Esélyt a sintértelepi kutyáknak!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Esélyt a sintértelepi kutyáknak! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1

2014-06-09 06:26

Nem volna szabad egyetlen sintértelepnek sem létezni, csak állatmenhelynek, ami államilag is támogatott

Vendég

#2

2014-06-09 07:39

Írjátok alá!!
kmnikolett

#3

2014-06-09 10:54

Sok településen nem is tudják a lakosok, hogy hol működik sintértelep, ahol kereshetnék az eltünt kutyájukat....
Ez miatt kellene pl a főtéren lennie egy fotóval ellátott hirdetőtáblánaqk, ahol lehetne látni, milyen kutyák és hol kerültek befogásra....valamint egy honlapot is kellene működtetni ugyanilyen céllal. A főteret azért írtam, mert nem valószinű, hogy faluban az idős emberek interneteznének....

Vendég

#4

2014-06-09 12:59

Egyik élet sem érhet kevesebbet, mint a másik!
freelivi

#5 peticiók aláírása

2014-06-09 14:07

Miért van az mostanában, hogy ha aláírok egy petíciót, az aláírok száma még sem változik?????
ez már nem az első alkalom!!!!
Óvd Védd Az Állatokat

#6 Re:

2014-06-09 15:42

#1: -

Az önkormányzatoknak nem sintértelepeket kellene támogatniuk, hanem menhelyeket, ahol altatás helyett ivartalaníttatnak, s amit nem sintérek, hanem állatvédők üzemeltetnek. Ez kéne legyen az alap...


Vendég

#7 Re:

2014-06-09 20:34

#1: -

Ha minden kutyatartó felelős gazda lenne és ivartalaníttatna, akkor sem sintértelep, sem menhely nem lenne.


Vendég

#8 Re: Re:

2014-06-10 07:33

#6: Óvd Védd Az Állatokat - Re:

Felelős állattartás mellett nem lenne szükség egyikre sem. A betegséget kéne kezelni, nem a tüneteket és akkor a kérdés nem lenne kérdés.

Óvd Védd Az Állatokat

#9 Re: Re: Re:

2014-06-10 09:58

#8: - Re: Re:

A másik, amiért közdünk, a megfizethető árú, akár támogatott ivartalanítás, legalább a keverék kutyák esetében kötelező jelleggel, aztán a cvégcél, hogy a törzskönyves kutyáknak is csak a tenyészszemléken kiválasztott része maradhasson ivaros.

Ez egy nagyon nehéz és hosszú harc. És másik petíció...


Vendég

#10 Re: Re: Re: Re:

2014-06-11 07:13

#9: Óvd Védd Az Állatokat - Re: Re: Re:

Mégis miből gondolod a támogatást? Még több adóból? Az ország lakosságának harmada a létminimum alatt él! Hány bőrt lehet lenyúzni az emberekről?! Az országban élő gyermekek 50 %-a nem jut rendes táplálékhoz.

Ezek a célok mind nagyon szépek, DE egyelőre ebben az országban sokkal nagyobb gondok vannak, emberek halnak éhen, fagynak meg. Az állattartás, így a kutyatartás is egyéni döntés eredménye kell, hogy legyen, előre mérlegelve az ezzel járó kötelezettségeket, kiadásokat. Ha valaki ezt nem teszi meg és utána sír-rí, az felelőtlenség.

Másrészt valahogy az került a köztudatba, hogy csak a kutya az állat, pedig van itt ennél még nagyobb probléma, a macskák által végzett pusztítás évente több, mint egymillió védett madár, csak Magyarországon. Velük is foglalkozni kéne, de sürgősen.

 

A másik dolog, hogy mindennek meg kell teremteni a forrását. A probléma orvoslását az állattartási fegyelem terén kéne kezdeni, mert itt vannak a legnagyobb elmaradások, mint a kutyák csavarogni hagyása, nem teszik rá a pórázt, nem takarítanak utánuk, nem ivartalaníttatnak, még a kötelező oltások és a chip is hiányzik a kutyák többségénél és még az összeírásról ne is beszéljünk.

Szóval, ha kedves gazdik háza táján rendet teszünk, sikerül elérni, hogy ne csavarogjanak a kutyák, ne vigyék őket olyan helyre, ahol tilos, ne vegyék le a pórázt, csak a kijelölt futtatón, takarítsanak össze utánuk, chipeztessék be a kutyát, oltassák be a kutyát, jelentsék be a kutyát és (ezt ki kéne terjeszteni a macskákra is) ivartalaníttassák az állatot, akkor a többi probléma nem lenne többé probléma. Ha minden kutya ivartalaníttatva lenne, nyilvántartásba lenne véve, akkor senki nem tudná kidobni, szélnek ereszteni, mert azonnal meg lenne a gazdája.

Van egy kevésbé támogatott petíció, ami éppen erről szól és jól összeszedett: http://www.peticiok.com/a_betegseget_kezeljuk_ne_a_tuneteket

 


Vendég

#11

2014-06-11 19:50

Remélem sikerrel járnak.

Vendég

#12

2014-06-13 08:16

Ideje lenne végre emberségesebb arcot ölteni,és meghallani odafent a "magasban",hogy baj van állatvédelem terén ( is ).... :(
Dérfi Jánosné
Vendég

#13 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-06-13 08:48

#10: - Re: Re: Re: Re:

1. Kevesebbet kellene összeharácsolni,mert sokan milliárdos jövedelemre tettek,tesznek szert jogtalanul. Mindenre jutna fedezet.

2.Mi fontosabb lehet egy magát emberségesnek tartó kormánynak,mit az élet védelme? Semmi..És bizonyított,aki állatot öl,embert sem fog kímélni.Mégis büntetlenül marad minden állatkínzás.

3. Ivartalanítani kell,térítésmentesen chippelni,és nem megsemmisíteni a lefoglalt sok millió tonna élelmiszert,hanem kiosztani a menhelyeknek....Elárulom,ezek megvalósítása nem kerülne többe,mint a szerencsétlenek legyilkolásának költségei,sintértelepek fenntartása........... Nem kellenek sintértelepek.Nem kell sintér.Állatvédők vezetésével menhelyekké kell alakítani őket,természetesen rendszeres ellenőrzés mellett.

4.Kicsit rendszabályozni kell az állatorvosi kamara tevékenységét,és nem törődni vele,ha ezek hallatán heves hisztériát kelt a médiában. Ingyenessé kell tenni a kötelező oltást,és utána kell nézni,valóban szükséges -e évente,mi a tapasztalat az unióban..... Itt a Facebookon rengeteg olyan állat van,akibe beletették a chipet,de az állatorvos nem regisztrálta...Büntetni kell,nem csupán a gazdát,a felelőtlen orvost is.

Szerencsére a mi állatorvosunk emberséges,és segít mindenben a mentett állatoknak,de sokan vannak,akik még a vizsgálatot sem vállalják,elsősegélyt sem adnak,még egy sérült,talált kis állatnak sem.

Ez az igazság,a többi mellébeszélés.... Észre kell végre vennünk,hogy felelősek vagyunk értük,ránk szorulnak,és nem nézhetjük tétlenül a holokausztjukat.....Még akkor sem,ha vannak,akik  lassan mesésen működő csúcsmodellé szeretnék nyilvánítani kis Hazánkat.

És még egy "apróság" !!!!!!!!!!!!! Az egyik legízléstelenebb törvény az elmúlt évben a kutyák haszonálattá nyilvánítása....Úr Isten hova igyekszünk? Valóban jó úton járunk? Valóban ezt az irányt akarjuk örökül hagyni gyermekeinknek?

 


Vendég

#14 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-06-13 12:53

#13: Dérfi Jánosné - Re: Re: Re: Re: Re:

Ez mind szép (lenne), ha igaz és megvalósítható lenne... De nem az!

A kutya, mint minden más hobbiállat tartása, egyéni döntés eredménye. Miért kéne a köz vagyonból, vagy az állatorvosok magánvagyonából finanszírozni a felelőtlen állattartók elhamarkodott döntésének, vagy nemtörődömségének eredményét?!

Legyen kedvezményes ivartalaníttás, ingyenes chpipelés, de akkor jelöljük meg hozzá a forrást, mondjuk ebadó, macskák esetében macska adó. Minden kiadásnak kell, hogy legyen fedezete!

A dolog nagyon egyszerű: Ha szigorú büntetéseket szabnak ki a felelőtlen állattartókra, betartatják a jogszabályokat, akkor egyrészt nem lesz kóbor állat, másrészt ha néhány mégis, a bírságból lenne rá fedezet.

 

DérfiJánosné

#15 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-06-13 15:34

#14: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Nos az ilyen hozzáállás miatt tartunk ott,ahol tartunk.... No komment! További szép narancssárga világot kívánok.

Kovács Anikó

#16 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-06-14 14:50

#13: Dérfi Jánosné - Re: Re: Re: Re: Re:

Marikám, minden mondatoddal a legmesszebbmenőkig egyetértek! Vegyük már észre, hogy az  önzés, a kegyetlenség, kapzsiság és az emberen kívüli minden más élőlény semmibe vétele tovább nem folytatható! Amennyiben nem vagyunk képesek és hajlandók megfelelő bánásmódot tanusítani a ránk szoruló, velünk élő állatokkal szemben, nem vagyunk méltók arra, hogy az evolúció csúcsán érezzük magunkat! Szégyenletes, balkáni állapotok uralkodnak nálunk ezen a téren! És a megoldás nem mindig pénzkérdés! EMBERSÉG is!

Vadászgörényes

#17 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-06-16 13:28

#15: DérfiJánosné - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Már ne haragudj, de azért tartunk itt, mert a kedves "gazdiknak" csak jogai vannak és a kötezettségeiket nagy ívben lesz.rják!

Ha csak azt tarthatnak kutyát, aki alkalmas rá és ezektől is keményen megkövetlenék, hogy betartsák  a szabályokat, kötelezően ivartalaníttassák legalább a szukákat, gondoskodjanak róla, hogy a kutyájuk ne lődörögjön felügyelet nélkül, meg lenne a chip és a kötelező oltások, teljesen felesleges lenne több tucat hasonló petíciót gyártani, mert nem lenne kóbor kutya és nem lenne kóbor kutya probléma!

A sintértelelp, menhely csak a tüneteket kezeli, nem az alap problémát, a felelős állattartás és a megalapozott döntés hiányát.

Ebben az országban nagyon sok hobbi állat van a kutyákon  és macskákon kívül, érdekes módon nincs kóbor nyúl probléma, kóbor hörcsög probléma, kóbor madár probléma, kóbor görény probléma, kóbor ló probléma, a baj csak a kutyásokkal és a macskásokkal van.

Szigorúan oda kéne csapni ennek a két társaságnak és nem lenne sem kutya, sem macska probléma. Az embereket rá kell kényszeríteni, hogy megalapozott döntést vállaljanak és ennek megfelelően gondoskodjanak a kutyájukról, macskájukról, ahogy a többi hobbi állat tartó is teszi.

Ilyen alapon a kár a lovasok is csapkodhatnák az asztalt, hogy ingyen zabot a lovaknak, meg ingyen ivartalanítást a lovaknak.

Vajon ők miért nem teszik?

Azért mert felelős állattartók!

Ha valaki kutya tartás mellett dönt, akkor kötelessége ezt úgy tenni, hogy ne okozzon vele társadalmi problémát, gondoskodjon a kutyája chip-jéről, oltásairól, orvosi ellátásáról, megfelelő élelmezéséről, ivartalaníttatásáról, ne engedje, hogy a kutya felügyelet nélkül kijusson otthonról és tarsa be a rá vonatkozó szabályokat a közterületen, különös tekintettel a pórázra és takarításra.

Ha a kutyások intelligenciája nem éri el ezt a szintet, akkor igenis keményen szankcionálni kell és akkor rend lesz végre e téren, nem lesz kóborkutya kérdés.

Az adófizetők pénzét pedig ne osztogassuk hobbi célokra, ugyanis az állattartás hobbi, az adóbevétel célja pedig a közjó előre mozdítása, ahol több évszázados lemaradással küzd az ország.

 

Vadászgörényes

#18 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-06-16 13:29

#16: Kovács Anikó - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Egy fontos kérdés:

Kinek a feladata megfelelő körülményeket biztosítani egy hobbi állat számára, gazdájának, vagy a társadalomnak?

Megsúgom! A gazdájának!

 


Vendég

#19 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-06-16 13:30

#15: DérfiJánosné - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Csak gratulálni tudok! Szép hozzáállás, hogy kivennéd az éhező gyerek szájából a kenyeret és inkább odavetnéd a kóbor kutyákanak!


Vendég

#20 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-06-16 13:31


Vendég

#21 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-06-24 21:13

#19: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Gyereket szulni, vallalni is egyeni dontes. Ha valaszthatok, hogy az adoforintjaimbol allatokat mentenek es ivartalanitanak vagy a szabolcsi-borsodi ciganysag 8-10 kolyket etetik, mikozben en nem merek gyereket vallalni a mai helyzetben, hat inkabb a kutyakra koltsek, mint a jovo naplopo bortontoltelekeire!

Dérfi Jánosné

#22 Re:

2014-06-25 06:44

#1: -

Így igaz!

Dérfi Jánosné

#23 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-06-25 06:49

#19: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Bocs,de képtelen vagyok az IQ szntjéhez lesűllyedni,úgyhogy feladom.

Dérfi Jánosné

#24 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-06-25 06:51

#16: Kovács Anikó - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Tudod az a "jó" az ilyen hozzászólások többségénél,hogy agyatlan emberek név nélkül írogathatnak butaságokat.


Vendég

#25

2014-06-25 07:20

szörnyű,ami ott történik,bár máshol is vannak elképesztő,kegyetlen dolgok! meg kell ezt állítani már!!!!!