Állami támogatást kérünk a dohányzás leszokást segítő gyógyszerekre

Azoknak, akik naponta több mint 10 szál cigarettát szívnak el, nagy segítséget jelenthetnek a leszokást segítő gyógyszerek, amik csökkentik a nikotin utáni vágyat és más megvonási tüneteket is enyhítenek. Ezeken a gyógyszereken jelenleg nincs állami támogatás.

A petíció célja, hogy 80%-os normatív támogatást kérjünk a dohányzás leszokást segítő gyógyszerekre.

Motiváció. Ha a leszokás kezdetén kevesebbet kellene gyógyszerekre költeni, akkor több pénzt lehetne félretenni az el nem szívott cigaretták után. Ez a leszokás legkritikusabb időszakában, a leszokás első hónapjaiban növelheti a motivációt.

Igazságosság. Közismert tény, hogy az alacsony jövedelemmel rendelkezők körében gyakoribb a dohányzás. Ez az állami támogatás az alacsony jövedelemmel rendelkezők és az ösztöndíjakból ékők körében is serkentheti a dohányzás leszokást.

Előnyök. A normatív támogatást az adott gyógyszer népegészségügyi hasznossága alapján ítélik meg. Ebből a szempontból a leszokást segítő gyógyszerek létjogosultsága nem kérdés. A sikeres leszokás javítja az egyén életminőségét és egészségét, valamint fokozza a teljesítményét is. Tehát nem csupán egészségügyi, hanem gazdasági előnyei is vannak.   

A petíció az következő leszokást segítő gyógyszerekre vonatkozik: nikotinpótló terápia (nikotinos tapasz, rágógumi, szopogatós tabletta, spray), nikotin receptor parciális agonista (vareniklin).

Ha te is egyetértesz, írd alá.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, olvasd el a CigiSzünet dohányzással és leszokással kapcsolatos többi petícióját is.

Látogass el oldalainkra:

Facebook: https://www.facebook.com/cigiszunet

Instagram: https://www.instagram.com/cigiszunet.official/

Honlap: http://www.med.u-szeged.hu/egeszseg/cigiszunet

"A leszokásról szabadon" Facebook csoport:
https://www.facebook.com/groups/673037969809968/

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem CigiSzünet, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook