Ne legyen Horthy-emléktábla a Debreceni Református Kollégiumban!

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-05-25 00:55



Vendég

#102

2012-06-06 21:36

Szerencsére felavatták a táblát, örülök neki. Le a magyarellenes fasizmussal!
wickedream

#103 Re:

2012-06-25 13:11

#1: -

jót nevettem a A Horthy-s cikk bevezetőjén... Ha visszajöhetne Csokonai lehet, hogy lesújtó véleménnyel lenne a nagy Refi-ről... hiszen kicsapták. Ady saját bevallása szerint sem szerette a várost. Arany is otthagyta a nagy református kollégiumot... és most ezekre az emberekre annyira büszkék...

Horthyról azért annyit hogy Hitler csatlósa volt a revízió kérdésében... hát persze mivel egyedül Hitler és Mussolini akarta felülvizsgálni az első vh-t lezáró békeszerződést. Ha az angolok vagy a franciák ígérik ugyanezt valószínű melléjük áll. Délvidéken elkövetett tömeggyilkosságok??? MIVAN??? akiket kivégeztek azok többnyire szabotőrök voltak... Nézzetek már utána istenem hogy az oroszok vagy éppen akármelyik nép hogyan járt a szabotázs akciók résztvevőivel. Kivégezték őket mindenhol. Istenem... a hazai zsidók deportálása... Horthy sosem akarta kivégezni a zsidóságot. A németek titokban tartották a kivégzéseket. Mindenki azt hitte akkoriban hogy ezek internáló illetve munkatáborok. Amint tudomására jutott Horthy-nak mi folyik ott leállította a vagonokat. Szerinted a 44 március 19-i német megszállás után Horthynak volt bármiféle szava is? Beleszólása a dolgokba! Gondolkozzatok már egy kicsit ISTENEM! Akkor nem kellett volna megszállni a németeknek az országot! Ha Horthy szó nélkül teljesített volna minden parancsot. Azért maradt hivatalban hogy így is tudja késleltetni a dolgokat... Ezt az angolok kérték tőle mivel Horthy akkor már felvette velük a kapcsolatot a háborúból való kiugrás lehetősége miatt... 3 kérdést megválaszolhatnál nekem.
ELSŐ: Miért nem ítélték el Horthy-t a II vh. utáni perekben? Nürnbergben is csak tanúként hallgatták ki.

MÁSODIK: Simon Wiesenthal a híres nácivadász miért nem üldözte???

HARMADIK: Miért van a mai napig a sírján olyan koszorú felirattal, hogy 'a hálás zsidóság'???
http://egerjobbik.blogspot.hu/2011/05/horhy-ujratemetese-es-halas-magyar.html

Horthy nyakába egyedül a zsidótörvényt lehet varrni... Nézz utána, hogy pl Kanadában meg az ultraliberális Amerikában is volt zsidótörvény. HOPPÁ... ezzel nem felmenteni akarom őket csak nem éltünk abban a korban és nem tudjuk milyen volt akkor a közhangulat. pl egy ZSIDÓ rabbi 1933-ban elég érdekesen nyilatkozott.

http://sajatgondolat.blog.hu/2012/04/12/egy_ritka_pillanat_1933_bol_egy_rabbi_igaz_szavai_a_zsidokrol_es_hitlerekrol_kuruc_info

Viszont egyébként szerintem is felesleges táblát avatni amíg nincs tisztában a magyar társadalom a saját múltjával. ez egyértelmű politikai húzás most és végre le kellene számolnunk a múlttal. Viszont ennyi erővel az összes Kossuth szobrot is eltüntethetnénk... Hiszen Kossuth csak belevitte az országot egy polgárháborúba majd sunyin elmenekült... Hányan és hányan meghaltak miatta.

viszont a második vh után hatalmas propaganda gépezet indult be a németek illetve a vesztesek ellen... pl az oroszok az elején auswitz-ban 4 millió áldozatról hazudtak... ami mára kiderült h csak 1.1 millió volt és ennek alapján ítéltek el embereket nürnbenrben. akkor a Katyn-i mészárlást is a németek nyakába varrták mára jól tudni hogy az oroszok követték el... és ki tudja még hány és hány hazugságot találtak ki amit ma (bizonyítékok híján) igazságként kezelünk.

 

Nem Nem Soha

#104

2012-11-24 16:07

Amikor el(vissza)helyezik a méltó(ságát elismerő) emléktáblát - ott a helyem - koszorúval a kezemben!!
Vitéz Nagybányai Horthy Miklós Őméltósága megérdemli a nagytiszteletű megemlékezést. Korának nagybecsű(letű) államférfija volt - tevékenysége megakadályozta Magyarország elpusztulását az 1920-40-es éveiben.
A numerus clausus (klasszikus numera) -ra ma is igen nagy szükség lenne....!

 

én

#105 én

2013-09-19 13:54

#59: -

Azt a könyvet a kommunizmusban írták, nem biztos, hogy hiteles