A közoktatásért!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) A közoktatásért! petíció automatikusan generált fórumtémája

hiszti a köbön

#26

2013-01-11 09:15

Nem tudom mi a problémátok? Nincs kréta a suliban? Nincs fűtés? Nem tudtok órát tartani? Nem kaptok fizetést?? Akkor lázadozzatok, ha probléma lesz! Amíg nincs ne vetítsétek előre a gondokat!
tanárneked

#27 Re:

2013-01-11 09:56

#26: hiszti a köbön -

De optimista vagy! Talán csak nem egy kinevezett tankerületi felügyelőt takar a neved, aki ugyan semmit nem csinál még, de novembertől kapja a közel milliós fizetést??? Valószínű a húsosfazék körül őgyelegsz, szó szerint, nem tanítasz, azért kommentelsz ilyeneket! Igen, nincs kréta, semmi, mi, tanárok vesszük, jobb helyen besegítenek a szülők!


Vendég

#28 Re: Re:

2013-01-11 11:11

#27: tanárneked - Re:

Nem vagyok sem optimista, sem tanker igazgató! Egy iskolában dolgozom, és látom, hogy minden ugyan úgy működik, mint eddig.... perpill semmi fennakadás... folyamatosan kapcsolatot tart a kerületi iskolákkal a tankerület... és nincs milliós fizetésük, láttuk a kinvezésést, még csak a fele közelében sincs ... Az a baj, hogy mindenki kitalál valamit és hülyíti a többi birkát... keringenek a pletykák, aminek semmi alapja nincs... Nálunk a suliban minden megvan; semmi fennakadás jelenleg... Ahol baj van, sztem ott eddig is baj volt...

Tudorka 2

#29 Re:

2013-01-11 11:21

#26: hiszti a köbön -

Hiszti? Tényleg? Nincs költségvetés, nincs aki számlát fizessen, adjon . Nincs bérlet, közlekedési hozzájárulás. Nincs munakköri leírás az igazgatóknak. Nyugi. Biztos van olyan hely, ahol kréta sincs, mert nem maradt tavalyról.....


Vendég

#30 Re: Re:

2013-01-11 11:31

#29: Tudorka 2 - Re:

Költségvetés sosem volt még január elején eddig sem, amíg az önkormihoz tartoztunk, a cafetéria adható, és valszeg lesz... az elmúlt években sem volt még január első hetében! A krétát szeptemberre szoktuk megrendelni és egy egész tanévre szükséges mennyiséget.. az pedig még tart, és kitart!
De tényleg ne mondjátok, hogy az elmúlt egy hét alatt olyan változást éreztek az eddigiekhez képest, ami kibírhatatlan és működésképtelenné tett titeket!  Ugyan úgy folyik a tanítás nálunk, mint eddig; biztos lesz majd változás, de egy hét után lázadozni... nem értelek benneteket ....

papi

#31

2013-01-11 11:34

kezdi elérni az ingerküszöböt kis kezdeményezésünk.
megjelentek a (fizetett) provokátorok is.:)

Vendég

#32

2013-01-11 11:39

Egyetértek mindenkivel, akinek gondja, baja van! Lépjetek, igazatok van! De vegyétek tudomásul, hogy nem mindenki elégedetlen! A mi sulinkból nem lesz támogatótok, de veletek vagyunk!
Tudorka2

#33 Re: Re: Re:

2013-01-11 13:30

#30: - Re: Re:

Az ingerküszöb különböző. Talán nem kellene mindíg a beosztottak lojalitására, türelmére és túlmunkájára számítani. Problémák pedig vannak, akkor is ha bagatelizálják őket. A normális, jól szervezett működés a mérce, nem pedig az akármilyen működés.

Tudorka2

#34 Re:

2013-01-11 13:41

#31: papi -

Papi, ne nevezzünk mindenkit provokátornak, aki nem ért velünk egyet, addig, amíg nyomós okunk nincs rá. A politikai lojalitás rengeteg problémán átsegít -észre se veszik, tényleg apróságnak érzik. Bíznak az igéretekben. Esetleg szabhatnának maguknak egy határidőt, hogy meddig. :)

csatang

#35 Re: Re: Re:

2013-01-11 14:44

#30: - Re: Re:

Való igaz, nálunk is van tanítás. Mert mi kell hozzá? Diák és tanár. És pont. És az iskola se dőlt össze, krétánk is van még. Ugyanakkor tessék megnézni, a Klebersberg honlapot. http://klik.gov.hu/tankeruleti_vezetok.html Budapest I. kerületének 11 napja nincs tankerületi igazgatója. Mire munkába állt volna kirúgták. Az igazgatónk már nem dönthet, felettese meg gyakorlatilag nincs senki aki döntene. Akihez ideiglenesen hozzácsaptak minket nem dönt bizonyos dolgokban. Így lehet pl, hogy januárban úgy fénymásolunk, hogy a fénymásolót üzemeltető cég hitelez nekünk, bízva abban, hogy majd valaki fizet neki. Más. 1 hétig nem volt (most már van) fűtés az egyik teremben, mert ennyi ideig tartott, míg az egész Gamesz/karbantartó rendszeren átment a dolog.

Tudom, egyedi esetek, végül megoldódnak majd, új a rendszer, majd kialakul. Szeprembertől profin fog menni. De ez most nem látszik. Sőt, inkább az látszik, hogy semmi nem garantálja, hogy ez a rendszer jobb lesz, mint volt. Miért kell kapkodni? Miért kell kidolgozatlan rendszert elindítani? Miért kell bizonytalanságban tartani az embereket? Nyár óta nem tudom, hogy hány dátum volt már helyi taterv ellkészítésének határidejére, mikörzben egy hete került pecsét a kerettantervekre. Mást se hallunk a sajtóból, hogy kötelező lesz a latin, mint harmadik nyelv egy 8 osztályos gimiben. A törvény ilyet meg sehol nem ír. Hogy lehet így felkészülni valamire? Hogy lehet így tervezni? Nem tudjuk, hogy mi lesz a nyugdíjas korú tanárainkkal. Ha lesz tankerüreti igazgatónk, akkor kirúgja őket? Vagy majd csak nyártól? Ha nem lesz elég tanár, aki fizikát vagy kémiát tanítson, akkor kerületen belül fogja kötelezni az ottmaradókat, hogy iskoláról iskolára járjanak? Ki fizeti a szalagavtó és milyen pénzből? Ha tavaly az önkormányzat azt mondta, hogy indíthatunk új osztályokat szeptembertől, akkor az még érvényben van, vagy még az új igazgatónak is rá kell bólintani? Hogy lehet így nyugodt légkörben tanítani?

tapasztalat

#36 tapasztalat

2013-01-11 15:02

A Megyei Intézményfenntartó Központok létrehozásával a volt megyei fenntartású intézmények már 2012. januárjától állami fenntartásba kerültek. És igen: nincs kréta (a tanárok maguk veszik), volt amikor fűtés sem volt, az óraadók október óta nem kapták meg a juttatásukat. Pánikot keltek? Bocsánat!
Fántomász

#37 Viktorkának...

2013-01-11 17:58

Felcsúti Napóleon.... FUCK OFF!
iskolaigazgató

#38 hiszti a köbön-re (26-os)

2013-01-11 18:07

Sok iskolaigazgató kollégám nevében és helyett is jelentkezem: ez nem hiszti, ez a kőkemény valóság! ( Az meg mélységesen felháborító, hogy H.Rózsa a média nyilvánossága előtt az ellenkezőjét próbálja elhitetni!)Sok budapesti Tankerület még mindig nem állt össze: munkatársak, használható helyiségek hiányoznak...Az is megjósolható, hogy a jelenleg számukra engedélyezett létszámmal nem tudják ellátni a feladatot. Mindezt kedves "26-os" személyesen, igazgatókollégáimtól hallottak, és személyesen tapasztaltak alapján állítom. Bennünk, gyakorlott igazgatókban ugyanis , akik hosszú éveken át eredményesen vezettük gazdálkodás terén is teljesen önálló intézményeinket, még a megváltozott körülmények között is megmaradt az iskolánk jövőbeni működésével kapcsolatos féltés és felelősség. Semmi okom hurrá optimizmusra, amikor sokadmagammal együtt azt tapasztalom, hogy a Tanker. igazgatójának, aki pedig immár a főnőkünk, a legtöbb dologról, amiben pedig kinevezésével teljes irányítói jogosultságot kapott, fogalma sincs. Idővel talán megtanulja, de a rá váró feladathoz képest ilyen kevés tudással kinevezni? Ez felelős hozzáállás? Kedves "26-os" ! Idővel azt is a bőrén fogja tapasztalni, mennyivel egyszerűbben, gyorsabban és eredményesebben intéződtek el az iskolai mindennapokban felmerülő kérések, ügyek a korábbi, önálló működés közben. Mindazokat, amiket az ön igazgatója is házon belül, egyedül volt jogosult megoldani (és természetesen anyagi forrás is rendelkezésére állt hozzá) most majd kétfelé kuncsorogva lesz kénytelen-legalább részben -elintézni. Kétfelé: úgy, mint működtető önkormányzat és állami fenntartó felé, hiszen ezután kizárólag náluk lesz a pénzeszsák. Míg az iskolákban volt gazdálkodási lehetőség, a bérmegtakarítást házon belül oszthattuk szét. Mostantól kezdve nemhogy ez nem lehetséges, de saját döntés alapján még pl.postabélyeget sem vehetnek az iskolák, mert egy fillér fölött sem rendelkeznek az igazgatók. Az egyes iskoláknak semmilyen költségvetése nem lesz,így azt sem lehet majd kimutatni, keletkezett-e bármilyen bérmaradvány, aminek a szétosztásáról korábban, a törvény erejénél fogva,az iskolában lehetett döntést hozni. Talán ezt is irígyelték az amúgy igen alacsony keresetű pedagógusoktól? És a most várhatókról kellene elhinnem, hogy minőségileg jobb lesz? Kedves "26-os"! Erre a naivitásra jogot én már meghagyom önnek; én már túl gyakorlott és tapasztalt iskolaigazgató vagyok ahhoz, hogy osszam a jelenlegi oktatásirányítás elképzelésének megalapozottságát. Őszintén örülök, hogy vezetői mandátumom utolsó hónapjait töltöm, mert lelkiismeretemmel nem tudom összeegyeztetni mindazt, amit igazgatóként az iskolám érdekében 2013. jan 1-től tenni, de inkább nem tenni tudok. Sajnálom mindazon sorstársamat, akik nem itt tartanak,és a most beköszöntő szisztémában próbálnak felelős, eredményes iskolaigazgatók lenni! Csak azt kívánhatom, ha vállalják, álljanak helyt sikeresen.
szgyula

#39 Re: Nem is létezünk...

2013-01-11 18:44

#18: Arafat - Nem is létezünk...

De igen. Tessék elolvasni a költségvetési törvényt 2013-ra, a 35. paragrafus alapján megy minden a régiek szerint a tanév végéig a nem önkormányzati suliknak. És tényleg, normatívát kaptunk. Azaz augusztus végéig szép és jó minden.

Március végéig kell beterjeszteni az új koncepciót, arról semmit nem tudunk még, azaz a következő tanév lóg a levegőben.

A tanterv az kérdés, az új NAT miatt az egy bonyolultabb téma.

Ezt mint egy alternatív (Waldorf), alapítványi iskola fenntartójaként írom (kuratórium elnök).

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-01-11 20:10


vendég2

#41 Pánik?

2013-01-11 20:12

#30: - Re: Re:

Ha az ember áll a sínen és lát egy felé robogó gyorsvonatot, akkor vajon meg kell-e várnia a tényleges ütközést, ahhoz, hogy "jogosan" aggodalmaskodjon ill. pánikoljon...
:-)
Sajnos az eltelt 7 munkanap máris adott alapot a "pánikra". Hiszen az egy dolog, hogy van kréta és tanár, folyik az iskola élete - látszólag. Emellett tudjuk, hogy intézni kell a holnapi, holnaputáni ügyeket is...
Pl. A túlóraelszámolást ki csinálta meg? (határidő: január 10.) Az adózással kapcsolatos papírokat ki intézi? (határidő: január 15.) A soros lépők átsorolásait ki intézi? (határidő: január 15.) A szerződések módosításait ki intézi? (hogy ne rossz névvel/címmel jöjjenek a számlák. Határidő: már késés)
És azt hiszem, ezt a sort hosszan-hosszan lehetne sorolni...
Mi az, hogy nincs gond?????

GGG

#42 Re: GGG

2013-01-11 21:01

#26: hiszti a köbön -

A  kolléga nem kap sem az igazgatótól, sem a tankertől munkáltatói igazolást.

Versenyre nem fizetik az utazási költséget.

Bérletet nem fizetik ki. (Majd egyszer...)

Tilos a fénymásolás - visszavonásig.

Folytassam?

 


Vendég

#43 Re:

2013-01-11 21:38

#26: hiszti a köbön -

Nincs kréta a suliban?

Táblafilc. Nincs. Illetve még valamennyi a múlt évről. Ha elfogy, nem fogunk tudni venni. Továbbá: nincs pótfesték a nyomtatóhoz, a tönkrement számítógépeket hónapok óta nem javíttathatjuk. Újat nem vehetünk. A válasz: csak az alapbérre van pénz, a többit felejtsük el, hacsak nincs saját bevételünk. Ami nincs, mert elsejétől a helyi önkormányzat elvette (pl. bérleti díjak), mondván: Ő az üzemeltető épülettulajdonos, akkor az Övé.

Nincs fűtés?

Fűtés (még) van, de már fizetési felszólítást kaptunk. És az áramszámlákra is. És a vízdíra is.

Nem tudtok órát tartani?

Én spec. egy üres teremben a földön ülve kabátban is tudok. Ezt használják ki.

Nem kaptok fizetést??

A múlt évi törvényes járandóságok egy részét nem kaptuk meg. És nem is fogjuk, csak esetleg akkor, ha a bíróságra megyünk.

Akkor lázadozzatok, ha probléma lesz! Amíg nincs ne vetítsétek előre a gondokat!

18 éve vagyok a pályán, de ilyen fejetlenséggel, szervezetlenséggel, ugyanakkor pökhendi, akarnok oktatásiránytásai hozzáállással és az oktatási rendszer ilyen szintű leépítésével még nem találkoztam.

Az oktatási rendszert jelen pillanatban a benne dolgozó "közmunkások" (helyi kormánytisztviselők, technikaiak és pedagógusok) lelkiismere tartja egyben.

szkeptikus

#44 Re: Re: Re:

2013-01-12 10:59

#30: - Re: Re:

Sajnos, nem minden iskola egyforma. Mi már több éve nem kapunk semmiféle cafetériát (már azt sem tudjuk, mi az), tehát ezzel kapcsolatban nincs változás ebben az egy hétben sem. Viszont január 3-tól nincsen csak két takarítónk az iskolában, így egész héten csak felsöpörték a tantermeket, a felsős tanulók a saját termüket takarítják, ami ugye az alsós gyerekektől nem várható el. Remélem, a szülők is észreveszik majd, és jelzik a problémát. Leveleket postára adni nem tudunk, mert nem kaptunk rá pénzt. Az iskolaigazgatónk pl. nem mer dönteni olyan ügyben, hogya saját körzeti iskolájába küldjön át tanulót, akivel pedig igen sok probléma van, szétzilálja az osztályközösséget. Vihar egy pohár vízben. Csak nehogy cunami legyen belőle.

H.R szerint az államosítás egy sikertörténet. Jó lenne, ha újra tanítana a saját maga által kidolgozott rendszerben.

NagyFatR

#45

2013-01-12 12:47

Sajnos teljesen igaz... és ez csak a kezdet.
A legrosszabb a gyerekeknek lesz, akik ebben a
"demokratikus rendszerben" tanulhatnak!
A tanároknak meg szeptemberben jön a pedagógus-halálpálya modell.
jano

#46

2013-01-12 18:53

40 évet tanítottam műszaki tanárként. Szeptembertől összevonás miatt másik műszaki iskolához kerültünk. Decemberig semmiféle oktatáshoz ill. fenntartáshoz szükséges dolgot sem kaptunk, egy csavart sem, ezt a legkomolyabban mondom. Decemberben összeíratták, hogy mik a legfontosabb dolgok, amire szükségünk van. Leírtuk, dec.17-ig semmit sem kaptunk, akkor felmondtam. Nem látom biztosítva hogy a vizsgáig beszerzik az anyagokat.
szakma

#47

2013-01-12 19:12

#26: hiszti a köbön -

Van probléma, barátom. Szakiskola nem tudja a gyakorlatokat megtartani, mert nincs pénz alapanyagra. Gondolom, szeretnél olyan széket venni, amit csak a táblára rajzolt formában tanultak az alkotói, olyan ételt enni, amit gyakorlatban soha el nem készítő szakács főz, vagy olyan kenyeret, amit a pék életében először készít el?

Érdeklődő

#48 Hmmmm

2013-01-12 20:16

Én speciel fogyatékos gyerekekkel foglalkozom. Azon töprengek, hogy fogom nekik elmagyarázni, hogy tegnap még volt csoki az ebédhez, ma már nincs és az ebéd is kevesebb (mert eljön ez is! :(
És hogy értetek meg velük dolgokat, ha majd az az idő jön el, hogy nem tudok előkapni egy darab papírt és egy ceruzát, hogy lerajzoljam....mert NINCS!
A Széchenyi kártya, tér, stb után valahogy arról a mondatról elfelejtkeztünk, hogy "a kiművelt emberfők viszik előbbre az országot" (vagy hasonló) Szóval? Mi is leszen? 100 év múlva hol is lesz a magyar? "A NEMZET"??
No ez a valódi kérdés!! És ez alapvetően összefügg, a papír, a kréta, a világítás, és a pedagógusok megbecsülésének kérdésével!!
Ezek az alapok, és az lesz - amilyen lesz - a következmény!!
HISZTI A KÖBÖN

#49 Jólenneha!!

2013-01-12 20:49

Aki úgy gondolja ,hogy a pedagógus társadalom hisztizik, egy hét után türelmetlen el kell, hogy szomorítsam, nem erről van szó!! Kő kemény valóság, amit már leírtak a kollégák. Elfogadhatatlan, tűrhetetlen ami az iskolákkal és a pedagógusokkal történik. Már megint, de úgy is fogalmazhatnék, hogy még mindig a "nemzet napszámosait" tapossák a földbe, alázzák meg, hozzák méltatlan helyzetbe. A "sikertörténet" a következő- nincs az intézményünknek jóváhagyott neve, nincs érvényes bélyegzőnk, nincs költségvetésünk, nincs egy fillér pénzünk és nem is lesz( ha bármi történik, majd fizetjük a saját pénzünkből!?)!! De van félévi bizonyítványa a gyerekeknek, amit a tanárok lelkiismeretes munkával kitöltöttek- időre- de nem tudjuk mivel lebélyegezni, mert nincs aki eldöntse, és jóváhagyja a névváltozást. Hát ha ez sikertörténet, akkor egyesek fogalom zavarban szenvednek. Van viszont napi jelentés, táblázatok tömkelege, aminek kitöltési határideje nem teljesíthető. Az igazgatók titkárnői feladatokat látnak el, vagy a tankerületi igazgató utasítására leveleket írnak - a tankerületi igazgató nevében- , mert ő sem tudja teljesíteni a határidőt. Lehetetlen felelősség teljes munkát végezni, felelősségteljes jelentéseket adni.
Az is igaz, ha csak a gép előtt ülünk és panaszkodunk a helyzet nem változik. Kérek minden kollégát aki, egy kicsit is szívügyének érzi az oktatást ne hagyjuk hogy így bánjanak velünk ezt tegyék a jól működő iskolákkal. Fogjunk végre össze, csatlakozzunk a Szilágyi iskola pedagógusaihoz. Lehet, hogy ez az utolsó esélyünk, bizonyítsuk be, hogy mi is érünk valamit ebben az országban, nemcsak az orvosok vasutasok stb. Ha nem így lesz megérdemeljük mindazt, amit velünk tesznek.
HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ PEDAGÓGUSOK!!
Érdeklődő

#50 Gondolat

2013-01-12 20:50

Persze! Én sem értek sem a vaskohászathoz, sem az erdőkitermeléshez, sem az autógyártáshoz, és még hosszan sorolhatnám, hogy mihez nem! És azt gondolom vagyunk így egy páran még!
DE! Amihez viszont értünk (tanulmányaink és hosszú évek gyakorlatán keresztül) az a pedagógia!!
Mint ahogy mi sem szólunk bele a fent említett szakmák mikéntjébe, így teljesen jogosan elvárható, hogy a HOZZÁ NEM ÉRTŐK, NE SZÓLJANAK BELE a mi szakmánk sok tapasztalaton és próbálkozáson alapuló értékeibe!
Sem erkölcsileg sem anyagilag, mert azért a biológiai lét alapja, hogy enni kell, és az emberi lét alapja az elismertség, a céltudat!
Aki ezt pellengérre állítja, elveszi a hitet a jövőben a szakmában, az emberségben!
Hogy így milyen jövő nemzedéket fog kapni, majd meglátja!!
De sajnos mégsem látja meg, mert akkorra, hol lesznek már..........???
A pusztítás viszont itt marad!! :((