IGAZSÁGOT GERÉB ÁGNESNEK!/JUSTICE FOR ÁGNES GERÉB!


Vendég

#1

2011-12-18 13:21

Édesanyámnak ő segített a születésemkor,és utána még két testvéremet is világra segítette.Érdekes módon mindhárman egészségesek vagyunk...Köszönünk neki mindent!

Vendég

#2

2011-12-18 13:26

Az elsőfokú ítélet indokolásaként, a bíró által előadottak azt mutatták egyértelműen, hogy maga a bíró is mélységesen elfogult Dr. Geréb Ágnessel szemben. Egy percig sem értette meg a vád képtelenségeit, egy szót sem vett figyelembe a védelem és a vádlottak kifogásaiból, észrevételeiből. Nem biztosította a lehetőségét független szakértők, ill. külföldi szaktekintélyek (pl. a volt WHO igazgató) megnyilatkozását a bíróság előtt, sem szóban, sem írásban.
Az előzőekben tárgyaló bírónő már a tárgyalás során is kimutatta rendkívül részrehajló véleményét.
Az előzetes letartóztatás alapjául szolgáló bűnügyi eljáráshoz a vádat majd' egy évig fogalmazták, s ami megszületett, az a képtelenségek garmada, jogi és szakmai nonszensz.
A jelenlegi körülmények között, kizárt az igazságot még távolról is megközelítő ítélet.

Vendég

#3

2011-12-18 13:56

Igazságot Geréb Ágnesnek!!Ebben minden benne van és az egyenlő bánásmód jogát alkalmazzák Nála is,hisz az Mindenkinek jár!Free Geréb Ágnes!!

Vendég

#4

2011-12-18 14:21

Többségben az erő.

Vendég

#5

2011-12-18 14:41

Örülök a kezdeményezésnek.

Vendég

#6

2011-12-18 15:13

Free Geréb Ágnes! NOW!

Vendég

#7

2011-12-18 15:30

Neki köszönhetem két csodálatos szülésemet. Örökre hálásak leszünk neki, mindazért, amit kaptunk, figyelmet, szakértelmet, törődést, feltétel nélküli szeretetet! Legyen szabad! Ő is és a születés is Magyarországon!

Vendég

#8

2011-12-18 15:40

Nem akarok még egyszer olyan helyzetbe kerülni, hogy a kórházi orvos belekönyököljön a hasamba, mert neki lejár a műszakja és siet. És nem akarom, hogy ilyen férfiak döntsenek a babám és az én életemről.

Vendég

#9

2011-12-18 16:23

Mióta Geréb Ágnes börtönbe került, majd házi őrizetbe, sokszor érzem, hogy mi nők is kényszerintézkedés hatálya alatt vagyunk - mert nem csak Ágit zárták börtönbe, hanem magát az otthonszülést, a választás szabadságát is. A gyerekektől pedig elvették a lehető legegészségesebb születés esélyét. Hiszek abban, hogy egy demokratikus jogállamban ezt már nem lehet sokáig megtenni. Igazságot Geréb Ágnesnek!

Vendég

#10

2011-12-18 17:18

Dr. Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász orvos, bába és pszichológus ellen előítéletes, prekoncepciózus és igazságtalan jogi és szakmai hadjárat folyik.
Kérjük Geréb Ágnes haladéktalan szabadlábra helyezését.
Ha egyetértesz, írd alá és terjeszd!
ESz

#11

2011-12-18 17:32

http://tortenetek.szules.hu sok száz fantasztikus példa arra mit jelent Dr. Geréb Ágnes az anyáknak

Vendég

#12

2011-12-18 18:14

A középkori boszorkány-égetésekre emlékeztető GÁ meghurcoltatása. A magyarországi szülész orvosok aljasan viselkednek, hiszen tudják, hogy GÁ lelkiismeretes, szeretetteli, kompetens orvos is, és bába. A férfi orvos fél a kompetens nőtől. GÁ fogsága szégyenteljes minden magyar számára, elmaradott, buta bunkóság...

Vendég

#13

2011-12-18 18:19

Rengeteget tanultam és tanulok Tőle az életről, méltóságról, alázatról, elfogadásról. Ő a mesterem és példaképem. Szabadságot dr. Geréb Ágnesnek!

Vendég

#14

2011-12-18 18:33

És mi van a kórházakban történt halálesetekkel?Pl.a szeptemberben ikerszülés után elhunyt fiatal édesanya
Azt bezzeg ki tudják magyarázni!

Vendég

#15

2011-12-18 19:26

Hozza se tudok szolni. Nem tudom hol kezdjem.
Ez a vegtelenul ostoba es vegtelenul aljas eljaras is azt igazolja, hogy nagyon jol dontottem, amikor kulfoldre koltoztem. Magyarorszag (a szivem szakad meg erte) megrekedt a sotet kozepkorban.

Vendég

#16

2011-12-18 19:46

Nagyon kedvelem őt, szerettem volna nála szülni a gyermekeimet -öt csemetém van- , így tudom milyen a kórházi ellátás. Nincs még egy orvos akit ennyire meghurcolnak, bűnözőkkel nem bánnak így. Szégyen.

Vendég

#17

2011-12-18 20:22

Én nem mertem otthon szülni, mert gerincbeteg vagyok, de akik ezt szeretnék, joguk van hozzá, hogy otthon szüljenek. Geréb Ágnes ellen meg egyértelműen koncepciós per folyik, az orvosok összezártak ellene, hiszen veszélyezteti a magas paraszolvenciális keresetüket.

Vendég

#18

2011-12-18 21:34

Szabadság Dr. Geréb Ágnesnek!!! http://www.gregorgall.com/video_Isis.html

Vendég

#19

2011-12-18 22:35

Nap mint nap szégyellnem magam, hogy egy ilyen országban élek. De nem fogok elmenni. Ha egyszer elmegyek, nem azért, mert kényszerítve érzem magam, nem azért, mert ha normális életet akarok élni, akkor nincs más választásom, mint elmenekülni. Akkor fogok elmenni, ha lesz választásom. Akkor lehet, hogy mást választok. Kényszeríteni nem fognak.
Addig is menjen el az, akinek nincs itt helye, akinek semmit sem számít az ország és a magyarok sorsa. Aki gyarmatnak nézi nem csak Magyarországot, hanem egész Európát.
Mert emiatt ellenségesek, kicsinyesek és szarrágóak itt olyan sokan. Mert megkeseredtek és belefásultak abba, hogy hülyének nézik és kisemmizik őket. És ezért szélsőséges, előítéletes és megvesztegethető olyan sok ember és ezért nem számít a jó szándék és a szeretet de még a szakmai felkészültség sem, minden orvos félti a pluszbevételeit, merthogy méltatlanul keveset keres. És ez már fontosabb lett mindennél, még annál is, amire valaha felesküdtek.
De még vagyunk, akik ezt nem hajlandóak így csinálni. És egyre többen. Úgyhogy ne adjuk fel! Már csak azért sem, mert ez az eset már szimbolizálja az általános mai magyar helyzetet, amit csak remélni tudok, hogy nem tűrünk sokáig.
Racionalitás

#20 Egy vélemény a racionális oldalról

2011-12-18 22:48

Őszintén szólva nem értem a problémát!

Gondolom most rossz helyen mondom el a rossz véleményem, de hiszem, hogy így kerek a világ. Előre bocsátom, hogy tisztelek mindenkit, aki mestere a szakmájának, és keresi az újszerű, alternatív, előremutató, megoldásokat. Amennyiben közéjük tartozik Dr. Geréb Ágnes, akkor őt is. Ezt mindenki döntse el saját maga.

Vidéki lévén én nem vagyok érintett a témakörben, de a híreket, véleményeket olvasva, és racionális gondolkodásomat nem figyelmen kívül hagyva a következő a véleményem: Minden társadalmi rendszerben alkalmazkodni kell a többség akaratához. Ezt hívják demokráciának! A "közösen" alkotott jogrendszer mindenkire érvényes, legyen az akár ellentéte a pillanatnyi gondolatainknak és érdekeinknek. Ha egyszer ma Magyarországon nem szabad valamit megtenni, akkor nem szabad. Még akkor sem, ha néhány százan, vagy ezren aláírást gyűjtenek, akkor sem. Az otthon szülésnek egyértelműen meg vannak az előnyei és a hátrányai is. Akik itt és most támogatásukról biztosítják Dr. Geréb Ágnest, azok biztosan kizárólag az előnyeit élvezték. Gondolom nem nagyon kampányol itt az az anyuka, akinek az egyetlen gyermeke nem élte túl élete második percét! Ha tévedek, szóljatok! Vagy az a család, akinek fogyatékkal született a gyermeke.

Talán egyetlen érv szól az otthonszülés ellen, hogy nem biztosított a komplikáció esetén történő szakszerű ellátás! És ez lássuk be, nem kevés! Ki az, aki elengedné a gyermekét mondjuk 18 éves korában egy olyan autókirándulásra, amelyen szikrányi az esély arra, hogy egy kanyart nem tud bevenni, és bele hal. Senki! Ki az a szülő, aki örömmel engedi el a gyermekét egy háborúba, ahol bármikor orvul tarkón lőhetik? Ugye senki! És ki az a szülő, aki akár 1 %-nyit is kockáztat az otthon szüléssel? Hát ti vagytok itt, akik előttem szóltatok és még 523-an, akik eddig alá írtátok a petíciót. Ti vagytok azok akiknek komplikáció mentesen lezajlott minden! Örülök neki, és gratulálok hozzá. De mi van azokkal, akiknek nem sikerült??? Ők is nyissanak egy fórumot?
Nem teszik! Nem teszik, mert a fájdalmuk akkora, hogy nem foglalkoznak ilyesmivel. Nem teszik, mert kevesen vannak, pedig a törvény mellettük áll! Talán éppen azt mondogatják, hogy bárcsak soha nem hallottak volna az otthon szülésről és Dr. Geréb Ágnesről, akkor talán most egy boldog családban élnének az éppen gagyogó gyermekükkel.

Az, hogy otthon nem biztosítható az összes körülmény, ami a baba teljes biztonságát szavatolja - az orvostudomány jelenlegi állása szerint -, az tény! Akkor miről beszélünk??? Hiszem, hogy ez az asszony (Dr. Geréb Ágnes), vagy nevezzük szakembernek, mindent meg tett és meg is fog tenni az anyákért és a gyermekeikért, de egy dolog felett nem hunyhatunk szemet: jelenleg törvénytelen! Gondolom egyik anyuka sem kezd el petíciókat aláírni azért, hogy a jelenleg börtönbüntetését töltő néhány száz pedofil - aki tizenéves kislányokat erőszakolt meg a játszótéren -, kerüljön szabadlábra, csak azért, mert az ő kislányát nem erőszakolta meg! Na ugye! Pedig vagyunk egy páran! Mindezzel nem azt szeretném mondani, hogy születendő gyermekeitekkel kapcsolatban ne döntsetek a legjobb belátásotok szerint, csak azt szeretném, ha megértenétek: egy társadalomnak be kell tartani az általa - vagyis a többség által - alkotott szabályokat és törvényeket. Akinek pedig ez nem tetszik, az vagy vállalja a következményeit, vagy ne legyen tagja annak a "bűnös" társadalomnak. Mindenki döntse el saját maga! ... na most lehet megkövezi!

u.i.: Nem vagyok érintett a dologban, csak nem bírtam ki, hogy ne nyilvánítsak véleményt. Ha ezzel megbántottam azokat, aki eddig véleményt nyilvánítottak, azoktól elnézést kérek. Még akkor is, ha én is "csak" azt tettem amit ők: leírtam a véleményem.

u.i.2: Nem szándékoztam vitát nyitni, így nen is fogok reagálni egyetlen, a véleményemet érintő hozzászólásra sem. Ha ezt olvasod, megtiszteltél a figyelmeddel, amit nagyon köszönök!


Vendég

#21

2011-12-18 23:06

3000 gyereket világra segíteni -- valóban büntetendő.
Kár, hogy a társadalom ilyen mértékben fél mindentől.
Kanga

#22

2011-12-18 23:23

Racionalitás! Maradj ki ebből! Hozzászólásodat olvasva egyértelmű, hogy nem vagy kompetens a témában. Csak hogy lásd pártatlanságomat: három gyermekem van, egyet sem szültem sem Dr Geréb Ágnessel, sem otthon. De ami vele történik, az több mint felháborító. Mint ahogyan az is, hogy őt pedofil bűnözőkhöz hasonlítod.

Vendég

#23 Re:

2011-12-18 23:23

#21: -

Racionalitás! Maradj ki ebből! Hozzászólásodat olvasva egyértelmű, hogy nem vagy kompetens a témában. Csak hogy lásd pártatlanságomat: három gyermekem van, egyet sem szültem sem Dr Geréb Ágnessel, sem otthon. De ami vele történik, az több mint felháborító. Mint ahogyan az is, hogy őt pedofil bűnözőkhöz hasonlítod.

Ptahhotep
Vendég

#24 Re: Egy vélemény a racionális oldalról

2011-12-18 23:26

#20: Racionalitás - Egy vélemény a racionális oldalról

Egyetértek azzal, hogy racionálisan kell ehhez a kérdéshez is közelíteni. És épp a józan racionalitás követelné meg, hogy például a statisztikai adatok alapján ítéljék meg Geréb Ágnes működését (is). Jelenleg nem ez történik.

Az egyik legnagyobb gond szerintem a kettős mérce, az elfogultság. Ezek elvben nem részei még a demokráciának sem. Miért mérik más mércével Geréb Ágnest, mint az orvosokat? Miért nem veszik figyelembe a bírói döntéseknél a mérvadó hazai és külföldi szakvéleményeket, statisztikai adatokat és hallgatnak csakis az elfogult hazai mundérvédőkre?

Egyébként én sem vagyok közvetlenül érintett a kérdésben, és épp ezért is gondolom, hogy itt sokkal többől van szó, nem pusztán Ágnes személyéről.

Még valami: azt írod, hogy a törvényt be kell tartani. Ez így igaz. Ágnes is betartja. Akkor lenne törvényellenes, ha nem vállalná emelt fővel a hatályos törvények szerint neki járó büntetést. Lásd Antigoné vagy Szókratész esetét. Ágnessel együtt mindhárman nyíltan vállalták lelkiismeretük és legjobb tudásuk szerinti tettüket. Az éppen aktuális törvények szerint kell működni, de sohasem a lelkiismeretünk ellen. Ha a kettő egymásnak ellentmond - márpedig ez gyakori -, akkor a példamutató megoldás szerintem a lelkiismeretünk szerinti cselekvés és az aktuális törvénnyel szembeni nyílt szembenállás és az ebből fakadó esetleges büntetés vállalása.
Hogyan lehetne máshogy feloldani a lelkiismeretünk és a hatályos törvények közti ellentétet, és mitől változna meg a társadalom ha nem így tennénk? Látsz más megoldást?


Vendég

#25

2011-12-18 23:31

Tiszteletadás Dr Geréb Ágnesnek!
http://www.gregorgall.com/harp_hu_CD.html