IGAZSÁGOT GERÉB ÁGNESNEK!/JUSTICE FOR ÁGNES GERÉB!


Vendég

#426

2012-02-13 15:51

aláírtam, de milyen hatása lesz ennek? ki, mit csinál vele?

Vendég

#427

2012-02-13 17:03

Ágnesnél EMBEREB bábát, tanítót, nem ismerek .
Mindig tiszta szívvel szeretettel ,fordult az őt körülvevő emberekhez . Jelenléte olyan volt mint amikor ki süt a ,meleget ,őszinteséget sugárzott . El kezdett / folytatott/ egy olyan folyamatot amit mindig is a nők joga volt választani ,hogy hol hozza világra gyermekét . Régen ez nem volt kérdés !Remélem hamarosan újra dönthetnek a nők a saját testükről , életükről . Köszönjük Ágnes ,hogy az életed , a szabadságod árán is taposod az utat ,hogy néhány évvel ezután már természetes legyen a döntés. ÉN OTTHON SZÜLÖK ,így jobb lesz nekem és a gyermekemnek is ! Köszönjük, és tiszteljük áldozatodat!

Vendég

#428 Re: NA VÉGRE !

2012-02-13 22:29

#404: Hajóka - NA VÉGRE !

Ember vagy Te? Tudod, mit beszélsz? Döbbenet!!!!!


Vendég

#429

2012-02-14 15:14

Döbbenet az egész! Próbáltam végiggondolni, hogy miért is ez a "bánásmód". De ugye, nem azért, amire gondolok....?
Szültem Pécsett, a klinikán.... odafigyeltek rám.
Szültem Szfváron a kórházban... egyedül hagytak, rémálom.... ha valaki legalább megfogta volna a kezem...
Többször nem vállaltam... de ha valaki fogta volna a kezem, lehet....



Vendég

#430

2012-02-14 20:12

Egy nőt, aki több száz nőnek segített gyermekét háborítatlanul világra hozni, képesek elítélni? És az orvosokat, akik kéz-kezet mos alapon vágnak, szabnak sokszor kéretlenül, ezáltal nincs aki szakmailag megtámadná cselekedeteiket, szabadlábon hagyják? Hol itt az igazság????

Vendég

#431

2012-02-14 23:21

Nemrég sikerült belenéznem, és abban a bizonyos Nagykönyvben jelen pillanatban ez az ügy a legfeketébb vonás Magyarország neve mellett, és Ági minden büntetésben töltött napjával egyre feketébb lesz.
Az az ember, aki az élet szentségét a legkövetkezetesebben és legtisztábban komolyan veszi, és erre az életét fel is teszi fogházban van.
Ismerős történet.

Vendég

#432

2012-02-14 23:55

Miért csak olyan magyar szakemberek véleményét kérik ki hivatalosan, akiknek (anyagi) érdeke az otthonszülés megtiltása? Kérjenek véleményt olyan országok szákértőitől, ahol működik az a rendszer, amit Dr. Geréb Ágnes és még rajta kívül több száz szülőnő szeretne itthon is megteremteni (ha hagynák.)Dr. Zalai Tamás.

Vendég

#433

2012-02-15 00:14

A szülésről a nők döntsenek! Igazságot Geréb Ágnesnek!
Megértő

#434 Cím

2012-02-15 14:55

Nem vagyok híve az otthon-szülésnek, de mindenkinek szíve-joga megválasztani a módot. Ha valaki az otthonszülést választja, mert abban bízik, vagy megvan hozzá az anyagi fedezete, ám, tegye. El nem ítélem érte, bár én kicsit hisztis, elkényeztetett csajok választásának tartom. Én kórházban szültem, nem volt fogadott orvosom, mégis minden rendben lezajlott 6 óra alatt.
Geréb Ágnesre térve: boszorkányüldözés, amit vele csinálnak, nem érdemli meg. Nagy szaktudású szülésznek mondják, amit én el is hiszek. Semmivel nem volt az ő intézményében a halálozási arány, mint egy kórházi osztályon, de a magyar orvostársadalom nem befogadó az újra. Ez az ő legnagyobb problémája. A borzasztó az, hogy úgy kezelik, mint egy bűnözőt, pedig nem az!!!!

Vendég

#435

2012-02-15 16:52

A törvénykezés nem áll a helyzet magaslatán! Miért nem hurcolják meg a szülészeteken mühibákat okozó orvosokat, ha már annyira igazságosak akarunk lenni. Ugy gondolom, ez egy kabaré. lábbilincs, kézbilincs, nehogy elszökjön.Egyes orvosi köröknek nagyon baszhatja a csőrét, hogy otthol is lehet szülni: Oszt jónapot.

Vendég

#436

2012-02-15 22:04

Íme egy újabb bűnbak! Akire rávetítheti mindenki a saját bűneit. Valaki,aki tenni mert a nőkért és a gyermekekért. Gondoljuk végig, hány kórházi orvos állhatna bíróság elé a rengeteg, szüléseknél elkövetett "vétek" miatt. Minél többen vállalunk részt Geréb Ágnes "megszabadításában", annál valószínűbb, hogy sikerülni fog. Megérdemli.

Vendég

#437

2012-02-16 01:16

Maximálisan egyetértek a petícióval, tisztelem és csodálom Geréb Ágnest azért a küldetéstudatért amellyel munkáját végezte, amíg hagyták! Disznóság, ahogy elbántak vele!
Sajnálom, hogy nekem nem állt módomban az ő segítségével szülni!

Vendég

#438

2012-02-16 10:24

Méltatlanul ítéltek el és korlátozzák személyi szabadságát ennek a nőnek aki igenis sokat tett a magyar anyákért.

Vendég

#439

2012-02-16 13:18

Szerintem tenni kell valamit.... sürgősen.
Számomra nagyobb jelentőségű ember mint Danton, vagy Petőfi...
Volt szerencsém 73-ban kórházba kerülni, akkor az volt a gyakaorlat, hogy a szülők csak kétszer látogathatták a gyermeküket egy hónapban. Bár én már jártam és beszéltem mikor bekerülem egy hónap mulva csecsmőként jöttem ki, nem beszéltem nem jártam stb. Nem emlékszem sokmindenre, de talán jobb is így. Ezért azt hiszem; fölösleges arról beszélni, hogy szabad-e elhordani vagy sem az évtizedes beteg placebo elmék kátrányát a társadalomból egyszerűen fogni kell és vinni... ezért hős, ezért a legnagyobb, ezért igaz és valódi.
Másrészt a nő- és anyavédelem gyerekcipőben jár ebben az orszában, és ezt azért mondom mert tudom mi a gyakorlat máshol, mi jár egy olyan férfinak aki elhagyja a családját és asszonyát: semmi!
A döntés amit az úgynevezett törvényalkotásunk ellene hozott, pontosan olyan, mint amelyeket a mi történelmünk nagyjaival szemben, nem egy esetben hoztak és a mai napig szégyenünk és dühünk.
És nem utolsó sorban barátaim, ennek a hölgynek már így is nagyon sokat köszönhetünk... szóval lányok én veletek vagyok.... Ági tarts ki, ki fogunk szabadítani....!!!


Vendég

#440

2012-02-16 16:30

Mindhàrom gyermekemet bàba segitségével szültem, az utolso létezö franciaorszàgi szülöhàzban, az 1992-es, 1995-ös és az 1998-as esztendöben.
Az elsö szüléshez sokàig kerestem (kerestünk)olyan helyet, ahol egy olyan fontossàgu aktus, mint a vilàgrajövetel megfelelöen tud lezajlani.
Meg vagyok gyözödve arrol, hogy életem legnagyobb szerencséjében részesültem, hogy ilyen körülmények között adhattam életet 3 gyermeknek. A bàba szakmai tudàsa, felelösségtudata, embersége és elkötelezettsége potolhatatlan egy szülés alatt. Az, hogy egy bàba minden egyes szülésnél összpontositja tudàsàt minden anya és minden ujszülött érdekében szàmomra kulcsfontossàgu, hiszen egy ilyen intim kapcsolatban, ami egy szülésnél kialakul a szülö nö és az öt segitö személy között, az események lefolyàsànak alapvetö irànyt ad. A bizalom, a megértés feloldja a feszültséget és visszaadja a születésnek azt az alapvetö fogalmàt, hogy megszületni egy természetes dolog, ami az esetek többségében természetesen zajlik. Amikor bonyodalmak adodnak egy bàba fel van készülve, hogy gyorsan és ugy reagàljon, ahogy kell és, ha nincs elég technikai felszerelése idöben dönt annak érdekében, hogy az anya és a gyermek a lehetö legjobb kezekbe kerüljön. Nemcsak korhàzakban és klinikàkban fordul elö, hogy baj történik. Ezt minden egészségügyi szakember tudja, vannak pillanatok, amikor a legjobb hozzàértés és technika is kevés ahhoz, hogy a tragédia elkerülhetö legyen. Ilyen esetekben egy korhàzi és klinikai hàttérrel nem rendelkezö bàbàt sokkal nagyobb szàmonkérés éri, de vajon igazsàgos-e igy vélekedni? Gyakran eszembe jut az a régi asszociàcio, ami a bàba és a boszorkàny fogalmàt sokszor összekeveri.

Vendég

#441

2012-02-16 18:15

5 unokás nagymama vagyok. Két nagyobb unokám korházban
született lélektelen körülmények között. A három kisebb
otthon született, testvérei és a mi legnagyobb örömünkre
egészségesek. Felháborító hogy a mai Magyarországon- az orvoslobbinak köszönhetően- láncon vezették és ilzen súlyosan akarják büntetni Geréb Ágnest.

Vendég

#442

2012-02-16 18:25

Látnia kellene a döntéshozóknak hogy itt egyszerűen az orvosok kenyérféltése miatti boszorkányüldözésről van szó. Nem nevetséges ez egy kicsit isz.2O12-ben

Vendég

#443

2012-02-16 18:33

Tiltakozom a történtek ellen. Sajnos az én időmben nem lehetett szó "otthonszülésről". Sajnos. Ma már tudom, hogy milyen sok szépségtől fosztottak meg.
Amikor én szültem 1974-ben a Vass utcai kórházban 70 nőt fertőztek meg a szülészeten Stafilococus-sal. Ha otthon szültünk volna mind egészségesen kelünk föl a szülőágyról. Második gyermekemet így nem tudtam szoptatni. Magas láz és a mellemben lévő dréncsövek akadályoztak. Nem írom le a részleteket.
A gyermekszülés nem betegség. HA az lenne, már kihalt volna az emberiség.Ezt egy szülész, nőgyógyász rokonom mondta 40 évvel ezelőtt. A Geréb Ágnessel történtek után pontosan értem mire gondolt.És jó szívvel és hittel remélem, hogy célt érhet a petíciónk.
Wäring ZSuzsa
SZENTKUTINÉ PINTÉR ANDREA

#444 SZABADSÁGOT ÉS KEGYELMET GERÉB ÁGNESNEK!

2012-02-16 20:30

KÉRJÜK A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK URAT, HOGY SZÍVESKEDJEN GERÉB ÁGNEST KEGYELEMBEN RÉSZESÍTENI. Ő NEM BŰNÖZŐ, HANEM EGY KIVÁLÓ NŐGYÓGYÁSZ. HÁROM GYERMEKEMET SZÜLTEM A SEGÉDLETÉVEL ÉS A LEHETŐ LEGJOBB VÉLEMÉNYEM VAN RÓLA, MINT SZAKMAILAG, MINT EMBERILEG. KÖSZÖNETTEL.


Vendég

#445

2012-02-17 00:35

Hi,

My second son was born 4 years ago in Zebegeny in our private house. My first son however, was born in Holland also at home. Comparing the two birth I must say that the hungarian midwife(s) were of much more quality then the Dutch midwifes. Much more dedicated and much more professional.

Vendég

#446

2012-02-17 12:59

Figyelemmel kísérem az eseményeket, de sajnos ennél többet nem teszek az ügy érdekében, mint most aláírom a beadványt. Éppen ezért nagyra becsülöm Geréb Ágnes aktív támogatóit, akik kitartanak elvi álláspontjuk, szívük-lelkük irányította tevékenységükben. Mindehhez kívánok további kitartást, szerencsét és jó eredményt. Egy biztos, sok anyagilag elkényeztett és túlkompenzált élet-halál ura orvos kollega irigyelheti Geréb Ágnest a "csapatáért", akik erkölcsi,lelki támaszt nyujtanak.

Vendég

#447

2012-02-17 15:25

Kimondhatatlanul sajnálom Geréb Ágnest, meghurcolása egy szakmai lobbi által vezérelt koncepciós ügy.Két unokám otthon született, a lányom több diplomával dula képesítést szerzett, igaz nem itthon, hanem az USA-ban. Őszintén kívánom, hogy a "nemzet golyóstolla" ezúttal nem egy újabb törvényt, hanem egyedülálló módon Geréb Ágnes FELMENTÉSÉT fogja aláírni.

Vendég

#448

2012-02-18 00:58

Aki már szült és egy kicsit is értelmes az tudja, hogy ez az idős "szakértő" professzor folyamatosan hazudott, hogy a laikusokat félrevezesse és Ágnest befeketítse..Oxitocin mint méreg...2x160 fokban elfordított fej..miről beszél ez?
Én szültem Dr. Geréb Ágnessel és életem egyik legnagyobb élménye volt. Ágnes és csapata rendkívüli, tanítaniuk kellene az orvosi egyetemeken. Az ő tudásuk sokkal mélyebb és igazabb, mint ahogy azt a laikusokkal elhitetik az ellenségei. Hogy lehet ennyire kettős mércével mérni?

Vendég

#449

2012-02-18 09:36

Ezt a szerencsétlen Asszonyt nagyon ki akarják készíteni,többféle vádat koholnak ellene,Ő nem ártott senkinek.! A Kedves nővérem egy téves injekciót kapott a Kecskeméti Kórházban (azonnal maghalt 199o Májusában) ez az orvos még kettő ember életét vette ebben az évben, Ő tovább dolgozott!!! Semmi büntetés!! renben van ez íigy????

Vendég

#450 Áldozat

2012-02-19 08:20

Jogszerű igazságot Geréb Ágnesnek!!!!
Szerintem ilyen műhibák sorozatáért kevés a 2 év!
Gusztustalan, hogy egy-egy ujszülött halála kapcsán ajvékolnak az "otthonszülés istenasszonyáért"
Egyébként én is otthon szültem egyedül és semmi problémám nem volt belőle (A fájások nagy intenzitással, a fiam pedig előbb megszületett, mint kiért a mentő) Tény: ketten érkeztünk a kórházba és szakszerűen elláttak.
Úgyhogy lehet "otthon szülni" kedveseim (egyedül)