Petíció, az élhető, kutyaszerető Budakalászért

Tisztelt Budakalásziak, Kutyások!
 
Abszurd helyzet alakult ki a közelmúltban, amikor a budakalászi OMSZK Park bányatava mellől kitiltották az évek óta odajáró kutyasétáltató lakosokat. 
 
Kérem, hogy aláírásával támogassa kezdeményezésünket, hogy Budakalász újdonsült jegyzője törölje a sebtében meghozott rendeletet, amely gyakorlatilag ellehetetleníti a Budakalászon lakó, illetve ide járó százak életét.

Nem igaz, hogy a park "problémáit" a kutyasétáltatók okozzák. 
   
 
Nem igaz, hogy egy gyakorlatilag hétköznap üres parkban, négy főből álló járőrnek kell gépjárművel járni a tavat, hogy ezt az abszurd és haszontalan rendeletet időszakonként betarttassák, és vegzálják a békében, és kultúráltan sétáló embereket, akikkel történetesen egy kutya is van. 
 
ABSZURDUM, hogy erre pazaroljuk a város pénzét, csak azért, mert valaki kitalálta, hogy hosszú évek után inkább ne jöjjön be senki kutyával az OMSZK Bányató mellé - mert csak.

Ha már költeni kell valamire, úgy a kultúrált sétáltatás körülményeinek megteremtését kellene létrehozni (nem úgy, hogy leszúrok egy karót a gátra), zacskók kihelyezésével például. Főleg a téli időszakban, a most "kijelölt" "kutasétáltató hely" VESZÉLYES. Nincs világítás, így a hölgyek biztosan nem szivesen sétálnak ott egyedül, kitéve magukat egy esetleges támadás veszélyének. A többiek legfeljebb csak a bokájukat törik. Arra sem vette az önkormányzat a fáradságot, hogy legalább gyűjtőket kihelyezzen, így az ürülék zacskókban bár, de szanaszét hever. Teljes mértékben értelmetlen, és dilettáns! 

Ha valamit ellenőrízni kell, az inkább az lenne, hogy valóban begyűjtik-e a gazdik a keletkező ürüléket. Ez valóban emberbarát, és társadalmilag hasznos lenne. Amit most csinálnak, az csinovnik pártállami hozzáállás, és az emberek ellen van.
 
Nem a parkban sétáló embereket kellene rendszabályozni, hanem az értelmetlen, átgondolatlan és társadalmilag haszontalan rendeleteket hozó hivatalt! 
 
Természetesen mindenkitől elvárható, és ELVÁRT, hogy kedvence után takarítsa fel a keletkező hulladékot (nem úgy, mint pl. a nyáron a tó mellé özönlő tömeg), de mi vagyunk ennyivel kultúráltabbak, mert EZ A MI KÖRNYEZETÜNK. Mi tényleg ide járunk minden nap.
 
Alulírott aláírásommal támogatom a fent részletezett kezdeményezést, felszólítom Budakalász jegyzőjét, hogy vizsgálja felül, és helyezze hatályon kívül az OMSZK bányató körüli kutyasétáltatást betiltó rendeletét!
 

MERT ÍGY TELJES A KÉP!