Szórakozom éjfél után. Pont!

A kerületi önkormányzatok arra köteleznek számos belvárosi szórakozóhelyet, hogy éjfél után bezárjon. Úgy gondolom, hogy Budapest egy olyan világváros, amely kultúrájának szerves részét képezi a kulturált éjszakai élet és szórakozás. Az éjfél utáni zárás súlyos károkat okozna Budapest kulturális életében, jelentős, a turizmusból származó bevételtől fosztaná meg a várost és számtalan ember állását veszélyeztetné. Tiltakozom a kereskedelmi törvény módosításának ilyen alkalmazása ellen, és kérem a kerületi önkormányzatokat, hogy vonják vissza a határozatokat!

Az eddigi éjfél utáni bezárásra kötelezett helyek (folyamatosan frissül): Szimpla Kert, Kirakat, Illegál, El Rapido, Kék Ló, Bobek, Ellátó kert, Trafiq

1.Haladéktalanul vonja vissza a Parlament ezt a törvénymódosítást!
2.A törvény készítői is tartsák be a törvényt, és készítsék el a kötelező hatásvizsgálatokat és elemzéseket!
3.A politika ne bújjon jegyzők és rendőrök mögé, ha szabályozni akarja a belvárosi kerületeket, de kezdjen egyeztetést a civilekkel és biztosítson beleszólást az érintetteknek!
4.Zárják be végre a mindenki által ismert, turistákat kifosztó „szórakozóhelyeket”!
5.A hatóságok éjszaka is tartassák be a meglévő jogszabályokat: legyen éjjel is legalább néhány rendőr az utcán, reggelre pedig legyen tiszta a város! Erre bőségesen ad fedezetet a vendéglátók, szállodák, fapadosok, taxik által befizetett adó.
6.Hozzuk létre a problémák kezelésére a Belvárosi Egyeztető Fórumot.
7.A közterületen elkövetett „közösségellenes magatartásért” kizárólag az elkövetője felel.

 

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Zsendovits Ábel, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook