Szórakozom éjfél után. Pont!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Szórakozom éjfél után. Pont! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#26

2013-01-06 01:02

yo! fuck álampárt!
mivaaan?

#27 Re:

2013-01-06 01:27

#8: -

Olvasgatom a hozzászólásokat: a 8-as szerzője 100%-ban egy aljadék, agytalan barom! (Gondolom, már a betűim kunkorodásából sejthető, hogy én melyik csoprthoz tartozom...)

Robi

#28

2013-01-06 01:56

Maradjanak a romkocsmák de legyenek olcsóbbak. Főleg a híresebbek!
dj piry

#29

2013-01-06 12:47

Ez megint egy tipikus magyar folklór, hiszen anno pont a kormány találta ki és jelölte ki a 6-7 kerület vigalmi negyedeit!
Sallai T

#30

2013-01-06 19:35

Azt megkérdezném, hogy ezek után a szórakozóhelyek hogyan fizessék be az adókat bevétel híján. Számos olyan hely van ráadásul, mely "nonprofit" azért létezik hogy más tevékenységet finanszírozzanak általa. Pl. a Fogasház. És ami a legfontosabb: a közbiztonság javítása és a törvények betartatása. Egy sportolót megölnek, két másikat súlyosan megsebesítenek egy szórakozóhelyen. Fiatalokat taposnak agyon egy másiknál. Hol voltak az ezért illetékes személyek? Tipikus hazai hozzáállás. Ha kátyút látnak az úton, ahelyett, hogy betömnék, kitesznek egy táblát. A probléma attól viszont még megmarad, csak a felelősséget hárítják át. Nincs közbiztonság? Akkor ne legyen mire vigyázni. Gratulálok. A 8-as számú hozzászóláshoz csak annyit, hogy nemrég jöttem rá, saját felmenőim között is vannak zsidók. Szóval ki tudja hányad részt, de én is az vagyok. Szeretek mások jókedvéhez hozzájárulni, tehát lehet gyűlölni érte, ha ettől boldogabb.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-01-06 20:31


logikus gondolkodás

#32

2013-01-06 20:34

Emberek, könyörgöm! Itt sem ahol szinte sehol máshol sem megoldás az általánosítás!!
Legtöbb pesti bulis éjszakám alatt megfordulok ezen a környéken még sem hányom össze a járdát, nem vizelek le semmit, nem török szét üvegeket, nem rongálok, stb. szimplán jól érzem magam. Eléggé ócska megoldás az, hogy amivel probléma van azt egyből dobjuk a kukába. Megoldani kéne a problémát nem megfojtani az egész vendéglátást a környéken!!
A kocsmák egy-egy hétvégén éjfél után termelik a legtöbb pénzt!
Az, meg teljesen abszurd, hogy úgy adjanak ki egy határozatot, hogy előtte figyelmeztetést nem küldenek és még hogy az állítólagos ellenőrzés alatt a hely konkrétan nyitva sem volt(!!!) nevetséges.

Vendég

#33 Re:

2013-01-06 20:45

#7: -

te egy megkorra paraszt szüklataskörü idiota vagy!

jts

#34 fordítás

2013-01-06 21:16

Angolul is pliz!!!
wegaz

#35 Re:

2013-01-06 22:26

#8: -

csak te vagy gyökér :D

aaaa

#36 Re:

2013-01-06 22:51

#8: -

szerintem meg te 100% zsidó vagy. :)

puffnekinofene

#37 Re: LE AZ EGÉSZ JOBBOLDALLAL ÚGY, AHOGY VANNAK, MERT HITELTELEN GANÉK.

2013-01-06 23:29

#40

#38 Elkeseredve

2013-01-07 02:11

Már nem is tudom milyen munkát keressek...Októberig játékteremben dolgoztam azt is kinyírta ez a rohadt kormány(mondva csinált indokokkal),most pedig ez is érint,mert ilyen helyen dolgozom...Mit akarnak?Majd ezt is ők akarják csinálni(Állami lesz....hmm?),mint a 2 megmaradt casinot,ami megmaradhatott mert az övéké:-( NE játsszunk,Ne szórakozzunk,CSAK dolgozzunk(ha van hol,de állítólag ők munkahely teremtők....persze..)ÉS fizessük a különböző új és régi adókat!!!!
Pino

#39

2013-01-07 17:19

Érdekes ,hogy pl a londoni Soho-ban senki sem akar semmit bezárni.
XY vagyok

#40 csak egy észrevétel...

2013-01-07 21:30

A szórakozóhelyek bezárása nem megoldás!
Ha az utcán ordenáré módon viselkedik valaki, azt vonja felelősségre a rendőrség!
Egyenlőre még az adónkból vannak fizetve; illetve felhívnám mindenki figyelmét, hogy a romkocsmák által befizetett pénzek egy része is valamilyen úton-módon a rendőrséghez jutnak.
Tehát ez legyen az Ő feladatuk, ne egy klub vagy Pub tulaja foglalkozzon ezzel.
Egyébként meg ha most a "pénzt hozó" belvárosra szállnak rá, akkor én csak annyit kérdeznék, hogy korábban a más dolgokról elhíresült külvárosi helyek miért nem kerültek felszámolásra???

Vendég

#41 Miklós Szelindi remek hozzaszolasat kozvetitem.

2013-01-14 14:18

Jó magam szívén viselem a romkocsmák sorsát, hiszen elsök köszt van a túristák látogatottságai között, egyedül álló az éjszakai élet,ez inkábba választások elött a lakók szavazatának megnyerése céljából lehet, ha valóban be akarják őket záratni. Remélem nem ennek a PUB nak a bevételének a nővelésére van, hanem valóban ez történik és petició gyüjtésről van szó. Erre választ kérek szépen, mert nem tudok ilyenről. Aki aludni szeretne, de a belváros közelében, az költözzön a külvárosba, ne Budapest legforgalmasabb helyeire.
Egy zsidó

#42

2013-01-16 16:35

Az, hogy a parlamentig eljutott ez a probléma, azt jelenti, hogy hosszú idő óta megoldatlan a kérdés. Valóban, nem törvénnyel kell megfékezni a randalírozókat, hanem helyszíni jelenléttel, azonnali beavatkozással.
A közterületi mocsok abból fakad, hogy egyrészt NEM BENT MENNEK KI..., másrészt a környező éjjel-nappal nyitva tartó boltokban veszik meg a piát, és az utcán fogyasztják el, mert a szórakozóhelyen drága, harmadrészt meg kijárnak bagózni, mert bent nem lehet.
Ebből egyenesen következik, hogy a mellékhelyiségek a beengedett létszámhoz képest alul-méretezettek, még egy részegnek is derogál a használatuk, stb. Megoldás: meg kell növelni az illemhelyek számát, és óránkénti takarítást kell bevezetni, mint pl. a McDonalds-nál.
És bizony, a szórakozóhelyek környékét is folyamatosan takarítani kellene.
A sűrűn járőröző rendőröknek büntetni kellene az utcai italozást, hangoskodást, szemetelést.
Legjobb lenne a legfelkapottabb környékeken állandó rendőri jelenlétet biztosítani, akik időnként benéznének a szórakozóhelyekre is, hogy ne szolgáljanak ki olyan személyeket, akik az ajtón kívül már összecsuklanak, összehányják, összecsinálják magukat.
Nem vitatom a KULTURÁLT szórakozás jogát, de a lakóknak is joguk van a pihenéshez, a rendes, tiszta környezethez. Most azonban az egyik jog semmibe veszi a másikat, és ez nem védhető sem a turizmus bevételeivel, sem a munkahelyekkel, mert az aludni akarók is dolgozó emberek.
szepera

#43

2013-01-17 14:32

Jómagam közvetlen szomszédságában lakom a Szimplának. Igaz ugyan, hogy a belső udvaron, így engem soha nem zavart az utca zaja hajnalban. Ezzel együtt az a véleményem, hogy nem a szórakozóhelyek nyitva tartását - ezzel azok ellehetetlenítését - kell szorgalmazni, hanem a rendőrségnek (megerősítve önkéntesekkel) illene sokkal hatékonyabban fellépni a csendháborítókkal szemben. Annál is inkább, mivel a "Szimplások" hatásköre már nem kell, hogy kiterjedjen (és nem is terjed ki) az utcai problémákra. Nagyon sajnálnám, ha ezt a rossz rendeletet fenntartanák, mivel én szeretem, hogy ilyen nyüzsgő, nyaranta fiesta hangulat van a környezetemben. Nem beszélve arról, hogy ezek a szórakozóhelyek Budapest népszerűségét, kedveltségét is erősítik a külföldiek szemében, gondoljunk csak arra, hogy éppen a Szimpla került be az elmúlt évben a legkedveltebb szórakozóhelyek körébe Európában. Én erre nagyon büszke vagyok. Ráadásul a működtetők számos jó rendezvénnyel vesznek részt a kerület életében (utcai rendezvények, sétálóutcáért kampányolás, nem is beszélve a szintén nagyon népszerű vasárnapi termelői piacról).
Egyszóval az önkormányzatnak, a rendőrséggel karöltve inkább azon kellene munkálkodniuk, hogy az utcákon milyen módon lehetne hatékonyan és eredményesen fellépni a zajongókkal szemben.
Szurkolok a Szimplának, és a többi hasonlóan színvonalas szórakozóhelynek is a megmaradásáért!
Szép Erika
Kazinczy u. 12. szám alatti "pártoló" lakos.
Villanykörte

#44 Re:

2013-01-19 10:41

#8: - Ebből az következik hogy???? Vigyázz a szádra, divatnáci!

 

Tückört0lyás

#45 Re: Re:

2013-01-19 10:48

#22: - Re: Helyettem írtad le, mit gondolok. Pénztelen ember otthon iszik, illetve hol is? Ja, az utcán! :D És volt mégvalaki, aki a szórakozóhelyeken való dohányzást beszüntettette. Azért vannak sokan zárthelyű kocsmák/pubok/romkocsmák előtti placcokon sokan, mert nem tudnak bent rágyújtani.

 

jack

#46

2013-01-21 18:57

tisztelt hölgyek urak!
épp ma reggel olvastam egy cikket és a hozzászólásokat az új magyar oktatási rendszerről. érdekesnek találtam, hogy a szórakozó vitakör sokkal kulturáltabb, mint a tanulni vágyó... bár itt is előfordulnak összetűzések. ne feledjük, hogy a XXI. században élünk, itt már nincs helye antiszemitizmusnak, se annak, hogy név alapján ítéljünk meg valakit.
a témához kapcsolódva annyit tudnék megjegyezni, hogy amennyit én észrevettem a szórakozóhelyek életéből az az, hogy méltán híres nemzetközi szinten. sok külföldivel beszélgettem már, és mind dicsérte a magyar éjszakai életet. ha ezt is elvesszük, akkor mi marad, amire büszkék lehetünk?? talán még mindig húzzuk elő a zsákból az aranycsapatot?? azok az idők már elmúltak!
a romkocsmák kifejezetten ügyelnek a hírnevükre, a biztonságra, és hogy megfelelően működjenek. 10 lépésnyire a bejárattól már nem lehet a zenét se hallani. bár azt elismerem, hogy a WC takarítás rendszeresebbé tételét törvénybe lehetne iktatni, nem korlátozni a nyitva tartást. 10 esetből talán egyszer ha előfordul, hogy éjfél előtt eszembe jusson elindulni (itthonról).
ezen felül azt kell mondjam, a koszos utcákról, hogy ne higgyük már azt, hogy ez a főleg külföldi szórakozó közönségen múlva a városunk tisztasága... hány de hány olyan magyar középkorút láttam már, aki csak úgy elpöcköli a cigicsikket... felháborító! és ki szól rájuk? ez lenne a közterület felügyelők feladata, nem a BKV segítése...
performanci

#47 Tisztelt Bíróság!

2013-01-31 09:05

Sajnálatos lenne,ha ezeket a sajátos világal ellátott szupiluxi helyeket be korlàtoznák!Olyan egyedi hangulattal rendelkezõ szórakozó helyekrõl van szó,amely színesiti kis hazánkat!:)
Én

#48

2013-02-01 14:34

Hülyeség. Ha lehetne mínuszt adni a petíciónak, azt adnék. Most még tizenéves kölykök vagytok, akiket nem érdekel a másik, szórakoztok ész nélkül... Mondjuk egy pici babás család meg egész éjszaka fenn van, mert felordítjátok a gyereket 2 percenként... De nem kell pici babának lenni, hogy ne tudj aludni a sok vandál duhajtól... Undorító! Lehet mondani, hogy jaj, mert a másik olyan, én nem vagyok... Persze. Akkor tudsz csendben bulizni valahol, ahhoz nem kell petíció. Tökéletes a törvény így, ahogy van! Azt meg, hogy ezzel a turizmust húzzák le csak kifogásként hozzátok fel, ennek köze nincs a turizmushoz. Nem fog azért mondjuk egy marék német eljönni egészen Pestig, hogy egy estét szórakozzanak... -.- Ha meg igen, akkor tegyék kultúráltan, és maximum éjfélig. Pont.
Miklós Barnaky
Budapest

#49

2013-02-05 21:51

A cím lényegében mindent elárul: ő ezt akarja, tehát legyen úgy; vitának helye nincs, mindenki más le van sz**va!
Peppino

#50 Re:

2013-02-10 19:14

#7: -

Érdekes ,hogy más Európai városokban a vendégek jobban viselkednek. Kinek jutna eszébe pl bezárni a londoni Sohoban egyetlen presszót is ? Az igaz ,hogy az utcán rendőrök vannak és nem lehet duhajkodni. Itt is ez lenne a megoldás.