A közoktatásért!

Quoted post


Vendég

#81 Re: perspektíva

2013-01-15 12:05

#80: Dávid - perspektíva

@Dávid: valószínűleg Magyarországon (Budapesten) is van Nagy Nemzetközi Iskola, ahol a világ minden tájáról idetévedt (diplomata, multivezér, stb.) gyerekek tanulnak. És ebben az iskolában valószínűleg közel hasonlóan jó tanítani, mint Pekingben. Csakhát most nem erről az iskoláról beszélünk.

@BOTI73: "Az elmúlt öt év alatt az adófizetők pénzén rengeteg interaktív táblát vásároltak az iskolákba. Sem a tanároknak, sem a szülőknek egy forintot sem kellett ezekért a drága eszközökért hozzátenni. Nem értem miért nőtt meg hirtelen a krétaigény?" Gratulálok. Hozzászólásoddal bebizonyítottad, hogy az interaktív táblákoz, úgy általában a tanítási módszertanhoz, és az oktatástechnikai eszközök használatának lehetőségeihez, céljához semmit sem értesz. Miért kell akkor hozzászólni? De hogy inkább pozitív legyek: pont annyira értesz hozzá, hogy egy olyan oktatási államtitkárral is felveheted a versenyt, aki kijelentette, hogy azért nincs szükség informatika oktatásra, mert Ő látta, hogy a csángó kisgyerekek milyen jól kezelik már a mobiltelefonokat. Akár helyet is lehetne cserélni. Semmi nem változna.

Válaszok

csakazértis

#88 Re: Re: perspektíva

2013-01-15 22:14:50

#81: - Re: perspektíva

"pont annyira értesz hozzá, hogy egy olyan oktatási államtitkárral is felveheted a versenyt, aki kijelentette, hogy azért nincs szükség informatika oktatásra, mert Ő látta, hogy a csángó kisgyerekek milyen jól kezelik már a mobiltelefonokat"

Azért azóta már volt olyan kijelentés is, hogy az informatikaoktatás khm... visszaszorítása nem szakmai, nem gazdasági, hanem politikai kérdés.