IGAZSÁGOT GERÉB ÁGNESNEK!/JUSTICE FOR ÁGNES GERÉB!

huhh

#326 Re:

2012-01-06 23:49

#320: -

Lelkiismeret? Jogásznál? Etikát nem tanítanak a jogi karon. A filozófiát, mint a jogalkotás, joggyakorlat alapját az 5.-6. évben tanítják, mint időkitöltést, amikor már senkit nem állítanak meg a diploma és a "dr." titulus megszerzésében. Tudom, hogy van kivétel, de azok akik eddig szerepeltek, azok leszerepeltek --és a többi sem jobb.


Vendég

#327

2012-01-07 02:56

Rendkívül felháborítónak tartom, amit Dr Geréb Ágnessel műveltek az ellene indított eljárás során.Amikor megláttam a TV -ben bilincsbe verve mint egy bűnözőt,elsírtam magam.Mit műveltek ezzel a szelid,asszonnyal?Mekkora lelkierő kellett a részéről ennek elviseléséhez?Én még egyetlen orvost nem láttam ilyen megalázó helyzetben akik szinte horrorisztikus műhibákat követtek el a betegeikkel akik a súlyos műhiba következményeként elhunytak.Azt sem értem miért vannak ennyire ellene az otthonszülésnek,amikor az én gyermekkoromban az egész falu születését két bába vezette le évtizedeken keresztül,kivéve persze a császáros szüléseket.Az én édesanyám az összes testvéremet,3 fiút és engem is otthon szült.A szülés egy természetes állapot nem betegség és a megfelelő szakember levezeti.

Miért nem természetes az,hogy szabadon válassza meg az anya ,hol kívánja a gyermekét világra hozni?Ha ő biztonságban érzi magát otthon és nem kíván KÓR-házba menni szülni, ENGEDJÉK a SZABAD VÁLASZTÁST neki.Az én lányom két unokámat szülte otthon, megfelelő szakemberek segítségével,hárman segítették,csodálatos élmény volt(mondta ő) az előző szüléséhez képest,amely kórházban történt.
Üdvözlettel: Dengi Mária Mosonmagyaróvár Steurer J.U.20.

 

pge

#328

2012-01-07 20:31

Nem kötelező egyetérteni azzal, amit Dr. Geréb Ágnes a témakörben gondol, tesz. De a választás szabadsága igenis jár azoknak, akik azzal az úttal azonosulnak.

Vendég

#329

2012-01-07 23:34

Demetre Samellas
Vivi

#330 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-01-08 01:12

#286: - Re: Re: Re: Re:

Szia! Hat ne is valassz engem, mert en sem valasztanalak!

Nem tudod, en mit es mennyiert dolgoztam, azt sem tudod, min mentem keresztül, mire elmentem...

nagyon sokaig, talan tul sokaig maradtam otthon, mert nem akartam elhagyni a süllyedö hajot. Vegül nem lattam mas megoldast. Ugy gondolom, azert, mert az orszag utja ugy tünik a csöd fele vezet, nekem meg nem kell vele együtt csödbe mennem. Mert a vezetöknek valoszinüleg utana is lesz mit a tejbe apritaniuk.

Ne itelkezz ismeretlenül se rajtam se masokon. En nem itelek meg senkit, de nagyon sajnalom az otthon maradtakat, akik nehezen elnek: de csak azokat!

Az altalam elmebetegnek tartott vezetönek meg kivanom, hogy probaljon megelni a minimalnyugdijbol. Es a többi is, aki fennt van, es azon vitazik,hany milliot kapjon....

Te meg vered a nyaldat, ha valaki elmegy a jobb elet remenyeben.

De ha jobban megnezzük, ugye azt sem tudjuk, van-e lehetöseged elmenni, talalnal-e munkat!

Mert könnyü mondani a magadet...de probald ki!

Bizony nem könnyü ujrakezdeni mindent, de talan a jövöm jobb lesz, es a gyermekem jövöje is! Mert ez a legfontosabb talan.

 


Vendég

#331

2012-01-08 04:12

Caridad French

Vendég

#332

2012-01-08 19:38

no comment
Panka

#333

2012-01-08 21:06

Én Geréb Ágnessel születtem tizennyolc évvel ezelőtt és életem végéig hálás leszek miatta minden közrejátszó körülménynek. Mint ahogyan nyilvánvaló, egy gyermeknek a gyermekkora alapozza meg az életét, hogyha akkor nem kapja meg a megfelelő gondoskodást és szeretetet az olyan beláthatatlan következményekhez vezethet amiken később csak szánakozva húzzuk a szájunkat mikor valakinek pszichológust ajánlunk. Világunkban pedig már szinte "normálissá" váltak a lelki sérült emberek annyira általános a jelenség. Azt gondolom, ez nem kéne, hogy így legyen és az, hogy a csecsemő megszülethet otthon a legszeretőbb környezetben és élete legkiszolgáltatottabb első pillanatait, napjait édesanyjával töltheti, olyan kivételes ajándék ami megalapozza a baba életét, az egyik legtöbb amit a szülő adhat neki és egyáltalán nem kéne, hogy kivételes ajándék legyen.
A szívem szakad meg emiatt a Geréb Ágnes dolog miatt, azt gondolom ez a nő, hogyha csupán egy olyan embert is a világra segített - és tudjuk, hogy sokkal többet, - aki emiatt teljes és boldog életet élhet, hát már többet tett a világért mint sok ezren egész életükben, hiszen ezt nem magáért tette. Itt vagyok és tisztelem.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-01-08 21:07Vendég

#335 Re:

2012-01-09 02:34

#333: Panka -

Jo olvasni a soraidat. Velemenyem szerint is is ugy van ahogy mondod, es lam elo pelda vagy te magad. 18 evesen olyan erett velemennyel es szemlelettel irsz, ami mindezt bizonyitja.


Vendég

#336

2012-01-09 13:58

Magyarországon vannak még koncepciós perek. Geréb Ágnes esete csak egy a sok közül. Van olyan hely a világban ahol alternatív Nobel díjjal jutalmazzák a Geréb Ágnes féléket. Nálunk lábbilincsel.
Hajo

#337 Mi Van?

2012-01-09 21:12

Geréb Ágnes egy gyilkos! Ti mindannyian bolondok vagytok. És szerencsések mert ti is és a gyerekeitek is tulélték. Ha az énfeleségem nála akarna szűlni akkor a szart is kipofoznám belőle a gyerekkel együtt. Hülye picsák vagytok!
Döme

#338 Re: Mi Van?

2012-01-10 00:24

#337: Hajo - Mi Van?

„Geréb Ágnes egy gyilkos! Ti mindannyian bolondok vagytok. És szerencsések mert ti is és a gyerekeitek is tulélték. Ha azénfeleségem nála akarna szűlni akkor a szart is kipofoznám belőle a gyerekkel együtt. Hülye picsák vagytok!”
Köszönjük a színvonalas és értékes hozzászólást. Megfontoljuk. Kedves azénfeleségednek kézcsók :-)

Vendég

#339

2012-01-10 18:17

Vendég #311 2012-01-04 10:01

Csak az jutott eszembe, hogy kb. 50 evvel ezelöttig a korhazrol meg csak nem is hallottak a szülö nök... Nem beszelve a 21. szazadban Europan kivül elö milliardnyi szülö nöröl, akiknek meg Gereb Agnesük sincs.. Könyörgöm, gyözzön vegre a jozan esz!

TÁMOGATOM!

Vendég

#340

2012-01-10 18:25

Amikor megláttam a TV -ben bilincsbe verve mint egy bűnözőt,elsírtam magam.

BILINCS? EZ KOMOLY? MEGKÉRDEZHETEM HOVÁ TARTUNK? LENNE ÖTLETEM KIKET KÉNE MEGBILINCSELNI...
Vándor

#341 A születés

2012-01-10 22:02

Mindannyiunk számára és egész életünket tekintve kivételesen nagy jelentősége van annak, hogyan születünk. A születés, akárcsak a szeretkezés, egy intim történés, vagyis bensőséges helyzet. Egy mélyen bensőséges viszony átalakulása, melyben a lelki-érzelmi igénybevétel óriási, különösen az olyannyira féltett baba számára. A baba életében először és egyszersmind örökre ki kell jöjjön az anya hasából, a biztonságos kuckóból, a lágy-meleg fészekből. Az anya számára búcsú és találkozás egyszerre. - Érzelem. Ésszel, racionálisan felfoghatatlan mélységű érzelmek.

Kinek jutna eszébe úgy tekinteni a szülésre, mint egy lényegében testi-fizikai folyamatra, avagy (orvos)technikai műveletre? - Senki ember fiának.

Jó-jó, igaz, van köztünk, akinek veszélyeztetett a "látása". Ám ha van módja megállni és magába nézni, akkor minden bizonnyal ő sem ilyen korlátozottan látja. Ő sem, akinek nem adatott meg, hogy a születése ne csak megrendítő, de bensőséges élménnyé is legyen. Ő sem, akinek életében ritkán adatik meg, hogy bensőséges érzelmeket közvetlenül és nyíltan megéljen, és fontosként vállaljon. E megrövidített és úgy maradt társaink nagyobb részt férfiak, hiszen tőlük el is várták, hogy ne foglalkozzanak érzelmeikkel, és nekik még az a lehetőség sem adatott, hogy a születés élményét újra átélhessék - a másik oldalról. (Bár a segítő jelenlét is csodálatos élmény lehet, nekem az volt.)

Fontos, hogy a szerencsésebbek ne feledkezzenek meg arról sem, hogy a megrövidítetteket milyen hihetetlenül nehéz feladat elé állítja a születés természetének megpillantása. Miközben épp a fentiekből kirajzolódó ördögi kör mutatja meg, milyen mérhetetlenül nagy a jelentősége, hogy a gyengéd és háborítatlan szülés természetes jogunk és társadalmilag támogatott emberi érték legyen.

Az otthonszülés megvalósítói és támogatói ezt a jogot és értéket képviselik. Nem kérdés, hogy az otthon bensőségesebb hely, mint a kórház. Az adatokból is, a régi és az ősi tapasztalatokból is tudjuk, hogy a kórház technikai lehetőségeire csak nagyon ritkán van szükség. A gyengéd szülés pedig maga is csökkenti egyes komplikációk bekövetkeztének valószínűségét, mert csökkenti a stresszt és segíti a szülés szelíd kibontakozását. Dolgozzunk tehát azon, hogy megteremtsük az otthonszülés elérhető legnagyobb biztonságát, és a kórházi szülés körülményei között megvalósítható legtöbb bensőségességet! És támogassunk minden Szülőt a döntéshez szükséges felkészülésben, hogy szabadon és megalapozottan tudjon választani!

Tóth Vándor Zoltán (egy a kevésbé szerencsések közül)

Vendég

#342 Sheila Kitzinger

2012-01-11 14:27

Whether birth is difficult or easy, painful or pain-free, long-drawn-out or brief, it need not be a medical event. It should never be conducted as if it were no more than a tooth extraction. For childbirth has much deeper significance than the removal of a baby like a decaying molar from a woman's body. The dawning of consciousness in a human being who is opening eyes for the first time on our world is packed with meaning for the mother and father, and can be also for everyone who shares in this greatest adventure of all.
There are many women who hope for child- birth in which they, not the doctors, are in control. They want to have the information that will enable them to make their own decisions, to prepare themselves for an experience in which they participate fully, and do not wish labour and birth to be taken over by managers.
They know that it is easier to do this on their own ground, in a place to which the doctors and midwives who are their care- givers come as guests. They would like to give birth outside a hospital. This may be either in their own home, or in a birth centre in which the rhythms of a labouring woman's body are honoured and waited on, and where birth is non- interventionist and centered on people instead of on mechanical processes.
Hospitals exist where all members of staff share this attitude, but they are few and far between. You need only one person who is out of tune with such ideas, who believes in the aggressive management of labour, who, instead of being client- oriented, sees a woman as a patient who must obey hospital protocols, one person who is anxious and afraid, and who cannot trust women's bodies, for the environment in which birth takes place to be poisoned, and completely unsuitable for the focused concentration and inner confidence that is needed for a good birth.

Vendég

#343

2012-01-11 20:16

Engem (77 éves) és 3 testvéremet is bábaasszony segített a világra. Tökéletesen képzett és szervezett volt a bába-rendszer; vissza kell állítani. A szülészeteken is halnak születéskor gyermekek, mégsem tiltják be ezt az intézmény-rendszert!
Felháborító ez a valóban KONCEPCIÓS ELJÁRÁS e csodálatraméltó szakember ellen!

Vendég

#344 Re:

2012-01-11 20:17

Rozál
Vendég

#345

2012-01-11 21:15

Már több, mint 10 éve kellett volna törvényileg lehetővé tenni az otthonszülés szabályosságát. Az otthonszülés mellett úttörőként kiálló, mind emberileg, mind szakmailag kiváló orvost pedig nem üldözni, hanem a szakterület legjobb szaktekintélyeként elismerni. Ez kis hazánk egyik szégyene. Sajnos egyik kormány sem ismerte fel az orvostársadalom anyagi ellenérdekeltségéből fakadó támadásainak valódi okát, s nem léptek az európai szintű szabályozás ügyében. Mélyen felháborít, hogy kriminalizálták a bekövetkező tragédiát, és meghurcolták a hősként, élharcosként az "ÜGY"ért  küzdő orvost, akit csak a legmélyebb tisztelet hangján szabadna említeni. Reménykedem, hogy a civil kezdeményezéseknek is van ereje, bízom abban, hogy felébred az igazságszolgáltatás, és korrigálja elkövetett súlyos tévedéseit!

Nála szültem 22 éve nagyobbik leányomat, és ott, akkor olyan példát láttam szülés segítésre, amit mindenkinek csak kívánhatok, aki még eőtte áll. Későbbi szüléseimet már nem állt módomban az Ő segítségével megélni, és csak strigulázhattam magamban a szakmai hibákat, amiket az orvosok elkövettek közben. Mint pszichológussal is találkoztam Vele, és mint emberrel is, és minden vonatkozásban kiválónak találtam. Óriási segítőkészség, nagy szakmai tudás, alázattal, önfeláldozással végzett munka, saját (anyagi is!) érdekeinek háttérbe szorítása jellemzi Őt. Nagyon fáj, hogy a társadalmunk így "fizet" mindezért.

 


Vendég

#346

2012-01-12 14:04

A "felvilágosult" (valójában Mammon-hívő) világunk kreált egy új Semmelweis-pert. Isten igazságos, megbünteti őket!
angel

#347

2012-01-12 18:22

Racionalitás - minden egyes szavaddal, minden gondolatoddal mélyen egyetértek.
Borka

#348 Re: Re: Egy vélemény a racionális oldalról

2012-01-13 13:44

#28: Döme - Re: Egy vélemény a racionális oldalról 

 Jó lenne, ha Magyarországon is lehetne választani! Biztos vagyok benne, ha törvényes lenne, többen választanák a kórházon kívüli szülést.

Nem mindegy, milyen emlék él bennünk a gyermekünk születésével kapcsolatban, hogyan alakulnak a gyermek első percei, órái, az édesanya anyai ösztönei tudnak-e érvényesülni, vagy elnyomják a "kórházi rend" betartására való hivatkozással - azaz akkor szopizhat-e a baba, amikor éhes, vagy akkor, amikor az osztály rendje engedi. Elválasztják-e a gyermeket az anyától, vagy kérni kell, hogy együtt lehessenek? Ez nagyon sok családnál meghatározó a baba későbbi táplálása szempontjából, ami anyagilag is kemény kérdés, miután az anyatejért nem kell fizetni, a tápszerért viszont igen!

A szülés utáni depresszió kialakulásának is sok esetben kedvez a személytelen, "államként" viselkedő kórházi gyakorlat, hogy az ember egy olyan élethelyzetben, amikor a leginkább bensőségességre lenne szüksége, egy nyilvános intézménben kell hogy tartózkodjon, és nem határozhatja meg azt sem, ki lehet jelen körülötte és ki nem. Például császármetszésnél az apa nem lehet jelen a műtőben, szülésnél is gyakran kiküldik, de a kórház férfi alkalmazottai jelen lehetnek.

Nagyon erős ma Magyarországon a tápszermarketing és a gyógyszermarketing! Az otthon szülni kívánó személyek mögött nem áll tőke, csupán egy természetes emberi igény.

Én a magam részéről nem szeretnék többet kórházi szülést. A helyszín mindegy, akár lehet kórház is, de kórházi körülményeket a környéken sem akarok. Kórházban is halhat meg baba, tényleg esztelenség azt gondolni, hogy a kórház jelenti a biztonságot, és felelőtlenség intézményen kívül szülni. Ha ez így lenne, már rég kihalt volna az emberiség.

A megoldás az lenne, hogyha lennének kimondott szülőotthonok, mögöttük ott állna a kórházi segítség, de lenne lehetőség választani. Amíg a szülészeti és nőgyógyászati szakma nem ismeri el azt, ami külföldön sok helyütt bevett gyakorlat, addig marad a jelenlegi "kusza" helyzet.

Sokan a kórházi szülés rossz tapasztalatai miatt nem vállalnak második gyermeket - így a jelenlegi szabályozás a gyermekvállalási kedvnek sem tesz jót!

 

A Zsolt 139,4 szerint az ember csodálatosan van megalkotva, azaz úgy jó, ahogy van. Eszerint nem lenne szükség minden esetben "segítségre" egy baba megszületéséhez. Az anyai test és a baba is a szülésre, születésre alkalmasan van megalkotva. A testünk a Szentlélek temploma, ami természeténél fogva szent és tiszta. Egy baba születésének ugyanolyan szentnek és tisztának kellene lennie, mint amilyen a fogantatása volt. Az áldott állapot "terhes"-ként való feltüntetése és a lidokainos rongyok között, szintetikus oxitocin-infúzióval "gyorsított" szülés nekem ebbe nem fér bele. Akinek ez tetszik, szüljön így, de a többieket megilleti az emberi méltósághoz való jog.


Vendég

#349 Otthonszules kutatas- szuleteshaz

2012-01-13 15:35

#348: Borka - Re: Re: Egy vélemény a racionális oldalról

Egyetertek Borkaval es

ezt a tanulmanyt ajanlom mindenkinek aki tajekozottsag nelkuli eloitelettel rendelkezik az otthonszulessel, az otthonszulest valasztokkal es Dr Gereb Agnessel szemben.

http://www.scribd.com/doc/67657033/Varro-Gabriella-Otthonszules-Kutatas-2011

TARTALOMJEGYZÉK

 1. Összefoglaló
 2. Bevezető
 3. Kitekintés
 4. A bábai modell
 5. Az otthonszülés nemzetközi megítélése
 6. Otthonszülés Magyarországon
 7. Részletes kutatási eredmények
 8. A kutatásról
 9. Általános adatok
 10. Otthonszülő populáció jellemzői
 11. Motivációk
 12. Terhesgondozás
 13. Komplikációk
 14. Rendőri beavatkozás
 15. Otthonszült nők és csecsemőik egészségügyi ellátása
 16. Hivatali ügyintézés
 17. Panasztétel
 18. Eljárás szülők, szüléskísérők ellen
 19. Hivatkozások

reszletek:

"A jogszabályi hiátus miatt 2010-ben egy várandós kismama a strasbourgi EmberiJogok Európai Bírósághoz fordult; azt panaszolta, hogy a magyar állam megsértette a magánélethez való jogát, amikor nem tette lehetővé, hogy otthon hozza világra gyermekét, valamint szabálysértési szankcióval fenyegeti a segédkező bábákat. Abíróság helyt adott a panasznak és elmarasztalta a magyar államot."

"Az Országgyűlés 1994-ben megítélt ugyan 32,6 milliárd forintot az első magyarországi születésház létrehozására, a pótköltségvetés szavazásánál azonban visszavonták a támogatást."


Vendég

#350

2012-01-13 22:00

Nagyon értékelem és nagyra becsülöm Geréb Ágnes törekvéseit és munkásságátFizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook