Ne legyen Horthy-emléktábla a Debreceni Református Kollégiumban!

Quoted post


Vendég

#70

2012-05-17 18:34

Aláírtam mert meg vagyok döbbenve hogy mindez 2012, Mo-on egyáltalán lehetséges. És úgy tűnik minden újabb nemzedékkel egyre lehetségesebb lesz?! Tennünk kell ellene, amíg még élünk, mi, akik még emlékezhetünk!
Ide másolok két kommentemet a Facebookról. Nem tudom mennyi itt a hozzászólás terjedelme, talán nem férnek ki:
és elnézést a patetikus hangért is. Tehát:
1.
Kedves Barátaim! Tisztelem az erőfeszítéseteket és kiállok mellette. De sajnos, épp Ti tudhatnátok a legjobban, hogy meggyőződésekkel és mítoszokkal nem lehet vitázni. Főleg, ha a Tekintély legitimálja.
A cívis fejekben a Ti összes érvetek, tisztességetek és egyéni/családi tragédiátok SEMMIT nem számít a Püspök Úr véleményével szemben, akinek a fia tuggyuk minek az elnöke vót...
Minél igazabbak az érveitek, annál biztosabb, hogy ignorálják.
Mert AKARJÁK ignorálni.

És nem is lehet őket feltétlenül hibáztatni? Dehogynem, sőt, kötelességünk. Azonban a magyarok frusztrációját és lelkiismeretfurdalását mi - érthető okokból -soha nem próbáltuk akceptálni, és ez részünkről komoly hiba volt. 1990-től húsz évünk volt arra, hogy felmutassuk, valóban azonosságot érzünk egy országgal, amelyben élünk. De nem tettük meg. Márpedig ez a tízmillió nem tud innen hová kivándorolni, és nekik is meg kell birkózni a múlttal.
Az, hogy a Holocaust után nem lehet többé verset írni, számukra nem érthető, mert ők NEM voltak ott, az ő gyermekeik és unokáik NEM ébrednek sikoltozva rémálmokra még a negyedik nemzedékben is.
Ez egy olyan TÉNY, amin a történelemkönyvek NEM segítenek.

DE A PÜSPÖK ÚR ÉS TÁRSAI MINDEZT PONTOSAN TUGGYÁK, EZÉRT AMIT ŐK TESZNEK MOST, AZ TÖBB MINT BŰN. Történelmi léptékben és reformátusként egyaránt. Ebben még a tulajdon egyházuk és egyházköz(ös)ségük 500 évnyi, valóban tiszteletreméltó hagyománya sem zavarja őket. Aminek most pont az ellenében döntenek, szégyenükre.
Világos, hogy nem néhány kiló bronz, jelent fenyegetést, és emlékezni sem TILOS. De egy dolog a vélemény, és más dolog EGY LAVINA ELINDÍTÁSA. ŐK PEDIG NAGYON IS JÓL TUDJÁK MIVEL JÁTSZANAK. ÉPP EZÉRT TESZIK.
Ne feledjük, Kávin is megégette Servét Mihályt, és még hányakat!
Ne higgyük hát, hogy (ezzel a petícióval) mindent megtettünk. Szél ellen nem lehet. Gondolkozzunk el ezen, amíg még élünk. Kertész Ákos nem az utolsó volt. És ebben az országban MEGINT minden megtehető???!!!

2. Voila. És írja alá minden tisztességes, gondolkodó ember a petíciót!!!
Minden tisztességes debreceni lokálpatrióta is!!! És igenis, én is az vagyok, még Budapesten is!!!
És éppenséggel Kósa úrnak kellene elöljárni a jó példával!!! Plázaépítészet helyett legalább Debrecen SZELLEMI örökségét segíthetne tisztán tartani, ha már a belvárosi utcákat végleg tönkretette!
Meg az összes volt professzoromnak a Kossuth Egyetemről!!!
Akik eltűrték azt is, hogy a két legtekintélyesebb, nyolcvan éves(!) filozófia-professzor kollégájukat gyalázatos hiéna perc-emberkék meghurcolhassák tavaly januárban!
Én szégyellem magam a T. Rektori Hivatal helyett!!!! Akkor kellett volna visszaküldenem a diplomámat! Úgysem ér semmit, amíg pont azok asszisztálnak sunnyogva ennek a szerencsétlen országnak az újrafasizálódásához, akiktől kaptam!
Még ha százszor Horthy alatt épült is a Zeggyetemünk épülete,
a lojalitás nem mehet a történelmi igazság rovására! Gondolom én... 46 évesen is naivan.

Válaszok

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-05-18 01:26:18



Vendég

#75 Re:

2012-05-18 01:29:44

#70: - Kertész Ákos nem az utolsó volt.

Miben nem volt az utolsó?   Mert utolsónak elég utolsó alak, az biztos, aki a korábbi honfitársait "genetikailag alattvalónak" nevezi.

Nagyon örvendetes, hogy idegenben fog felfordulni (remélhetőleg).