Mentsük meg a Malom- és a Királykút-völgyet!


Vendég

#1

2014-08-27 17:09

Nem az első nekifutás, hogy napi érdekekből tönkre tegyék a völgy természeti értékeit. Remélem mindazok akik - bizonyára páyázati pénzből- létrhozták a tanösvényt már minden csatlakoztak a peticióhoz.
Kovács Margit

#2 Re:

2014-08-29 21:35

Való igaz. Én is remélem, hogy mindazok akik - bizonyára szabadidejükben és saját anyagi forrásaikat is bevonva- létrehozták a tanösvényt mindannyian csatlakoznak a petícióhoz. 

 


Vendég

#3 Re: Re:

2014-09-03 09:04

#2: Kovács Margit - Re:  

 Németh Ilona


Vendég

#4

2014-09-26 17:05

Egy pataknak sohasem szabad áldozatul esni egy fukar többlet vízkivételezéssel a földből. Emiatt nem állhat meg a csorgó patak. Etele

Vendég

#5

2014-09-27 16:07

Szerintem követeljük, hogy hozzák nyilvánosságra a terveket, és a környezetvédelmi hatástanulmány(ok)at.
Ezen kívül illik lakossági fórumot is rendezni a témában - lehetőleg a fenti dokumentumok bemutatása után.
dr. Balikó Sándor

Vendég

#6

2014-11-14 17:07

Tisztelt Mindenki!
Felsőörs község első, szabadon választott önkormányzatának tagjaként már 1990-94 között elsőként kértem védelmet a Malomvölgynek nem egyszer,rengetegszer. Javasoltam,hogy nyilvánítsák védetté, ha kell, első lépésben helyi védettséggel. Akkoriban a Szabad Föld című országos hetilap munkatársaként lapomban is hangot adtam ennek a kérésemnek,követelésemnek Védelmet a Malomvölgynek című cikkemben,amelyet nemrégiben a Felsőörsi Hírmondó is közölt,de úgy látszik,senkit sem érdekelt. Már azokban a kilencvenes években szemet vetett a DRV a környék remek vízbázisára és igyekezett minél inkább kiterjeszteni befolyását erre a természeti kincsre. Mint állami monopólium gazdája akkor azt tehetett,amit akart,ott túrt-fúrt ahol úri kedve tartotta,bár nem vagyok meggyőződve róla,hogy az akkori polgármester megmozgatott-e minden követ,hogy megakadályozza a vízbázis szabad rablását,amely azóta is tart. Úgy látszik,a nagyhatalmú DRV-nek semmi sem drága,ha a profitról van szó. A felsőörsi víz tisztaságához nem fér kétség, mégis a rendszerben a Balaton vizével keverve tisztítják,vegyszerrel büdösítik,így küldik vissza ide, a forrásokkal bővelkedő községbe. Védelmet a Malomvölgynek! Védelmet Felsőörsnek! Védelmet a józan észnek,amely azt sugallja,hogy ne engedjük az utolsó cseppig kizsarolni forrásainkat. Mit kapunk cserébe? A DRV büdös vizét. Gyarmati József újságíró,volt felsőörsi képviselő

Vendég

#7

2015-08-23 07:42

Tizenhárom éves korom óta, azaz 42 éve járom a Balaton-felvidék erdőit, kirándulóhelyeit. Ez a táj gyönyörű; tájképi szempontból Magyarországon egyedülálló, de európai viszonylatban is megállja a helyét.
Egyébként is: elég volt az ostoba természetrombolásból! Itt, és minden más helyen is!

Dr. Szathmáry Ákos fogszakorvos