Tiltakozás az egész napos iskola ellen

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Tiltakozás az egész napos iskola ellen petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#51

2011-10-06 11:14

ne legyen félre értés ez nem a romák ellen szol ugyanugy nekik sem tetszik ez az uj rendszer EGY ROMA ANYUKA

Vendég

#52 Re: Re:

2011-10-06 11:14

#49: DemSzoc - Re:

Kedves Imre!

Örülök, hogy második hozzászólása konstruktívabbra lett az elsőnél! Üdvözöljük körünkben, mondja el ellenvéleményét, melynek helye van itt!

Lehet, hogy előző hozzászólásában Ön is vélt sértettségében írta csak le a "Több alázathoz vezethet, ha..." kezdetű bekezdését, de abból az én olvasatom szerint is az csengett ki, hogy Ön a gyermeknevelést a felső 10000 kiváltságának tartja. Személyes tapasztalatom szerint ennek pont az ellenkezője igaz.

Ha alaposan és higgadtan átolvassa a petíciót, beláthatja, hogy abban se nyíltan se burkoltan nincsen olyan passzus, mely a gyermeküket szabad akaratukból vagy kényszer hatása alatt iskolában tartókat minősítené. Ha a hozzászólásokban valaki ilyen hangnemben nyilatkozott, azzal magát minősítette.

Ez a kezdeményezés a gyermekink nevelésének elidegeníthetetlen jogáért való küzdelemről szól. Pont az a legnagyobb félelmünk, hogy a döntéshozók megpróbálnak rájátszani az Ön által is felvetett társadalmi feszülstégre és kölcsönös előítéletekre, és így a vélt érdekellentéteket kihasználva nevető harmaddikként keresztülviszik az akaratukat.

A gyermek nevelési joga a szülőé! Azé a szülőé is, aki a béréről, karriekjéről és életszínvonaláról lemondva otthon neveli a gyermekét, és azé is, aki 3 műszakban, bérrabszolgaként gürcöl a mindennapi megélhetésért! Ez nem kegy. Ne is engedjük azzá tenni!

Üdvözlettel:

Tisch Dávid

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2011-10-06 11:16



Vendég

#54 Úgy tűnik, visszavonják

2011-10-06 11:22

Szakkörök és sport lesz délután, nem pedig tanórák
2011. október 6. 05:00


Magyar Nemzet
Nem lesznek délutánonként szükségszerűen tanórák és kötelező foglalkozások a tanrendben, az iskola azonban alapesetben délután négyig tart majd – tudta meg lapunk a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közoktatásért felelős helyettes államtitkárától.



Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel


Az általános iskola valamennyi évfolyamán délután négyig tart majd alapesetben a foglalkozás, de nem szükségszerűen – közölte lapunkkal az egész napos iskolai modell néven ismertté vált új oktatási forma kapcsán Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár. Az iskolában délután tehetséggondozó, felzárkóztató foglalkozások lesznek, fel lehet készülni a másnapi tanításra, de részt lehet venni szakkörökön és sportfoglalkozásokon is – részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Vendég

#55

2011-10-06 14:32

Végre!!!Mélységesen egyetértek a petíciót kezdeményezővel!!!Aki megteheti igenis nevelhesse otthon a kisgyermekét 5 éves koráig!Én mindhárom gyermekemet 5 évesen vittem oviba és remélem az unokáimnak sem lesz majd kötelező 3 évesen elszakadni a szüleitől!!Na meg az egész napos iskola is!!Mi a fene van ezekkel a törvényhozókkal?!Az oktatás is egy nagy kalap....A gyerekek így is ki vannak fáradva,ne kelljen már egész nap a suliban lenniük!!!

Vendég

#56

2011-10-06 18:22

Minden gyerek természetes emberi joga hogy a családjával töltse a lehető legtöbb időt,hiszen ott érzi alegjobban magát,ott szeretik őt a legjobban,ott fejlődik a legjobban.Ebben őt erőszakosan korlátozn bűn!A gyerekek többsége alig várja hogy hazamenjenés gyűlölik a napközit!
Andi
Vendég

#57 Re: a másik oldal.....

2011-10-06 18:48

#13: iii - a másik oldal.....

Nem is a céllal van probléma alapból, hanem a kivitelezéssel. Addig, míg nem biztosítottak az anyagi, emberi feltételek, ne áldozzák be a gyerekeinket semmilyen cél érdekében.

Az én gyerekem is iskolaotthonos osztályba járt. Ami azt jelentette, hogy reggel 7-től délután 4-ig az iskolában volt. Utána pedig szépen minden nap leültünk otthon tanulni. Kb. 2 órát. Mert NEM működött az iskolaootthonos rendszer. Nem készítették el a leckéket, nem tanulták meg a verseket. Abba kellett hagynia a versenyszerű úszást, mert nem engedték el az edzésekre (hiszen akkor még a délutáni tanulási idő tartott).

Alig vártam, hogy végre kikerüljünk az iskolaoothonos rendszerből. Amiből nyilván vannak jól működőek is, de hidd el, a többség nem az.

Az pedig egyenesen kiakasztó, hogy ezt a rendszert a felsős gyerekekre is ki akarják terjeszteni. Sztem ahol a szülő foglalkozik a gyerekével, ott általában különórákra jár a gyereke, semmi szükség arra, hogy ezek a lehetőségek kérvény formájában keggyé váljanak. Azt se felejtsük el, hogy vannak olyan iskolai közösségek, ahol egy normális szülő csak a kötelező ideig akarja bent tartani a gyerekét, nem egész napra.

 

 

 

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2011-10-06 21:41


Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2011-10-06 22:18



Vendég

#60

2011-10-11 07:26

Eddig is akár kis ,akár nagyobb iskolásra nagyon nagy teher nehezedik.Így is mostmár a napköziből nem fél 4-kor hanem fél 5-kor engedik őket haza mondván sokkal több a tanulni való.Énis voltam gyerek ,jártam iskolába de nem volt ilyen magasa követelmény.Ennek még megisszák a gyerekek a levét.De ne a mieink igyák meg hanem azé aki kitalálta ezt.

Vendég

#61

2011-10-11 18:15

Gyermekeink érdekében tiltakozom az egész napos iskola
bevezetése miatt.

A pedagógusok túlterheltek, a gyermekek kimerültek. Ez nem jó megoldás.
Egyszervoltanya

#62 Re:

2011-10-11 18:19

#61: -

A lényeg, 2 gyermeket neveltem, de amíg alsótagozatosak voltak mindennap foglalkozni kellett velük - átnézni a házit - öszekészíteni a másnapi iskolafelszerelést. Vagyis semmi értelme az egésznapos iskolának, senki érdekét nem szolgálja.

 


Vendég

#63

2011-10-11 18:36

32 éve tanító pedagógus vagyok.Gyerekeimet soha nem hagytam napköziben.Nem értettem egyet az iskolaotthonnal sem. Gyereknek szüksége van a szabadságra, az önálló döntéshozatalra. A mai ingerszegény iskolában nem tudja megtanulni.Felnőttek sem tudnának egész nap dresszúra alatt élni. A mai iskolában sem a személyi, sem a tárgyi feltételek nem adottak a gondolkodó, saját és mások cselekedeteiért felelősséget vállaló, pozitív beállítású, kiegyensúlyozott EMBER nevelésére. Államtitkár asszony mikor járt általános iskolában? Mennyi ideig tanított? Tisztában van-e a jelenlegi körülményekkel? Eddig is túl sok felelőtlen, meggondolatlan, előkészületlen intézkedés történt. Kérem, ne tegyék tönkre, ami még jó. Egyedül a pedagógusoknak köszönhető, az oktatás sikere.Kérem, ne avatkozzanak bele

Vendég

#64

2011-10-11 19:48

Ne legyen egész napos iskola ,így is rengeteg a teher a gyerekeken.Annak a gyereke menjen egész nap aki ezt kitalálta.

Vendég

#65 okiro

2011-10-12 13:22

Pedagógus vagyok, belülről látom a magyar oktatás problémáit. A gyerekemet semmilyen körülmények között nem adnám egész napra iskolába. Aki ezt kitalálta, gyereket nem látott még közelről. Remélem a tegnapi hírek igazak, és valóban rájöttek, hogy mekkora baromságra készültek.
Van roma tanítványom, aki ebéd után hazamegy és felkészül a másnapi órákra. Egy országot nem lehet úgy beskatulyázni, mint ahogy nálunk próbálkoznak. Nem mindenki hülye, nem mindenki alkalmatlan arra, hogy a gyerekét normálisan felnevelje. Tény, hogy van olyan, akinek nem sikerül, de legyünk már őszinték, nemcsak a romák nem tudják normálisan nevelni a gyerekeiket, sokan vannak, akik magasról tojnak a gyereknevelésre. Itt kellene az államnak segíteni. Nem azért, hogy bólogató szavazót neveljen, hanem azért, hogy az a gyerek is megkapja valamilyen szinten azt, mint a többi. Ezekkel a gyerekkel kellene foglalkozni és az Oktatási Minisztériumnak nem félre beszélnie, meg becsuknia kellene a szemét. ÉS talán nem ártana gyerekeket közelebbről megnézni, nem egy papírhalmazról dönteni.
E. S. Rita
Aneniko

#66 A gyermekem életét ne más tervezze meg, ezt hagyja meg nekem.!

2011-10-12 20:05

Meglepő módon normális ember lett belőlünk, mostani szülőkből is, annak ellenére, hogy nem jártunk kötelezően egész napos iskolába, csak ha akartuk. Tudom, - mert én a tanszobát választottam annak idején - hogy a tanulást csak azok vitték túlzásba, akik akarták is (a többiek, ha akarták, ellinkelhették az a pár órát mert a tanár nem volt köteles semmilyen számonkérésre). A lányom nem tanulna az iskolai napköziben, - mert nem kénytelen rá - és este kezdhetnénk a tanulást együtt. Ezért muszály vagyok szorgalmának hiányát - mivel férjemmel mindketten dolgozunk - magán napköziben megoldani, ahol minden gyerek azonos figyelemben, felkészítésben, számonkérésben részesül. Én mint gyermeke jövőbeni előremenetelét szívén hordó anya nyugodt lehetek, mikor haza jön, hogy nem ér meglepetés rossz jegy, felkészületlenség formájában. Ő pedig tényleg azt tehet a hazajövetel után, amit szeret. Tudom, vannak akik azt mondják, ez is egész napos iskola, de amikor a gyermekem megtanulja, felfogja hogy az ő kötelessége a felkészülés az iskolai órákra, én is azonnal és boldogan megengedem neki, hogy itthon készüljön fel. Addig is ezt a megoldást tartom a legmegfelelőbbnek, azaz ha akarja valaki, akkor tanszoba, ha akarja, különóra, ha akarja otthoni felkészülés, mert mindenki a saját gyerekéért felelős.

Vendég

#67 Re: A gyermekem életét ne más tervezze meg, ezt hagyja meg nekem.!

2011-10-13 10:42

#66: Aneniko - A gyermekem életét ne más tervezze meg, ezt hagyja meg nekem.!

Önnek teljesen igaza van, az eredeti javaslatban a kötelezőséggel volt a baj. Azzal együtt, hogy az én gyerekem itthon van délután, nagyon remélem, hogy a napközi fölfejlesztését meg tudja majd valósítani a kormány. Szerintem elfogadhatatlan az, hogy szülőknek az kerüljön pénzbe, ami elvileg állami feladat. A napköziseknek teljesen ingyen kell biztosítani a magas színvonalú foglalkoztatást!


Vendég

#68 ÉVA

2011-10-13 21:42

#65: - okiro

Teljes mértékbe igaza van ilyen jozan gondolkodásu emberek kellenének a parlamentbe is

 

 


Vendég

#69 Tünde

2011-10-14 12:17

Gondoltak-e azokra a szerencsétlen gyerekekre, akiknek vidékre kell, s így még napi 1-2 órát töltenek távol otthonról az iskolába jövet, menet? De jó is lesz majd a 7 éves gyereknek hóban, sárban, esőben és most már SÖTÉTBEN is ( mivel télen 4 órakor már sötétedik) ácsorogni a buszmegállóban! Amelyik pedig ételallergiás, és emiatt az iskola nem tudja megoldani az étkeztetését, legfeljebb egész nap hideg élelmen él, bár még akkor is jobban jár, mintha kötelezően azt a szemetet eszi, amit ma gyermekétkeztetésnek neveznek. És most rögtön lesz majd betegszoba,ha napközben megbetegedne, pihenésre alkalmas helyiség ( mivel némelyik 1. osztályos gyerek még alszik is délután, ha nagyon elfárad), és rögtön 15 fős osztályok lesznek? Ugyanis a művészeti iskolában ennél többen nincsenek egy csoportban, az egyszemélyes hangszeres órákról nem is szólva! Arról nem is beszélve, hogy a jelenlegi 28-30 fős 1. osztályokban még írni, olvasni sem tanulnak meg rendesen a gyerekek,ha a szülő otthon meg nem tanítja, nemhogy a különbségek lennének kompenzálva. Vagy ezt a kompenzációt úgy gondolják, hogy ha egyik sem tanulja meg rendesen, akkor már nincs különbség? Szép kis kilátás! Ha ennyi pénze van az államnak, talán hozza vissza a falvakba a kis iskolákat, a városi iskolákba a kis létszámú osztályokat, az ingyenes szakköröket, adja vissza az iskoláknak a fejlesztő pedagógusokat és logopédusokat, akiket elbocsájtottak az elmúlt években, és akkor újra lehet gondolkodni az oktatás-nevelés minőségi fejlesztésén. És aki nagyon akarja, annak legyen lehetősége egész napos iskolába adni a gyereket! Kíváncsi vagyok, mi lesz a következő családellenes lépés? A kötelező bentlakásos óvoda?

Vendég

#70

2011-10-18 09:56

Mindig megdöbbenek azon, hogy az embereket mennyire lehet manipulálni különböző törvényekre hivatkozva. 20 éve vagyok pedagógus és azóta különböző módszerekre hivatkozva folyamatosan nyirbálják a gyerekek jogait. Ami még inkább bosszant,hogy ez a fajta iskola rendszer nem igazán alkalmas a gyermek egészséges fejlődésének a kielégítésére.Eleve nem veszi figyelembe a fejlődéslélektani sajátosságokat aminek következménye a helytelenül író , olvasó és számoló gyermek.Ezeknek a lélektani hatásai elképesztőek, a gyerekben kialakul egy torz én-kép, egy rossz beidegződés és nincs az a szakember aki kivakarja ebből a helyzetből. Én ettől féltem a saját fiamat, a magyar iskola NEM ALKALMAS arra, hogy egész nap ott üljön a gyerek, mert csak rombolja őt. Gál Kata voltam

Vendég

#71

2011-10-26 20:06

Gyermekeinket abban a fél napban is sikerül a mai iskolában a mai tanároknak teljesen tönkretenni, erkölcsileg, fizikailag, lelkileg (ritka kivételekkel). Nem kéne ezt még fokozni. Az pedig, hogy a szülőktől elveszik gyermekük nevelésére vonatkozó döntés jogát, példátlan, a koncentrációs táborokra emlékeztet. Ilyet még egyetlen politikai hatalom sem engedett meg magának Magyarországon.
Katze

#72 Aggasztó terv

2011-10-27 17:28

Fiatal pedagógus és szülő vagyok. Nagyon nagy aggodalommal tölt el, hogy a kormány kötelezővé akarja tenni az egész napos iskolát. Igazságtalannak tartom, hogy ha egy szülő képes megteremteni otthon a szerető légkört, finom ebéddel várja haza gyermekét az iskolából, közösen játszanak, tanulnak, hóembert építenek, mézeskalácsot sütnek, vagy éppen nem csinálnak semmit, csak otthon vannak, és a gyermek egyedül játszik önfeledten, ezt milyen alapon venné el bárki is tőlük azért, mert vannak olyanok is, akiknek ez nem adatik meg. Aki kívánta, eddig is napközibe járathatta gyermekét.
Arról nem is beszélve, hogy ha a gyerek hazajön 4-5 óra felé fáradtan, de az az egészséges, ha 9-kor már ágyban van, nincs ideje feloldódni, kibeszélni magából mi történt vele az iskolában. Az iskolában a gyerekeket folyamatosan irányítják, értékelik, mérik, ami jelentős mértékű stresszt okoz a számukra. Ha ezt nincs módjuk, feldolgozni, "kijátszani", kibeszélni magukból, annak nagyon súlyos következményei lehetnek.
Lehet, hogy van jó eleme is az egész napos iskolának, de a magyar gyerekek elleni vétek ezt kötelezővé tenni.
Egyébként kíváncsi lennék, hogy a törvényhozók talán már elfelejtették azt a kicsattanó, leírhatatlan, üdítő érzést, amikor az utolsó óráról kicsengetnek, és végre jön a szabadon eltölthető délután?
A legelkeserítőbb számomra az, hogy én fideszes szavazó vagyok, szinte minden nagygyűlésen ott voltam, egyetértek számos döntésükkel, de ebben a kérdésben mégis már csak az ellenzékben és a tüntetésekben bízom a törvényjavaslat ellen.

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2011-10-28 17:39


lina

#74 Re: Re: a másik oldal.....

2011-10-28 22:13

#14: - Re: a másik oldal.....

Ezt biztos nem tanár írta! Én is az voltam,mégsem értek egyet az egész napos iskolával.Nehogy azt higyje,hogy a kollégáim kitörő örömmel fogadták ezt az ötletet.Már megint nélkülük,a fejük felett döntöttek,egyes "okos "emberek meg mindjárt őket szidják.

lina

#75 Re: Aggasztó terv

2011-10-28 22:15

#72: Katze - Aggasztó terv

Teljesen egyetértek!