Petíció az ápolási díj megemeléséért

Soltész Miklós Szociális, Család, és Ifjúságért felelős Államtitkár Úr részére!

 

Tisztelt Államtitkár Úr!

 

Sok ezer ÁPOLÁSI DÍJ-on lévő sorstársam nevében fordulok Önhöz.

Az ápolási díj összege évek óta nem vagy csak nagyon kis mértékben változott. Jelenleg az emelt összegű ellátás 34.515.-Ft/hó. Gondoljanak bele, ekkora összegből hogy lehet rezsit fizetni, megélni, és egy beteget rendesen ellátni? Sajnos ezek a családok csak egy keresősek lehetnek jobb esetben, de általában az édesanya egyedül marad a beteg gyerekével. Az ápoló személy az év 365 napján dolgozik 0-24 órában Elméletileg az ápolási díjon lévő személy vállalhatna 4 órában munkát, de ez a gyakorlatban szinte megoldhatatlan. Vagy azért mert nincs, aki felügyeljen a betegre, vagy azért mert nem kap munkát miután elmondja, hogy beteget ápol .Se szabadság se nyaralás se ünnepnap nem jár nekünk .Ha ezt a feladatot az államnak kellene ellátni az sokkal többe kerülne a költségvetésnek.

Ezért kérjük,hogy az ápolási díj mértéke legalább a minimálbérrel legyen meg egyező összegű .A kérésünk teljesítése azért is nagyon fontos, mert a jelenlegi összegből tisztességes nyugdíjra se számíthatunk.

Kelt: 2012.04.11.

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Vizi Ildikó, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...