Tárgyalásokat a felsőoktatásért!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Tárgyalásokat a felsőoktatásért! petíció automatikusan generált fórumtémája

xy

#176 Re:

2012-12-29 22:06

#171: egy diák -

Nem tudom kinek címezted a leveled, de szerintem itt senkinek se célja a diákok elüldözése. Egyszerűen csak megvitatni szeretnénk pár problémát, hogy ki és mint szembesül velük, ki és mint oldaná meg azokat. Hidd el, én p.l. nem azért tanítok egyetemen, mert utálom és üldözöm a diákokat. Nem ezért szokás ott tanítani. Persze a nőgyógyász is másként látja a nőket, mint egy átlag pasi... Annyit azonban meg kell írnom, hogy sok diákot ismertem meg közelről, a szakdolgozók sokszor valahol a haver-barát és a gyerek közötti félúton vannak: egy laborban ülünk, együtt megyünk gyűjteni, együtt ülünk a tábortűznél és sörözünk, egy szobában alszunk a konferenciákon, stb... És utána sokkal összefutok még konferenciákon, akik a szakmában maradtak és sokkal nem, akikről később esetleg hallok valamit. Mindenesetre van már rálátásom, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki a szakmájában tudjon elhelyezkedni a diplomával, és mi kell ahhoz, hogy a kirepülés után a csalódások sorozata érje. Amiket itt leírok, azt pont ezek miatt teszem, mert nem szeretném, hogy a mostani intézkedésekkel szembemenő diákok fölöslegesen csesszenek el 5-10 évet az életükből azzal, hogy a mostani elcseszett rendszerben tanulnak tovább. Ez diákellenesség? Akkor az orvos is betegellenes, aki fájdalmas szurit ad be. Jajj, az a gonosz doktorbácsi!

 

...Ja, és az a legegszerűbb és leg antidemokratikusabb, hogy leírjuk, hogy valakinek nincs helye egy vitában! Persze ezt jellemzően a magukat liberálisnak valló emberek teszik!


Vendég

#177 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Paradigma váltás jön

2012-12-30 20:03

#170: - Re: Re: Re: Re: Re: Paradigma váltás jön

Ki mondta, hogy nem lehet idegennyelveket beszélni nyelvvizsga nélkül? Sőt, ha van valakinek papírja, akkor sem biztos, hogy jól beszéli a nyelvet.

De persze a fentiek nem jelentik azt, hogy ne kellene megkövetelni azt a nyelvvizsgapapírt attól, aki diplomát akar szerezni.


Vendég

#178 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Paradigma váltás jön

2012-12-30 21:36

#177: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Paradigma váltás jön

Persze, de ugyanezek érvényesek az érettségire, az összes vizsgára, stb... Mondjuk az én Trinity nyelvvizsgámat Angliában javították, eljött egy angol szóbelíztetni, felvették magnóra és egy ottani bizottság bírálta. Ha az angoloknak megfelelt az angol tudásom, akkor remélem tudok angolul :), ja és a korrupció kizárva. Persze ezt a nyelvvizsgát eltöröltette a "Rigó utcai lobby", azzal az ürüggyel, hogy nincs benne angol-magyar, magyar-angol fordítás. Azért én azóta is tudok fordítani. Nem a-b-c-d X-elgetés volt a lényeg (azért volt benne), hanem a nyelvtudás. Jóval többre tartom, mint a rigót!


Vendég

#179 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Paradigma váltás jön

2012-12-31 10:07

#177: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Paradigma váltás jön

Én csak az unoka öcsém és a hasonló habitusú fiuk érdekében írom, hogy ne legyen kötelező a nyelvvizsga minden

felsőoktatási intézményben.

3 gyerek van. Az egyik lány, löki az angol szöveget. Az egyik fiu vért izzadott, mire letette a nyelvizsgát.

A másik fiu már 25 éves. 18 éves korában íratkozott be az egyetemre. Nem is a leggyengébbre. Minden vizsgája

megven a nyelvvizsga kivételével. Egy órában kétszer szólal meg magyarul. Az életben nem fog tudni levizsgázni

idegen nyelvből!

xy

#180 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Paradigma váltás jön

2012-12-31 15:15

#179: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Paradigma váltás jön

Ezt kéne megérteni: nem kell mindenkinek diplomát adni! Régen ez így is volt, de most természetresnek veszik, hogy minden 10-es IQ felettinek jár. A diploma az egyfajta szellemi elitet jelent és nem az átlag, vagy átlagalatti embereknek találták ki. Ha mindenkinek osztogatjuk, akkor lehúzzuk az értékét és kicseszünk a szellemi elittel. Feljebb ugye egy kereskedő írta, hogy meg lehet élni nyelvvizsga nélkül. Ja, egy kereskedő középszinten elvan vele, de felső szinten szükséges tárgyalinia a külföldi partnerekkel. Ugyanez igaz más szakmákra is. Ha azt akarjuk, hogy a "Külföld" Magyarországot komolyan vegye, akkor szükséges az, hogy legalább egy diplomás emberrel meg tudják értetni magukat és viszont. Szégyen, hogy ezen megy itt a vitázás! Én is vért izzadtam az angollal, de végül össze tudtam hozni, és a mindennapi munkám nélküle nem is menne. A feleségem angoltanár és egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány olyan tanítványa volt, akinek nagyon nehezen sikerült, vagy végül feladta. Ezek viszont nem is egyetemi végzettségűek voltak. Diplomát nem sajnálatból, hanem teljesítmény alapján kell osztani. Ha ezért nevez valaki diákellenesnek, az az ő baja. A gyerekneveléshez is kell néha szigorúság, de azt nem tartom gyerekellenességnek, ha nem veszek neki minden hisztirohama alkalmából csokit, sőt! Ugyanez igaz a "diákellenességre": ha nem követelünk, akkor nem lesz meg "később a piacon az értéke". A fát, ha metsszük szebb gyümölcse lesz, stb. Leírjam még 50 másik verzióban?

Kicsit más: Amikor a ZH-n mutatjuk p.l. a háziméhet és néhány mafla tekintetű izmos diák gyűri a homlokát, majd nem ír le semmit, akkor egymásnak csak annyit mondunk: "de jó kőműves, vagy ács lenne belőle". És senki ne értse félre: nem nézem le őket, azok a munkák is legalább olyan fontosak, mint a biológus; én biztos nem tudnám megcsinálni! Nem is mentem annak. Aki nem alkalmas a diploma megszerzésére, az viszont még felvételin szelektálódjon ki és ne csesszen el 5-10 évet az életéből olyannal, ami neki nem megy, illetve ne csessze az oktatók idejét és ne húzza le a diáktársait!

danibusz

#181 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-01-01 16:05

#131: xy - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Most néztem csak ide vissza, ezért most válaszolok.

1)Úgy látszik, azért még mindig nem látja a probléma gyökerét, ami nekem nem tetszik.
Ön mi alapján tudja, ki a "jó", és ki a "rossz"? Hát ott egy szám a lapon! Vagyis egy puskázó ötösre ön büszkébb, mint egy becsületes hármasra... Vagyis a puskázókat engedi a rendszer ingyenesre. És a rendszer gazdag-, és puskázó-képző lesz. A tanárok a csökkentett egyetemi támogatások miatt (önfenntartó) elmennek, és senkit nem érdekel majd egy diák sem, hisz lesz napi 26 órára munkája, ha akar még egyetemet, ahol dolgozik. Ez nem annyira minőségi, igaz?
A munkahely az szép kis aduász! Nem 8000000 bölcsész munkahelyet akartam, hanem esetleg vegyipar, és egyéb felesleges dolgot, amiből akár pénz is jöhet a "nem-tandíjon" kívül.

És a jobb szakmunkás munkahelyek (pl asztalos, mezőgazdasági munkahely) pedig a nem annyira okos embereknek (pl nem ért a fizikához, stb) adnának más alternatívát, hogy ne feltétlenül akarjanak fizikus, kémikus, stb lenni. Így még Ön se tudna ez ellen kifogást találni.

2) Ó, és mikor volt diák? Mivel nem hiszem, hogy 2-3 éven belül az lehetne megint, főleg (empátia miatt), ha nem lesz olyan egyetem, ami felvenné...

3) Értem, tehát az értelmes ember nem támad! Akkor mi sem vagyunk azok. Na de a lényeg, hogy ninics kommunikáció az állammal, de a köznép azt látja CSAK, hogy 2 ember lábát lógatja egy 300 fős teremben, semmi több nem zajlik az egyetemeken.
Az állam nem alternatívát kíván adni, hanem ultimátumot. Remélem ezt azért észrevette. Ha ad alternatívát (Nem minden földi jót!), és meghallgatja a többiek (hallgatóság, rektorok) ötleteit, ami CSÖKKENTI az egyetemekbe elvesztegetett (?) pénzt, akkor nem lenne tüntetés. Érthető?


Hát igen, a külföldi cégek behozása a magyar kisgazdák lenyomorításával, és az, hogy az a cég elviszi a pénzt (és elmegy a kedvezmények után), stb. az tényleg nem ide való...
És a "szegényadók" sem...

xy

#182 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-01-03 00:10

#181: danibusz - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

1) Pont ezért (ha tehetem) szóban kérek számon, de 300 diák/évfolyam felállásban ez lehetetlen. Épp ezért vagyok a tömegképzés ellen.

2) 5 éve. Miért ne vennének fel? Sokkal keményebb felvételink volt annó. Ja és az egyetem: miért ne lenne? Nem bánnám, ha pár fölösleges "egyetem" és fölösleges szak eltűnne, de maradna pár, ahol a szerzett diploma tényleg ér is valamit.

3) Akkor helyesbítek: az értelmes ember nem támad zsigerből. Én azt látom, hogy 298 diák tojik az egyetemi képzésre és 2 komolyan veszi. Akkor minek oda az a 298? Miért ne figyelhetnénk oda egyéni szinten arra a 2 diáka?

Mindegy, 2 külön nyelvet beszélünk, nem fogjuk egymást meggyőzni. Leírtam már párszor, amit gondolok az egész (mű?)balhéról. Részemről ennyi.

Minden jót!

xy

#183 A kiábrándult kivándorlóknak

2013-01-03 00:19

#182: xy - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Az alábbi sorokkal búcsúzom ettől a fórumtól. Azok részére akik azon nyavalyognak, hogy nem mehetnek ingyen ki majd az adófizetők pénzéből szerzett diplomán külföldre, beollózok pár sort. Remélem ismerős... Amikor ezek a sorok íródtak, és még sokszor a történelmünk során, sokkal nagyobb okaink lehettek volna a nyavalygásra, mégsem akartuk itthagyni a hazánkat.

Boldog Új Évet mindenkinek!

 

"A nagy világon e kívűl

Nincsen számodra hely;

Áldjon vagy verjen sors keze:

Itt élned, halnod kell."

ica

#185 Re: Ott rohadjon meg a kormány, ahol van!!!!!

2013-01-04 22:32

egy diák

#187 Le a fideSS-jobbikkal!

2013-01-06 00:32

Ebből semmi nem teljesült.  - Le a jobboldallal végleg!

http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/72842_569510363069899_879232919_n....


Vendég

#188 Hajrá, Fidesz!

2013-01-06 05:41

#187: egy diák -

1. Folyamatban van.

2. Vissza vannak állítva.

3. 29 milliárd forinttal többet tesznek a felsőoktatásba 2013-ban, mint az előző évben.

4. Szó sem lehet róla.

5.  Nem korlátozzák.

6. Biztosítják.


Vendég

#189 Re: Re: Ott rohadjon meg a kormány, ahol van!!!

2013-01-06 05:44

#186: diákok - Re: Ott rohadjon meg a kormány, ahol van!!!

Ritka ostoba barom vagy, ha azt gondolod, hogy ez az URL bárki más számára elérhető.  És láthatóan ezt gondoltad. :D


Vendég

#190

2013-01-06 09:45

Minden ember tanuljon természettudományokat és technikát.
Legyen egy minimum: Legyenek benne a Kepler törvények, a családtervezés, jobbmenetes csavarok.
Sok fiatal alapvető természeti dolgokkal nincs tisztában. Most hallottam , hogy egy 26 éves fiatalember azt állította teljes hittel, hogy egy 70 éves asszony eltört szabad kézzel egy 10mmX15mm keresztet. Egyetemre jár. Azért a szocializmusban ilyen hülyék nem voltak.

Vendég

#191 Re:

2013-01-06 09:46

#190: -

Ez teszi a bolognai rendszer.


Vendég

#192 Re: Re:

2013-01-06 10:18

#191: - Re:

20 évvel ezelőtt nem látott ennyi idióta fiatalt. Ez a drogtól van.

Éppen most gyilkola le az édesanyját az egyik.


Vendég

#193

2013-01-06 10:20

Középkori sötétség az egyik oldalon, a másikon...

Vendég

#194 Re: Re: Ott rohadjon meg a kormány, ahol van!!!!!

2013-01-07 00:12

#185: ica - Re: Ott rohadjon meg a kormány, ahol van!!!!!

Ki is lövetett a tüntetők közé, Viktor, vagy Feri?! Persze a Jobbikban nincs semmi aggresszió, ott ám nincs diktátor típus! Konkrétan miért diktátor Viktor? Könnyű azt hinteni tartalom nélkül! Csuktak le itt valakit a politikai nézetei miatt? Fenyegettek meg valakit? Ha a bankároknak és az ellenzéknek fáj, hogy nem ők mondják meg a kormánynak, hogy mi legyen, akkor az a hírem van, hogy a kormány kormányoz és nem a bankárok, vagy az ellenzék! Ez diktatúra? Az ilyen demadóg plakátokat kinek van ideje elkészíteni, valyon melyik párt pénzeli, azt valyon melyik csoport szponzorálja? Ja persze, nyilván egy olyan országban, ahol birkákat képez a felsőoktatás, ott egy ilyen plakáttal könnyű támogatást szerezni, nem véletlen célja a mostani hangulatkeltőknek az, hogy maradjon ilyen trágyadomb a felsőoktatás!


Vendég

#195 Re: Le a fideSS-jobbikkal!

2013-01-07 00:29

#187: egy diák - Le a fideSS-jobbikkal!

Szegény eldemagógizált 48-asok....

 

A baloldal olyan jól rendbetette 40+4+8 év alatt az országot, hogy minket irigyelt Amerika mind 90-ben, 98-ban és 2010-ben! Én nem éreztem ehhez képest fenékre esést a 4+4+2 év jobboldali kormányzás során sem 94-ben, sem 2002-ben, sem most!

 

Ha már oktatásról van itt szó és elkezdtél jobboldalozni: Milyen jó volt a baloldali világban az internacionálét és a szovjet himnuszt énekelni 8 éven keresztül napi szinten az ének-zene tagozatos suliban, ahová jártam! Azután volt még pár értelmes Marxista tantárgy az egyetemen... Hogy ezt miért írom? Mert ne pofázzon nekem egy olyan "bal"oldal, amelyik a veseleverő Gyulát, Kovács Lászlót, Medgyessyt, kisztitkár Ferit, Hajdú bét Gordonkát és társait juttatta hatalomra! Az ilyenek húzzák be a farkukat és örüljenek, hogy a lediktátorozott Viktorék nem úgy jártak el velük, ahogy ők tették annó az ellenzékkel! Az agybutító felsőoktatási céljaiknak ne legyünk a megvezetett szócsöveik!


Vendég

#196 Re: Le a fideSS-jobbikkal!

2013-01-08 00:06

#187: egy diák - Le a fideSS-jobbikkal!

Most Zsidesz, vagy FideSS, döntsétek már el! A két ellentmonásos szó egyszerre szokott fröcsögni ugyanazokból a habzó szájakból...


Vendég

#198 Re: Re: Re: Le a fideSS-jobbikkal!

2013-01-08 18:00

#197: diák - Re: Re: Le a fideSS-jobbikkal!

Jól járnának! Mondjuk először magyarul kéne tudniuk!


Vendég

#199 Re: Re: Re: Le a fideSS-jobbikkal!

2013-01-08 23:54

#197: diák - Re: Re: Le a fideSS-jobbikkal!

Te gondolod gennyesnek a diákokat? Ők egyszer sem hívták annak őket...


Vendég

#200 Re: Re: Re: Le a fideSS-jobbikkal!

2013-01-09 23:57

#197: diák - Re: Re: Le a fideSS-jobbikkal!

Ron Werber elkezdte a manipulálást.