Ne legyen Horthy-emléktábla a Debreceni Református Kollégiumban!

Woody Allen:

#51 Re: Elutasítjuk a Horthy-emléktáblát!!! - miért nem mindjárt hitler???

2012-05-15 17:18

#43:  milyen igaz...

"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."


Vendég

#52

2012-05-16 09:24

Gyalázat, hogy egyáltalán ilyen felvetődik.Ezután az összes háborús bűnösnek emléktáblát állítanak?
Longusz16

#53 Longusz16

2012-05-16 10:32

Legyen emléktábla ott is és még sok más helyen. Horthy Miklós Magyarország egyik kiemelkedő vezére volt. (A Kerekiben felállított szobrát még a hálás zsidóság is megkoszorúzta)

Vendég

#54

2012-05-16 10:43

Ha neki lesz,akkor oda kell tenni Hitlerét, és Bin Ládenét is!!!
idézetek

#55 Re: Re: Elutasítjuk a Horthy-emléktáblát!!! - miért nem mindjárt hitler???

2012-05-16 12:14

#51:  Re:  - még nem késő! - hogy néz ki: piros Horthy fehér lovon???

Náci Ignác:     "Nincs itt semmiféle megosztottság, büdöskomcsi görény."  - (Csak halkan jegyzem meg: tapasztaljuk.)

 

Woody Allen:   "Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."  - (OK!!!)


Vendég

#56

2012-05-16 15:32

Szomorú, hogy a valaha bátor, jó értelmű plebejus tiszántúli reformátusság, benne annak erős vára a Kollégium (mely valaha nekem is oskolám volt) - ide süllyedt.
Bölcskey úr, és vazallusai tönkretették Kálvin örökségét, ez már csak csepp a keserű pohárban.


Vendég

#57 Re: Longusz16

2012-05-16 16:01

#53: Longusz16 - Longusz16

Az auschwitzi "fürdő" (gázkamra) előtt frissen érkezett sorban állók között kezdett kitörni a pánik, amikor a sorban, egy első világháborús kitüntetésekkel szépen dekorált idős úr a következőket mondta a nyugtalankodóknak: "szégyen, gyalázat hogy nem fegyelmezett viselkedéssel segítjük német szövetségeseinket háborus erőfeszítéseiben! Tessék fegyelmezetten és nyugodtan viselkedni! (Auschwitzi jegyzőkönyv).

Gondolom emelt fővel és katonás léptekkel vonult be a gázkamrába. Hát ennyit a koszoruzókról.

 


Vendég

#58

2012-05-16 16:41

Csodálkozom miért nem felel meg piros festékkel leöntve Horty. AZ én anyukámnak kb harminc azaz 30 hozzátartozojának vére folyik rajta. Apukámról nem is beszélek, ott csak a nagyszüleim és egy testvére halt meg ugyanugy.!HORTHYK nak van helye? Nekünk nincs? Milyen ország ez? Tudom el lehet menni, akár Kanadáig is. Akik Horthyt istenitik hány rokonuk fekszik névtelenül vagy névvel katonai temetőben, vagy hány halt meg a háborúban ..... valamilyen hasonló módon. A halál a szenvedés, és a hülyeség nem kisajátitható!

Vendég

#59

2012-05-16 21:09


Újraolvastam Vas Zoltán: Horthy c. könyvét. Tényeken alapuló hiteles mű. Ha valakinek kétsége lenne a Kormányzó úr munkásságát illetően - ajánlom elolvasni.
m.h.

Vendég

#60 Re: Re: Longusz16

2012-05-16 21:32

#57: - Re: Longusz16

Még ha esetleg igaz lenne is ez az anekdota, vajon mi köze van ennek a Horthy-emléktáblához, he?


Vendég

#61

2012-05-17 09:47

OK

Vendég

#62 Re:

2012-05-17 10:55

#1: -

Ha egy népnek országnak nics történelme az elveszett. Nem tudom, egyáltalán Magyar /vagy nem az?/ hogy írhat ilyen gyalázatot le. Ettől félnek kidrűl a MAGYAR IGAZSÁG. Ha itt éltek a Szülők ill. nagyszölők attól érdemes megkérdezni Ők mit mondanak KI VOLT VITÉZ NAGYBÁNYAY HORTY MIKLÓS.  Én csak jót hallottam ettől a korosztálytól.Úgy beszélnek róla mint a saját családtagjukról. Akkor, volt nemzet, család, hazafiasság, tisztesség, becsület. A kormányzása alatt példa nélküli fejlődésnek indult az ország. A legjobb pénz európában a magyar pengő volt. PONT EZT GYALÁZZA AZ AKI AZT MONDJA AMIT A SZÁJÁBA ADNAK. EZZEL TUDATOSAN SZÉT SZAKÍTJÁK A CSALÁDOKAT, A NEMZETET.   Nos a háború csak ezért alakult ki, hogy az országot eltöröljék a Föld felszínéről. Ha így gondolkodik valaki, nem tesz mást mint segíti ezt az erőt. Feltétlen járjanak utána a valóságnak. Amit most kap az ország, az ennek az égisze alatt működik. Ma mi van? Édesanyám most 98éves lenne, ha élne. 1974 környékén kicsúszott a számon, Ez egy embertelen társadalom amiben élünk. Az Ő válasza," IGEN, A HORTY RENDSZER, TISZTESSÉGES NORMÁLIS TÁRSADALOM VOLT. Aki ilyeneket mond az csak azt mondja amit a média a szájába ad. Nehogy gondolkozzon.Érdemes lenne utána járni, mi a valóság. Magyar közmondásokban megtalálható az igazság, ami nem véletlenűl alakultak ki." Minden újszülöttnek, minden vicc új." Ilyen rombolást gyalázatot amit 1945-ta nem még a török, osztrák birodalom sem művelt ilyen rombolást. Most már nagyon sűrgetővé vált az ország feldarálása, mivel már ugrásra készen állnak a határokon 10000-100000-1000000 akik ide akarnak betelepedni, mint PALESZTINÁBA.  Ha tudatosan vásárolnak MAGAS MINŐSÉGŰ MAGYAR TERMÉKET, és nem a hatalmon lévők irodalmát, műsorát nézi olvassa, talán ráébred a valoságra.

 


Vendég

#63

2012-05-17 11:06

A magyar lét és tudat eróziójának elindítója volt Horthy Miklós.Likvidálta a magyar tudatból a tisztes erkölcsi gondolkodást, elültette a mások javainak életének a gátlástalan kisajátítását elvételét mely teljesen elfertőzte a magyar társadalmat. Kitermelte a megalázók szégyenteljes tömegét, mely alapja lett a hazug,tudatnak. Ez a fertő akadályozza meg a magyar társadalmat abban ,hogy életképes maradjon .

Vendég

#64 Re:

2012-05-17 11:08

#58: - Csodálkozom miért nem felel meg piros festékkel leöntve Horty.

Azért nincs rajta, mert a Debreceni Református Kollégiumban agyonütnék az olyan ocsmány büdöskomcsi férgeket, mint az a Gyurcsány-hívő, aki a Horthy-szobrot megrongálta.


Vendég

#65

2012-05-17 12:00

Ne legyen!!!!

Vendég

#66

2012-05-17 12:01

Ne legyen!

Vendég

#67 Ne legyen Horthy-emléktábla!!!

2012-05-17 12:32

Ne legyen Horthy-emléktábla!!! Tanuljanak a Kerekiben történtekből!!! Országunkban, ahol Horthy Miklós kormányzó elutasítottsága jóval meghaladja a támogatottságát, nem szabadna emléktáblát, szobrot állítani neki.

Ha jól átgondoljuk, kormányzósága még a középszerűség határát sem éri el. Nem beszélve arról, hogy belerángatta a háborúba az országunkat és a zsidók melletti kiállása is igen halovány volt.

Ez utóbbi két cselekedete miatt, akár háborús bűnösnek is lehetne titulálni, mint, ahogy az ország nagyobbik fele meg is teszi.

Feleslegesen ne hergeljük egymást!!!


Vendég

#68

2012-05-17 12:51

Sajnos tudatlanságban élnek az emberek. Tisztelet a kivételnek.

Vendég

#69

2012-05-17 17:29

Nem lehet csendben maradni, amikor egy olyan embert akarnak dicsőíteni, akit - ha ma élne - a Hágai Nemzetközi Bíróság egyértelműen és több indokkal is elítélne. De mi, az utókor tartozunk annyival a doni katonáknak, a gázkamrásított honfitársainknak, a fehérterror áldozatainak és tönkretett életű nagyapáinknak, hogy elítéljük és elutasítjuk Horthy Miklós minden rehabilitációját.

Vendég

#70

2012-05-17 18:34

Aláírtam mert meg vagyok döbbenve hogy mindez 2012, Mo-on egyáltalán lehetséges. És úgy tűnik minden újabb nemzedékkel egyre lehetségesebb lesz?! Tennünk kell ellene, amíg még élünk, mi, akik még emlékezhetünk!
Ide másolok két kommentemet a Facebookról. Nem tudom mennyi itt a hozzászólás terjedelme, talán nem férnek ki:
és elnézést a patetikus hangért is. Tehát:
1.
Kedves Barátaim! Tisztelem az erőfeszítéseteket és kiállok mellette. De sajnos, épp Ti tudhatnátok a legjobban, hogy meggyőződésekkel és mítoszokkal nem lehet vitázni. Főleg, ha a Tekintély legitimálja.
A cívis fejekben a Ti összes érvetek, tisztességetek és egyéni/családi tragédiátok SEMMIT nem számít a Püspök Úr véleményével szemben, akinek a fia tuggyuk minek az elnöke vót...
Minél igazabbak az érveitek, annál biztosabb, hogy ignorálják.
Mert AKARJÁK ignorálni.

És nem is lehet őket feltétlenül hibáztatni? Dehogynem, sőt, kötelességünk. Azonban a magyarok frusztrációját és lelkiismeretfurdalását mi - érthető okokból -soha nem próbáltuk akceptálni, és ez részünkről komoly hiba volt. 1990-től húsz évünk volt arra, hogy felmutassuk, valóban azonosságot érzünk egy országgal, amelyben élünk. De nem tettük meg. Márpedig ez a tízmillió nem tud innen hová kivándorolni, és nekik is meg kell birkózni a múlttal.
Az, hogy a Holocaust után nem lehet többé verset írni, számukra nem érthető, mert ők NEM voltak ott, az ő gyermekeik és unokáik NEM ébrednek sikoltozva rémálmokra még a negyedik nemzedékben is.
Ez egy olyan TÉNY, amin a történelemkönyvek NEM segítenek.

DE A PÜSPÖK ÚR ÉS TÁRSAI MINDEZT PONTOSAN TUGGYÁK, EZÉRT AMIT ŐK TESZNEK MOST, AZ TÖBB MINT BŰN. Történelmi léptékben és reformátusként egyaránt. Ebben még a tulajdon egyházuk és egyházköz(ös)ségük 500 évnyi, valóban tiszteletreméltó hagyománya sem zavarja őket. Aminek most pont az ellenében döntenek, szégyenükre.
Világos, hogy nem néhány kiló bronz, jelent fenyegetést, és emlékezni sem TILOS. De egy dolog a vélemény, és más dolog EGY LAVINA ELINDÍTÁSA. ŐK PEDIG NAGYON IS JÓL TUDJÁK MIVEL JÁTSZANAK. ÉPP EZÉRT TESZIK.
Ne feledjük, Kávin is megégette Servét Mihályt, és még hányakat!
Ne higgyük hát, hogy (ezzel a petícióval) mindent megtettünk. Szél ellen nem lehet. Gondolkozzunk el ezen, amíg még élünk. Kertész Ákos nem az utolsó volt. És ebben az országban MEGINT minden megtehető???!!!

2. Voila. És írja alá minden tisztességes, gondolkodó ember a petíciót!!!
Minden tisztességes debreceni lokálpatrióta is!!! És igenis, én is az vagyok, még Budapesten is!!!
És éppenséggel Kósa úrnak kellene elöljárni a jó példával!!! Plázaépítészet helyett legalább Debrecen SZELLEMI örökségét segíthetne tisztán tartani, ha már a belvárosi utcákat végleg tönkretette!
Meg az összes volt professzoromnak a Kossuth Egyetemről!!!
Akik eltűrték azt is, hogy a két legtekintélyesebb, nyolcvan éves(!) filozófia-professzor kollégájukat gyalázatos hiéna perc-emberkék meghurcolhassák tavaly januárban!
Én szégyellem magam a T. Rektori Hivatal helyett!!!! Akkor kellett volna visszaküldenem a diplomámat! Úgysem ér semmit, amíg pont azok asszisztálnak sunnyogva ennek a szerencsétlen országnak az újrafasizálódásához, akiktől kaptam!
Még ha százszor Horthy alatt épült is a Zeggyetemünk épülete,
a lojalitás nem mehet a történelmi igazság rovására! Gondolom én... 46 évesen is naivan.
debreceni

#71 Nem...

2012-05-17 22:05

Nem vágyunk Horthy-emléktáblára.
Laca

#72

2012-05-18 00:00

.....azta...mekkora a szókincsed!
Ha esetleg a te rokonaidat vitték volna el nem komcsiznál ennyire. A végén mégis beadta a derekát a Szállasinak mert a gyerekét elrabolták. Inkább hulljanak a zsidók...és lemondott. Voltak jó döntései is. De amúgy egy gyáva alak aki elárulta a hitét és a becsületét 30 ezüst pénzért.Ilyen a református egyház is.....eladta az elsőszülöttségi jogot mert kellemetlen volt kibírni, hogy egy kicsit éhezni kell. Luther forog a sírjában, hogy ezek nagyobb áruló fasiszták voltak mint a Júdás maga. Mondjuk az sem nem volt semmi....vagy tán az a példa?...Háááát ez nagy gond ha így van!


Vendég

#73

2012-05-18 00:02

A 72-es bejegyzés a 64-es butaságára válasz.....

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-05-18 01:26



Vendég

#75 Re:

2012-05-18 01:29

#70: - Kertész Ákos nem az utolsó volt.

Miben nem volt az utolsó?   Mert utolsónak elég utolsó alak, az biztos, aki a korábbi honfitársait "genetikailag alattvalónak" nevezi.

Nagyon örvendetes, hogy idegenben fog felfordulni (remélhetőleg).