Tiltakozás az egész napos iskola ellen

Quoted post

DemSzoc

#49 Re:

2011-10-06 10:16

#36: -

Kedves Suri Dalma!

Elképzelhető, hogy nem kellő figyelemmel olvasta el  (34-es) véleményemet.

Azt írtam, hogy "több hozzászólásból kicseng" az a vélemény, miszerint rendes ember nem adja egész napra iskolába a gyermekét. Nem azt írtam tehát, hogy a vélemények mindegyike ezt tartalmazza. A "kicseng" szó használatával is arra törekedtem, hogy ne vádoljak meg senkit olyan dologgal, amit nem írt le. Ha tehát nem inge , kérem ne vegye magára. Elkerülhető így az, hogy sértetten olyan dolgokat írjon le, ami viszont nem fedi a valóságot. Ilyen pl. az, hogy én az Önök fizetéséről nyilatkoznék a plénum előtt, vagy hogy leszólom Önöket azért, mert az anyagi eszközeiket az életszinvonal helyett az életminőségre fordítják. Ami ez utóbbit illeti, pont ezzel a gondolkodásmóddal van problémám. Ezzel a mondatával máris minősíti azokat a családokat, ahol mindkét szülő kénytelen munkát vállalni, hogy a legalapvetőbb szükségleteiket fedezni tudják.

Mindezzel megerősített abban, hogy ne írjam alá a petíciót. Egy olyan kör kiáltványának tartom, mely körből jónéhányan lesajnálóan, szélsőséges esetben megvetően gondolnak a munkavállalóként küszködő és ezért gyermekeiket egész napra iskolába járató szülőkről.

Imre

Válaszok


Vendég

#52 Re: Re:

2011-10-06 11:14:48

#49: DemSzoc - Re:

Kedves Imre!

Örülök, hogy második hozzászólása konstruktívabbra lett az elsőnél! Üdvözöljük körünkben, mondja el ellenvéleményét, melynek helye van itt!

Lehet, hogy előző hozzászólásában Ön is vélt sértettségében írta csak le a "Több alázathoz vezethet, ha..." kezdetű bekezdését, de abból az én olvasatom szerint is az csengett ki, hogy Ön a gyermeknevelést a felső 10000 kiváltságának tartja. Személyes tapasztalatom szerint ennek pont az ellenkezője igaz.

Ha alaposan és higgadtan átolvassa a petíciót, beláthatja, hogy abban se nyíltan se burkoltan nincsen olyan passzus, mely a gyermeküket szabad akaratukból vagy kényszer hatása alatt iskolában tartókat minősítené. Ha a hozzászólásokban valaki ilyen hangnemben nyilatkozott, azzal magát minősítette.

Ez a kezdeményezés a gyermekink nevelésének elidegeníthetetlen jogáért való küzdelemről szól. Pont az a legnagyobb félelmünk, hogy a döntéshozók megpróbálnak rájátszani az Ön által is felvetett társadalmi feszülstégre és kölcsönös előítéletekre, és így a vélt érdekellentéteket kihasználva nevető harmaddikként keresztülviszik az akaratukat.

A gyermek nevelési joga a szülőé! Azé a szülőé is, aki a béréről, karriekjéről és életszínvonaláról lemondva otthon neveli a gyermekét, és azé is, aki 3 műszakban, bérrabszolgaként gürcöl a mindennapi megélhetésért! Ez nem kegy. Ne is engedjük azzá tenni!

Üdvözlettel:

Tisch Dávid

Judit

#374 Re: Re:

2013-09-02 08:17:09

#49: DemSzoc - Re:

Kedves Imre,

ne bántódjon meg a kommenteken. Ez a törvény pont ezért IS hibás, mert alkalmas arra, hogy egymásnak ugrasszon szülőket, pedagógusokat, gyerekeket. Ahogyan ezt az Önök üzenetváltása bizonyítja. A szülők nagy többségének muszáj a gyermekét napközibe járatnia - bár ezen családok IDŐSEBB gyermekeire már ez sem áll! -, ezért szükséges, hogy az iskola jó szinvonalú, és a gyerekek szükségleteihez igazodó délutáni elfoglaltságot is biztosítson. Annak, aki igényli. Ez azonban - ahogyan Ön is írja - nem alap a kötelezésre. Pillanatnyilag semmilyen alapot nem látok a kötelezésre.

Judit