Petíció az ápolási díj megemeléséért

Evimami

#51 Re: ápolási illetve útiköltéség térítés

2012-12-12 09:30

#46: kepirone - ápolási illetve útiköltéség térítés

Nem elcsépelt mondat volt a lányom már többször mondta, hogy egy hétre oda kellene adni a " mamáékat " ( anyukám, nővérem) azoknak akik a törvényeket alkotják!

Ápoljunk ÉHBÉRÉRT

#52 Re:

2012-12-26 19:28

#26: -

Nagyon igaz és szép gondolatokat irt le a kedves hozzászóló. Én csak azt nem értem, hogy mikor veszi már észre valaki, hogy 27 vagy 35 ezer forint mire elég manapsááág !!! Sajnos én is kénytelen leszek az anyámat beadni idősek otthonába, mert már olyan szinten kivagyunk merülve 3 éve ápoljuk őt, az utolsó 1 év ebből pelenkázással, és ennyi pénzből??? Akkor majd legalább lesz neki meleg , mert igy még normális hőmérsékletet sem tudunk neki biztositani ! Tiszta szégyen ez a Magyarország, nemis baj, hogy elakarják tiporni, szégyenfolt nem kell az EU-nak !!! Mi 3 éve egy darab ruhát sem birtunk venni magunknak, munka JNSZ megyében olyan ritka mint a fehér holló, ugyhogy nagyon elegünk van. AZ OTTHON ÁPOLÓK KIGUNYOLÁSA HAVI  35 000 FORINTTAL !!!

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-01-03 11:41


Erzsi

#54

2013-01-03 11:43

Én is támogatom ezt a petíciók.Az öcsémet ápolom már hat éve.Édesanyám tette ezt amíg ereje engedte,/50 évig/.Sajnos valóban nagyon sok lemondással jár ez a feladat,ami még vállalható is lenne ha megkapnánk hozzá az anyagi segítséget.Az egész család életét átalakítja egy beteg ember ápolása.Lelkileg, fizikailag kimerítő feladat,de vállaljuk mert érzelmileg kötődünk a beteg hozzátartozónkhoz.Ezzel a törvényhozóink teljes mértékben tisztába vannak
Egy elkeseredett anyuka

#55

2013-01-08 12:57

Én most készülök ápolási díjat igényelni. Halmozottan sérült kislányom most tölti be a 10 évet, van még egy 14 éves egészséges nagy fiam, egyedül nevelem őket. Dolgozni nem tudok, bár a kislányom bentlakásos suliba jár, de iskolaszünetekben és hétvégén itthon tartózkodik....Felügyeletét nem tudom erre az időszakra megoldani....És ráadásul most úgy néz ki már kiemelt családit sem fogok utána kapni....fogalmam sincs hogyan fogunk ezekután megélni....:(
anikó

#56 Cím

2013-01-13 21:20

Nekem egy 12 éves enyhén értelmi fogyatékos fiam van egy kistesóval. így is hogy csak
,,enyhe,, nagyon nehéz vele,főleg hogy iskoláról iskolára járunk és nem tudnak sehol mit kezdeni vele,mert még a gyógypedagógiai suliban se halad semmit. :( agyvérzése volt és agyödémája,újra kellett éleszteni,a homloklebenye elpusztult. Éjszakára pelenkázni kell. én is ápolási díjon vagyok vele,de mondanom se kell hogy semmire nem elég ( vitaminok stb....) már nem futja ebből......

Vendég

#57

2013-01-17 17:12

Én is 21 éve itthon ápolom a 21 éves halmozottan sérült gyermekem. aki sajnos 6 hónapos csecsemő szintjén van. A nap 24 órájában ellátást igényel. Én úgy gondolom hogy azok az ÉDESANYÁK akik nem adják intézetbe a gyermekét az leggalább a minimál bér összegét meg érdemli. Mert 34 515 ft sajnos nagyon kevés..
Jànosnè Mòricznè
Tornyiszentmiklòs

#58

2013-01-17 23:33

Nekünk egy halmozottan sèrült gyermekünk van.17 èves 30 kg.Napi 24órában szorul a segítsègemre.Mivel pelenkázni etetni kell!! Apukája dolgozik ami annyit jelent hogy kifizetjük a rezsit.Az ápolási díjat gyógyszerre költjük (nagy rèszèt) .Èn inkább szégyendíjnak neveznèm.Nagyon jó volna ha megemelnèk ,mert ûgy gondolom aki a beteg gyermekèt nem dobja el tiszteletet èrdemel ès mèltó fizetèst!!!!!!

Vendég

#59

2013-01-18 12:16

Nem vagyok közvetlenül érintett, de ismerem a helyzetet. Politológusként, filozófusként és magánemberként is egyetértek a petíció céljával!

Vendég

#60

2013-01-18 15:03

A"képviselőknek"is vállalni kell a szolidaritást,és le kell mondjanak addig a fizetésük 50 %-áról,míg talpra áll az ország,mert akármilyen állapotok uralkodnak itt, nekik,mindig maradnak az érdemtelenül magas fizetéseik, hol ott,az ők felelősségük,hogy az ország,ilyen állapotban van !!
mami64

#61

2013-01-23 15:12

Én is nevelek egy sérült gyermeket. Mikor havonta megkapom a postástól az ápolási díjat, van, hogy elsírom magam. Ennyit ér a munkám ? Néha nem is tudom, honnan van erőm ezt csinálni. Aki nem csinálja, nem érti.Volt, hogy azt mondták : Jó neked, nem kell elmenned dolgozni. Megkérdeztem : Te csinálnád ? Néha nagyon elkeseredek.
ápoló családtag a sok közül

#62 Az ápolási díj emelése közügy, nem magánügy

2013-03-27 03:28

#56: anikó - Cím 

 Aki az ápolási díjat így ledegradálta a közmunkások bérénél is alacsonyabb szintre, az csinálja végig ezt a munkát úgy, hogy semmilyen segítséget ne kapjon hozzá sehonnan sem anyagilag!

Mert, ha ezt nem éli át naponta, akkor fogalma sincs, hogy hány ember életét tette már tönkre az állam ezzel a hozzáállásával, hogy mindent az ápolási díjon akar megspórolni!

A mérhetetlen pazarlása a felesleges stadionok építésével, felesleges sztárparádékra szánt összegekről, médiának kifizetett díjakról, ami felesleges műsorok készítésére fordít! Amit csak azok néznek, akiknek már nem tellik jobb csatornákra! Nem keresztény ország ez, ahol  pont azokról felejtkezik meg az állam, akiknek a legtöbbet köszönhet, hogy a kórházak, szociális intézmények helyett végeznek szinte ingyen komoly, felelősségteljes, egész embert kívánó munkát!

Nemhogy segítené az ápolási díjon lévők élethelyzetét, legalább anyagi hozzájárulással, de a tisztességes bér elvét sem gyakorolja velük szembe! Egyszerűen ellehetetleníti anyagilag kiszolgáltatottá teszik az ápolókat és családtagjaikat!

Mégis mikor nyitják már ki a szeműket, fülüket erre a témára? Meddig hagyják, hogy a munkahelyeiket elveszítő emberek az ápolási munkát ingyen végezzék, a saját életükről is lemondjanak teljesen?

Milyen képviselők ülnek a parlamentbe? Mert, hogy nem érző emberek az már biztos!

Nincs egy igaz sem köztük, mivel pont ezt a legnemesebb és legtöbb áldozatkészséggel járó munkát nem díjazzák, csak az alamizsna szintjén!

Szégyelhetnék magukat, hogy a legrászorultabb rétegtől vonják meg az életbenmaradás reményét, esélyét!

Csak egy ápoló családtag, aki minden nap megküzd a betege és a saját életének fenntartásáért!

2013.03.27.

az ápolási díjon lévők érdekében szólok

#63 Parlamenti képviselőknek nyílt levél!

2013-03-27 03:40

Aki még a saját szüleit nem pelenkázta, annak fogalma sincs arról, hogy min megy keresztül egy otthoni ápolási díjon lévő gyermek, vagy szülő!
Hogy is érthetnék meg, hiszen csak a saját jólétükkel törődnek! Nem veszik észre, hogy ki az, aki ma Magyarországon a legtöbbet teszi az embertársaiért!
Ezek a betegápolók!
Akik a legalacsonyabban vannak ma díjazva Magyrországon!
Szégyelhetnék magukat, hogy ennyire nem fontos az emberi élet ápolása, gyógyítása, megőrzése!
Minek ülnek a parlamentben, ha semmit sem tesznek a beteg emberekért, és a hozzátartozóik, gondozóik élethelyzetének javításáért!
Ha mássla nem is tudnak segíteni, de legalább a tisztességes megélhetést tudnák segíteni anyagilag. Nem elég az ápolónak, hogy a munkahelyét elveszíti azért, mert merte felvállalni a beteg szülei, vagy gyereke ápolását. Még anyagilag is kiszolgáltaott helyzetbe hozza ezt a réteget a saját országa!
A közömbössége, a beteg emberek eltartói, gondozói felé felháborító! Törvénytelen, hogy az egyenlő bánásmód elvét nem gyakorolja az Magyar állam, ezzel az érintett embercsoportokkal szembe!
Hány levelet kell még ezügyben irniuk az ápolóknak, hogy végre valami kedvező változás történjen a díj ügyében!
A kórházakban elszenvedett egészségromlást Ők igyekeznek minden önzőségüket félre téve helyre hozni!
Mégis rájuk senki sem figyel oda a költségvetés készítésénél!

Vendég

#64

2013-04-03 14:30

Én 20 éve nem dolgoztam,most 26.600Ft.ot kapok kézhez ápolási díj címen,van egy 25 éves fogyatékos lányom.Ez az összeg egy embernek élelemre nem elég,de a gyerekem még cukor beteg is.A családi pótlékkal és a férjem nyugdíjával egészül ki a kassza,napról-napra élünk,a beteg gyerek miatt elhelyezkedni esélyem sincs.Ha igy megy tovább,már párizsit sem tudok venni neki.........! :(
Ez az élet?

#65

2013-04-13 18:58

3évig egyedül ápoltam édesanyámat. 80éves volt. Daganatos beteg volt, ezen felül demenciában szenvedett. Sokszor megsem ismert, pedig mindig vele voltam .Etettem pelenkáztam. Nem éreztem soha tehernek. Nekem is ott kellett hagyni a munkahelyemet, hogy vele tudjak lenni.Én is megkaptam a 24000e forint ápolási díjat. Az utolsó hetekben együtt sírtunk olyan fájdalmai voltak. Sajnos karácson előtt egy nappal elveszítettem örökre. Most55éves vagyok. munkát már nem találok. A hivataltól 22000 ft-ot kapok. Egyedül élek.K érdezem én, hogy lehet ennyiből megélni.
bimbone

#66 szomorú !

2013-04-14 18:42

Sajnos csak akkor érdekeltek az emberek ha velük is meg történik,vagy családjuk is érintett.Én már nagyon sok helyre be linkeltem ezt az oldalt,a Közszolga.hu ápolási oldalt,hátha valaki felfigyel, "olvassanak bele," de hiába nem tudom mi értem van ennek a petíciónak is,menyi aláírásra van még szükség,hogy tovább tudjunk lépni,és hova,merre???
méltóság

#67

2013-09-07 05:41

Elváltam 25 évvel ezelőtt, 3 fiamat köztük 1 autista fiamat egyedül neveltem, védem. 28 éves. Elgondolkodtató, hogy a volt férjemnek a fiam 18 éves kora után -addig fizetett 5.OOO Ft gyerektartást- semmiféle kötelezettsége nincs. 2O103. februári híranyagban megjelent, hogy rendezni tervezik az ápolási díj összegének minimálbérre történő emelését. Azóta csend van. Magam több 1O millió forintot megtakarítottam az államnak, mert nem adtam állami gondozásba a fiaimat. Arról nem beszélve, hogy mindig mindenkor fizettem a fiaim után, nem volt mentesség vagy méltányosság. 41 évem lenne, 27 ezer forint lesz a nyugdíjam. 1 rab tartása az államnak 3OO.ezer forint havonta!, szégyen, hogy egy gyilkosnak védik az emberi méltósághoz való jogát,ugyanakkor törvényileg az ápolást végző személy eltűrve, megalázottan várja, hogy elismerjék munkáját minimálbér odaítélésével.

Vendég

#68

2013-10-24 00:18

A betegápoló családtagokat mindegyikét megilletné, aki ebben részt vesz az ápolási díj!
Főleg akkor, ha a saját munkahelyét is elveszíti ez miatt, ill. nem is tud már mellette felvállalni munkát! Aki ilyen munkát végez, annak a legnagyobb elismerésben kellene, hogy részesüljön a Magyar Kormány és a társadalom részéről is! Hiszen a költségvetés spórol ezeken az embereken, hiszen nem a szociális intézményekbe kell, hogy gondozzák a betegeket!
Aki a saját életvitelét is feladja a beteg hozzátartozójáért, azt legalább a minimálbérrel díjaznia kellene a költségvetésnek és az Állam minden erővel kellene, hogy támogassa az ilyen nehéz helyzetbe jutott családtagokat!
Nem ellehetetleníteni, eladósodni hagyni kellene ezeket a családokat, hanem emberileg, anyagilag támogatni! Hiszen a legtöbbet tesznek az embertársaikért azok, akik a saját életüket is "feláldozzák" a betegekké vált családtagukért!
Aki ilyen feladatot soha sem végzett, az nem is tudja, hogy mivel jár ez!
Nem is dönthetne felelősséggel, az ilyen emberek sorsáról, anyagi hozzájárulásáról a kormányzás részéről! Csak olyan érintett emberek, akik ezeket a terheket naponta elhordozzák, segítség nélkül!
Ha az emberség, az emberi lét ápolásának segítése nem közügy, akkor mia a közügy egyáltalán?
Nem az utak építése, meg a színházak, fesztiválok, rendezvények fontosak a családok életében elsősorban, hanem az élethez való jog, a megélhetés, a gondoskodás az érintett családoknak!

Vendég

#69

2014-01-05 12:58

Köszönöm, hogy elindították a petíciót. Sajnos én is ebben a helyzetben vagyok.
Gieszerné Zsámbok Rita

Vendég

#70

2014-01-05 13:09

Az összes eddigi kormánypártnak a hozzáállása a beteg hozzátartozót gondozók munkájának az elismeréséhez szégyentelen.A minimálbér legalább háromszorosát kellene megadniuk az önfeláldozó munkájukért.
Gieszer József
Kata

#71 : :::

2014-01-13 21:32

Szép estét mindenkinek!

Szeretném megkérdezni, hogy most derült ki, hogy a 8 éves kislányom epilepsziás! Mire vagyok jogosult? Mármint milyen támogatásra vagy akármire ami kicsit megkönnyitené az anyagi terheket? Előre is köszönök minden választ!


Vendég

#72 Re:

2014-02-01 21:51

#1: -  

 Akiket illene, hogy érdekeljen a beteggé vált emberek sorsa, és azokat, akik Őt gondozzák, azok úgylátszik nem olvassák ezeket az oldalakat, üzeneteket!

Ideje lenne már végre, hogy az otthoni betegápolók nehéz élethelyzetével is foglalkozzanak. Anyagilag legalább úgy támogassák Őket, mint a kórházi dolgozókat, szociális intézmények dolgozóit!

Mert az otthoni ápolók tesznek a legtöbbet az országért! Mindent magukra vállalnak, a semmi díjazásért!

betegápoló

#73 Az ápolók képzéséről

2014-02-01 21:56

Ha az otthoni ápolókat megfizetné az állam, akkor nem kellene ennyi képzési támogatást feleslegesen kiadni! A családokat kellene támogatni rendesen, akik felvállalják az otthoni ápolást! Nem idegen emberekre bízzák a családtagjukat, akik csakis a jó fizetésért vállalják ezt a munkát! Közben az otthoni ápolókra meg senki sem szán egy fillért sem támogatást! Csak a siralmasan alacsony ápolási díjat! És azt is csak 1 ember kaphat a családból, holott több ember összehangolt munkája, gondoskodása is kell az otthoni ápoláshoz! Ugyanúgy mint egy kórházban, vagy egy szociális intézményben! Mégis rajtunk spórolja meg a kormány az összes kiadását, ami az otthoni ápolással együtt jár!
A minimálbér szintjére kellene felvinni legalább az ápolási díjat! Nem hagyni elszegényedni a családot kellő anyagi támogatás miatt!!!
esélyegyenlőség a betegeket ápoló családnak

#74 Igen, hiányzik a támogatás az otthoni ápoláshoz!

2014-02-01 22:00

Az előző hozzászóláshoz még csak annyit, hogy ha minden család megkapná azt, amit az állam a kórházi ápolásokra fordít egy személy esetében, akkor kevesebb lenne a bent fekvők száma!
Az otthoni ápolás ugyanis kiváltja a szociális intézmények munkáját. Akik felmerik vállalni ezt a küzdelmes feladatot és az azzal járó összes kiadást, azok érdemelnék meg a legjobban az állam részéről az anyagi támogatást! De nem az alamizsnát, hanem az igazi támogatást!
gondoljunk a jövőnkre

#75 Javaslat!

2014-02-01 22:12

Javaslom, hogy hozzunk létre egy ápolási díjon lévők egyesületét! Ami a parlamenti üléseken is képviseltethetné magát! A döntéshozók felé! Akár olyan honlapot is létre lehetne hozni, ahol az összes ápoló családtag csatlakozhatna, írhatna nyilvánosan, nem kellene regisztrációtól függeni!
A szabad véleménynyilvánításra lenne lehetőség,nem cenzurázni állandóan a hozzászolókat! Mert itt csak az adathalászat folyik, nem a megoldásokat látjuk az életünkben a betegápolási munka területén!
Megfelelő anyagi segítség híján, teljesen ellehetetlenítik az otthoni ápolók élethelyzetét, munkáját, megélhetését!
Nem mehet ez így tovább! Nekünk is kellene már végre egy szakszervezet, nem csak a kórházi dolgozóknak, akiket a kormány, mivel láthatóak sokkal jobban támogatnak. A béremelésekkel és az összes igényeikkel állandóan foglalkozik a MÉDIA! Velünk meg senki sem törődik! Mindent önerőből kell megoldanunk!
Ez már tarthatatlan állapot! Félő, hogy a sok küszködés miatt a betegápolóból, beteggé vált emberek lesznek így csak!
Mert a Magyar Kormány nem tesz semmit sem értünk!
Csak fillérekkel emelgeti meg ebben az évben a díjakat. Az is jó pár hónapot várat még magára, mivel a kiemelt ápolási díj ügyintézése hosszadalmassá van téve! Feleslegesen huzzák az időt!
Addig sem kell fizetniük többet, mint idáig! A létminiumum alatti díjakat!
Hol van itt az élethez való esélyegyenlőség? Hol van itt a segítőkészség, az empatia készség?
És hol van itt az állam megbecsülése az ápolási díjon lévők felé? Sehol!