IGAZSÁGOT GERÉB ÁGNESNEK!/JUSTICE FOR ÁGNES GERÉB!


Vendég

#351

2012-01-14 16:49

Én és édesanyám, aki 93 évet élt, nem éltünk volna, ha korházba megy szülni Édesanyám. Láncosbomba találat 1944-ben az egész kórházat elvitte.
Első gyermekem kórházban születet. Orvosi hiba miatt 5 órán belül meghalt.
Tisztelem Geréb Ágnes harcát, és igazságot követelek számára.
Abszolút elitélendő orvosi visszaélésnek tartom a támadásokat ellene. Valós alapja, és értelme nagyon kevés.
Mint mérnök, tervezésre vagyok jogosult. 15 évvel ezelőtt hasonló terv vázlatokat a saját munkájukhoz mesterek is készíthettek. Nem is voltak rosszak, és most sem jobbak, azért, mert csak mérnök tervezhet. Bár kiváltságos lettem, helytenítem.
Geréb Ágnes felett is inkább az orvosi gőg mond ítéletet, és nem az igazság.

Vendég

#352 Re: Sheila Kitzinger

2012-01-14 22:44


Vendég

#354

2012-01-15 10:31

A jogszabály megalkotását végrehajthatóvá kellene tenni.
Mindkét unokám kórházban született, nem a szülők kívánsága szerint, hanem a hosszú évek óta tartó jogi- eljárási zűrzavar okán. Az első unoka a családbarát Szt. István kórházban, ahol az 5 ágyas szobában az egyik kismamához érkező - kolbásszal, pálinkával felfegyverkezett- boldog, de egyúttal randalírozó hozzátartozók miatt a biztonsági szolgálatnak kellett az intimitást nélkülöző szobából a síró anyukákat másik szobába kimenekíteni. A másik baba Szombathelyen született, ahol a baba csak akkor lehet együtt a mamával, ha problémamentesen jött a világra, külön térítéssel igénybevehető- egyébként kiválóan felszerelt külön lakosztályban a rokonok bármikor meglátogathatják az anyukát és babáját. A térítésmentes szolgáltatás esetében a többágyas kórtermekben a babák nem lehetnek együtt anyukájukkal, "csőpostán" érkeznek látogatóba a mamákhoz. A mi benntartózkodásunk idején több baba náthás volt (pedig a hozzátartozók csak üvegen keresztül nézhetik az újszülötteket!), a mi babánknak semmi baja nem lett az egész család látogatása, babusgatása ellenére sem.
Az első baba születésénél indokolt volt a kórházban tartózkodni, a másodiknál felesleges volt. Mindenképpen indokolt, hogy otthonszülés esetén a kórház 5 percen belül elérhető legyen. De nem gondolnám, hogy otthonszülés esetén több probléma adódna, mint a kórházban. Sőt azt gondolom, hogy az elkerülhetetlen a kórházban éppúgy bekövetkezik, mint otthon. Nem láttam még olyan statisztikát, amelyben összehasonlítják az élveszületési arányt kórházi illetve otthon szülésnél. Nem elítélni kellene azt az orvost, aki a stresszmentes, otthoni körülmények között születés megteremtője, hanem támogatni kellene, segíteni abban, hogy jogszabályi keretek között, nyugodtan, a polgárok határozott kívánságára végezhesse a munkáját.

Vendég

#355

2012-01-15 22:27

Alea iacta est.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-01-16 15:06



Vendég

#357 Marki Anita: Otthon szultem

2012-01-16 15:10

"Minek ez a túlmûszerezettség, ragaszkodás a szülőágyhoz és a kórházhoz? Gyermeket nemzeni sem járunk kórházba! Képzeld csak el, milyen mókás lenne, minden párnak államilag előírnák, hogy csak kórházban, csak a nemzőágyon csak fekvő pozitúrában nemzhetne, ugyanúgy, ahogy a szülést manapság még mindig képzelik. De ez még mind nem elég, a párok előtte egy előjátékszobában tevékenykedhetnének csak (alternatív kórházakban felcsigázószoba a neve, de minden más ugyanaz), egy- egy függöny választaná csak el a párokat egymástól. Mindenki kellõen fel lenne mûszerezve, elektródák odakötve, hogy ki tudják nyomtatni szalagra, megfelelő-e a pulzusszám, a vérnyomás. Mérnék a férfi keménységi mutatóját, és az orvos folyamatosan belekotyogna, hogy most nyomjon, most lazítson, most vegyen levegõt, most tartsa vissza, most lihegjen! Amikor úgy látnák, hogy közeledik az orgazmus, rájuk szólnának, hogy most hagyják abba, be kell menni a nemzőszobába, mert a csúcspontot ott szokták végrehajtani. Ha közben a férfi kedve lelohadna, benyomnák a gyorsítót, mert a doktor úr teniszezni akar menni, nem ér rá ennyit várni. Ha a nő ettől befeszülne, és már nem is tudná magába fogadni párja férfiasságát, sebaj, az orvostudomány ezen is segít, elvágják a gátat, hogy könnyebben beférjen, aminek be kell férnie. Nem számít, ha vért veszít, ha hetekig fáj, ha elvágnak érzõidegeket, és lehet, hogy soha többet nem fogja élvezni a nemzés örömét, a lényeg, hogy a futószalagtechnika mûködjön. Mókás a kép? Szomorú? Ha mókás a nemzésnél, miért tűnik természetesnek a szülésnél? "

Vendég

#358

2012-01-16 16:17

A témában böngészve a hireket többször hallottam férfiakat nyilatkozni - érdekes, hogy csak férfiakat -, hogy a mai nők már nem tudnak szülni. Ezeknek a férfiaknak nőként azt üzenem, hogy ők meg már nem tudnak nemzeni (a civilizált világ férfiainak egyharmada impotens!)

Egyébként ma már annyira agymosott a többség, hogy fél élni, fél halni és fél szülni. Fél gondolkodni, és fél hogy valaki ügyesebb mint ő, mert akkor kiderül, hogy ő kevésbé tud valamit...

Vendég

#359

2012-01-16 23:50

It should be every woman's right to choose a safe place to deliver a baby.

Vendég

#360

2012-01-17 02:26

Justicia!!!

Vendég

#361 Re: Más vélemény

2012-01-17 02:46

#120: ngyptr - Más vélemény

Tisztelt más véleményű!

A házasodásban és a gyermek nemzésben nagy gyakorlatot szereztél, és gyakorlott vagy az egysíkú és szemellenzős véleményalkotásban is. Ági nem azért tevékenykedik, hogy tiltsák be a korházban szülést, hanem legyen lehetőség a szülés természetes módját választani annak, aki ott érzi háborítatlannak azt.

Mi a feleségemmel a fiúnkat 1989-ben a szegedi női klinikán Dr. Geréb Ágnes segítségével szültünk. Felemelő, csodálatos élmény volt. Akkor tiltott volt az apáknak résztvenni a szülésen. Ági az állását kockáztatta azért, hogy együtt lehessünk a szülésnél. Az, hogy te már bemehettél szintén Geréb doktornőnek köszönhető. 17 évet dolgozott klinikán szülész-nőgyógyászként. Nem tapasztalatlanul kezdte el az alternatív szülés levezetést.

Az anyagiasságáról pedig annyit: mikor kifejeztük a hálánkat felé, egy csokor virággal és egy borítékkal, a borítékot visszaadta kibontatlanul, ha ebben pénz van azt szeretné visszaadni. Sajnos nem pénz volt benne, mert abban az időben nagyon nehezen éltünk, hanem egy fénykép a családról az újszülöttel, ezt természetesen elfogadta.

Akik százezreket keresnek, s ráadásul az állami tulajdonú épület, állami tulajdonú berendezéseivel és a fizetett munkaidejükben, azok a kórházi orvosok. Pont ezt féltik az otthonszüléstől. Ja Ágiék szülés levezetésért az utolsó információim szerint 50 000 Ft-ot kérnek. Nem állami felszereléssel és fizetett munkaidőben. Ebben benne van a felkészítő tanfolyam, a szülés kísérés és utánkövetés. Nagyon korrekt ár, és nincs semmi plusszban. A paraszolvencia egy szépítés, mert az igazánból megvesztegetés, korrupció. Börtönbe kellene zárni az elfogadó orvosokat.

Feleségem pedagógus, elképzeltem milyen következménye lenne, ha elfogadna, sőt kérne "paraszolvenciát", hogy a gyerekkel mondjuk igazságos, szeretetteljes legyen, s rendesen megtanítsa. Azt hiszem hamar lesittelnék, pedig kevesebbet keres, mint az orvosok, csak nem állítja be úgy, hogy miatta lesz sikeres a gyermek, pedig bizony sokban hozzájárul egy jó pedagógus a gyermekeink későbbi sikeréhez, de hát ez a dolga.

Geréb Ágnesre nem méltó ez az ország. Az egyetemen kellene, hogy tanítsa a tudását. Minden tiszteletem és hálám az övé. Sajnos számot fognak adni a tetteikről azok, akik igaztalanul meghurcolták.

 

 

 


Vendég

#362 Re: Marki Anita: Otthon szultem

2012-01-17 02:51

#357: - Marki Anita: Otthon szultem

Köszönöm, nagyon tetszik amit írtál!!!!! Csók!

Minden tisztelet szeretet és megbecsülés Dr. Geréb Ágnesnak, drága Áginak. Imádkozunk érted, hogy kiderüljön az igazad, s méd sok családnak szerezhess élményt a természetes szülés segítésével.

 


Vendég

#363

2012-01-17 22:11

Az Ö S S Z E S ORVOS NEVÉT KÉPERNYŐN ÉS FŐCÍMLAPON AKAROM LÁTNI AKINEK A KEZE ALATT MEGHALT VALAKI-aztán a börtönben !!!???

más hír: Megint született a családunkban egy szépséges leányka-suttyomban OTTHON a tanultak alapján !!!

KÖSZÖNJÜK ÁGI !!! ÁLDÁS ÉS BÉKE VAGY ! SOHA NE ADD FEL...TARTSD A FÉNYED MAGASRA...

"bíráid" NEM ÉRNEK A SARUDIG SEM !

B. Katalin

#364

2012-01-17 23:52

Szégyen, hogy ez megtörténhetett. Mindez azért, mert a kórházi orvosok nem engednek konkurenciát, mert kiderülne, hogy nincs is arra szükség, hogy feleslegesen injekciózzanak, fájdalomcsillapítózzana, hasba könyököljenek, gátat metsszenek. Minden terhesség és szülés esetében előfordulnak kockázatok, akár haláleset. Még nem hallottam egyetlen egy kórházi szülészorvosról sem, akit megbüntettek volna, börtönre, vagy háziőrizetre ítéltek volna azért, mert saját hibájából az édesanya, vagy a baba károsodott, esetleg meghalt, pedig nagyon sok ilyen eset van, százalékában több, mint amennyi Geréb Ágnesnél előfordult. Ezek az orvosok a mai napig is szüléseket vezetnek. Azok, akik Geréb Ágnes ügyében a vádat képviselik, úgy gondolom, hogy a mundér becsületét védve, el akarják lehetetleníteni azt, aki humánusan kíséri a szülés folyamatát. Négy terhességem volt, ebből egy halva született. Az első fiammal éjjel folyt el a magzatvizem, riadtan, egyedül feküdtem órákig a kórházi ágyon, a kutya nem nézett felém, nem engedtek felkelni, jött a beöntés, borotválás. Már hajnalodott, amikor egy szülésznő megvizsgált, miután hirtelen három orvos is előkerült. Kiderült, hogy a fiam farfekvéses. Megindult a szülés, szerencsére minden rendben zajlott. A második fiamnál, mivel később jött a várnál, megindították a szülést.Rám csatolt műszerek, ki tudja milyen injekciók. A harmadikkal szerencsére utolsó pillanatban értem be, nem volt tennivalója az orvosnak. Minden esetben gátmetszést alkalmaztak, így a sebgyógyulás miatt 5 napot kórházban kellett töltenem, abban az időben úgy, hogy a gyermekemet csak szoptatni hozták ki. Ha akkor lehetőségem lett volna arra, hogy otthon szüljek a férjem segítségével, és teljességgel átélhessem ennek a természetes folyamatnak a csodáját, szívesen választottam volna. Remélem, hogy az unokáim esetében ez megadatik. Még egy: Azt értem, hogy szabályozni akarják az otthonszülést, de attól tartok, hogy ezzel kis kórházakat akarnak létrehozni, amelyekben a jelenlegi kórházi orvosok is működhetnének. Igazságot Geréb Ágnesnek, szabadságot a szülő nőknek, hogy megválaszthassák milyen módon akarják a gyermeküket világra hozni!

Vendég

#366

2012-01-18 00:53

it horrid the way this government is treating people.

Vendég

#367

2012-01-18 02:54

A bűncselekmények megítélése nem szavazás kérdése.
"...jogi köntösbe bújtatott lejárató kampány tanúi vagyunk, melynek célja
az otthonszülés ellehetetlenítése" - EZ EGY KOMPLETT BAROMSÁG!

Vendég

#368

2012-01-18 11:03

úgy vélem ebben a kérdésben a legfontosabb a baba-mama viszony. e tekintetben minden tiszteletet megérdemel geréb ágnes. az összes többi kérdés szakmai-, politikai lobby érdeket tükröz.sa

Vendég

#369

2012-01-18 16:25

Tudom, hogy rabszolga vagyok, azért gürizek, hogy tudjak enni adni a gyerekeknek, és legyen tető a fejünk felett. De a testem az enyém, anyámtól kaptam, és azt csinálok vele amit akarok. Ebbe senki nem szólhat bele!

Vendég

#370

2012-01-20 05:28

Elképesztőnek találom ezt az elszánt, de koncepciótlan kegyetlenséget amivel megpróbálják Geréb Ágnest tönkretenni. Az egész boszorkányüldözés céltalan, értelmetlen, ártalmas, és gonosz. Semmi aljasságot nem követett el, és nem kívánt senkinek sem ártani, még ha esetleg meg is szegte a törvényt, ha igaz (mármint, ha ezt a bíróság úgy találja).

Vendég

#371

2012-01-21 19:42

firma

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-01-21 21:41



Vendég

#373

2012-01-24 22:39

Marilee Pinkleton, CPM

Vendég

#374

2012-01-24 22:41

Angela Burwick

Vendég

#375

2012-01-24 23:15

Mari Patkelly