Tiltakozom a szegedi egyetemet ért 4.2 milliárdos elvonás miatt!

Kedves Barátom,

 

Januárban az akkor még Hoffmann Rózsa vezette államtitkárság jelentette be, hogy a Szegedi tudományegyetemtől 4.2 milliárd forintot kíván elvonni a kormányzat. Ezzel a forráselvonással az intézmény nagyon nehéz helyzetbe került, egyes elemzések szerint a működése van veszélyben.

A Demokratikus Koalíció szegedi szervezete elkötelezett az oktatás ügye iránt, ezért nyílt levelet írt Klinghammer István újonnan kinevezett oktatási államtitkárnak (alább olvashatod), melyben felszólította, hogy tegyen meg mindent a szegedi egyetemért, és ezzel egyidőben aláírásgyűjtésbe kezdtünk.

Az összegyűjtött aláírásokat személyesen kívánjuk átadni az államtitkár úrnak.

Amennyiben fontos Neked a szegedi egyetem sorsa, az oktatás ügye, kérlek aláírásoddal támogasd ügyünket!

 

Köszönettel,

Demokratikus Koalíció Szeged

Csongrád megye 2. számú OEVK

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Nyílt levél Klinghammer István államtitkár úr részére


Tisztelt Államtitkár Úr,

nagy örömmel értesültünk róla, hogy Ön váltotta Hoffmann Rózsa korábbi államtitkár asszonyt a tárcánál, hiszen azt gondoltuk, hogy egykori rektorként tökéletesen ismeri a felsőoktatás anomáliáit.

Sajnos örömünk nem tartott sokáig, hiszen az utóbbi napokban olyan nyilatkozatokat tett, amelyek igazán nem méltóak egy államtitkárhoz. Szomorú, hogy korábbi elveivel szembefordulva arra törekszik, hogy a mostani, alávaló hatalom hűséges kiszolgálója legyen.

Államtitkár Úr!

Bizonyára Ön is tudja, hogy Szeged városának milyen fontos az oktatás, hiszen egyetemünkről számos világhírű tudós került ki. A mostani 4.2 milliárdos elvonással Ön és államtitkársága elévülhetetlen érdemeket szerez abban, hogy a Szegedi Tudományegyetemet ellehetetlenítse. Mostanra kiderült, hogy ott folytatja, ahol dicstelen elődje abbahagyta! 

Szeretnénk, ha tudná, hogy Szeged város polgárai és diákjai mély felháborodással vették tudomásul azt, hogy felelőtlen döntéseiknek és forráskivonásaiknak köszönhetően az egyetem komoly bajba kerül.

Ezért felszólítjuk Önt, hogy oktatásért felelős államtitkárként tegyen meg mindent azért, hogy a Szegedi Tudományegyetem hagyományaihoz méltóan működhessen a jövőben is, tovább öregbíthesse városunk és országunk hírnevét!

 Szeged, 2013. február 26.

                                                           Tisztelettel,

                                                                                              Demokratikus Koalíció szegedi szervezete

Csongrád megye 2. sz. OEVK


 


Demokratikus Koalíció Szeged    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével