Petíció, az élhető, kutyaszerető Budakalászért


Vendég

#26

2015-12-05 19:23

Mert itt élek gyerekként, és anyu meg apu nem tud velem lemenni a tóhoz a kutyánkkal, így én sem megyek le.

Vendég

#27

2015-12-17 10:05

Nincs kutyám, de járok a tó köré futni és nem tapasztaltam, hogy kutyaürülék lenne a parkban. Veszélyes, agresszív kutyával sem találkoztam, amelyik megzavarná a kikapcsolódást, sportolást.

Vendég

#28

2016-04-19 07:27

Kedves Mindenki!Kutyát ÉS babát is sétáltatok egyszerre.Önök szerint mi a megoldás? A kutyafuttató biztosan nem,ott a babakocsit nem tudom tolni.A parkban pedig a kutyát nem lehet...tehát?

A kivülálló

#29 Nem veszitek észre mi a cél ! Emberek összeugratása ! Sok buta egymásnak esik !

2016-04-19 14:07

#25: -  Igazi Magyar mentalitás a sok BUTA egymásnak esik, marakodik, följelent, közben kilopják a szemét, mert a rendőrök a kutyásokat vegzálják .Közbiztonság nuku! EZ A LENAGYOBB PROBLÉMÁTOK? j Ja ! Lehet utálni a másikat.

 

Józsibácsi

#30 Re: Nem veszitek észre mi a cél ! Emberek összeugratása ! Sok buta egymásnak esik !

2016-04-19 16:11

#29: A kivülálló - Nem veszitek észre mi a cél ! Emberek összeugratása ! Sok buta egymásnak esik !  

 Tisztelt hozzászólók!

Véleményem szerint nem az a probléma, hogy az inteligens kutyások nem takarítanak el maguk után hanem, hogy vannak nem inteligens kutyások is. De hát akár inteligens akár nem csak viszonylag rövid ideig "kutyás" azonkívül pedeig ember. És az emberek között is van ilyen és olyan. Nem hiszem, hogy bármelyikünk, (akár kutyás akár nem) elfogadná azt, hogy mások helyett büntessék! Az a kor szerencsére már lejárt! (remélem) Úgy gondolom, hogy az önkormányzatnak a különböző érdekcsoportok együttélését segíteni kellene és nem egymásra uszítani őket, nem tiltani kellene, hanem szabályozni és a szabályok betarását kellene ellenőrizni és ha kell a szabálytalankodókat büntetni. És ez legyen független attól, hogy kutyás, biciglis, gyalogos vagy akármi. Aki szemetel az takarítson maga után, a kutyás a kutyapiszkot, a parkban pihenő ember az uzsonnája csomagolását az innivalója üvegét stb-stb. Nagyon furcsa, hogy az Európai Magyarországon egy rendelet megtilthatja, hogy a többségében "családtagként" tartott kedvenceket nem vihetjük el egy családi sétára,pihenésre mondjuk nagyszüleinkkel és gyerekeinkkel együtt. (ezek a kedvencek többségükben tisztábbak, egészségügyileg kontrolláltabbak mint sok embertársunk akik a parkban töltik napjaikat) Megjegyzem 35 éve van kutyám, 35 évvel ezelőtt komplett hülyének néztem a nénit aki lehajolt és felszedte kutyája után a piszkot. Ma SOHA nem hagynám ott sehol, (még a réten és az erdőben is felszedem). Gondolom a társadalomnak meg kell érnie erre, de ezt segíteni és nem gátolni kellene, gondolok itt pl. zacskók és gyűjtök kihelyezésére, különösen a frekventált területekre, mondjuk a tó partjára csak próbából. Néhány napon, néhány héten belül kiderülhet mennyi kutyapiszok gyűlik össze a tárolókban. Budapesten több tonnányit dobálnak bele a kutyások! Mert ott van! Mert ott segítenek és nem tiltanak! Végül felhívnám a figyelmüket azoknak akik kultúráltan vagy kevésbé kultúráltan kifejezték a rendelettel való egyetértésüket, hogy ha MA! Budakalászon! Egy tollvonással sok száz ember, sok száz család hobbiját, életét meg lehet nehezíteni, hát nyugodtak lehetnek, hogy Ők is következni fognak. Hisz lehet bármi a hobbijuk, az biztos, hogy lesz, lesznek olyanok akik nem fogják jó szemmel nézni és a tiltások Őket is utólérik.

Zárás képpen remélem, hogy ezt a tarthatatlan rendeletet miharabb visszavonja az önkormányzat, remélem, hogy a tóra látogató kutyások feltakarítanak maguk után és remélem, hogy a tóra látogató NEMKUTYÁSOK sem hagyják a tó partján a szemetjüket, a tó jegén meg a bevásárlókocsit melyet az áruházból loptak és biztos nagyon jó viccnek gondoltak.

  


Vendég

#31

2016-05-15 10:00

Felhaboritonak tartom a tilto rendeletet vagy mi a csudat a kutyak ellen a to korul! Nagyon ciki es primitiv. Kifli a puli

Vendég

#32

2016-07-21 23:14

5even keresztul heti rendszeresseggel latogattuk (en es a kutyusom) a parkot.
Az ejfel koruli orakban korbesetaltuk a tavat, amit mindketten elveztunk es ezzel zartuk a napot. No letemre ebben az idopontban ellehetetlenitenek ettol a kikapcsolodastol a kutyam nelkul! Nem mellesleg, ha a szabad eg alatt szeretnek "aktivan pihenni"/feltoltodni azt csakis a negylabu tarsammal teszem, mert egy percig sem hagyna nyugodni a lelkiismeretem, amiert en friss levegon lehetek gyonyoru kornyezetben, mig o a lakasban var ram...

Vendég

#33

2016-09-10 15:29

Hogy ne csak a tetves NEM kutyásoké legyen a tó körüli zöld terület!! Sokszor jártam az Omszk tó területére és a tapasztalatom az, hogy a családosok és éppen a nem kutyát tartó emberek hagyják ott a legtöbb szemetet a parton és dobják be a vízbe. Arról nem is beszélve, hogy az emberek 90% a belehugyozik a vízbe.

Vendég

#34 Re: Re: Nem veszitek észre mi a cél ! Emberek összeugratása ! Sok buta egymásnak esik !

2016-09-10 15:31


Vendég

#35 Re:

2016-10-10 11:12

#6: Atilla -  

 a kutyafuttató, ahova én, mint nő nem mennék télen 4után, ahova a kétpici gyerekemet szintén nem vinném... ez megoldás lehet valakinek, de nekünk pl nem. és nekem nincs energiám kétszer elmenni a tóig, hogy sétáljak a gyerekekkel és a kutyával is... minem szoktuk elengedni a hatalmas méretű jack russelünket, nem értem,kit zavarna a tónál...