Quaestor károsultak megmentéséért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Quaestor károsultak megmentéséért petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1176 Re:

2015-03-25 12:21

#1175: -  

 Javítva van az új hírben Buda-Cash-re, valszeg a kisalföld újságírója írta el a nevet.


Vendég

#1177

2015-03-25 12:26

Annak reményében, hogy a nehezen megtakarított pénzt teljes összegében visszatérítik.

Vendég

#1178 Re:

2015-03-25 12:36

#1175: -  

 Orbán Viktor honnan vette, tudta azt a csődvédelem bejelentése előtt hogy a Quaestor csődbe ment ?? !! Tán csak nem benfenktes adatokkal való visszaélés történt ? Ha tudta, hogy csődbe ment a Quaestor akkor nem az lett volna a dolga, hogy a felügyelet közreműködésével AZONNAL leállítasson minden pénzügyi és jogügyleti tevékenységet.


Vendég

#1179

2015-03-25 12:39

Tarsoly Cs. szerint a reorganizációs tanácsadó javaslatára adta át a vezetést Orgován Bélának. A többek között a vezetői jogok Orgován Bélának való átadásával kapcsolatos közgyűlési meghívó 2015.02.27.-én kelt. Tehát Tarsoly már ekkor tudta, hogy reorganizáció lesz, azaz csőd? 2015.02.27.-én? Hmmm....érdekes.


Vendég

#1180

2015-03-25 13:12

Ilyen nem volt még magyarországon,kormány MNB-kéz a kézba irány a Q-Tarsoly

meddig menekülnek még?-nincs egy ember aki végre ÁLLJ-mondjon nekik.

Vendég

#1181 A fidesz végig ferdít

2015-03-25 13:13

Ferdítésre még egy ferdítés a magyarázat. Szijjártó Péter max. 3 év letöltendő börtönt is kaphatna ezért az akciójáért. Plusz közpénzt brókercéghez nem rakhattak volna!! Mennyi is volt majdnem 22 ,de egyes hírek szerint akát 40 milliárd.Még jó hogy bukott a Quaestor. Már csak a kérdés a Fidesz marad vagy megy ,de gyorsan, mert ez már rájuk égett az ügy! Minden új magyarázatért kár!

Fizetnetek kell!! Nem opció ,hanem szükségszerűség!!

Új tv. javaslatom:Kötelező felelősség biztosítás szükséges minden pénzügyi vállalkozásnak!!

32 ezer kötvényes plusz családtagok, részvényesek, és számlapénzesek és családtagok,külföldi tőzsdéken kereskedők. Jó Matolcsy méghogy ez nem rendszerszintű kockázat!!!!


Vendég

#1182

2015-03-25 13:26

www.index.hu

A Fideszben napokkal korábban tudták, hogy bajban a Quaestor

 

A Fidesz vezetése napokkal a Hungária Értékpapír Zrt. bedőlése és a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődjének bejelentése előtt már tudhatott arról, hogy a két cégnél súlyos gondok vannak, és mindkettő hasonló sorsra juthat, mint a Buda-Cash. Ez az információ akár segíthette is a kormányoldali politikusokhoz közelálló cégeket, hogy időben kimentsék a két brókercégnél elhelyezett pénzeiket. Orbán Viktor szerdán úgy nyilatkozott, ő maga rendelte el kormányülésen a Buda-Cash bedőlése után, hogy minden minisztérium vegye ki a pénzét, ha brókercégnél tartja.

A Fideszben legalább 2-3 nappal a Hungária Értékpapír Zrt. bedőléséről szóló március 5-i első hírek, és 6-7 nappal a Quaestor öncsődje előtt tudták, hogy ez a két cég lehet a következő. Ekkor már több mint egy hete tartotta izgalomban az országot a február 24-én kirobbant Buda-Cash botrány, amelyben több tízmilliárd forintos kár érte az ügyfeleket. Kormánypárti körökben elterjedt, hogy bajok vannak más brókercégeknél is.

Az Index egy március 4-i háttérbeszélgetésen a Fidesz-frakció egyik tagjától értesült arról, hogy a pártban azt beszélik, folytatódhat a brókerbotrány. A politikus meg is nevezett három céget, köztük a Hungária Zrt.-t és a Quaestort. Az információk így eljuthattak a párt képviselőcsoportjának tagjaihoz, és a fideszes kormányzati szereplőkhöz is.

 


Vendég

#1183

2015-03-25 13:27

Folyt.:

A hírek szivárgását igazolja, hogy hvg.hu meg is kereste a bedőlés előtt az egyik említett céget, ám az válaszul jogi retorziókkal fenyegetőzött, hogy elkerülje a nyilvánosságot. A pártban elterjedt információk ugyanakkor alkalmasak lehettek arra, hogy a politikusok pontosabb adatokat szerezzenek a fennálló veszélyekről, és saját, környezetük vagy a kormányzathoz közelálló cégek, önkormányzatok pénzét időben kimenthessék a rizikós pénzügyi vállalkozásokból.

Kedden írtuk meg, hogy a külügy cége, a Magyar Nemzeti Kereskedőház a Quaestor bedőlésének napján vette ki a vagyonát a brókercégből. A Külügyi és Külkereskedelmi Minisztérium tagadja, hogy belső információi voltak, és azt állítja, hogy a Kereskedőház vezetői a Buda-Cash és a Hungária ügy miatt március 5-én hozták meg a pénz kivételről szóló döntést, azt mondták 3,8 milliárd forintról van szó.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium lapunkkal korábban azt is közölte, hogy a minisztérium a Quaestornál az Eximbank tőkeemeléséhez kapcsolódó értékpapírok technikai nyilvántartását segítő számlát, úgynevezett értékpapírszámlát is vezetett, hogy ezen mekkora vagyont tartottak, egyelőre nem tisztázott.

Úgy tudjuk, magát a tranzakciót március 9-én hajtották végre, vagyis pontosan azon a napon, amikor a cég bejelentette a fizetésképtelenségét, és amikor az MNB már vizsgálódott a Quaestornál. 

Szerdán megkerestük a pénzügyi felügyeletet végző MNB-t, hogy vizsgálják-e, ki milyen információ alapján nyúlt a Quaestornál tartott pénzéhez a cég csődje előtt, és hogy történt-e visszaélés az ügyben. Megkerestük a Fidesz sajtóosztályát is, hogy honnan volt információjuk arról, hogy mely cégek lehetnek a következők. Egyelőre várunk a válaszokra.


Vendég

#1184

2015-03-25 13:57

Ezek után tényleg az lenne a legjobb, ha mindenkit teljes egésszében kártalanítanának és utána hallgatnának mint a sír. Ez egy kabaré.


Vendég

#1185

2015-03-25 14:03

 

 

Európai Parlament / Az Ön szolgálatában    

Hallassa a hangját!

 
Mondanivalója van? Hallassa a hangját! Küldjön petíciót a Parlamentnek, ha úgy gondolja, hogy környezetében megsértik az uniós jogszabályokat, vagy lépjen kapcsolatba az európai ombudsmannal, ha közvetítőre van szüksége. Új jogszabályokat is kezdeményezhet közvetlenül, másokkal együtt, polgári kezdeményezés indításával.
 
Ha kell akár eddig is elmegyek! Tudja meg az egész világ mit művelnek EZEK itt!  Nem hagyom hogy elvegyék amiért véres verejtékkel megdolgoztam!!!!

Vendég

#1186

2015-03-25 14:03

Zavarosnak tartom a magyarázatokat, szeretném tudni a valós tényeket. Nem értem, miért nem zárolták azonnal a cég vagyonát. Ha nem volt csőd, miért nem fizettek a kisbefektetőknek. Igazságtalannak tartom, hogy van aki esetleg kaphat kártérítést, van aki nem -olyan indokkal, amiről nekem a vásárláskor fogalmam sem lehetett, és a hozzáértőknek sincs még most sem. A félretájékoztatás, megtévesztés miatt miért nem hallgattak ki, vettek őrizetbe mindeddig senkit. Tisztességgel végigdolgozott életünk végére odaveszett öregségünk szinte minden tartaléka!

Vendég

#1187 Re:

2015-03-25 14:28

#1161: -  

 nem találom


Vendég

#1188 Re:

2015-03-25 14:32

#1166: -  

 MOST EZ A HÍR A LEGNAGYOBB PROBLÉMA! erre kell koncentrálnunk!


Vendég

#1189

2015-03-25 15:38

Ebben az országban mindent meg lehet tenni egyeseknek mindenféle jogkövetkezmény nélkül !!!
Elég volt a hazugságokból,a mellébeszélésekből!
Az ellopott pénzemet akarom vissza,a végsőkig el kell menni az ügyben.Az állam szerveire (MNB,rendőrség,ügyészség) nem számithatunk,mert a kormány nyakig benne van ebben a mocskos ügyben.
Uniós szintre kell vinni az ügyet,hogy milyen jogállamiság van
Magyarországon,ahol állami segitséggel fosztják meg az állampolgárokat a jogos tulajdonuktól!!!!

Vendég

#1190

2015-03-25 16:32

Én is károsult vagyok és teljes kártalanítást akarok. Valahogy nagyon elsikkadt itt, hogy a BEVA kártalanítási kötelezettsége akkor is fennállhat, ha a kötvény nem fiktív, tehát legális s akkor is, ha fiktív. Ugyanis a Quaestor Hruria csődje és a csődvédelem csak március 19.-től lépett hatályba! Hiába jelentették ezt be március 10.-én, a cégbírósági döntés számít, nem az, hogy valaki a médiában ezt mikor jelenti be. Csak eddigre már a forgalmazó tevékenységét felfüggesztették!! (10.-én). Azaz a kibocsátó csődjét jogilag megelőzte a forgalmazó cég tevékenységének felfüggesztése!!!! Tehát a BEVA-nak a saját szabályai szerint fizetnie kéne. A nem fíktiv kötvénynél meg készpénz adtunk át, ami elvileg értékpapír vagy más számlán lehet csak, mert nem lehet kötvényben, mivel az jogilag nem létezik, fiktív, tehát ott meg azért kéne fizetnie a BEVA-nak. Ebből következik, hogy 20.000 euro alatt minden kötvényest az 1 millió Ft. alatt, 100 %-ban, felette pedig 20.000 euronak  a kártalanításkor aktuális értékéig 90 %-ban kellene kártalanítania a BEVA-nak! Efelett pedig a létrehozandó kártalanítási alapból -ha  létrejön és lesz benne pénz vagy más vagyoni elem- lehetne kártalanítást igényelni és ezzel párhuzamosan lehetne perelni a magyar államot és az MNB-t kártérítésért, valamint  a Quaestor csoportot is, bár ott nem tudni mennyi pénz marad. Palotásnak hasonló, bár nem pont ilyen ügyben pár éve volt nyert pere az állammal szemben, és ő most is mozog. Nem tudom, hogy ő sikeres lesz- e ez ügyben, de az államot és az MNB-t  a 6 millió Ft feltti befektetőknek mindenképpen perelnük kéne, és az az alattiaknak is, ha sehonnan nem kapunk kártérítést, mert itt vastagon megáll az állam és eyges szervei felelőssége véleényem szerint!

A BEVA-nál csak az gond, hogy a felszámolást a Quaestor Értékpapír Zrt-nél még nem modta ki a bíróság, mert utána szerintem azonnal minden kötvényesnek be kell adnia a 20.000 eurot meg nem haladó kártalanítási igényét és a BEVA-nak 90 napja van rá, hogy elbírája, ha pedig elutasítja polgári peres úton lehet vele szemben igényt érvényesíteni pl. pertársaságban.

Az meg, hogy a BEVA ma mit mondott, az mellékes, mert egyrészt még nem nagyon mondhat mást, másrészt később az általuk felkért jogi szakértők majd valamit mondanak, aztán a BEVA is. Ettől még ha  a felszámolást kimondaná  a bíróság, a kártalanítási igényeket véleményem serint miden károsultnak be kéne adnia, legfeljebb  a BEVA elutasítja, utána meg be lehet perelni együtt a BEVA-t pertársaságban vagy akár-külön-külön is. Pénze ugyan most nem fog maradni, de azt is fel kell töltenie, ha kártalanítási kötelettsége lesz, ezt meg már az MNB elmondta tegnap.

Tarsoly ellen, de legalább is ismeretlen tettes ellen -hogy legalább tanúként kihallgassák- csalás, sikkasztás vagy más bűncselekmények miatt már feljelentést kéne tennünk, mert a rendőrség, ügyészség hivatalból nem nagyon akar lépni, ahogy eddig látom.

Kata

#1191 Re: Re:

2015-03-25 16:53

#16: nyunyu - Re:  

 Tisztelt Károsult!

Olvastam hozzászólását, és nagyon együtt érzek Önnel. Borzasztó érzés lehet ilyen igazságtalan módon elveszíteni az eddigi megtakarításokat.

A tőlem telhető módon szeretnék segíteni, de ehhez tudnom kell, hogy a történtek után van-e annyira nyitott, hogy megismerjen egy új fajta tevékenységet.

Egy olyan eszköz van a kezünkben, amellyel már nagyon sok ember hozta rendbe az életét. Egyenlőre csak annyit kérek, hogy tájékozódjon. Nincs semmi kötelezettsége. 

Ha érdekli hívjon, amennyiben zavartam szíves elnézését kérem.

Üdvözlettel:

Petz Katalin

06/70-701-5991


Vendég

#1192 Re:

2015-03-25 17:11

#1190: -  

 Egyetértek.

Sorstárs

#1193 Re: Re: Vélemény

2015-03-25 17:17

#383: Sosejárjígy - Re: Vélemény 

Teljesen egyetértek. Tegnap /márc 24/ az MNB bejelentette, hogy minden kötvényest kártalanít 6 millió Ft-ig a BEVA. Az utóbbi még nem nyilatkozott, mert azt mondta, még nem kezdődött el a felszámolás. Az ő jogászaik másképp gondolják, mint Matolcsyék. Akkor kinek lehet hinni ezezk után?


Vendég

#1194 Re: Re:

2015-03-25 17:20

#1150: - Re:  

 Én kilencedikén délelőtt ugy tiz körűl adtam megbízást az eladásra. Azt be is fogadták és mégsem teljesült nem úgy mint a külügynek. Írta m a csődbiztosnak is , de még csak nem is válaszol. Na erre varrjatok gombot. Erősen gondolkodom , hogy feljelentem őket.

Sorstárs

#1195 Re:

2015-03-25 17:36

#119: - 

Nekem minden alkalommal azt mondta az ügyintéző. Miért kételkedtem volna?

Sorstárs

#1196 Re: Tárgy

2015-03-25 17:42

#6: dr. Guti Eszter - Tárgy 

 Ezzel teljesen egyetértek.


Vendég

#1197

2015-03-25 17:53

Mert a becsuletes emberek megtakaritasait nem lophatjak el ilyen szemet modon, ilyen becstelenul!!!!

Vendég

#1198 Re:

2015-03-25 17:54


Vendég

#1199 Q tájékoztató

2015-03-25 18:40

 

Kedves Sorstársak,

Mindannyian hallottatok olyan személyes tragédiákat ez ügy kapcsán, amivel érdemesebb lehet nyilvánosan is foglalkozni.

Több média felület is megkeresett, alább találjátok az elérhetőségeket.

- Boros Krisztina (Házon kívűl c. műsor RTL Klub) felajánlotta, hogy részletesebben be tudja mutatni a történetüket, aggályukat, kérdéseiket az üggyel kapcsolatban.
Krisztina elérhetősége (hazonkivul@rtl.hu)

- Pál László (Hír24) is felajánlotta, hogy szeretné bemutatni a bajba jutott sorstársunk személyes tragédiáját az internetes oldalukon.
László elérhetősége (pal.laszlo@centralmediacsoport.hu)

Ha van olyan tag, aki nevével, arcával vállalni kívánja bármely riportot, akkor keresse a fenti elérhetőségeken megadott személyeket.

Mindenki vigyázzon magára, szeretteire, egészségére hiszen ezek a legfontosabbak a világon!


Vendég

#1200 Re: Re:

2015-03-25 18:46

#1178: - Re:  

 Orbán Viktor azt tudta, hogy a Bróker Cégek kapcsolataik révén is dominó elv szerint dölnek össze. Ezért adott utasítást, hogy AZONNAL ki kell venni az Állami Intézmények befektetését, mert az adófizetők pénzével nem lehet kockáztatni.