Támogassuk Sztojkát, a villanycitera-művészt, hogy továbbra is Budapest közterein zenélhessen!

Tisztelt Főpolgármester úr!  

Ezen petícióval szeretnénk felhívni a figyelmét Sztojka, a tehetséges utcazenész helyzetére, akit mostanában sajnos méltánytalanul kezelnek az illetékes hatóságok. Sztojka Budapest közterein egyedülálló villanycitera-művészként több éve  szórakoztatja és inspirálja a város lakóit és látogatóit zenéjével. Azonban mostanában súlyos problémákkal szembesül, amelyek miatt komolyan fontolgatja, hogy felhagy az utcazenéléssel.

Sztojka immár harmadszor került bírságolás vagy rendőri intézkedés középpontjába mindössze két hét leforgása alatt. Ez kivételesen igazságtalan és elkeserítő, mivel ő mindig a zene erejével szeretne örömet szerezni az embereknek, és sosem szándékozott bűncselekményeket elkövetni. Azok az emberek, akik gyakran telefonálnak a köztereseknek és a rendőröknek, csendháborításra panaszkodva, sajnos nem értékelik Sztojka művészetét és annak pozitív hatásait.

Az engedélyezési folyamat is további akadályokat gördít elé. Nyolc év alatt még egyszer sem kapott engedélyt, ami nagymértékben hátráltatja művészi tevékenységét. Erősítőt használ és erre nem adják meg az engedélyt. Ha meg is kapná azt, akkor is csupán egy meghatározott helyen zenélhetne.

Sztojka tehetséges villanycitera-művészként értékesen járul hozzá Budapest kulturális életéhez. Zenéjével kiemelkedik, és felvidítja az embereket a mindennapokban.  Tehetségét és szenvedélyét méltányolnunk kell, és segítenünk kell neki abban, hogy továbbra is zenélhessen.

Ezért kérjük, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy Sztojka számára igazságosabb feltételeket teremtsenek az utcazenéléshez és engedélyt kapjon.  Engedjék meg neki, hogy továbbra is örömet szerezzen zenéjével, és színesítse  Budapest kulturális gazdagságát.  

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Váradi Nóra petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...