A DOHÁNYZÓK DISZKRIMINATÍV MEGKÜLÖNBÖZTETÉSE ELLEN.


Vendég

#26 Re: Kurfürst Ferencnének, a petíció elindítójának!

2012-01-01 21:04

#24: Czakó István - Kurfürst Ferencnének, a petíció elindítójának!

Tisztelt Czakó Úr!

Ahogy már leírtam, nem az ellen van kifogásom(unk), hogy a dohányzás legyen korlátozva, ön ezt csúsztatásnak véli, mi hátrányos megkülönböztetésnek! Amiről ön írt hozzászólásában, a kormányunknak eszébe sem jutott!! Kérem jelezze véleményét, amelyben azt taglalja, hogyan lehetne megoldani! Nem tudom, hogy Önnek milyen munkaköre, illetve munkahelye van, mert az aláírók legtöbbjének, még megfelelő étkezésre sem(20 perc), sincs idő, még kezetmosni sem! Miről beszélünk?

Kritikai hangvételű hozzászólását ennek ellenére tiszteletben tartom, hiszen már Ön alternatívát is felvázolt, nem úgy mint kormányunk rendelete!

További jó egészséget Önnek és családjának is Boldog Új Évet kívánok!


Vendég

#27 Re:

2012-01-01 21:05

#13: DragOn -

Tiszteletben tartom írásának tartalmát, köszönöm!


Vendég

#28 Re:

2012-01-01 21:10

#14: -

Ehhez a hozzászóláshoz, pedig valójában komment sem kellene, de való igaz, a részeg, drogos, korlátait mikor lesznek szívesek felállítani? De ahogy foglalkozunk a témával többet, valóban...miért is mentik fel oly sokszor őket, a bűncselekmények elkövetése után??? Vagy, kapnak lényegesebben kevesebb büntetést????


Vendég

#29 Re:

2012-01-02 16:20

#20: -

Nagyon egyetértrek, vannak ettől sokkal nagyobb problémák is az országban!


Vendég

#30

2012-01-03 14:21

Tisztelt dohányzok.
Kérem önöket, hogy kormányunk egészségünk megőrzésére irányuló tevékenységét, díjazzuk azzal: Nem szavazunk a FIDESZRE. PL: Jobbik, Egyebek.

Vendég

#31

2012-01-05 08:36

A leprásokat nem különítették el így mint most a dohányosokat......

Vendég

#32

2012-01-05 08:56

Annyit szeretnék megjegyezni, hogy eddig sem gyújtottam rá olyan helyen, ahol többségben voltak a nemdohányzók, nem gyújtottam rá zsúfolt megállóban, játszótéren stb.Természetesen a lakásban sem dohányzom. De ezzel a törvénnyel nagyon nem értek egyet.Pl. ha időnként elmegyek egy rock kocsmába szórakozni, ott igenis rá akarok gyújtani !! Egy étteremben nem, ott eddig is tiszteletben tartottam a többi embert,de az elég vicces volt a karácsonyi vacsorán, hogy a a buli végén szép lassan mindenki kivonult az udvaron lévő kijelölt dohányzóhelyre,(a nem dohányzók is)és ott folyt a "buli", -2-3 fokban.

Vendég

#33 Klára60

2012-01-05 09:12

Bár nem dohányzom és mindig zavart, hogy nincsenek rám tekintettel (tisztelet a kivétel) egyetértek a petícióval. Nem törvényeket kell hozni, hanem a feltételeket megteremteni. Először legyenek kijelölt dohányzóhelyek, utána lehet szankcionálni.


Anonymous

#34

2012-01-05 10:08

Nagyon igaz!

Anonymous

#35 Re: Klára60

2012-01-05 10:11

#33: - Klára60

Kedves Klára!Nagyon becsüllek ezért!Igazad van hoztak törvényt,de a feltételek nincsenek biztosítva.Te aki nem dohányzól hívod fel erre a figyelmet.Gyönyörű!Köszönöm a dohányosok nevében!Üdv:Gyula


Vendég

#36 Re:

2012-01-05 22:28

#1: - Apáink gyalog jártak egyik helyről a másikra is, de senkinek eszébe sem jutott fintorogni.....a lehetőséged neked is megvan, ha nem tetszik hogy nem lehet a megállóban cigizni, hát ne használd a tömegközlekedést.  És hidd el a többi immáron tiltott helyre is tudnék hasonlókat írni.......ha már így apáinknál tartunk....

 

Vendég

#37 erdekele

2012-01-05 23:05

Ha a büdös bagós a pofámba fújja a füstjét az irritáló. Az nem érdekel, ha magát tönkreteszi, de tegye otthon, ne ott ahol mindenki megszívja. Nagyon sok embert zavar, csakhát eddig nem lehetett az ilyen parasztok ellen tenni semmit...


Vendég

#38

2012-01-05 23:14

Kedves dohányosok!
Soha életemben nem dohányoztam. A családom ellenben igen. A szüleim gyermekkoromban is füstöltek, amelynek éreztem is a "jótékony" hatását, és életem végéig nyöghetem...
A dohányzás jobban rongálja a környezetben lévők egészségét, mint magáét a dohányzóét, a kifújt füstben ugyanis jóval több káros anyag van. Persze ezt Önöknek hiába mondja bárki is.
Reggel, amikor munkába megyek, a megállóban mindenhol az ember arcába fújja sok paraszt a füstöt. Ha köhögni kezdek tőle, még inkább... Esetleg megereszt egy olyan mondatot, hogy "arrébb lehet állni"... A munkahelyemen is elég sok dohányos van. Hiába voltak kijelölt helyek, még ha be is tartották, hogy csak ott dohányozzanak, a bagófüst átjárta az egész folyosót és meg lehetett fulladni... Kérdem én: miért legyek én beteg más miatt? Nem érdekel, ha más nem törődik az egészségével és bagózik, de az én egészségemről szeretnék én dönteni. Én támogatom a törvényt.

Vendég

#39

2012-01-06 16:13

Ez olyan mint amikor a múlt évszázad elején bevezették a szesztilalmat az USA-ba. Az alkoholt miért nem tiltják be, annak fogyasztását közterületeken? Az is káros az egészségre, sőt elveszi az ember eszét is a túlfogyasztás, akár halálhoz is vezethet, és a dohányhoz képest nagyon büdös!!!

Vendég

#40 Re: Klára60

2012-01-06 18:36

#33: - Klára60

Köszönöm megtisztelő hozzászólását, nagyra értékelem!


Vendég

#41 Re: erdekele

2012-01-06 18:40

#37: Vendég - erdekele

A "büdös" "parasztok" értelmező szótár elolvasására hívnám fel a figyelmét! Ott tökéletesen kiolvasható, hogy az Ön által felhasznált szavaknak mi a valós értelmezése!


Vendég

#42

2012-01-08 20:16

Szerintem megvalósíthatatlan, egyben egy figyelemelterelő hadművelet a mai politikai helyzetről!

Vendég

#43 Re: erdekele

2012-01-08 20:21

#37: Vendég - erdekele

Én meg erre azt mondom, hogy diszkriminálni kellene a nemdohányzókat, igenis dohányzó helyre ne tehessék be a lábukat!!!


Vendég

#44 Re: Re: erdekele

2012-01-10 09:52

#43: - Re: erdekele

Nagyon igaz!!! Egyetértek a véleményével, köszönöm.


Vendég

#45

2012-01-27 14:01

Én sajnos dohányzom, de nem vagyok büszke rá! Valószínűleg káros az egészségre, de szerintem a tüdőrákot elsődlegesen a légszennyezés okozza, amihez csak igen csekély mértékben járul hozzá a dohányosok által kibocsátott füst. A vegyi anyagok annál inkább.
Az autók nagyobb légszennyezők, és több káros anyagot bocsátanak a levegőbe egy hosszab út alkalmával, mint egy dohányos egész életében.
A sok eltunyult ember aki még a WC-re is autóval megy, szintén szennyezi a környezetét és rontja a saját egészségét!
Tiltsuk ki az autókata településekről,csak a sztrádákon lehessen autózni, mert gyalogolni egészségesebb, és nem lesz szmog!!!
Tiltsuk ki az alkoholt azokról a helyekről, ahonnana dohányosokat kitiltották!!!
A alkoholfogyasztás látványa ugyanis káros hatással van a gyermekekre.
Az alkohol fogyasztás következtében megnő a balesetek száma, a családon belüli erőszak, pszichés megbetegedések előidézője mind a fogyasztó mind a környezetében élők körében.
Tiltsuk ki a káros élelmiszereket...
Tiltsuk meg a mértéktelen evést...
Tiltsuk meg a...
Tiltsuk...
Tiltsuk!!!
Anna58

#46 Mélykút

2012-01-28 14:50

Nem dohányzom a Családban sem dohányoznak!
Annyi mindent meg lehetne tiltani, téli időszakban nem lehet még vidéken sem egy jót levegőzni, miért?, mert minden rongyot elégetnek, kertben, kályhában, érezted már ennek a szagát, szerintetek ez nem egészségromboló????!!!!
Gázzal működő autó mellett álltál már a sorompó miatt, az is káros!!!!!
Mentél már be olyan helyiségbe, ahol azt hitte a tulajdonos, hogy tömény fertőtlenítővel felmos, tisztít akkor minden rendben van, allergiások bizony itt is ahogy én is rosszul vagyunk!!!!
Annyi káros dolog vesz körbe bennünket, akik cigarettáznak saját akaratukból teszik, káros szenvedély. Az alkoholistáknak sem tiltják meg az italt, azt mondod a Te egészséged nem károsítja, éljél vele, vagy mellette, azt hiszem érted miről írok!!!!
Egy kijelölt helyiség ahova eltudnak menni, elszívni "egészségromboló cigijüket" Nekik is jár!!!!
Dolgoznak, nem állhatnak kint egy távoli zugban, mint kivert kutyák, ezért tiltakozom és melléjük állok, hogy a rendeleten változtassanak!!!!!


Vendég

#47

2012-03-15 06:55

Bár én már nem vagyok dohányos kb. 1 éve, a mai napig életszerűtlennek és abszurdnak tartom azt ahogy a dohányosok ellen viszonyulnak. Lassan egy anyagyilkos is több megértésben részesül, mint aki rágyújt egy cigarettára.

Vendég

#48

2012-04-01 20:27

Nem dohányzom sem otthon, sem az autóban, sem más olyan helyen, ahol egyébként nem dohányoznak. Ha még sem bírom ki pl. "nem dohányzó" vendégségben, ahol nagyon sokáig időzünk, akkor megkérdezem a házigazdát, hogy hol gyújthatok rá. Azzal, hogy mi dohányosok megvesszük a drága cigarettát, az abból befolyó összeg, és adója előnyeit ugyanúgy élvezik a nem dohányzók. Miért csak velünk foglalkoznak folyamatosan? A kocsmákban kellene néhány korlátozást bevezetni. Pl., ne adjanak inni egy bizonyos pont után, vagy annak aki már eleve olyan állapotban érkezik. Akkor nem lenne összerondítva az utca, a buszmegálló, a jármű stb. Erre miért nem gondolnak a tisztelt törvényhozók? Ja! Még undorító is, míg a dohányzó nem.


Vendég

#49

2012-11-08 23:44

Nagyon üdvözítő, hogy erre is szervezkedtek, mert személy szerint én is érintve vagyok, mint dohányos és engem is felháborít ez a diszkriminalitás. Mint annyi mást ezt a kérdést is meglehet oldani kultúráltan. Az embereknek nem csak ebben, de rengeteg más dologban is meg kell tanulniuk alkalmazkodni egymáshoz, miért pont a dohányzás lenne más kérdés. Én helyeseltem mikor kijelölt dohányzóhelyek voltak akár intézménekben, akár munkahelyeken, akár a vonatokon, éttermekben stb. Ez amit most csinálnak ez nettó önkényeskedés, mondhatnám kirekesztés. Mindkettő fő ismérve ennek a kormánynak. Viszont ha már itt tartunk, a pálinkafőzést pedig ingyenessé tették, pedig az a jó 55 fokos pálinka tud annyit ártani, ha nem többet az embereknek, mint a dohányzás, ráadásul sokkal hamarabb meg lehet halni tőle, pláne ha össze-vissza pancsolják. Én például ezt nem is engedném, csak úgy, mint a vadkender termesztést. Ilyen röviden is bizonyítható milyen egy stupid kormányunk, kormányfőnk van!!!
Candino

#50

2012-11-09 17:27

Csak azért üldözik a dohányosokat, hogy a jövedéki adóból és a büntetésekből befolyt pénzt legalizálják, eszük ágában sincs az egészségünkért aggódni.