Esélyt a sintértelepi kutyáknak!

Az állatvédelmi törvény 48/A.§. (3.) bekezdés értelmében: Az Önkormányzat köteles a kóbor állatok befogásáról gondoskodni. Betartandó szabályok azonban igenis léteznek!"Röviden összefoglalva: a kóbor ebeket gyepmesternek kell befogni, majd a gyepmesteri telepre kell szállítani, ahol 15 napig kell tartani. Ha ez idő alatt nem válik ismerté a tulajdonos, akkor a jegyző köteles az állam tulajdonába venni az állatot, vagy köteles új tulajdonosról gondoskodni. Ha állami tulajdonba került az állat, akkor újabb 15 napig köteles az önkormányzat keresni az állat tulajdonosát, vagy a lehetőségét az állat elhelyezésének, amennyiben ez nem megoldható, akkor - összességében a befogástól számított 30 nap elteltével - lehet az állat elaltatásáról dönteni."

Mint az közismert, a befogott kutya 15 napig CSAK AZ EREDETI TULAJDONOSÁNAK adható ki. Így alapvetőnek kéne lennie, hogy a 15 nap letelte után még minimum 15 nap esélyt kapjon egy új gazdára, a további életre. Az említett második 15 napot mellesleg törvény is előírja (Állatvédelmi törvény 48/A.§. (3.) bekezdés)

Sok helyen azonban még a a 15 napnyi esélyt sem adják meg az állatnak, a 8. napon elaltatják, vagy még korábban.

Írd alá a petíciót, ha egyetértesz a fenti törvény betartatásának szigorításával, illetve a 30 napon belül történő altatás szigorú szankcionálásával!

Kérjük törvénybe iktatni, hogy egészséges állatot sem hely hiányában, sem a tulajdonos kérésére elaltatni ne lehessen, ennek betartását ellenőrizzék, be nem tartását szigorúan szankcionálják!

Válasszunk állatbarát önkormányzatokat, tartassuk be az állatvédelmi törvényeket!


Óvd Védd Az Állatokat    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével