Budaörs forgalma, a FŐMTERV már engedélyszinten megtervezte, a kivitelezése 2013-2015 közé van ütemezve), stb., amit nem tudunk még, de erősen gyanítható, hogy a Dayka jobb oldali teleksorait lakó-parkosítani szeretnék, vevő akad rá, hiába pang az ingatlanpiac, ez csak 2014-ig fog tartani, amig "ügyesek" felvásárolják olcsón az Úniós árakhoz képest a telkeket, majd 10-szeresért fogják árulni a betóduló betelepülők részére.Ronda nagy és alattomos tervek állnak a háttérben, de mivel még demokrácia van hivatalosan, ha sokan jelenünk meg a meghirdetett lakossági fórumokon és tiltakozunk, meg tudjuk akadályozni ezeket a lakosság életminőségét rontó szándékokat. Sajnos, a közpénzek elherdálása sem újkeletű dolog, választott képviselőink közül nem mindenki bizonyul gerincesnek. Mi legyünk azok! Áldozzuk fel időnket most, hogy csúcsra jár a tiltakozásunk,leállíthatjuk a megtévedteket, menjünk el az alkalmakra,hallassuk szavunkat! A vonatkozó információkat ennek a petíciónak a szöveges részén (petíciók aláírása)-ra kattintva találhatjuk meg, további linkekre is lehet menni innen, széleskörű tájékozottságot szerezve az üggyel kapcsolatban. Az említett helyszíneken tovább gyűjtik az önkéntesek a lakossági tiltakozáshoz a papír alapú aláírásokat, eddig 300 felett van, de aki még nem írta alá, tegye meg, mert az önkormányzati döntéshozók előnyben részesítik az írásos dokumentumot, mint az elektronikusat. Kiterjedtebb érdekünk a Sashegyi TT védelme, mely fővárosi és európai értéket képvisel. Köszönjük, ha megértettél minket és dec. 12-ig szabadidődet áldozod érte. Utána valószínüleg eredményünk birtokában nem lesz szükség ilye intenzív jelenlétre.
Bíró József

#44 Javaslat

2012-11-24 23:16

Sok találgatás elhangzott, hogy mi lehet a Dayka megnyitásának igazi oka. Az önkormámyzat furcsa, nyilvánosságot kerülő eljárása érthetővé teszi a gyanakvást, de ne felejtsük el, hogy ezekre semmilyen bizonyíték nincs. A terv hivatalos indoka a Farkasréti iskola és a Süveg utcai kijárat tehermentesítése. Ezért fontos, hogy elsősorban ez ellen érveljünk, rámutatva, hogy 1) közlekedési szempontból értelmetlen, többet árt, mint használ, 2) bármilyen kis jelentőségűnek is próbálják beállítani, a Sas-hegy élővilágát még ez is veszélyezteti.

Vendég

#45 dayka gábor, ha tudnád...

2012-11-24 23:32

Szeretném jelezni, hogy a Dayka felső részén megjelentek az ingatlan közvetítők, hogy lakásokat vásárolnának!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hosszabb kiköltözési határidővel megoldható, ha csak eszébe jutott, hogy el kéne adni....kérem hívjon....
Emberek! MI FOLYIK ITT????
allen9

#46 Sajnos

2012-11-26 11:23

Sajnálatos, hogy a területet alsó részét képviselő Junghausz Rajmund (aki nem is lakik Budapesten, hanem Biatorbágyon) egyéni érdekből kívánja a területet megnyitni.



allen9

#47 Re: Jó tudni

2012-11-26 11:27

#43: Flóra - Jó tudni

Az egész dologról most értesültem! Kérem itt Sasad ezen oldalán erről sokan nem is tudnak! El kéne hozzájuk jutni, mert amit majd at Örség-Bodajk-Olt utca forgalomban kapni fog azt el sem tudják képzeln! Sok száz család!

Továbbá a Süveg utca is ellehetetlenül a forgalomszervezés miatt!

Válallom ezen utcák tájékoztatását, amennyiben kapok szórólapot, bármi hasonló felvilágosító anyagot!

P. LAjos

#48 Megoldás a Dayka Gábor utca megnyitása helyett

2012-11-26 15:36

A jelenlegi helyzet megoldása nem képzelhető el újabb, szűk utcába való forgalomeltereléssel, mint minden eddigi forgalomelemzés mutatja, az új kiskeresztmetszetű utak megnyitása csak nagyobb forgalmat vonz, NAGYOBB KÖZLEKEDÉSI DUGÓKAT HOZ LÉTRE. A megoldás csak egyetlen módon lehet végleges: az átmenő forgalom teljes megszüntetésével. Az átmenő forgalom a jelenlegi utakon semmiképpen sem biztosítható. A Farkasréti Általános Iskola környékén (Süveg utca – Rákó utca – Brassó út – Érdi út) teljesen meg kell szüntetni az átmenő forgalmat ugyanúgy, mint az a belvárosban a Váci utcában vagy a Reviczky utcában történt. Az átmenő forgalom attól egyáltalán nem fog csillapodni, hogy távol innen (pl. Dayka G. utca) új utakat nyitunk, amelyek a keletkező és ide vonzott átmenő forgalom számára messze nem leesznek kielégítő kapacitásúak, hanem a jelenlegi Brassó út, Süveg utca, Tömös utca felső részén forgalomakadályozó műtárgyakkal az átmenő forgalmat teljesen meg kell akadályozni és ugyanezt a részt ideiglenes parkolókká kell alakítani, esetleg parkolóórákat felszerelve kell a parkolást biztosítani az orvosi rendelő számára. Meg kell jegyeznem, hogy a németországi Erlangenben az iskolások szüleinek megtiltották az iskola megközelítését 300 méteren belül autóval, mondván ennyi gyaloglásra minden gyermeknek szüksége van minden nap és be is tartatták a szülőkkel ezt a rendelkezést. Akinek itt van dolga, az be tud hajtani erre a területre az M1-M7 közös szakasza felől vagy a Sasadi út felől vagy a Hegyalja út felől. Minden pont megközelítése biztosítható a fenti útvonalakról de ha az átmenő forgalmat még ide kívánjuk vonzani, akkor arra nincs meg a megfelelő műszaki lehetőség - és értelme sem volna -, az átmenő forgalom kiszolgálásához új, a Hegyalja útnál is nagyobb forgalmú út építésére volna szükség.
más vélemény

#49

2012-11-26 19:49

Tisztelt eddigi hozzászólók!
A környezetvédelemre, Óvodára, Öregek otthonára hivatkozás mind csak ürügy és az igazi önző okot nem vallják be: ne az Önök lakóhelye előtt legyen nagyobb forgalom (egyáltalán ne is legyen), hanem viseljék el ezt továbbra is kizárólag a Rahó - Ugron - Rákó utcában lakók, ugye? Egyszer álljanak ki reggel 7 és 8 között a Rákó utcába és képzeljék el, hogy ott laknak!
Teljesen ésszerű igény, hogy ne kelljen a játszótér felé araszolni annak, aki a Hegyalja út felé tart és nincs semmi dolga az iskola, Süveg utca környékén.
A térképet megnézve nyilvánvaló, hogy a Dayka Gábor utcának az alsó és felső részét ismét össze kell kötni, amint az már a 80-as évek közepéig úgy is volt. Igaz, hogy nem volt aszfaltos, hanem köves földút, de autóval járható volt.
Ki nem szeretne egy csendes zsákutcában lakni, de az ezzel járó kellemetlenségeket viselje más, nehogy már megosszuk a terheket?
Bíró József

#50 Re: Re: Jó tudni

2012-11-26 19:52

#47: allen9 - Re: Jó tudni

Tisztelt allen9!

"Kérem itt Sasad ezen oldalán erről sokan nem is tudnak!" Melyik oldalán?

"Válallom ezen utcák tájékoztatását, amennyiben kapok szórólapot, bármi hasonló felvilágosító anyagot!" Mely utcákra gondolt?

Szórólapok egyébként találhatóak a petíció szövegének végén, ezeket bárki kinyomtathatja és terjesztheti. Ha nincs nyomtatási lehetősége, akkor találkozhat a szervezőkkel a lakossági fórumon, vagy írhat privát üzenetet, ha ráklikkel a "Lépjen kapcsolatba a petíció szerzővel" mondatra.

Üdvözlettel