Quaestor károsultak megmentéséért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Quaestor károsultak megmentéséért petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#101 Re: Quaestor per

2015-03-15 16:01

#96: pereljük a felügyeletet - Quaestor per 

 Már szerveződnek a pertársaságok.

A perekkel majd nyilván meg kell várni a vizsgálatok lezárását.

A legjobb az lenne ha nem lenne szükség perekre!

Ezek hosszadalmassak lehetnek és kétséges kimenetelűek.


Vendég

#102

2015-03-15 16:30

Én is vissza szeretném kapni a pénzemet.

Vendég

#103 Re:

2015-03-15 16:32


Vendég

#104

2015-03-15 16:57

3-5 éves állampapírral is kárpótplhatna az állam, pl a BEVA értékhatárok alapján. Lehet már tudni melyek a fiktív kötvények? Minden pénzünket kicsalták a mocskos rablók...

penznyelo

#105 Re: Re: Re: Re: Re: nem kéne kamuzni

2015-03-15 17:49

#82: cashtor - Re: Re: Re: Re: nem kéne kamuzni 

 " Szia, az ügyfelesek mindenre megesküdtek volna, h 6 millió forintig garancia van a tőkére és a kamatra is"

1. SEMMILYEN kötvényt, részvényt, értékpapírt NEM biztosít a BEVA. Mert NEM A BEFEKTETÉST biztosítja (az triviálisan mindig a befektető kockázata), hanem a SZÁMLAVEZETÉST!

2. A Quaestor kötvények tájékoztatója természetesen TARTALMAZTA, hogy nincs rá OBA, BEVA.

 

penznyelo

#106 Re: ...

2015-03-15 17:54

#90: befektető - ... 

 

Végre egy gondolkodó ember!

"Ne haragudjatok, de aki az egész pénzét, vagy vagyonának nagy részét ide fektette, az nagyon felelőtlen és számomra érthetetlen hogy képes egy dologba tenni a meglévő vagyonát...Ezt sosem vagyok képes megérteni. Szerencsejátékos. Gondolom csak a kamatot nézte és röhögött a sok lúzeren, aki csak állampapírba meri rakni a pénzét...és most azt várjátok, hogy az eleve óvatosabb, körültekintőbb, vagy a minimális pénzből élők adóforintjaiból legyen megfizetve a teljes tőkétek, kamatotok, stb...?? Mert felelőtlenül az egész vagyonotokat beletettétek"

Teljesen egyetértek. Pont ezeket írtam én.

Ugyanaz a helyzet, mint a devizahitelekkel, CSAK A KAMATOT nézte és leszarta a kockázatokat, aki ide tette a pénzét! A nyerőt eltette volna, a bukó miatt meg tartja a markát. Az ő döntése volt, hogy kockázatosabb befektetést választ (a nagyobb kamat reményében). Nem jött be.

 


Vendég

#107 Re: Re: ...

2015-03-15 17:56

#106: penznyelo - Re: ... 

 1. Arról nem volt szó, hogy 150 mrd fiktív kötvényt adnak el., ez bűncselekmény, ne keverd a devizahitelekkel.

2. A devizahiteleseket adófizetői pénzből kártalanítja az állam, pedig ott nem történt bűncselekmény.

 


Vendég

#108 Re: Re: Re: Re: Re: Re: nem kéne kamuzni

2015-03-15 17:57

#105: penznyelo - Re: Re: Re: Re: Re: nem kéne kamuzni 

 Ezért van esély a fiktív kötvények esetén, mert ott nincs is értékpapír, csak az ügyfelek pénze, ami BEVA alá esik.


Vendég

#110

2015-03-15 18:05

Milyen országban élünk, ahol emberek százezreivel ilyet meg lehet csinálni? Miért nem felelnek teljes vagyonukkal,akik mások pénzével foglalkoznak? Kérem, hogy fizessék ki a 40 év munkájával szerzett pénzümket, hiszen nyugdíjasok vagyunk. Mindig tisztességesen dolgoztunk. Én 65 éves vagyok, a férjem idén lesz 80 éves,azért gyüjtögettünk, hogy nyugdíjas éveinkre ne szoruljunk senkire. Legyen egy kis tartalék, ha a háztartásban valami elromlik, vagy ki tudjuk fizetni a drága gyógyszerek árát. Soha nem éltünk nagylábon, egy 49 négyzetméteres lakásban lakunk, külföldön soha nem jártunk. A gyerekeink is szenvednek a devizahitel miatt, rájuk sem számíthatunk, hiszen még mi igyekszünk segíteni őket. Soha nem tettük be hosszabb időre a pénzt,csak 4, vagy 6 hónapra, hogy hozzá tudjunk jutni, ha szükségünk lenne rá. Kb. 1 éve láttam meg a QASTORT,bár soha ne vettem volna észre!!!! A felvilágosítás hiányos volt!!!!!! A másik, ha én vennék fel bármilyen pénzintézettől kölcsönt, és nem fizetném ki akkor mit csinálnának?????? Egyszerű paraszti ész!!!!!Én kölcsön adtam a pénzemet, és követelem engem nem érdekel, hogy ki, vagy hogy oldják meg, de amíg az MNB. kastélyokat, ingatlanokat,vásárol, a kormánynak pedig fontosabb a focipálya meg a sleppjeinek a meggazdagítása, akkor én igazán jogosan követelem a saját összesporolt pénzemet, ami nekik szinte egy csepp, de nekünk sokat számít. Ebben csak az a szomorú, hogy még nekem kell könyörögnöm a saját pénzemért!!!!!! Ez undorító!!!!!!!Nagyon sok nevet tudnák felsorolni, akik tisztességtelen módon gazdagodtak meg, de nem akarok személyeskedni, de ha kell, azt is megtgeszem, és addig nem fogok megnyugodni,amig vissza nem kapom a nehezen összesporolt pénzünket. Nincs olyan pillanat, hogy ne jutna eszembe, nem tudok aludni, mert ilyen igazságtalanságot el sem tudtam volna képzelni. Én sem, és a férjem sem egészséges. Nagyon sok gyógyszert szedünk. Ez egyáltalán nem hiányzott az egészségünknek. Kérem ne hagyják cserben az embereket!!!!!!!!!
penznyelo

#111 Re: Re: Re: ...

2015-03-15 18:07

#107: - Re: Re: ... 

 

"2. A devizahiteleseket adófizetői pénzből kártalanítja az állam, pedig ott nem történt bűncselekmény."

1. A devizahiteles megmentősdivel sem értek egyet.

2. Ott NEM FIZET AZ ÁLLAM semmilyen kártalanítást. Szóval nem csak rossz a példa, hanem

hamis is az állítás.


Vendég

#112 MNB felelossege

2015-03-15 18:09

Még el sem ült a Buda-Cash-botrány, amelyet a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb pénzügyi csalásának tartottak, kedden robbant az újabb bomba: a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége még ennél is nagyobb összeggel, akár 150 milliárd forinttal is megkárosíthatta ügyfeleit.A Quaestor Financial Hrurira még hétfő este jelentett csődöt arra hivatkozva, hogy a Buda-Cash-botrány utáni feszült helyzetben túl sokan próbálták pénzüket kimenekíteni a brókercégekből, a kialakult helyzetben a cég pedig elvesztette likviditását. A Quaestor-csoport elnök-vezérigazgatója egyébként az a Tarsoly Csaba, aki offshore lovagsága ellenére egész jó viszonyban volt a Fidesszel. Nem véletlenül vállalt jelentos szerepet a Questor a keleti nyitás-projektjeiben, valamint tulajdonosa a győri focicsapatnak és stadionnak is, a NER-ben baráti oligarchának szamit. Vad, bár korántsem életszerűtlen elképzelés, hogy talán éppen ezért kellett elbuknia pont most, az Orbán-Simicska háború eldurvulásakor.

Az újabb és újabb esetek jól bizonyítják, hogy a pénzügyi felügyelet nem működik jól. Olyannyira, hogy az MNB maga hagyta jóvá azt a 60 milliárdos kötvénykibocsátást, amely most már szintén a csalás részének számít.  Ahogy azt korabbi cikkunkben megirtuk szükségesnek látjuk a szervezet megerősítését és azt, hogy teljesen független legyen a politikától. Láthatóan teljes tévút ugyanis a jelenlegi modell, ahol az MNB oktatási es egyéb, a hatáskörébe nem tartozó feladatokat vállal, miközben a hozzá tartozó felügyeleti hatáskört sem tudja megfelelően ellátni.

 

Folyt. kov.

penznyelo

#113 Re:

2015-03-15 18:09

#110: -  

 

Miért tetted minden pénzeteket egy kockázatos vállalati kötvénybe úgy, hogy utána se jártál?

Miért nem állampapírt vettél / bankban tartottad?


Vendég

#114 2.resz

2015-03-15 18:10

Mi a Questor-botrány lényege? Fiktív kötvénykibocsátások

Az MNB tájékoztatójából azonban kiderült, hogy nem csupán egy csődeseményről van szó, hanem a cég fiktív kötvényeket bocsátott ki, jelentősen megkárosítva saját ügyfeleit. A sorozatos botrányok után a befektetők bizalma végleg megrendülhet a pénzügyi szolgálatokban.

A történet nagyon egyszerű: a Quaestor-csoport egy részlege kötvényeket bocsátott ki, és az így beszedett pénzeket befektette. Az ebből származó hozamnak pedig biztosítania kellett, hogy a kisbefektetők később hozzájussanak az általuk befektetett tőkéhez és a kötvények hozamához. A probléma nagy valószínűséggel abból adódott, hogy a csoport rosszul fektetett be, és emiatt pénzt veszített. Hogy fenntartsák a látszatát, fiktív kötvényeket bocsátottak ki (az MNB tudta nélkül, amelynek pedig jóvá kell hagynia a kötvénykibocsátást).

A tavaly 60 milliárd forintos nagyságrendben bocsátottak ki vállalati kötvényeket, ezt az MNB jóvá is hagyta. Ezen felül azonban körülbelül 150 milliárd forint értékben bocsáthattak ki fiktív kötvényeket is, amelyből a veszteséget próbálhatták finanszírozni. Magyarán, egy egyszerű piramisjáték folyt a cégnél, amit egy idő után fiktív kötvényekre építettek. 

A cég azután bukott le, hogy a tavaly kibocsátott - ezt jóváhagyta az MNB - vállalati kötvényekből most járt le 5-6 milliárd, a cég azonban nem tudta visszafizetni ezt, ezért csődvédelmet kért. Az ügy tehát jelentősen eltér a Buda-Cash-botránytól, viszont mindkét cég jelentős tőkepiaci szereplőknek számít, ami azt jelenti, hogy jelentős rendszerkockázat áll fenn, ha ilyen nagy szereplők követnek el ilyen mértékű csalásokat.

Nem mai történet ez se...

A Quaestor-csoportról tudni, hogy jelentős szereplője az ingatlanpiacnak, és különböző ingatlanpiaci befektetésekkel is foglalkozik, így nem nehéz kitalálni, hogy a válság után bedőlő ingatlanpiacon nagyobb veszteséget könyvelhettek el. Ilyen projekt például a Dunacity, amelyben a Quaestornak 50 százalékos részesedése van, a beruházás azonban 2008-2009-ben megtorpant, és azóta sem indult be. A 30 milliárd forintból megvalósult ETO-Park tulajdonosa is a Quastor, akár csak több kisebb-nagyobb ingatlannak országszerte, ahogyan azt a Portfolio összegyűjtötte.

Ezért azért fontos információ, mert tudni lehet, hogy a kisbefektetők pénzének egy jelentős részét olyan ingatlanokba/beruházásokba tették, amelyek vagy meg sem valósultak, vagy illikvidnek számítanak. Még ha az ingatlanpiacon derült is lenne a helyzet, egyik napról a másikra nem könnyű értékesíteni egy ingatlant, főleg nem egy olyan horderejű beruházást, mint az ETO-Park.  A csoport azonban nem csak ingatlanokkal foglalkozik, számos területlen jelen van az utazásszervezéstől kezdve, az éttermeken át, a szoftverfejlesztésig. 

A Buda-Cash-csaláshoz hasonlóan itt sem egy 2015-ös történetről van szó, nagy valószínűséggel már évekkel ezelőtt csalhattak a számokkal, hogy ne derüljön fény arra, hogy a kötvénykibocsátás mögött nincs valódi likviditás. A Quaestor kötvénykibocsátó cége gyakorlatilag akkora mennyiségben bocsátott ki kötvényeket, hogy egy idő után már a kamatszolgálat is terhet jelentett a cég számára. A történet igazi érdekessége viszont az, hogy ez éveken át nem tűnt fel senkinek, vagy mégis?


Vendég

#115 3.resz

2015-03-15 18:11

Hol volt a felügyelet?

Piaci szereplők már hónapokkal ezelőtt jelezték, hogy baj lehet a Quaestornál, a felügyelet még sem lépett időben, sőt az MNB maga hagyta jóvá azt a 60 milliárdos kötvénykibocsátást, ami most már szintén a csalás részének számít. Tehát a jegybank nem tartotta aggályosnak azt a kötvénykibocsátást, ami miatt tegnap csődöt jelentette a Quaestor Financial Hrurira (Az ezen felüli 150 milliárdos fiktív kötvénykibocsátás az MNB tudta nélkül zajlott le, ahogyan azt írtuk korábban is.)

Ráadásul az elmúlt években biztosan volt átfogó vizsgálat a cégcsoportnál, így a kötvénykibocsátó részlegnél is (mivel 5 évente kötelező), a felügyelet korábban mégsem talált semmi kivetni valót korábban, hasonlóan a Buda-Cash-botrányhoz. Emiatt ismét érdemes kitérni arra, hogy a PSZÁF nagyon rosszul működött, de hiába egyesült az MNB-vel 2013-ban, a felügyeleti szerv akkor se tudta ellátni hatékonyan a feladatát. 

A dominó gyakorlatilag csak azután kezdett eldőlni, miután a Buda-Cash lebukott, de ehhez is nagy valószínűséggel az kellett, hogy a cég nagyot bukott a svájci frank felértékelődésén. (A befektetők azután boríthatták a bilit, miután a Buda-Cash hatalmasat, akár 10 milliárdos összeget  bukott a rossz opciós ügyleteken, és emiatt bedőlt az egész piramisjáték.)

Kérdés, hogy a felügyelet valóban jól átvizsgálta-e a céget, vagy csak felületes munkát végeztek, és emiatt nem buktak le már korábban. 


Vendég

#116 4.resz

2015-03-15 18:14

Quaestor a keleti nyitásban

A Quaestor-csoport tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója az a Tarsoly Csaba, aki meglehetősen jó viszonyban van (ma már csak volt?) a Fidesszel, és a csoport jelentős szerepet vállalt a keleti nyitás-projektjeiben, amelyből nem is keresett rosszul.  A Külgazdasági és Külügyminisztérium amúgy a botrány kirobbanása után sebtében felbontotta a szerződéseit a cégcsoporttal. 

A csoport korábban olyan beruházásokban vett részt, mint például a Moszkvai Magyar Kereskedőház, vagy a Török Magyar Kereskedőház. Bár az ingatlanok tulajdonosa a magyar állam, az üzemeltetésért magáncégek felelnek, és a fix havidíj mellett 50 százalékos jutalékot is kapnak minden üzletből, amelyet behoznak.

Egészen "szórakoztatónak" mondható az a szál is, hogy Tarsoly Csaba nagyon jó kapcsolatot ápolt azzal a Kiss Szilárddal, aki a Fidesz egyik keleti lobbistájának számított, és nem rég tartóztatták le csalás miatt. Kiss Szilárd nem is rejtette veka ala az oromet a Moszkvai Kereskedőházzal kapcsolatban.

Ezek után kíváncsian várjuk Rogán Antal nyilatkozatát, aki a múltkor a Buda-Cash-botrány során még szocialista brókerbotrányról nyilatkozott, bár valódi szálakat azóta sem tudott felmutatni. 

Az újabb és újabb esetek jól bizonyítják, hogy a pénzügyi felügyelet nem működik jól. Ahogy azt korábbi cikkünkben is megírtuk, szükségesnek látjuk a szervezet megerősítését, és azt, hogy teljesen független legyen a politikától. Láthatóan teljes tévút ugyanis a jelenlegi modell, ahol az MNB a hatáskörébe vont felügyeletet nem tudja megfelelően ellátni.

A 112-es, 114-es es a 115-os es ez, a kovetkezo linken talalhato:

http://kapcsolat.hu/blogszemle/quaestor-fideszes-offshore-lovag-bukasa


Vendég

#117 Re: Re:

2015-03-15 18:54

#113: penznyelo - Re:  

 Neked sem volt gyerekszobád. Letegezed a 65 éves hölgy hozzászólót???


Vendég

#118 Re: Re:

2015-03-15 20:13

#113: penznyelo - Re:  

 pénznyelő, Te egy lelketlen, más kárán örvendő, guusztustalan ember vagy...

Miért borzolod a kedélyeket? Mindenki tudja,hogy ő maga is hibázott, mások mellett...

Itt az emberek többsége azért van itt mert kártalanítást szeretne. Ne idegesíts senkit, vagy neked ez örömöt jelent?


Vendég

#119

2015-03-15 20:19

Átvertek bennünket! Csatlakozom a pénzükért harcolók
csoportjához! Március 3-án Nekem még azt mondta a
szemembe az irodában az ügyintéző/ Questor/ hogy VAN a kötvényemre BEVA ! Elhittem Neki-sajnos !
...

#120 Re:

2015-03-15 20:53

#119: -  

Az a baj, hogy fogalmatok sincsen, miről  beszéltek. Hogy a fenébe fektettetek vállalati kötvénybe? Dobálóztok itt olyan szavakkal, hogy BEVA, de fogalmatok sincsen, hogy mit jelent. Hihetetlen.

A BEVA nem a kibocsátó nem fizetése, csődje esetén nyújt védelmet. Értsétek már meg. (Ebben az esetben ez történt, a kibocsátó cég került csődbe, illetve kért csődvédelmet).

A BEVA akkor jön be, és nyújt védelmet és jár nektek, ha a kötvényeteket nyilvántartó befektetési szolgáltató kerülne csődbe és nincsenek meg az értékpapírok (értékpapír zrt),. Ez ellen véd a BEVA. Erről viszont nincsen szó egyelőre, hogy ne lennének meg. 

Az ügyintéző nagyon helyesen mondta, hogy van BEVA! Csak ez most nem játszik, mert a befektetési szolgáltatóval nincsen gond, a Kibocsátó kért csődvédelmet mert nem tud fizetni. A BEVA nem erre vonatkozik, olvassatok már utána mi fene ez ha eddig nem tettétek.

Komolyan, ti miért nem bankbetétbe rakjátok a pénzeteket?


Vendég

#121 Re: Re:

2015-03-15 21:00

#120: ... - Re:  

 pénznyelő, miért nem névvel írsz?:-)


Vendég

#122 Re: Re:

2015-03-15 21:02

#120: ... - Re:  

" Erről viszont nincsen szó egyelőre, hogy ne lennének meg. "

 

Írod te. A fiktív, nemlézető kötvények magvannak te nagyon hülye????

zsiraf

#123 Re: Re:

2015-03-15 21:04

#120: ... - Re:  

"A BEVA akkor jön be, és nyújt védelmet és jár nektek, ha a kötvényeteket nyilvántartó befektetési szolgáltató kerülne csődbe és nincsenek meg az értékpapírok (értékpapír zrt),. Ez ellen véd a BEVA. Erről viszont nincsen szó egyelőre, hogy ne lennének meg. "

A fiktív kötvények hogy lennének már meg, amikor soha nem is léteztek??????? Te okosítod ki az embereket, amikor baromságokat írsz????????????

...Név

#124 Re: Re: Re:

2015-03-15 21:07

#121: - Re: Re:  

 Nem tudom ki az a pénznyelő. Feleslegesnek éreztem nevet beírni, ha szinte senki sem írt eddig se.

Csak azért írtam be, mert bődületes marhaságok vannak a petícióban is, a hozzászólások pedig mindent visznek. Úgy állítanak dolgokat egyesek, hogy fogalmuk sincs miről beszélnek és ez nagyon szomorú...persze részben az elkeseredettség, megértem. Részben...Másik részben meg nem értem, hogy ki kényszerített titeket ilyen termékre 0 tudással.

Mindenképpen keressetek ügyvédet és úgy intézzétek, mert ez így...


Vendég

#125

2015-03-15 21:07

Ne foglalkozzon senki pénznyelővel, teljesen felesleges. Egy érzelmi nyomorék, aki más kárára élvez.