Igazságot a villamosvezetőnek!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Igazságot a villamosvezetőnek! petíció automatikusan generált fórumtémája

egy szomorú kommentelő

#26 valamit tényleg kéne csinálni...

2013-06-20 12:17

én abszolúte erőszak ellenes vagyok, nem szeretem a fegyvereket sem. de itt tényleg észre kéne a kedves vezetőknek/vezetőinknek, hogy majdnem megölt egy embert A SAJÁT HIBÁJÁN kívül, és ezután valóban pofáztak/bemutattak neki akkor elszállhatott az agya, eldurrant egy pofon. de kajak van egy nő veszélyezteti a saját és GYERMEKE életét(vagy most épp nem nagy magzat védő a kedves vezetés?), és akár 100-200 ember egészségét, és ha baj lett volna?? ki a hibás...? kéne egy csomó ember, és kimenni a moszkvára lépkedni a villamosok elé, és magyarázni, hátha hamar feltűnne ki volt ott a hibás valójában. (szerintem a villamos vezető is hibás volt, de nem úgy kéne ehhez az esethez hozzáállni a bkv-nak, mintha csak egy sima pofon csattant volna el, a vezető agresszív mivoltából... és az urat külön sajnálom, nem hiszem más cégnél eltud helyezkedni villamosvezetőként.)

Vendég

#27

2013-06-20 12:21

Bezzeg az olyat, aki rendszeresen és igazságtalanul (!!) bunkó az utasokkal, azzal nem tudnak mit csinálni, sőt még meg is védik (lásd még: ezt csak az utas mondja, akinek nem lehet hinni, de majd a meghallgatáson simán azt fogja mondani, hogy ... és az utas úgy sem tudja bizonyítani, mi meg nem akarunk munkaügyi pert, stb stb...). Viszont aki egyszer hibázik, de utána korrekten mindent megtesz a helyzet rendezéséért, azt azonnal ki kell rúgni. Jellemző...

Arról nem is beszélve, hogy a nő esetében mindenki enyhítő körülmények tudja be, hogy brit, míg a villamosvezető esetében mintha onnan indulna a történet, hogy csak úgy dobott egy vészféket, és felpofozott egy terhes nőt minden előzmény nélkül. Meg mintha ott lenne valami lámpa is a zebrán, és a piros bizony Angliában is piros...

Lehet, hogy a villamosvezető is ott rontotta el, hogy becsületes volt, és nem próbált meg mindenféle hülye indok meg hazugság mögé bújni, hanem (a történet más résztvevőivel ellentétben) vállalta a felelősséget a tetteiért?
niki

#28 Re: el kell küldeni.

2013-06-20 12:24

#14: bullox - el kell küldeni.

Ha te lennél a helyében kis b... akkor nem így vélekednél! Ja de persze nagyon okos vagy te is biztosan évek óta villamost vezetsz!- Persze hogy nem, akkor tudnád miről is van szó egy ilyen szituban!

mehecskeeee
Vendég

#29 Re: Re: aláírás

2013-06-20 12:25

Amit a kismama okozott az mi? Mondjuk 232 ember ( az utasok ) életének, testi épségének kockáztatása. Idegen ember ( villamos vezető ) cukkolása, megalázása ( ujjfelmutatás ). Ennek mi a minősítése, és a büntetési tétele?


Vendég

#30

2013-06-20 12:30

Ez igen

Vendég

#31

2013-06-20 12:32

Ez egy olyan reakció, amit magyarázni nem lehet! Ha elütötte volna, akkor van egy hulla, és van egy villamos vezető, akit akár több héten át betegállományban tartanak a pszichés megrázkódtatás miatt. Viszont egy hullát már nem lehet felpofozni.
Ezt az embert meg kell jutalmazni, mert a tőle elvárható módon maradéktalanul teljesítette a feladatát, azaz meghiúsított egy balesetet.
Nem kéne a médiának belekontárkodni ebbe az ügybe, a BKV vezetői meg foglalkozzanak a vitézidávidka milliós fizetésével. Ugye neki nem lenne gondja ha kirúgnák!!!
funk

#32 Re: Re:

2013-06-20 12:40

#9: - Re:

Kedves 9-es vendég!

 

NE általánosíts, az emberek többsége nem megy át, ha értelmes! A társadalmi szabályok, főleg a közlekedésiek azért vannak, hogy betartsuk, nem pedig azért, hogy megszegjük... Igen, sajnos, sokan átmennek piroson, de ne ez legyen már a vezérelv! Én is szóltam már rá babakocsit piroson áttoló nőre, pedig  szívem szerint én is megpofoztam volna. Egyszer és mindenkorra, a piros az piros. 18 éves lehettem, amikor talán egyszer át akartunk rohanni többedmagammal a piroson, hogy az ingázó vonatot elérjük, és akkor egy öreg bácsi utánunk szólt: Minek rohanni a halálba, az így is úgy is eljön, ha nem akarjuk, akkor is, de minek siettetni? Azóta ez a mondat jut eszembe, amikor itt, Bp-en látom a sok birkát vagánykodásból átmenni, mennyit nyer rajta: 5mp-et? 10-et? Ez az eset különösen azért rossz, mert láthatóan egy lelkiismeretes dolgozó emberről van szó, aki más felelőtlensége miatt jut szörnyű helyzetbe és vele együtt a lánya is! Ez az igazságtalanság igenis empátiát igényelne a BKK részéről is!

nemtom

#33 Re:

2013-06-20 12:41

#31: -

Na na! Senki fizetését ne keverjük már bele a témába! Hogy jön az ide, hogy egy ilyen helyzetben vadidegen emberek zsebében túrkálunk?

A BKV jelentse föl a hölgyeket, mert gondatlanul balesetveszélyt okoztak. Ők meg feljelenthetik a BKV-t, ha akarják. Aztán küzdjenek meg egymással a bíróságon!

 

KMonika

#34

2013-06-20 12:55

Feljelentésnek akkor lenne értelme bármelyik részről is, ha komoly következményei maradtak volnak a dolognak.Szerencsére nem így történt.A kismama is jól van, a baba is, a villamosvezető is és az utasok is.Pont.Történt egy majdnem-baleset, egy incidens, sokkhatás, bárakármi, a kedélyek lenyugvása után bőven elegendő lenne egy-egy őszinte bocsánatkérés: "Ne haragudjon, hibáztam, figyelmetlen voltam, a hangulatom is ingadozik, sajnálom, hogy ennyi aggodalmat okoztam ahogy azt is, hogy kigúnyoltam Önt.Nem kellett volna.Köszönöm utólag is a gyors reakciót és a hülyeségem megértését." "Köszönöm, hogy ezt mondja, én is nagyon sajnálom, elvesztettem a fejem, nem kellett volna pofon vágnom Önt.Kérem bocsássa meg a kirohanásomat, nem is értem mi ütött belém.Remélem jól vannak mindketten, Ön és a baba is." Ennyi.Nem történt olyan baj ami ennél nagyobb felhajtást indokolna, ami miatt romba kéne életeket dönteni, ami miatt többezer idegen embernek kellene ítélezni és fújolni bármelyikükre is.De hát "kenyeret és cirkuszt a népnek", ki a fenét érdekel, hogy emiatt egy ember és a kislánya élete dől romokba...ugye kedves média és mindenki más?....
Kristálycsepp

#35 Re: Re: aláírás

2013-06-20 13:01

#22: - Re: aláírás

Ha már okoskodni szeretnél, akkor legalább leírhatnád helyesen azt, hogy "bűncselekmény"!

 

Szerény véleményem szerint egyébként hatalmas feneket erítenek ennek a dolognak. Persze, sok minden közrejátszik abban, hogy ekkora hírverést is kapott. Úgy gondolom, hogy egy ilyen hibáért , ahol nem történt semmi maradandó sérülés, kirúgással büntetni azt az embert, akire eddig még nem volt panasz, becsületesen megvallotta bűnét, majd saját(!) döntéséből leadta a munkát a végállomáson és jelentkezett, ez több, mint szégyen! Kapjon max. fegyelmit, aztán folytathassa a munkáját. Arra nem gondolnak, hogy mi lesz szerencsétlen emberrel meg a kislányával?


Vendég

#36

2013-06-20 13:03

Inkább arról kellene szólnia a cikkeknek, hogy VILLAMOSVEZETŐ MENTETTE MEG EGY FIGYELMETLEN KISMAMA ÉLETÉT !!! Ez a fontos,semmi más..de manapság sajnos a tiszteletlenség és az ego..

Vendég

#37

2013-06-20 13:04

ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!1 kérdés!!!Elméletileg ,gyakorlatilag nem a villamoshoz tartozunk!!!Vasúti vezetők lennénk vagy mi a manó!!Akkor mit csinál ha jön a vonat????A kerekek alól mutatja a középső ujját?????Tilos lámpánál???
Edit

#38 Re:

2013-06-20 13:24

#5: Pözsó -

Egyébként ezt nem is értem....  a kis mama piroson ment át, közlekedési szabályt szegett és még el is ismerte....olyan az érzése az embernek, hogy a felelősséget csak is kizárólag a villamosvezetőre hárítják, így takarják a kismama felelőségét.

Mindenki hibázott a kis mama a piroson ment át, a vezető pofozott. Ki veszít? Aki dolgozott..

Ha a vezető nem áll meg. Ki veszít? Mindenki... a kismama és babája már nem lenne köztünk, a vezetőt lehet így is meghurcolnák és  lelki trauma mindenkinek aki részese a belsetnek....

Igen nem megoldás a pofozkodás, de azt gondolom , hogy aki nem közlekedik naponta többször a 4-6-os vonalán a Széll Kálmán és Blaha között, az igazából nem is tudja hogy a villamos vezetők minek vannak itt kitéve.

Állítom már két órai szolgálat után jelezhetné a diszpécser szolgálat felé, hogy ő ki áll, mert nagyon sok hülye van az úton..

Megoldás lett volna:

Kismama vagyok felmértem hibáztam, de megúsztam, kaptam egy pofon, de jól bele gondolva, lehet ha én ülök a vezetői székbe én is ezt tettem volna, kezet nyújtok a vezetőnek és megköszönöm hogy megállt mgmentette az életünk.

A vezető mérlegeli, meleg van a kismama figyelmetlen volt, nagyon indulatos voltam, ezért személyesen is bocsánatot kérek tőle.

Bkv kivizsgálja az ügyet, megvizsgálja a körülményeket, addig felfüggeszti a vezetőt és kitalálja, hogy villamosvezetőnk és akár a többi vezetővel együtt menjenek el folyamatos stressz kezelő tréningre, villamosvezetőt határozatlan ideig más vonalra helyezi próba idővel.

Kis mama ellen hivatalból feljelentést tesz, hiszen közleledési szabályt szegett és veszélyeztette legalább 2 ember életét.

Tipikus példa ez, az nyer aki a hangosabb a médiában.......

Eszembe jutott egy nagyon jó volt orosz tanár bácsim... aki akkora pofont adott a neveletlen és figyelmetlen diákoknak, hogy csak csattant.....nem jelentettük... ember lett belölünk....:-)


Vendég

#39 Re:Re

2013-06-20 13:43

#38: Edit - Re:

Igen! Én is hasonlónak találom a helyzetet, mint amikor még gyerekek voltunk, volt, hogy kulcscsomóval kokiztak minket. Úgy elszégyelltük magunkat, hogy az nap megszólalni sem mertünk, nemhogy esetleg otthon megemlítsük a szülőknek, mert félő volt, hogy tőlük kapjuk a következőt. És sokan írják, hogy a mai társadalomban nem megengedett a pofon. Elég végig nézni a tinédzsereken, szemtelenek, pimaszok, tiszteletlenek. Tisztelet a kivételnek. Ma ha az óvodában vagy iskolában elcsattan egy kis pofon, a gyerek ismerve a jogait és ki is használva, szalad anycihoz, meg apucihoz, akik 10 perc múlva már  a pedagógust rángatják, hogy hogy merészelt ilyet tenni az ő szófogadó gyerekükkel. Ez a történet is hasonló, mármint ami a pofont illeti, mert a média ezt találja a legfontosabbank ebben az ügyben, a kismamával karöltva.


Vendég

#40

2013-06-20 13:58

csukják le a külföldi nőt, mert a Magyar utasok életét, és egy Magzat életét veszélyeztette, és a kresz szabályát súlyosan megszegte.

Vendég

#41

2013-06-20 14:19

Felháboritónak tartom ezt, hogy az állásából akarják elbocsátani a villamosvezetöt. Szerintem dicséretett érdemelne. A kismama meg szégyelje magát , még ő van felháborodva, ahelyett, hogy köszönetett mondana ennek az embernek, helyesen cselekedett mert igy legalább emlékezni fog élete végéig , hogy piros lámpánál nem megyek át az úttesten. Ha elütötte volna a kismamát akkor nem lenne ennyi problémája a soförnek, mert féktávolságon belül lépett elé. Ez a nő csak hálával emlegetheti ezt az embert!!!!!

Vendég

#42

2013-06-20 14:48

Egy FÉRFI (így nagyetűvel) soha nem üt meg egy nőt. Kár védeni a villamosvezetőt, ha a benneteket ver pofán valaki csak úgy nevelő célzattal akkor azt mondjátok, hogy megérdemeltem? Senki nem érdemli meg. Hiába küzd sok szervezet a családon belüli erőszak ellen, ha ilyen nők vannak, akik szerint van olyan eset, hogy a nő megérdemli a verést. Ez el kellene elejteni. (nő vagyok egyébként)

Vendég

#43 Re: Re: aláírás

2013-06-20 14:58

#22: - Re: aláírás

 

1, Nem bűn cselekmény, hanem bűncselekmény. Okoska!

2, Nem az.

3, Szerintem a hirtelen felindulás, ami megállja maximum a helyét. Azt pedig nem feltétlen kell büntetni!

 

Roni

#44 Re: el kell küldeni.

2013-06-20 15:03

#14: bullox - el kell küldeni.

Igen teljesen igazad van a szeletelt kismama a megoldás...

mehecskeeee

#45 Re:

2013-06-20 15:03

#42: -

Bocs, de ne keverd a dolgokat! Itt nem NŐ verésről van szó, hanem egy pofonról, amit egy sokkot átélt villamosvezető adott egy szabálytalankodó EMBERNEK! SOKK hatására, nem eltervezve, nem szándékosan! Lassan már azzal jöttök, hogy ha baja lesz a babának annak is a villamosvezetője lesz az oka! Az egész elindítója egy SZABÁLYTALANKODÓ GYALOGOS, a többi következmény! Ha most 20 utas lenne a kórházban a vészfékezés miatt, akkor is gondolom ezt a hölgyet védnéd...

Papi

#46 Re:

2013-06-20 15:07

#42: -

Az intereten a NAGYBETŰVEL írott szavak a kiabálást jelölik. Gondolod, hogy ha valamely embertársad nemi jellegét üvöltve közlöd, akkor annak van valami plusz jelentéstartalma? Nem értem...

Azt, hogy NŐ ;) vagy nem kellett volna odaírnod, elvégre a kutyát nem érdekli.


Vendég

#47 Re:

2013-06-20 15:10

#42: -

Én is Nő vagyok, két gyermek édesanyja.Én megköszönném az életemet és a pofont pedig zsebre tenném, MERT VIGYÁZOTT ÉS FIGYELT RÁM !!

 


Vendég

#48

2013-06-20 15:13

Miért nem helyezték inkább át más munkakörbe? Az is jobb lett volna!

Vendég

#49 Re:

2013-06-20 15:16

#42: -

A feleségeink azért általában nem szoktak csak úgy figyelmetlenül a 3600 tonnás villamosunk elé ugrani esténként a konyhában, szóval a "családon belüli erőszak" témája itt most erős mellébeszélés!

+Nem a pofozkodó magatartást védjük, hanem az illető kirúgását ellenezzük!

 

Mentsükmegavilivezetőt

#50 Re: Re: aláírás

2013-06-20 16:02

#4: HelloKitty - Re: aláírás Az ilyen pénzéhes haszonleső nyomorékokat kéne perelni,mint te.