Leszokásra bátorító üzeneteket szeretnénk látni a dohánytermékek csomagolásán

A cigaretta egy olyan termék, aminek a rendeltetészerű használata betegségekhez vezethet, ezért érthető, hogy erről fontos tájékoztatni a fogyasztókat. Azonban a tájékoztatás negatív és pozitív üzenetekkel is történhet. Például "a dohányzás betegségekhez és halálhoz vezethet" vagy "leszokás után hosszabb és egészségesebb élete lesz". Például "a dohányzás szívbetegséget okozhat" vagy "leszokás után a szívbetegségek kockázata csökken". 

A petíció célja, hogy leszokásra bátorító üzenetek elhelyezését kérjük a törvényalkotóktól a dohánytermékek csomagolásán.

Motiváció. A leszokásnak számtalan előnye van: növeli a kitartást és az önbizalmat, javítja az alvás minőségét, fokozza a fizikai teljesítőképességet, szabaddá tesz, visszaállítja az ízérzést és szaglást, nem sárgítja tovább a körmöket és a fogakat, rugalmasabbá teszi a bőrt, szabadidőt ad... A jövőbe tekintés, a várható előnyökre koncentrálás serkentően hat a leszokásra.  

Segítség. Jelenleg a dohánytermékek csomagolásán fel kell tüntetni egy leszokást segítő telefonszámot és egy honlapot. Azonban számos más leszokást segítő lehetőség nem szerpel a csomagolásokon: pl. leszokást segítő könyvek, applikációk, Facebook csoportok vagy gyógyszerek. Ezenkívül a Tüdőszűrő Állomásokon elérhető, ingyenes, egyéni és csoportos leszokás támogató programok lehetősége sem található meg a csomagoláson. 

Rászokás. A csomagoláson található üzeneteknek természetesen az is célja a leszokás segítése mellett, hogy figyelmeztesse a dohányzást elkezdő fiatalokat annak veszélyeire. Ezért ezzel a petícióval nem törekszünk arra, hogy kizárólag leszokásra bátorító üzenetek legyenek a csomagoláson. Fontos, hogy a dohányzást elkezdő fiatalok számára is legyen a dohánytermékek csomagolásán specifikus üzenet.

A petíció minden dohánytermékre vonatkozik: cigaretta, szivar, szivarka, pipa, vízipipa, tubák, bagó stb.

Ha te is egyetértesz, írd alá.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, olvasd el a CigiSzünet dohányzással és leszokással kapcsolatos többi petícióját is.

Látogass el oldalainkra:

Facebook: https://www.facebook.com/cigiszunet

Instagram: https://www.instagram.com/cigiszunet.official/

Honlap: http://www.med.u-szeged.hu/egeszseg/cigiszunet

"A leszokásról szabadon" Facebook csoport:
https://www.facebook.com/groups/673037969809968/

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem CigiSzünet, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook