IGAZSÁGOT GERÉB ÁGNESNEK!/JUSTICE FOR ÁGNES GERÉB!


Vendég

/ #440

2012-02-16 16:30

Mindhàrom gyermekemet bàba segitségével szültem, az utolso létezö franciaorszàgi szülöhàzban, az 1992-es, 1995-ös és az 1998-as esztendöben.
Az elsö szüléshez sokàig kerestem (kerestünk)olyan helyet, ahol egy olyan fontossàgu aktus, mint a vilàgrajövetel megfelelöen tud lezajlani.
Meg vagyok gyözödve arrol, hogy életem legnagyobb szerencséjében részesültem, hogy ilyen körülmények között adhattam életet 3 gyermeknek. A bàba szakmai tudàsa, felelösségtudata, embersége és elkötelezettsége potolhatatlan egy szülés alatt. Az, hogy egy bàba minden egyes szülésnél összpontositja tudàsàt minden anya és minden ujszülött érdekében szàmomra kulcsfontossàgu, hiszen egy ilyen intim kapcsolatban, ami egy szülésnél kialakul a szülö nö és az öt segitö személy között, az események lefolyàsànak alapvetö irànyt ad. A bizalom, a megértés feloldja a feszültséget és visszaadja a születésnek azt az alapvetö fogalmàt, hogy megszületni egy természetes dolog, ami az esetek többségében természetesen zajlik. Amikor bonyodalmak adodnak egy bàba fel van készülve, hogy gyorsan és ugy reagàljon, ahogy kell és, ha nincs elég technikai felszerelése idöben dönt annak érdekében, hogy az anya és a gyermek a lehetö legjobb kezekbe kerüljön. Nemcsak korhàzakban és klinikàkban fordul elö, hogy baj történik. Ezt minden egészségügyi szakember tudja, vannak pillanatok, amikor a legjobb hozzàértés és technika is kevés ahhoz, hogy a tragédia elkerülhetö legyen. Ilyen esetekben egy korhàzi és klinikai hàttérrel nem rendelkezö bàbàt sokkal nagyobb szàmonkérés éri, de vajon igazsàgos-e igy vélekedni? Gyakran eszembe jut az a régi asszociàcio, ami a bàba és a boszorkàny fogalmàt sokszor összekeveri.