Tiltakozás az egész napos iskola ellen


Vendég

/ #52 Re: Re:

2011-10-06 11:14

#49: DemSzoc - Re:

Kedves Imre!

Örülök, hogy második hozzászólása konstruktívabbra lett az elsőnél! Üdvözöljük körünkben, mondja el ellenvéleményét, melynek helye van itt!

Lehet, hogy előző hozzászólásában Ön is vélt sértettségében írta csak le a "Több alázathoz vezethet, ha..." kezdetű bekezdését, de abból az én olvasatom szerint is az csengett ki, hogy Ön a gyermeknevelést a felső 10000 kiváltságának tartja. Személyes tapasztalatom szerint ennek pont az ellenkezője igaz.

Ha alaposan és higgadtan átolvassa a petíciót, beláthatja, hogy abban se nyíltan se burkoltan nincsen olyan passzus, mely a gyermeküket szabad akaratukból vagy kényszer hatása alatt iskolában tartókat minősítené. Ha a hozzászólásokban valaki ilyen hangnemben nyilatkozott, azzal magát minősítette.

Ez a kezdeményezés a gyermekink nevelésének elidegeníthetetlen jogáért való küzdelemről szól. Pont az a legnagyobb félelmünk, hogy a döntéshozók megpróbálnak rájátszani az Ön által is felvetett társadalmi feszülstégre és kölcsönös előítéletekre, és így a vélt érdekellentéteket kihasználva nevető harmaddikként keresztülviszik az akaratukat.

A gyermek nevelési joga a szülőé! Azé a szülőé is, aki a béréről, karriekjéről és életszínvonaláról lemondva otthon neveli a gyermekét, és azé is, aki 3 műszakban, bérrabszolgaként gürcöl a mindennapi megélhetésért! Ez nem kegy. Ne is engedjük azzá tenni!

Üdvözlettel:

Tisch Dávid