Petíció az ápolási díj megemeléséért


Vendég

#26

2012-05-12 00:14

Én édesanyámat ápolom a nap 24 órájában már negyedik éve, lelkileg és fizikailag is megterhelő....és egészségkárosító is hiszen az állandó stressz és a kialvatlanság betegségek forrása.Ha belegondolok, hogy fizetős osztályokon, otthonokban havi 100 és 160 ezer forintot kell kifizetni az ápolásért, s ehhez jön hozzá az állami támogatás -mi pedig ennek minimális töredékét kapjuk meg, miközben jelentős összeget takarítunk meg az államnak azzal, hogy otthon maradunk a beteg hozzátartozónkkal. Legyen az szülő vagy gyermek jobban meg kellene becsülni a munkánkat ill. azt a tevékenységet amit úgy hívunk otthon ápolás.

Vendég

#27

2012-05-12 00:38

Én az Értelmi Fogyatékos gyermekemmel voltam otthol 8 évet ápolásin. vacak 25 700 Ft kaptam. 2001 évtől kezdve. emelés Nuku. Most meg még a családtagokkal való ápolási nem fog beszámítani a nyugdij évek számításásba sem. Tehet duplán rosszul jár aki erre vetemedik, hogy gondozza idős, beteg hozzátartozóját Felháborító.

Vendég

#28 Re: Köszönöm, hogy megosztotta velünk a gondjait!

2012-05-12 00:40

#3: - Köszönöm, hogy megosztotta velünk a gondjait!

Én is csatlakoznék ha lehet és ha nem komolytalan a fórum. Schmiedtne Bodor eszter


Vendég

#29

2012-05-23 00:18

A minimálbér legalább, amit illene a Magyar kormánynak adni ezért a munkáért. Ami a nap 24 órájában kötelezettség az ápolóra nézve! Ezért nem lehet figyelmen kivül hagyni, azt az áldozatos munkavégzést, amit a kórházak, szociális intézmények helyett az otthoni ápolók felvállalnak. A saját életvitelükről, munkájukról mondanak ezért le! És ezt nem lehet magánügynek tekinteni, és szociális segélyként kezelni. Ez egy olyan felelősségteljes, embert és időt igénylő munka, ami mindenképpen méltánylást igényel, anyagilag is!

Vendég

#30

2012-05-27 22:11

Gondoljátok,hogy valaki,aki tud segiteni ezt elolvassa,mert az nagyonjó lenne,ha végre valaki az
illetékesek közül válaszolnais. Én 6 éve vagyok ápolásin
és rettegek attól mennyi lesz ezután a nyugdijam.58 éves vagyok.

Vendég

#31

2012-07-03 22:34

Harmincegyezer Ft ápolási díjból senkit sem lehet - még egy egészséges embert sem-tisztességesen ápolni (nap mint nap). Nálunk szerencsére nincs ilyen irányú probléma, de nagyon érzékenyen érint, ha látok egy beteg embert és tudom, hogy milyen nehéz anyagi helyzetben van Ő - általában a családjával együtt. Remélem a közel jövőben ezen gondokon is segít a Kormány!?
RKrisztina

#32

2012-07-14 09:01

33 éves a fokozott ápolásra szoruló, fogyatékos kislányom, 33 éve vagyunk bezárva a lakásba. A férjem tavaly év végén váratlanul elhunyt, magunkra maradtunk. Ápolási díjból és rokkantsági járadékból kell megélni. Akik járatosak a kérdésben, tudják, hogy ezen díjazásokat 2008-ban emelték utoljára, az ápolásit 2010-ben kőkemény 1000,- Ft-tal. Özvegyi nyugdíjat novemberig kapok, mert "aktív" korú vagyok, az senkit nem érdekel, hogy a kislányom miatt nem tudok elmenni dolgozni sem fehéren, sem feketén, sem szürkén, sem 4 órában. Fogalmam sincs mi lesz velünk. Hihetetlen, hogy az amúgy is nagyon nehéz életünket (lelkileg, fizikailag megtörik az ember és nincs szabadság, nincs ünnep, nincs hétvége, nincs pihenés) még anyagilag is teljesen ellehetetlenítik.
A fogyatékos emberek orvosi ellátásáról jobb nem is beszélni. Mindig azon imádkozom, hogy ne legyen szükségünk orvosra.
Eléggé kilátástalan a helyzet.

Vendég

#33

2012-07-30 17:58

A joistenre kérem önöket ne büntesenek minket hogy nem dobtuk el a családtagjainkat,inkább probáljuk szeretetben veluk éni de sajnos egy értelmi fogyatékos fiam nem tudja felfogni hogy miért nem tudok venni egy nyalókát.
Vicuska...

#34

2012-08-02 22:42

Szeretném én is hozzátenni milyen megélhetése van egy anyának aki halmozottan sérült teljes ellátásra szoruló gyermekét egyedül neveli ki számolta valaki mennyi jut 1napra???hol az állítólagos 47ezer!! ami állítólag fedezi a napi szükségleteket??és a 34 ezer mit fedez???Szégyen ez a megállapított ápolási díj......nézzük meg mennyi a fej kóta egy intézetben 1 napra és akkor hol az arány???ki az az okos aki ilyen megállapításra jutott a díjaknál...

Vendég

#35 bimbone

2012-08-10 17:51

Üdvözlők mindenkit!Még az elején csatlakoztam és örülök hogy növekszik a létszám ,remélem valamit el tudunk érni,nagyon jó lenne!A négy órás munkát ápolási mellett aki ki találta "ano"nem igen volt fogalma arról hogy képtelenség munkát vállalni,elvégezni,legfeljebb otthon végezhetőt, de hol van ilyen,szóval ezért adnak ennyi ápolási pénzt, fogalmuk sincs hogy ez 24-órás munka.Ahogy télnek az évek még nehezebb,tudom miről beszélek nagyon sok mindenen keresztül mentünk már,a lányom 30-éves középsúlyos ért.fogy.autisztikus.Szép napot és kitartást,kívánok mindenkinek!

Vendég

#36

2012-08-31 14:42

Végre, valami elindult...mert ez gyalázatosan kevés pénz, amit adnak.
Sok sikert, remélem eredményes lesz a kezdeményezés.

Vendég

#37

2012-08-31 15:16

Jól tudom mi ez, Feleségem viseli gondját a Nagymamámnak, közös háztartásban. Az ápolási díj nevetséges! Egy reggeli meglepetés-kaki megfizethetetlen...

Vendég

#38 Érdemes elolvasni....

2012-09-17 17:31

Tehát van egy sérült gyermekem, aki előtt egy egész élet áll, és adott egy társadalom, amelyben fel kell Őt nevelni.

Tapasztalataim szerint korunk társadalmának a toleranciája a másság vonatkozásában nagyon csekély. Véleményem szerint a legnagyobb baj az, hogy nemcsak a gyakorlati életben, hanem még gondolati szinten sem működik a dolog. A tettekről, a cselekvő aktivitásról nem is beszélve.

Tehát adva van egy sérült gyermek, és adott egy társadalom, amely "ezernyi sebből vérzik", és adott egy szülő, aki ilyen körülmények között teljesen magára marad egy egész életre szóló problémájával. adott pozícióban lévő emberek képtelenek addig azonosulni a sérült gyermeket nevelő szülő problémájával, amíg Ő maga személyesen nem érintett, vagy a környezetében nem találkozik olyan családokkal, akik sérült gyermeket nevelnek.



Hiányzik az emberekből az empátia készség!

A helyzet megoldása nagyon nehéz. A helyzetet súlyosbítja, hogy a jogi szabályozás - bár az utóbbi években rengeteget változott, trendre születtek a törvények a fogyatékosok érdekében - , de még mindig messze vagyunk az európai gondolkodástól.
junczy

#39

2012-09-22 10:52

És akkor még ne is beszéljünk arról, ha az alap sérüléshez társul még ételallergia. Kisfiam 4 éves ért. fogy, súlyos epilepsziás és ráadásul súlyos lisztérzékeny. Természetesen az állam azt is megszüntette, hogy havi 5000 ft ( nem sok) támogatást adjon a lisztérzékenyeknek. Szánalmas.
Lehet a társadalom számára nem lesznek hasznos emberek, de nekünk a világot jelentik és még ennyi sem jár.
Tudják ezek mi pénz a segédeszközök, a gyógyszerek megvásárlása? Szerintem foggalmuk sincs!
Ghiselle

#40

2012-10-01 17:59

Sok hozzászólást olvastam és amiben nagyon egyetértek az az,hogy aki nincs benne el sem tudja képzelni milyen egy tartósan fogyatékos gyermeket egyedül nevelni,mennyi lemondással jár,ami tartja a lelket az ilyen szülőkben az a gyermeküktől kapott szeretet.
SICC...

#41

2012-10-05 15:21

Csak annyit szeretnék hozzáfüzni ehhez, hogy van egy balesetben sérült, maradando károsodást szenvedett 16 éves lányom. Egyik szemhájmozgato izma megsérült az által, hogy az egész koponyája összetört. Szem-mütét előtt áll, s a miskolci egészségügyi-és szociális osztály megvonta tőlem az ápolási dijat, mondván, erre nem vagyok jogosult......azt hiszem, nincs hozzáfüznivalom, mert a leirtak magukért beszélnek. Szégyellje magát az, aki ezt a határozatot hozta.
dj

#42 hozzászólás

2012-10-10 17:31

Ez a pénz nem sok mindenre elég. A gyereknek még amire szüksége van sem lehet igazán megvenni. Dolgozni? De szép is lenne. Rendszeres orvosi kontrollok betegségek miatt sok lenne a táppénz ezért lehetetlen lenne a munkavégzés. Bedolgozói munka lenne jó de ki ad munkát amit itthon is el lehet végezni? Senke.
bimbone

#43 Ápolási

2012-10-16 07:48

Meg osztanék egy újabb képtelen torvényt , a tömegközlekedéssel kapcsolatban ha a lányommal utazom nekem sem kell jegy, de ha otthagyom valahol,valakinél, mert intézkednem kell vagy orvoshoz kell mennem akkor jegyet kell vennem, vagy bérlet"miből"és utána újra hazafele megint nem kell jegyet venni.Innen üzenem a kitalálójának rengeteg gondolkozásába kerülhetett ,"ugyan már nem tudunk mi olyan sokszor kimozdulni,hogy csődbe menyen a járat,ha a kísérőnek is ingyen lenne az oda és vissza út is,higgyék el pont ezek az emberek azok akik nem igen élnének vissza vele:mert se idejük se pénzük,mivel az ápolásiból csak nyomorogni lehet Magyarországon,"


Bora

#44

2012-10-23 19:55

Nem hogy emelés, elvették! Gazemberek, lehetetlenné teszik, hogy egy idős beteg embert ellássak (a nevelőapámat), azt akarják, hogy közmunka mellett járjak ki hozzá nap mint nap ellátni aztán haljak éhen a nagy bérből és mellette essek össze a kimerültségtől! Aljasság!
kepirone

#45 ápolási illetve útiköltéség térítés

2012-10-30 20:51

A petícióhoz annyit szeretnék hozzá fűzni, hogy én jelenleg egy halmozottan sérült kisfiút nevelek szinte egyedül, mivel a férjem rengeteget dolgozik, kettőnk helyett és én a gyereket a lakóhelyünktől közel 50 km-re hordom naponta iskolába úgy, hogy reggel 8-ra megyünk és 13:30-kor el kell hoznom kérdezem én hogy tudok így munkát vállalni akár 4 órást. Jelenleg közel 120.000ft-ot tankolok el havonta, hogy a gyerek járhasson iskolába ebből az OEP kb.60.000 ft-t térít vissza, Útiköltség gyanánt. De mielőtt bárki megvetne sajnos nincs közelebb iskola ahol fejlesztés és gyógytornát tudnának neki biztosítani.Ez az utiköltség térítés úgy van, hogy anno amikor elkezdtünk suliba járni és 217ft volt a benzin akkor is 21 ft fizettek km-ként és most hogy 420ft a benzin most is ennyit fizetnek. ezt esetleg nem lehetne reálisan emelni csak a képviselők költség térítését illetve benzin költségét. Miért nem kaphatunk mi is egy benzin kártyát egy meghatározott összeggel ami tényleg fedezné az ilyen gyerekek iskolához való jogát.
kepirone

#46 ápolási illetve útiköltéség térítés

2012-10-30 21:07

Ja azt elfelejtettem, hozzá tenni, hogy a halmozottan sérült kisfiamon kívül elkell látnom az anyósomat is aki szintén velünk él és 89%-os rokkant ez abban mutatkozik, hogy ő is pelenkás teljes ellátásra szorul és én csak 1 ápolásit kapok reggel elviszem anyósomat a napközibe majd be a gyerekkel az iskolába majd haza főzni, mosni takarítani vissza a gyerekért a suliba és elhozni anyóst a napköziből jelenleg 33 éves vagyok, de sajnos én már szinte nem tudom, hogy mi az hogy élni. Nagyon szívesen vendégül látnám valamelyik kormánytagot, hogy csináljon velem egy napot végig. Bár tudom ez elcsépelt mondat volt, de szeretném látni hogy oldják meg.
Dani

#47 9400 Sopron Kőszegi út 84

2012-11-13 13:33

Ápolási díj összege emelése érdekében szólok hozzá, h az összege reális legyen a megélhetéshez!

Vendég

#48

2012-11-28 12:50

Én egyedül ANYA és családfenntartó????!!!!!

Vendég

#49 bimbone

2012-12-06 21:09

Menyi aláírásra lenne szükség hogy kérésünk.kiáltásunkat meg hallják és komolyan vegyék,tenni kellene,amíg erőnk el nem fogy:29 500-ft-ból ,élni?embertelen,napi 24-órás ápolásért?....
Evimami

#50

2012-12-12 09:23

Már 5 éve kapok ápolási díjat. Nővérem súlyos szellemi fogyatékos. Elmehetnék 4 órában dolgozni, hogy kiegészítsem ezt a kevéske pénzt! Csak hogyan? A nővérem 24 órás felügyeletet igényel, anyukám tartós beteg.Az emelt díjra nem vagyok jogosult. Ami legjobban bánt, hogy én is csak egy eltartott vagyok! Sok-sok köszönettel tartozom a családomnak, férjemnek, lányomnak!