Az országgyűlési képviselők visszahívhatók legyenek

bonder

#1

2012-01-11 23:32

Sokkal megfontoltabb döntések születnének, mint így, mert tudnák, hogy nagy a tét.
corneled

#2

2012-01-16 19:49

Egyetértek!
corneled

#3

2012-01-16 20:13

Mai hír

Az államfő továbbra is hallgat a plágiumváddal kapcsolatban.

„Megkérjük a sajtó képviselőit, kérdésekkel ne zavarják meg az eseményt” – ezzel a mondattal fogadta a Hír24 riporterét a Köztársasági Elnöki Hivatal egyik munkatársa ma délután a Sándor-Palotában. Néhány perccel később az államfő a protokollnak megfelelően átadta a kinevezési okmányt a tervezéskoordinációért felelős új államtitkárnak, Csizmadia Norbertnek, majd a gratuláció és a fotók elkészítése után visszavonult.

Mindez azt jelezte, hogy Schmitt Pál továbbra sem akar megszólalni a doktori dolgozatával kapcsolatban kipattant plágiumvád ügyében. Pedig felfokozott várakozás előzte meg a ceremóniát, amely a köztársasági elnök első nyilvános szereplése volt azóta, hogy a hvg.hu a múlt héten megírta, 1992-es disszertációjának nagy része szinte szóról szóra megegyezik egy bolgár sportkutató által még a nyolcvanas években papírra vetett tanulmány szövegével.

Mind a hazai, mind a nemzetközi sajtóban téma lett a plágiumvád, amelyet az államfő hivatala ugyan visszautasított, a kormányfő szóvivője pedig „bulvárkacsának” nevezett, ám érdemben senki sem cáfolt.

Az eseménysor legfrissebb fejleménye, hogy kutatók mindenre kiterjedő vizsgálatot követelnek, és petíciót fogalmaztak az MTA elnökének, a Semmelweis Egyetem rektorának és Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetőjének.

A SOTE dékánja a múlt héten azt nyilatkozta: szerinte nincs ok azt feltételezni, hogy megalapozatlan döntést hozott a Schmitt Pál értekezését bíráló bizottság.