Védjük meg a Normafát

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Védjük meg a Normafát petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1

2013-07-26 19:14

Igen !
Gejza

#2 Természetvédelem, vagy politika?

2013-07-27 09:13

A sípályákat általában hegyvidékeken szokták építeni.
A hegyekben általában Nemzeti Parkok vannak.
Így a sípályák szerte Európában - szinte kivétel nélkül - Nemzeti Parkok területére épültek. Lásd Nagyhideghegy, Bánkút, Magas-Tátra, Alpok, Dolomitok, stb.
Az írás nem tér ki arra, hogy a Normafán mit is védenek ma. Arról sem tesz említést, hogy a fenn álló körülmények között mit tesznek az erdő, s főleg a lágyszárú növényzet meghóvásáért.
Arról sem olvashatunk benne, hogy a sport centrum megépítésével milyen természetvédelmi célok fognak megvalósulni.
Az azonban egyértelmű, hogy egy magát meg nem nevező szervezet (vagy párt) a hatalmonl évő pártot és annak vezetőit támadja. Magyarul itt nem természetvédelemről, hanem hangulat keltésről, és egyszerű politikai civakodásról van szó. A szomorú ebben csak az, hogy bár mit is tegyen az egyik, a másik azt - még ha egyébként egyet is értene vele - támadja.


Aki ezt a petíciót aláírja, az ezzel minősíti is magát. Hiszen valami olyasmit fog aláírni, amiről érdemben szinte semmit sem tud.


Mint ahogy a Túratárs oldal szerkesztői is minősítették magukat azzal, hogy a sport, és a túrázás helyett megtűrnek egy ilyen polikikai indíttatású petíciót az oldalon.

És természetesen, én is minősítettem magamat ezzel a bejegyzéssel.

pilisi len

#3 Re: Természetvédelem, vagy politika?

2013-07-30 22:45

#2: Gejza - Természetvédelem, vagy politika?

Tisztelt 2: Gejza! Annyit máris tudunk a nagy tervről, amit Vincze P. Mátyás kifecsegett róla és ez nem kevés (3 sífelvonó "2 "csak" 15 méter sásszélegségben kell kivágni a fákat, a volt síházzal szembeni saroktelken többszintes parkalóház, a legalján hógyágyú!!! Mikor ez még Ausztriában is sok helyen problémás!

A hóóágyú iszonyú költség,és csak javítja, nem pótolja a terméwzetes havat. És ki fog ide elhozni egy legaább Kékes magasságú és lejtőhosszúságú hegyet?!

 

És ez nem olyan dolog, mint egy máafajta, rosszul sikerült, félbemaradt vagy más becsődölt nagy projekt: hogy az majd valahogy nagy pénzzel  (no, kinek a pénzével?) vissza lesz csinálva, jóvá lesz téve.

A természetírtás (egy "kis kiigazítás a természeten" Vincze úr szerint) azon nyomban jóváteHEteten, helyregozhatataln pusztítással kezdődik. (Hány lehyen láttuk ezt a legutóbbi évszázadban!

 

Tisztelt Gejza! A mi Normafánkhoz niszonyítva mekkorák azok a hegységek, azok a termséeztvdédelmi parkok, melyekre hivatkozik?

 

Szép, hogy rögrtön politikAI akcióknak minsőíti azt, hogy  NORMAFÁT évizedeket óta szerető, sőt imádó kerületi és más lakosok meg akarják védeni a Budai Hegység és egyúttla Budadpest egy legszebb részét ezektől a hagymázos tervektől (sok más erős jelzővel is lehetne illetni


Vendég

#4

2013-10-03 15:41

Nagyon csodálatos turista paradicsom lett ez a vidék. Budapesten így is sok zöldterületet tettek már tönkre. Tehát még a Mártírok útján is pozitív hatású a budai erdő.

Vendég

#5

2014-03-05 10:17

A Normafát bűn tönkretenni!