A DOHÁNYZÓK DISZKRIMINATÍV MEGKÜLÖNBÖZTETÉSE ELLEN.

Vendég

2011-12-27 23:11

Apáink füstőltek a családi asztalnál de senkinek nem jutott eszébe fintorogni.Most meg jönnek ezek a divatmajmok cigisdobozzal a zsebükben aztán törvényt alkotnak!Nem más ez megint mint az emberek megosztása!Mi meg megint felülünk a hintára!
paduc

#2 Re:

2011-12-27 23:15

Vendég

2011-12-28 20:50

Hű,ha jó sokan aláírták!!!Bravó!Ezért is tartunk itt,ahol tartunk,mert semmi összefogás nincs az emberekben!

Vendég

2011-12-28 23:53

Ezzel a módszerrel nem fognak az emberek leszokni,-de ők is bagóznak benn a parlamentben,csak ott fényképezni sem lehet,ők dugiban bagóznak,-hát ezek ők a nagy diktátorok.Akkor szokom ha akarok és az utcán is rágyujtok ha akarok.Az utca a közé !

Vendég

2011-12-29 11:18

Már 44-éve dohányzom, egészséges vagyok. Mi a károsabb a dohányzás, vagy az elhízás? Szerintem az utóbbi!

Vendég

2011-12-29 12:45

Nagyon tetszik és nem fogom betartani.

Vendég

2011-12-29 16:05

Én eddig sem cigiztem olyan helyeken hogy étterem,ahol gyerekek vannak,sőt otthon sem a lakásban,de ez már Nekem is sok,teljesen ellehetetlenítenek.

Vendég

2011-12-29 18:37

Majd ha a parlamentben és a söpredék betartja akkor én is.ADDIG NEM.NEM NEM....

Vendég

#9 Re:

2011-12-29 18:39

Vendég

2011-12-29 21:38

Ki mint vet ugy arat.
A kormány arat adókat, de ki vetett..., sőt ki fog vetni, - miből?

Vendég

2011-12-30 03:36

‎"Természetesen" a törvény nem az egészségvédelem miatt született.Célja" a munkaidő jobb kihasználása". Ezt rendelték tőlük a kapitalisták.

Vendég

#12 Re:

2011-12-30 07:51

A sok "okos" felnöt  ember képes folyamatosan a bűzfellegeket a gyerekek ora alá fulyni, utána meg sir- rí, hogy a gyerek még csak álltalános iskolás és már cigizik, de el nem gondolkodik rajta senki, hogy ők szoktatják rá, egész életében szerencsétlennek azt a büdös füstött kell szagolnia!!!

Igenis egyetértek a kitiltással a mai társadalomban, mert a cigisek arra is képtelenek, hogy ha szólnak nekik, hogy zavarja a füst a másikat abbahagyják, sőt még ők vanak felháborodva.

Aki cigizni akar az vigye haza és büdösítse a lakását úgy ahogy akarja, legyen boldog a bűzben, de ne másnak a kárára!

Mondjuk az is érdekes, hogy sok dohányos a lakásban nem halylandó cigizni, mert büdösít, de más orra alá szó nélkül képes odafújni

DragOn

2011-12-30 11:15

nem dohányzok, de ennek ellenére nem tartom fair dolognak, h ennyire megszigorítják ezt az egész dohányzás-dolgot. nem lehet dohányozni a megállókban, mert megbüntetnek 30ezerre.. de a kutyát nem érdekli, ha a csikkeket szétdobálja a sok bunkó (tisztelet a kivételnek!!) azt kéne büntetni aki szétdobálja a csikkeket, főleg, hogy két szemetes között ritkán van 30m-nél több!! a másik kérdés a szórakozóhelyek. az én véleményem erről, h a tulaj dönthesse el, hogy dohányzó, vagy nemdohányzó legyen a hely. aztán ha valaki be akar menni akkor vállalja, ha füstöt is kell szívnia! ha meg nem tetszik neki a dohányfüst akkor menjen máshová! szóval ha kultúrált keretek között szívják akkor semmi kifogásom a dohányzás ellen.

Vendég

2011-12-30 12:14

Inkább az alkoholt tiltanák be. Egyetlen dohányos se irtotta még ki a családját, vagy követett el " dohányos befolyásoltság " alatt egyéb bűncselekményeket, szemben az " alkoholos befolyásoltsággal ". Ezzel szemben törvényileg engedélyezett lett a pálinkafőzés. A bódult ember nem figyel semmire, nem érdekli semmi maga körül. Talán ezért?

Vendég

2011-12-30 13:07

Ez az!!!

Vendég

2011-12-30 19:27

Tele van a hócipőm nekem is, vegyük például az élelmiszereket, teli raknak minden emberi fogyasztásra szánt terméket mindenféle szarral, amiről nyilvánvalóan tudják, hogy káros a szervezetre, de ez senkit sem érdekel. Egyed paraszt, hamarabb elpusztulsz, azután az állam szépen lenyúlja az addig befizetett nyugdíjad. Ez lenne a cél! Biztos, hogy nem egészséges a cigaretta, mindenki tudja is, de kérdem én, mi ebben a mai világban egészséges? Bizonyára szoktatok kedves nemdohányzók bográcsolni, grillezni a szabadban stb...Azt kérdezném még tőletek, gázálarcban, vagy mélytengeri búvárruhában szoktátok csinálni, hogy ne lélegezzétek be ezt a borzasztóan mérgező, cián gázzal vetekedő förtelmes halált, a füstöt. Ami teszem hozzá, hasonló összetételű füst, mint a cigaretta, mivel szerves anyagot égetünk, kivétel PB palack. De ismét kérdezem, melyik a finomabb bográcsgulyás, amelyik fán főtt, vagy amelyik gázégő fölött? De bizonyára igazatok van, egyétek az ízfokozót, igyátok az aszpartámot, és lélegezzétek ezt az ocsmányságot amit utcai levegőnek gúnyolnak, ami szerintem nem a cigaretta füst következtében lett olyan-amilyen. De ez a legnagyobb probléma csodálatos hazákban, hogy ki cigarettázik és ki nem, a döntéshozók meg kapják be amit gondolok, ezután is rá fogok gyújtani, de ez nem egy tömött vasúti kocsi peronja, és nem a kórházi várószoba lesz, vagy egy óvoda közösségi terme, bár ott eddig sem igazán dohányoztunk. Törvény nélkül sem, mert ennyi esze talán volt mindannyiunknak.
Köszönöm!

Vendég

2011-12-30 20:12

Szarni hugyozni hányni lehet az nem veszélyes és nem büntetendő !

Vendég

2011-12-30 21:03

Nagy ívben sz...m le!

Madarász Gyula

Vendég

2011-12-30 21:20

Én meg a teherautók füstje ellen tiltakozok a zebrák előtt álldogálva, de mégis csendben tűröm!

Vendég

2011-12-30 22:22

Nem vagyok erős dohányos,alkalmanként gyújtok rá,mégis azt gondolom,hogy valóban a dohányosok elleni diszkriminációról van szó.Mi nem vagyunk senkik,hogy nekünk mindenhol tilos lesz rágyújtani?Már azt is megtiltják lassan,hogy az ember a saját otthonában gyújtson rá?Vagy mi?Gratulálok.Nem ezzel kéne foglalkozni,hanem mással,vannak ebben az országban ettől nagyobb gondok is.....

Vendég

2011-12-30 22:27

Bár most már nem dohányzom,de amit tesznek az már túlzás. Dohányos ember nem tett tönkre családot.Mért nem hagyják a kijelölt helyeken dohányozzanak.Az egészségügyet nem ezt tette tönkre. Négy-öt hónapos előre jelzéssel lehet orvoshoz jutni és ezt nem a cigaretta okozza mert rá gyújt valaki. Jó vegyék figyelembe nem dohányosokat de az egészségügy nincs megoldva. Mért nem az alkohol és az agresszív ellen harcolnának úgy a csalókat sorolhatnám még

Vendég

2011-12-30 23:09

Összeszarva-hugyozva,picsarészegen lehet az állomásokon tartózkodni,TBC-sen teleköhögni a fűtött várótermet?A gyárkémények onthatják a füstöt?A zebrán a piros lámpánál állva szívhatjuk a kipufogógázt?A vonaton nem lehet rágyújtani és több órás utazás után megérkezve az állomásra a szabad levegőn nem lehet rágyújtani!Ez már apartheid!Engedtessék meg nekem,majd én eldöntöm,hogy akarok dohányozni vagy nem!Ne akarjanak kényszeríteni!A dohányzásnak van kultúrája és van kultúrált dohányzás!

Vendég

2011-12-31 09:36

A 80-s években megéltem hasonló kirekesztéseket, akkor az alkohol volt a menü. Most akárki otthon főzhet pálinkát! " Az alkohol, öl, butít, nyomorba dönt"- ezek voltak a jelszavuk!- Változott! Most kezdik a dohányosokat hülyíteni, mert változott a kutya de a lánc az maradt a régi!
Azt csinálnak velünk amit akarnak, megaláznak és nyomorba döntenek, de nem az alkohol vagy a dohány,
hanem a mindenkori hatalmi elit, mert Ők a kivételezettek.

Czakó István

#24 Kurfürst Ferencnének, a petíció elindítójának!

2012-01-01 18:02

"Mi tartsuk tiszteletben a nem dohányzók védelmét..! És a dohányosokét ki tartja tiszteletben?"

Micsoda olcsó csúsztatás! Ha a dohányosok nem gyújthatnak rá ott, ahol Ön mondja, kedves Kurfürst Ferencné, az az ő egészségüket is védi, tehát nagyon is tiszteletben tartjuk. Csupán a dohányosnak azt a vélt jogát nem, hogy Ő ott rongálja mások egészségét, ahol Ön azt gondolja, hogy tehetné. Még egyszer mondom, azzal, hogy nem gyújthat rá, az Ön egészségét is védik. De ha gondolja, például otthon Ön úgy rongálja az egészségét, ahogy akarja. Zárkózzon be egy szobába és "fulassza" magát füstbe, ha ez a vágya, vagy válasszon olyan másik szenvedélyt, amivel másoknak nem árt.

De azt Ön is tudja, hogy az nem lenne megoldás, hogy pl. egy vendéglátó helyiség csak egyik végében lehetne dohányozni, mert a füst átmenne a másik részbe is, ahol elvileg nem szabad. Abban igaza van, hogy legalább a pályaudvar (vagy más intézmény) szabadlevegős részén kellene olyan helynek lenni (nem közvetlenül a megállóban vagy a ki/bejáratnál, attól kissé távolabb), ahol a dohányosok is hódolhatnak (káros) szenvedélyüknek.

Az viszont igenis helyes, hogy a megállóban nem lehet dohányozni, mert nagyon sokszor jártam úgy, hogy ott állva, a közelemben álló dohányos rágyújtott, s a szél az egész büdös füstöt az arcomba fújta. Alig kaptam levegőt. A vonat esetében is csak az utolsó vagy utolsó egy-két kocsi lehetne dohányzó, mert azon a nemdohányzóknak már nem kell átmenniük.

Szóval nem úgy kellene felvetnie a problémát, ahogy Ön tette. Hanem elismerve, hogy a törvény célja az eddig védtelenek védelme, hogyan lehetne olyan megoldást találni (?), hogy azért a dohányos is rágyújthasson, ha nem is minden tízpercben, mint eddig. Ugyanis az sem volt korrekt, hogy a dohányosok minden órából ellébecoltak 5-10 percet azzal az ürüggyel, hogy rágyújtanak, míg a nemdohányzóra keményen rászóltak volna, ha óránként pihent volna ugyanennyit. Hányszor hallottam régen, hogy egyik a másiknak mondta: "Gyere, gyújtsunk rá!", és ezzel az ürüggyel kimentek trécselni. Senki nem szólt érte. Bezzeg, ha én kimentem volna óránként valakivel azért, hogy: "Gyere, dumáljunk egy kicsit!", megnézhettem volna magamat! Erről se feledkezzünk meg! Ez is diszkrimináció volt, mégpedig a javából, és ez ellen senki nem emelte fel a fejét. Egy szó, mint száz, nem diszkriminációról van itt szó, a törvény esetében, hanem jogos védelemről. Bizonyára a gyakorlat majd megmutatja, hogyan kell úgy változtatni rajta, hogy senkit se érjen hátrány.

Vendég

#25 Re:

2012-01-01 20:54

#16: -

Köszönöm, a valós probléma leírását! Tökéletesen egyetértek azzal, hogy aki dohányzott"  tiszteletben tartotta az általa körülvett emberek érdekeit! Nem gyújtott rá amikor valaki eszik mellette, nem dohányzik a csecsemő, vagy gyermeke szobájában...stb. Ez megítélésem szerint ETIKETT! Akik pedig eddig sem tartották tiszteleben, ezután sem fogják! De ez viszont nem jelenti azt, hogy minden dohányos egyforma! Mintahogy nagyon sokan lopnak, és sikkasztanak "kis országunkban", még sem vagyunk gazdagok..és legfőképpen egyformák!