A közoktatásért!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) A közoktatásért! petíció automatikusan generált fórumtémája

rendalelke

#76 aláírás

2013-01-14 12:38

Apróság, de bosszantó, hogy az aláíró szoftverben van egy hiba, ami miatt a nevünk fordítva jelenik meg. tehát aki azt akarja, hogy normálisan legyen olvasható a neve, az a keresztnévhez kell hogy írja a vezetéknevét és fordítva. Utólag is javítható a hiba, mert szerkesztésre van lehetőség (természetesen csak a saját aláírásunknál).
Kiváncsi vagyok, mikor fogják kijavítani a hibát. Több, mint egy éve így van...
BOTI73

#77 Re: Re: tanárneked

2013-01-14 22:56

#74: Ébredés! - Re: tanárneked

Őszintén örülök, ha korszerűbb, az oktatást segítő eszközök kerülnek az iskolákba, nem tartom az adófizetők pénzének pazarlásának, elherdálásának. Mégegyszer: ha ily mértékűre rúg a kréta ínség az iskolákban, hogy a tankerületekről szóló fórumon ez téma lehet, valószínűsítem, hogy talán nem használják ezeket a "KRÉTAKÍMÉLŐ" eszközöket.

Persze, ha most a tankerületek egy varázsütéssel megszűnnének, annyi kréta lenne az iskolákban, hogy na!

Maradok őszinte tisztelettel: SUSZTER a kaptafánál

 

én

#78 Re:

2013-01-14 23:26

#26: hiszti a köbön -

Kedves hiszti! Pl. nincs wc papír, hogy csak egy dolgot említsek...

artért

#79 Aláírásgyűjtés

2013-01-15 10:55

Dávid

#80 perspektíva

2013-01-15 11:05

Kedves Mindenki!

Én lassan hatodik éve tanítok külföldön, persze leginkább azért mert nagyon érdekes, nagyon szeretek utazni. Így viszont kívülről figyelem az otthoni eseményeket és el vagyok borzadva.
Az iskolák, ahol tanítok a világot járva (most ép Pekingben) nagy nemzetközi iskolák a világ minden tájáról jött gyerekekkel. Mind magánintézmény, ezért persze teljesen más a helyzet, mint otthon lenne.

Az viszont biztos, hogy senki nem szól bele, hogy mit tanítunk, hogyan tanítjuk, viszont ideológiailag semlegesek és objektívek kell, hogy legyünk. Az iskola felszerelt, a munkámat elismerik és megfizetik, a gyerekek jólneveltek, értelmesek és a szülőkkel együtt hálásak.

Az az érzésem, hogy Magyarországon annyira elfajult a helyzet, hogy már sokan el is felejtették, milyen lenne egy rendes világban tanítani. Az biztos, hogy nagyon messze vagyunk tőle és sajnos úgy tűnik, egyre messzebb.

Üdv Pekingből,
D

Vendég

#81 Re: perspektíva

2013-01-15 12:05

#80: Dávid - perspektíva

@Dávid: valószínűleg Magyarországon (Budapesten) is van Nagy Nemzetközi Iskola, ahol a világ minden tájáról idetévedt (diplomata, multivezér, stb.) gyerekek tanulnak. És ebben az iskolában valószínűleg közel hasonlóan jó tanítani, mint Pekingben. Csakhát most nem erről az iskoláról beszélünk.

@BOTI73: "Az elmúlt öt év alatt az adófizetők pénzén rengeteg interaktív táblát vásároltak az iskolákba. Sem a tanároknak, sem a szülőknek egy forintot sem kellett ezekért a drága eszközökért hozzátenni. Nem értem miért nőtt meg hirtelen a krétaigény?" Gratulálok. Hozzászólásoddal bebizonyítottad, hogy az interaktív táblákoz, úgy általában a tanítási módszertanhoz, és az oktatástechnikai eszközök használatának lehetőségeihez, céljához semmit sem értesz. Miért kell akkor hozzászólni? De hogy inkább pozitív legyek: pont annyira értesz hozzá, hogy egy olyan oktatási államtitkárral is felveheted a versenyt, aki kijelentette, hogy azért nincs szükség informatika oktatásra, mert Ő látta, hogy a csángó kisgyerekek milyen jól kezelik már a mobiltelefonokat. Akár helyet is lehetne cserélni. Semmi nem változna.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-01-15 12:16


egy kósza matektanár

#83 Re: tanárneked

2013-01-15 15:38

#70: BOTI73 - tanárneked

Nem megnőtt az igény, csak elfogyott a kréta. Az interaktív tábla sok mindenre jó, és egy rakat dologra nem.

Már GESz-es korunkban is volt baj a nyomtatókazettával, a fénymásolópapírral, stb mert átléptük a közbeszerzési küszöböt és nem volt saját számlánk.

???

#84 Re: Re:

2013-01-15 16:50

#78: én - Re:

WC papir? azt eddig sem fizette az önkormányzat. a mi sulinkban évek óta a szülők dobják össze rá a pénzt. nem hiszem, hogy ez a legnagyobb probléma... :D

vagyok...

#85

2013-01-15 16:52

Az önkormányzat mindenhol partner, kedves iskolák? mert nálunk nem! sőt! több bajunk van velük, az ellenállásukkal, mint a tankerülettel!!!
Partvonalról

#86

2013-01-15 21:00

Kedves Kollégák!
Abban feltétlenül igazatok van, hogy a mostani helyzet botrányos. Ám ha jobban belegondoltok, nem feltétlenül lóg ki a sorból, és ezt egyáltalán nem a jelenlegi vezetés védelmében mondom. A közoktatásban évtizedek óta ment a kísérletezgetés. Nem ennyire nyilvánvalóan és durván, de ment. És menni is fog, amíg az lesz/marad a rendszer lényege, hogy amit az előzőek kitaláltak, megcsináltak, ki kell söpörni, és át kell verni a saját tervünket. Ha jó volt, ha rossz volt, a legnagyobb hibája az volt, hogy ők, az előzők csinálták.
A dolgok sajátossága, hogy egy-egy intézkedés kifutásához, a tapasztalatok, tanulságok összegyűjtéséhez hosszú idő kell. Nem volt. Divatok, másutt már bebukott világmegváltó tervek, hóbortok ugyanúgy szerepet kaptak, mint előbbre vivő, hasznos elképzelések. És fogcsikorgatva, de csináltuk, mert úgy éreztük, túl fogjuk élni ezt is. Sztrájkfenyegetések is voltak, tüntetések is, de egyetlen valóban átütő, az egész szakma összefogását megmutató lépésre nem került sor. Mert egy termelő üzemben lehet az sztrájk, hogy bemegy a dolgozó, és nem termel, de egy iskolában sztrájknak nevezni azt, hogy ott van a pedagógus és a gyerek, csak éppen tanítás nincs, enyhén szólva vicces.
Amíg a másik oldalon nem vitapartnerek vannak, hanem megsemmisítendő ellenségek, így is marad. Az erőszakos végrehajtásnak nyilvánvalóan az volt a célja, hogy bebetonozódjon, ne lehessen visszacsinálni - ezt sem. Nyilván borítékolták, hogy lesz némi tiltakozás, de az előzmények alapján azt is, hogy átfogó szembeszállásra nem kell számítaniuk. A szakszervezetek mindig tartózkodtak a keményebb fellépéstől, most is egy tantestület volt a tiltakozás megfogalmazója.
Mit lehet hát tenni ebben a helyzetben? Gondoljátok végig: a magányos farkasokkal, akár egy-egy tiltakozót, akár egy tantestületet jelent, félre lehet söpörni. Úgy gondolom, hogy addig nem lesz eredményes a fellépés, amíg az érintettek többsége nem fog össze. Ennyi.

Vendég

#87 Re: Re: Re:

2013-01-15 21:44

#84: ??? - Re: Re:

akkor minden rendben, dobják össze a béred is : )

csakazértis

#88 Re: Re: perspektíva

2013-01-15 22:14

#81: - Re: perspektíva

"pont annyira értesz hozzá, hogy egy olyan oktatási államtitkárral is felveheted a versenyt, aki kijelentette, hogy azért nincs szükség informatika oktatásra, mert Ő látta, hogy a csángó kisgyerekek milyen jól kezelik már a mobiltelefonokat"

Azért azóta már volt olyan kijelentés is, hogy az informatikaoktatás khm... visszaszorítása nem szakmai, nem gazdasági, hanem politikai kérdés.

anyucska

#89 Re: tanárneked

2013-01-16 00:52

rsz

#90

2013-01-16 20:36

Röhej, hogy mindent tűrünk!Becsületesen dolgozunk, és nem is keveset!A szülők olyan elvárásokat támasztanak felénk, hogy nem is tehetnénk másképpen, de a lelkiismeret is ezt diktálja!Nem igaz, hogy a mi munkánk itt Magyarországon ennyivel kevesebbet ér, mint német kollégáink, ahol a minimális pedagógusbér 2500Euro (700000Ft).tőlünk meg azt a keveset is elveszik, amiből alig tengődünk!(100000Ft körül)Nem tudunk eljutni egy Színházba, nem tudunk könyveket venni, lassan már enni sem futja!Szégyen, és gyalázat!!!A tankönyvet magunknak vesszük, amiből tanítunk!És akkor még Cafetériát sem kapunk!Hogy lehet így minőségi munkát elvárni?!A körülményeink egyre rosszabbak!Arra szenteltem az életemet, hogy okítsam gyermekeinket, de lassan szégyenlem, hogy ennek a társadalomnak a tagja vagyok!Magam és tanártársaim nevében követelem a több elismerést erkölcsi és anyagi szinten!
Szilárd Vajda
Vasvár

#91

2013-01-16 22:23

Amúgy nem hiszek az összeesküvés elméletekben... De amit ez a kormány mostanság a közoktatásban művel... Hát ezek tényleg ennyire hülyék, vagy pedig nagyon is tudják, mit csinálnak? Nem is tudom, melyik városból irányíthatják őket: a neve kezdődhet B-vel. Vagy T-vel. Esetleg:W-vel? Balog Zoltán tényleg "keresztény" lelkipásztor??? Akkor én hálát adok a Jóistennek, hogy nem vagyok keresztény.
Ébredés!

#92 Re: Re: Re: tanárneked

2013-01-17 01:38

#77: BOTI73 - Re: Re: tanárneked

Kedves Boti73!

Csak egy érdekes adalék! Nagy létszámú középiskolánkban csak tavaly szeptembertől van kb. fél tucat interaktív tábla, amelyek működhettek volna már két évvel korábban, de a tisztelt felettes hatóság csak az utolsó pillanatban vásárolta meg őket (persze a legolcsóbbat-a felszerelő cég véleménye szerint ) a már rég "birtokukba" vett pénzből. A kréta csak szimbólum, annak felkiáltó jelképe, hogy milyen nagy bajok vannak az oktatás körül, amiről a társadalom nagy része tudomást sem vesz és a rendszer további szereplői nem is sejtenek, mert a pedagógusok szeretetükkel, felelősségükkel a vállukon viszik a terheket, miközben egzisztenciális problémákkal küszködnek a mindennapokban.

llmll

#93

2013-01-17 11:47

Remélem végre elkezdődik valami....
Én magam nem vagyok pedagógus de szülő és oktatás területén dolgozó közalkalmazott igen. Az embertelen adatszolgáltatásról és határidőkről tudnék mesélni....
köztisztviselőből lett kormánytisztviselő :(

#94 Tankerületi helyzetkép

2013-01-17 12:57

Nem sajnáltatni akarom a Tankerülethez került dolgozókat, de jó ha tudjátok, hogy a Tankerületeknél is elég siralmas a helyzet. Az oda kerülők, mint én is nem önszántunkból jöttünk át, kijelöltek rá, nem kérdezték, hogy én akarok-e menni! Arról sem lehet sehol hallani, hogy a munkabérünk így 20%-al csökkent egyik pillanatról a másikra. Úgy dolgozunk, hogy nincs munkaszerződésünk, nincsenek meg az alapvető feltételek sem. Ülünk egy teljesen üres irodába, igaz asztalunk, székünk és számítógépünk az van, azt adta az önkormányzat, de már pl. nyomtatni, fénymásolni nem tudunk, nincs min, nincs hová tenni az iratokat, így most a földön tároljuk. Papírunk is az önkormányzat jóvoltából van! A wc papírt, papír kéztörlőt, mosogatószert, stb. (elég hosszú lenne a sor) mi vittük be, nincs takarítás, mert még nincs szerződés egy takarító céggel sem. Lassan el lep a kosz bennünket, igaz takarító felszerelést, porszívót, szemetes zsákot még nem vásároltunk a saját pénzünkön. Egy munkatársam van, nincs aki intézze a munkaügyi, pénzügyi dolgokat (nekünk nem ez a szakterületünk, de próbálunk segíteni ahogy tudunk), így nem tudom hogyan fognak fizetést kapni a pedagógusok februárban. Állandóan kitöltendő táblázatokkal bombázzuk az iskolákat, ezeket általában pár órás határidőre kell elkészíteniük, mert így adja ki a feladatot a központ. A tankerületi igazgatók nem tudnak válaszolni az igazgatók kérdéseire (pedig állandóan értekezletük van), nem mernek semmiben dönteni, mindenre az a válasz, hogy majd megkérdezem a központtól. Egyáltalán nem irigylésre méltó az ő helyzetük sem, mert igazi jogkörük nem tisztázott, vagyis szerintem (így tapasztaljuk) fontosabb kérdésekben jelenleg nincs döntési kompetenciájuk. Mindezek ellenére állítólag mi még egész jól állunk, mert van olyan tankerület, ahol még csak az igazgató van. Fejetlenség, működésképtelenség, káosz.......Ez a magyar sikertörténet! Rózsika! Ezt azért nem nevezném sikertörténetnek!!!!!!!!


Vendég

#95 Re: Tankerületi helyzetkép

2013-01-17 15:31

#94: köztisztviselőből lett kormánytisztviselő :( - Tankerületi helyzetkép

Borzalmas volt olvasni ezt. De sejteni lehetett, hogy ez lesz. A baljós előjeleket magam is megtapasztalam: egy egykori megyei fenntartású középiskola igazatóhelyettese vagyok - szerintem már csak papíron. Három diplomával, szakvizsgával, közoktatás-vezetői végzettséggel.  2012. januárjában az iskola az új jogi szabályozások alapján átkerült a megyei kormányhivatal fenntartásába. Minden iskolában kiírták a pályázatokat, mársius 20. volt az elbíráslás határideje. A Közigazgatási és Igazságyügyi Minisztérium Államtitkára Dr.Szabó Erika március 19-én (!) körlevelet küldött, hogy 9 megyében érvénytelenítik az eljárásokat, mert akkor vették észre, hogy a januárban (!) megjelent pályázatok rosszul voltak kiírva. ) megye - a fél ország. A 2011/2012-es tanvé a pályáztatásról szólt. És jött az újabb pályáztatás, amelnyek eredményhirdetése 2012. július 20. volt. Akarjuk kimondani vagy sem: az oktatásban, a vezetők kineveézésében ott van a politka. De nincs is ebből semmi baj, ha az államtitkár odafigyelne és nem adna támadási felületet, vagy nem lőnének olyan politikai öngólt mint  ami iskolánk esetében tették. Kineveztek egy közsimerten ultraliberális igazgatót, akiről még a megyei kormányhivatal főosztályvezető-helyettese is a szemembe mondta, hogy SZDSZ-es, és ezzel párhuzamosan félreállítottak egy négy diplomás közgazdász tanárt az igazgatói székből, akinek még egy éve lett volna a ciklusából és abszolúte megkérdőjelezhetetlenül konzervatív. Amikor 2008-ban az akkori Fideszes többségű megyei közgyűlés kinevezte, az volt a feladata, hogy a liberális és romokban heverő iskolát rendbe tegye. A jelenlegi gazgató akkor már nyolc éve volt ott igazgatóhelyettesként. Három hónap alatt kiderült, hogy nem tudnak együtt dolgozni és az igazgatóhelyettes felállt és elment 2009. februárjában az MSZP-érában a munkaügyi minisztériumba dolgozni. Ehhez MSZP-s kapcsolatok nélkül nem sok lehetősége lett volna. 2011-ben a kormányváltás után a FIDESZ leépítette, kirúgta a minisztériumból,  aneve ott volt a közigazgatási értesítőben. Erre egy évvel később megteszik abba za iskolába igazgatónak, amelyet ő és vezető társaik szét vertek és amelyet a tantestület 90%-ának lecserélése árán (senki nem lett kirúgva, mindenki felállt és magától távozott), a fideszes igazgató igyekezett négy tanév alatt talpra állítani. az egykori igazgatóhelyettesnek közben vállalkozása és alapítványa lett, amely érdekes módon éppen abban a szkmában szervezi a végzett tanulók külföldi munkához jutását, amelyet az iskola miről szó van képez... Szóval a suli az új igazgatónak patent fejőstehén... Az egykori ig.h. - immár augusztus óta igazgató azzal érte el kinevezését, hogy elhitette a férje a helyi polgármesterrel, hogy ők "fideszesek" aki felshzólt a legmagasabb szintekig és ott meg bevették a mézes mnadzagot. És a konzervatív igazgató helyére, aki bescülettel, a semmiből működtette azt is kolát odatették.... az én vétkem az volt, hogy a pályáztatásokor lojális voltam vezetőmhöz - egyértelmű volt, hogy kirúgna... Ha nem borultam volna ki azon, hogy mi történt... Hiszen, amikor július 20-án közölték, hogy félreállítják a négy diplomás közgazdász tanár főnökömet és a liberális egykori ig.h. kerül a helyére kiborultam - tudtam nekem is menni kell. Jelenleg is pszichiátriai kezelés alatt állok - nem tudom lesz-e állásom. AZ ISTEN SZERELMÉRE FIDESZ! MI A TI EMBEREITEK VAGYUNK, NE MINKET A SAJÁT TÁBOROTOKAT LÓJJÉTEK! NE MINKET BÁNTSATOK! ADJATOK NEKÜNK MUNKÁT ÉS NÉZZÉTEK MÁR MEG, HOGY KIKET NEVZETEK KI!!!! AKI ENGEM ISMER TUDJA: MINDIG KONZERVATÍV VOLTAM ÉS HOGY HOVA SZAVAZTAM. MINDIG! NEM AMIKOR AZ ÉRDEK MEGKÍVÁNTA! ÉS MOST EGY SZDSZ-ES RÖHÖG AZ IGAZGATÓI SZÉKBEN, A VOLT IGAZGATÓ ÉS ÉN MEG TÁPPÉNZEN, MER BELEBETEGEDTÜNK ÉS HATALMASAT CSALÓDTUNK! Színezése a történetnek: a pályázati kiírásban szerepelt egy  mondat annak idején: "Az a pályázat érvényes, amely a beadási határidőkor minde tartalmi és formai követelménynek megfelel." Több munkajogász is azt mondta, hogy ez esetben nincs lehetőség hiánypótlásra. E mondat ott léte a pályázati kiírásban kizárja azt. A jelenlegi igazgató pályázatában nem volt erkölcsi bizonyítvány utólag csatolta be. A szülők a minisztériumhoz fordultak még a pályáztatás során, hogy el kell-e olvasniuk, egy véleményük szerint érvénytelen pályázatot. Kitérő válasz kaptak. Ha  mondta nem lett volna ott, akkor lehetett volna utólag pótolni, de mivel ott volt ad absurdum: utólag adja be a vezetői programot... Vagy a diploma másolatot..És mégis kinevezték... FIDESZ! MIÉRT MINKET BÁNTOTOK? MIÉRT NEVEZETK KI ISKOLAIGAZGATÓNAK EGY KONZERVATÍV EMBER HELYETT, AKI TI ÉRDEKEITEKET SZOLGÁLTA ÉVEKIG EGY LIBERÁLIST, AKI KÖPÖNYEGET VÁLTOTT? EMBERI SORSOKAT TESZTEK TÖNKRE... NE MINKET LŐJJETEK, HANEM A VALÓDI ELLENSÉGET. ÉN MELLETTETEK VAGYOK... MÉG MINDIG... MÉG MOST IS... A tankerületi igazgatóhoz és minden fórumhoz fogok fordulni, hogy félreállítsák a jogszerűtléenül kinevehzett igazgatót, aki mint ultraliberális nem tudom, hogyan fog végrehajtani egy konzervatív szellemiségű köznevelési törvényt... Egy hónap alatt visszacsempészte azoknak aliberális tanároknak a nagy részét, akik az előző, konzervatív, fideszes igazgató alatt felálltak és távoztak. Az első héten azonnal 20 gyerek iratkozott át másik iskolába...az évnyitón  a tanulók végig röhögték az új igazgató beszédét... ÉBRESZTŐ!!!!

Pesszimista

#96 Re: Tankerületi helyzetkép

2013-01-17 15:34

#94: köztisztviselőből lett kormánytisztviselő :( - Tankerületi helyzetkép

Ez tényleg "sikertörténet"! Még jó, hogy név nélkül lehet itt írni, legalább valós információkhoz jutunk, mert az országjáráson amit Rózsika indított csak előre meghatározott emberek, előre megírt kérdéseket tehetnek fel. Ott biztos nem derülnének ki ezek a valós állapotok! Azt gondolom így is nagy bátorság kell a mai Magyarországon, hogy valaki le merje írni amit valójában tapasztal! (főleg, ha állami alkalmazott!!!!!!!!!!!!!)

hess virág

#97

2013-01-17 18:57

Ne sajnáljuk Hoffmann Rózsát ő csak egy jó és hű hóhéra ovi-nak, ráadásul neki ehhez egy jó régi saját készítésű fejszéje is volt már a a Kádárék sufnijában most ovi engedte, hogy használja is. Az új kormánytisztviselőkhöz meg csak annyit, hogy önként szabad elhatározásból dönthettek, hogy fejszék legyenek vagy farönkök.
a karaván halad

#98

2013-01-17 20:56

Hu, de belterjes a lista.....Talán nem véletlen. :) Jól jellemzi a bagázst Südi, a megmondóember.

köztisztviselőből lett kormánytisztviselő :(

#99 Re:

2013-01-18 09:16

#97: hess virág -

Szerintem nem ismered kellő mélységig a történéseket! Nem minden kormánytisztviselő önként, szabad elhatározásából lett kormánytisztviselő. A beosztott dolgozók nagy részét kijelölték, nem kérdezték meg, mint azt már írtam!Én is így lettem kormánytisztviselő! Vagy elfogadom, vagy munkanélküli leszek! Azt hiszem ilyen körülmények között nem volt kérdés, hogy elfogadom-e!!!!!!!!!!

Dunken

#100

2013-01-18 12:59

Nem igaz, hogy nem lehet tenni semmit, nézzétek meg a diákokat-egyetemistákat , teljesen ellenkezőjére fordították 1 hónap alatt a felvételi koncepciót, van ingyen jogász, van 10e helyett 50e egyetemista!!!!! Az erő velük volt...Az erő velünk van?? Tanulhatnánk tőlük.