Szórakozom éjfél után. Pont!

Egy zsidó

/ #42

2013-01-16 16:35

Az, hogy a parlamentig eljutott ez a probléma, azt jelenti, hogy hosszú idő óta megoldatlan a kérdés. Valóban, nem törvénnyel kell megfékezni a randalírozókat, hanem helyszíni jelenléttel, azonnali beavatkozással.
A közterületi mocsok abból fakad, hogy egyrészt NEM BENT MENNEK KI..., másrészt a környező éjjel-nappal nyitva tartó boltokban veszik meg a piát, és az utcán fogyasztják el, mert a szórakozóhelyen drága, harmadrészt meg kijárnak bagózni, mert bent nem lehet.
Ebből egyenesen következik, hogy a mellékhelyiségek a beengedett létszámhoz képest alul-méretezettek, még egy részegnek is derogál a használatuk, stb. Megoldás: meg kell növelni az illemhelyek számát, és óránkénti takarítást kell bevezetni, mint pl. a McDonalds-nál.
És bizony, a szórakozóhelyek környékét is folyamatosan takarítani kellene.
A sűrűn járőröző rendőröknek büntetni kellene az utcai italozást, hangoskodást, szemetelést.
Legjobb lenne a legfelkapottabb környékeken állandó rendőri jelenlétet biztosítani, akik időnként benéznének a szórakozóhelyekre is, hogy ne szolgáljanak ki olyan személyeket, akik az ajtón kívül már összecsuklanak, összehányják, összecsinálják magukat.
Nem vitatom a KULTURÁLT szórakozás jogát, de a lakóknak is joguk van a pihenéshez, a rendes, tiszta környezethez. Most azonban az egyik jog semmibe veszi a másikat, és ez nem védhető sem a turizmus bevételeivel, sem a munkahelyekkel, mert az aludni akarók is dolgozó emberek.