Védjük meg együtt Göd zöldfelületeit!

Göd város önkormányzata újra napirendre tűzte a város egyik legszebb, egybefüggő zöld területének, a volt golfpálya területének, az Erzsébet liget felszámolásának lehetőségét, eladását.  

Ne hagyjuk, hogy ez a terület is átgondolatlan ingatlanfejlesztés áldozatául essen! Tegyünk meg mindent azért, hogy Göd zöldfelületei megmaradjanak!

330957588_582774957223438_7481508751515010733_n.jpg

Kérjük Göd Város önkormányzatát, hogy képviselő-testületi határozatban vállaljon kötelezettséget az alábbiakra:

  1. Göd város önkormányzata a volt Pólus Golfpálya területének semmilyen részét nem értékesíti, sem most, sem a jövőben.
  2. Göd város önkormányzata 2023 decemberéig véglegesíti és elfogadja a volt golfpálya természetvédelmi kezelési tervét. A kezelési terv által lehetővé tett, természetvédelmi szempontokat nem veszélyeztető használati alternatívákról (játszótér, rendezvényterület, kutyás terület stb.) széles körű társadalmi egyeztetést követően dönt; elindítja a kezelési tervben javasolt jogi anomáliák rendezését; megkezdi a javaslat szerinti helyrajzi számú telkek természetközeli terület besorolását; a volt golfpályát a kezelési terv által előírtak szerint gondozza, arra forrásokat keres. 
  3. Göd város önkormányzata kötelezettséget vállal arra, hogy a jelenleg nem beépíthető városi területek övezeti besorolásának megváltoztatásáról, illetve újabb vagy sűrűbb beépítést lehetővé tevő szabálymódosításokról kizárólag a lakosság véleményét kikérve és annak teljes körű figyelembevételével, az elejétől fogva átlátható és a gödiek tényleges részvételét biztosító folyamat során nyílt üléseken határoz.

Screenshot_2023-02-19_at_15.20_.22_.png

A gödi volt golfpálya nagy részét kitevő helyrajzi számokra érkezett vételi ajánlat nyilvánosságra kerülése és az ezt követő széles körű lakossági tiltakozás jó alkalmat biztosít arra, hogy a képviselő-testület hosszú távú kötelezettséget vállaljon a város természeti értékeinek megőrzése, a további túlépítés megakadályozása és a meglévő természetközeli és zöldfelületek védelme érdekében. A volt golfpályára részletes természetvédelmi kezelési terv készült 2021 végén - ennek elfogadása valamint a benne foglalt javaslatok megvalósítása garanciát jelentene a terület megóvására.

Kérjük a gödieket,hogy aláírásukkal támogassák a kezdeményezést és kérjük a képviselőket, hogy szavazatukkal álljanak a közös ügy mellé.

 

 


Gödi ÖkoKlub Egyesület    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Gödi ÖkoKlub Egyesület láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...