IGAZSÁGOT GERÉB ÁGNESNEK!/JUSTICE FOR ÁGNES GERÉB!

Vivi

#276 Re:

2011-12-30 01:22

#271: -

Ugye, te is tudod, hogy vannak orszagok, most nem jut eszembe, melyik, de vagy Svedorszag, vagy valamelyik hasonlo - talan masok tudnak ebben segiteni, ahol az otthonszüles az alapvetö, es ha gond van, viszik csak korhazba a szülö nöt.

Es konlretan tudom, mert volt ismerösöm, aki otthon szült, es az egyik babajanal bizony be kellett vinni korhazba, ezzel nem volt problema.

De kivanom neked, hogy szüljel, vagy a feleseged szüljön korhazban, es lassatok, mi van, ha problema van!

Kivanok olyan szüleszt, aki nem ura a helyzetnek, akkor majd meglatnad!

Csak sajnalom a babat, ezert igazan nem is kivanok ilyet.

De ha az otthonszüles feltetelei adottak - gondolok a targyi es szemelyi feltetelekre, a terhesseg lefolyasara, a szüles varhato komplikaciomentessegere is - akkor az otthonszüles szerinte, biztonsagos. En ugy tudom, a feltetelek között aaz is benne van, hogy rövid idön belül elerhetö korhaz legyen a közelben.

De ha a mentö nem jön idejeben, vagy a mentös, vagy a korhazban levök elitelik az otthonszülest tervezö anyukat, es nem az elvarhatoan latjak el, akkor bizony gond lehet.

En azt gondolom, megfelelö felvilagositas mellett a szülönö joga, hogy valasszon, hol es hogyan kivan szülni. Termeszetesen elörelathato, vagy varhato komplikaciok eseten nem valasztando az otthonszüles.

Meg kellene teremteni a megfelelö felteteleket ahhoz, hogy valoban lehessen valasztani.

Mert az en szüleseim nem voltak a legjobbak: az elsö kettönel nem volt divat jajgatni, ha fajt - mert nem illik! En jajgattam, ha mar nem birtam, nem is kedveltek ezert.

A harmadiknal pedig a nögyogyasz nem tamogatta az erzestelenitest - nem volt semmi ellenjavallata - ezert nem kaptam erzestelenitest.

El tudtam volna a szüleseimet kevesbe fajdalmasan, es kellemesebbben is kepzelni....

 

Vivi

#277 Re: Re:

2011-12-30 01:31

#272: - Re:

Ugy gondolom, mindenki irhat mindent, te is. De ne ird, hogy sok otthon született csecsemö halt meg, ha nem tamasztod ala statisztikakka.

Ezt csak akkor tudom elhinni - es talan ezzel nem vagyok egyedül, ha statisztikakkal tamasztod ala, mintd Magyarorszagon, mind a feljett orszagokban az otthon szülesekböl hany %-ban lett komplikacio, ennek mi lett a megoldasa, a baba egeszseges volt-e, illetve hany babanal, vagy anyanal voltak kpmplikaciok, es ezeknek mi lett a kimenetele. Tremszetesen hozzatartozik ugyanez a statisztika a korhazi szülesekröl is,csak igy lehet összehasonlitani.

Ha ezeket latjuk, es alatamasztjak az altalad leirtakat, akkor el tudom fogadni.

De csak hivatalos statisztikak elfogadhatoak termeszetesen.

Amelie

#278 Re:

2011-12-30 08:14

#265: dio -

"Vajudas es szules alatt viszont termeszetesen olyan tudatallapotba kerultem, hogy nem voltam kepes "iranyitani" vagy elmondani hogy en hogy akarnam, nem kerdezte senki szomjas vagyok-e, fazok-e, miben segithet, nem talalta ki senki a gondoltaimat. A korhazi protokoll szerint zajlott minden futoszalagon, ridegen."

Érdekes, mert ezt valahogy soha nem tekintettem a kórházi személyzet hibájának (mindig is úgy gondoltam, hogy ez azért van így, mert erre nincs szabad emberi kapacitás). Mikor szültem, folyamatosan rohangált szerencsétlen bába a vajúdó nők között. Nálam ezt a szerepet, mármint a gondolatok kitalálását, a lelki, fizikai igények kielégítését a férjem végezte, és azt kell mondjam, ebben a leckében csillagos ötössel végzett. Azért ne feleljtsük el, az apa kórházi jelenlétét is Geréb Ágnes harcolta ki anno!

Másrészről engem is riogattak szülés előtt, főleg az otthonszülők, mert egy igen hentes helyen szültem, ráadásul fogadott orvos és bába nélkül. Aztán az lett végül, hogy a bába békén hagyott, mikor kellett, és kérés nélkül ott volt, mikor kellett, és majdhogynem félrelökte az ügyeletes orvost szüléskor, hogy ez most itt az ő kompetenciája, aki jobb híján csak figyelt, és az ágyam mellett diszkréten ülve bíztatott,  miközben a bába kérés nélkül is gátvédelmet végzett és tette dolgát, öröm volt látni ezt ezen a "hentesnek" kikiáltott helyen.

Az biztos, hogy semmi pluszt nem kaptam sem a bábától, sem az orvostól érzelmileg, de mondom, én ezt a férjemtől megkaptam, talán szerencsém volt, nem tudom. Egy biztos, füstölő nem volt, és halk zene se szólt, és a kórházi közeg tényleg csúnya is, a kórházi kosztról nem is beszélve. Ha megoldható lett volna, nekem is nagyobb élmény lett volna egy otthonosabb közeg, vagy ha a dolog jobban szólt volna rólam, végül is ez volt az én nagy napom. Teljesen egyetértek ezirányú gondolataiddal. Jó lenne, ha a szülés külsőségeiben is ünnep tudna lenni, nem csak a szülő nő szívében belül.


Vendég

#279

2011-12-30 12:59

Teljes mértékben egyetértek a petícióban megfogalmazottakkal. Azt támogatólag aláírtam.

Vendég

#280

2011-12-30 13:27

Támogatom!

Lángi István

Vendég

#281

2011-12-30 14:21

Ne fogadjuk el a zsarnokságot természetes állapotnak. Az ember testén senki sem úr. Az anyának jogában van eldönteni, hogy szül, vagy nem szül, és ha szül, miként szül.Másnak beleszólása ebbe nem lehet.

Vendég

#282

2011-12-30 16:38

MI VAN AZOKKAL AZ ORVOSOKKAL, AKIK A KÓRHÁZBAN ÉLIK ÁT A BABA ELVESZTÉSÉT? AKÁR MŰHIBA MIATT IS. ŐK MIÉRT NEM KERÜLNEK A BÍRÓSÁG ELÉ? CSAK MERT BELSŐ VIZSGÁLATTAL MEG VAN OLDVA MINDEN? GERÉB DOKTORNŐÉ MIÉRT EKKORA FELFÚJT LIFI? MIÉRT TÁRGYALJA A BÍRÓSÁG? EZ ÁM AZ IGAZSÁG MAGYARORSZÁGON!!!! A KÓRHÁZI DOKIKNAK SEMMI BÁNTÓDÁSUK NEM ESIK, PEDIG HIBÁZNAK ÉPPEN ELEGET, CSAK NEM BIZONYÍTHATÓ?! A BETEGEK TUDNÁNAK MESÉLNI RÓLA HA NEM FÉLNÉNEK. A SZÜLÉSZEK PEDIG SZINTE KIVÉTEL NÉLKÜL MÁR MEGÉLTEK SZÜLÉSKOR HALÁLOZÁST. HAJRÁ ANYUKÁK APUKÁK. BÁTRAN ÍRJÁTOK LE, HOGY A TI BABÁTOK IS MEGHALT MÁR A KÓRHÁZBAN. VOLT FELELŐS? NEM, CSAK EGY SAJNÁLOM. MIÉRT NINCS TELE VELE AZ ORSZÁG, A SAJTÓ, A TV? HMMM? HÁNY KISBABA VAKULT MEG A KÉKFÉNY MIATT? HÁNY KISBABÁT ADTAK KI ÚGY, HOGY AZT MONDTÁK A SZÜLŐKNEK, ÚGY SZÜLETETT? KI A FELELŐS EZÉRT? SENKI! CSAK MARAD A LELKIISMERET... HA VAN?! PERSZE, EZEKRŐL TI SEMMIT NEM TUDHATTOK AZ OROVIS TITOKTARTÁS MIATT! MERT HÁT AZ VAN ÁM.

oá oá

#283 Re:

2011-12-30 17:20

#282: -

Amikor az első gyermekemet szültem, a kutya nem nézett rám órákon keresztül! -megjegyzem, 11 órás volt a szülésem. Magamra voltam hagyva a rideg és hideg kripta szerű szülőszobán. Időnként kegyesen előjött az orvos és megvizsgált, majd szó nélkül órákra ismét eltűnt. Ismét egyedül maradtam, se orvos, se szülésznő. Majd ismét előjött, szó nélkül hajnalban, mereven megint megvizsgált és elment. Nekik ez volt a természetes. Egy szó nem hangzott el a szájából az orvosnak még akkor sem, amikor megszületett a fiam reggel 8.20 ra. Észre vettem, hogy az üvegablakon túl egy csomó fehérköppenyes fiatal nő és férfi állt. Talán orvostanhallgatók, nem tudom, senki nem szólt róla semmit. Nekik ez természetes volt. Én ott voltam kiterülve széttárt lábakkal, megalázva, szégyenkezve, ők meg bámultak befelé. Tudjátok ki mondta meg, hogy fiú? A szülésznő. Aki bepólyálva megmutatta és csak másnap láthattam újra. Azután az orvos leült az asztalhoz és adatokat kérdezett, rutinszerűen majd elment, mint egy hentes, aki jól végezte a dolgát. A varratszedésnél láttam ismét, meg időnként a viziten az 5 napban, oszt jónapot. Ja persze behívatott a szobájába és átnyújtotta a zárót. Nocsak gondoltam, a szobámba is behozhatta volna mint többieknek a másik doki. Vajon miért is nem? ahh. Lekésett a hálámról. Akkor elhatároztam, fogadok a másiknál orvost, mert nem szeretnék átmenni ezen ismét. Egy boncteremben különben bánnak az elhalttal. A második gyermekem farfekvéses volt. 12 órát vajúdtam. Az orvost csak a vége felé láttam, amikor elkezdtük a tolást, addig a szülésznő vizsgált meg időnként szó nélkül. Ez egy rémálom volt, de egy kedves szó még a nem kevés pénzemért se jött ki az orvos száján, csak ennyi: "nyomjon, mert meghal a gyerek!!!!" Nyomtam és nyomtam, ő meg a gyomromra feküdt és kinyomta belőlem a kislányomat, mondván faros baba. Ennyi volt az összes beszéd, majd összevarrt és elment. A szülésznő megmutatta a babát egy pillanatra és csak akkor láttam amikor másnap behozták szoptatni. Félelmetes. Abban az időben apukák nem lehettek bent, ami bizony nagyon is jó lett volna. Ma biztosan nem szülnék kórházban!!!! Írtózom az egész gondolattól még ma is pedig már el telt egy jó pár év. Lehet, hogy rutin a szülés levezetése, de ne feldjék el kedves doktorok, nekünk a szülés nem az!!!! Egy gyönyörű élménynek kellene lennie és ezzel szemben még meg is keserítik. Sok férfi belepusztulna a szülésbe, ahogy önök is kedves doktorok!


Vendég

#284

2011-12-31 13:46

Svájcban mindennapos gyakorlat az otthon szülés, ahol egy bába segít az kismamának. (A szülész nögyógyász orvosok aránya is pont fordítottja az otthoninak; 99% orvos nö, 1% orvos férfi.) Szomorú hogy Magyarorszagon még ma is úgy születünk ahogy... Elég félelmetes kezdete az életnek... Az ügyröl elég keveset tudok, de ha jól értesültem, a halott vagy sérült baba eseténél az anya nem mondott el mindent vagy tényeket másított meg a doktor nö elött. Édesanyám (1959-ben) otthon született. (Hol máshol?) Nehéz lenne ezt itt kifejteni, de rajta láttszik, hogy nem kórházban látta meg a lámpafényeket, mert hogy nem a Napvilágot... Nyugodtabb, más az életszemlélete, szóval más.
Épp ideje lenne változtatni ezen (is és sok minden más idejemúlt felfogáson). Igazából évezredeken keresztül otthon jöttek a gyerekek a világra, hova ez a 180°-os fordulat? Ha a baba kihordása (terhesség, akinek ez teher...) komplikációmentes, akkor mindek a nagy kórházba vonulás? Ja, hogy "lusták" a kismamák szülni?! Persze, a baba mütéti úton való világra segítése tényleg nem otthon elvégezhetö feladat.
Egyik nagyon kedves barátnöm kisfia is a doktornönél született. (Pszííít)
Végre valami megmozdult ezirányban!


Vendég

#285 Re:

2011-12-31 13:58

#2: -  

 Valahol év elején olvastam a bíróval készült riportot -fiatal férfi-, ahol megemlítette ezt az esetet és elmondta, h a szülészetröl túl sok fogama nincs, ezért ennek-annak utánna kellett olvasnia. Na ez ám a szakértelem! És ö hoz ítéletet? Hallo?!


Vendég

#286 Re: Re: Re: Re:

2011-12-31 20:41

#275: Vivi - Re: Re: Re:

Fogalmad sincs, hogy én mit, mikor , milyen körülmények között dolgoztam..arról pedig főleg nincs, hogy mennyiért...(valószínűsítem, jóval kevesebbért, mint te...legalábbis nem sokan csinálták volna azt, annyi pénzért...)

ÉN MÉGSEM MENEKÜLTEM EL!!!!!Még most sem, pedig nem sok kilátásom van a jövőre nézve, ha ez a görény Orbán még sokáig uralkodik...

Egyszerűen nem az a megoldás, hogy lelépek, ha nem jól mennek a dolgok...Nem vagyok víz, ami mindig a könnyebb irányba folyik....

Kintről nekem ne verd a nyálad,akármiért is mentél el!!!!!De ha már leléptél, hallgass és élvezd a könnyebb lét örömeit....

Imádom az ilyen "idegenbe szakadt hazánkfiait".....

Rajtad kívül még MILLIÓK nem szaladtak nyugatra a könnyebb élet reményében....Biztosan ők a szar emberek...IGAZ????

Már ne is haragudj, kedves ismeretlen, de ha már választanom kell közted, vagy köztük, háááát...nem téged választalak...

 


Vendég

#287 Re: Re: Re:

2011-12-31 21:08

#277: Vivi - Re: Re:

"A "bába" szavunk nem véletlenül nem neologizmus - évszázados gyakorlat húzódik a jelentés mögött. "

 

Nem a jelenkor statisztikai adataira hivatkoztam, csupán az általad említett "évszázados gyakorlatra "utaltam..Akkoriban nem készültek statisztikák...Nem voltak kórházak, sem kórházi higiénia...sem felkészült orvosi, ápolói személyzet....

Néhány évtizeddel ezelőtt (amire mostanság az otthonszülést támogatók valamiféle visszavágyott hőskorként tekintenek) voltak a falusi bábaasszonyok, javasasszonyok, füvesasszonyok...stb...meg a háznál szülés...Ismétlem nem nagyon készültek statisztikák, de köztudomású, hogy gyakorlatilag Isten kegyelmére volt bízva anya és gyermeke élete...Rengeteg gyerekhalál jutott egyetlen életbenmaradásra...(hogy mást ne említsek, vegyük csak mondjuk Móra Ferenc és testvérei esetét)Én pusztán erről a letűnt időszakról beszéltem, amit -véleményem szerint- nem szerencsés visszasírni...

Természetesen különféle példák, tapasztalatok vannak mindkét fajta szülésre, pro és kontra....

Én akkor is azt vallom: NORMÁLIS szakszemélyzettel, felszereléssel ellátott kórházban a biztonság alapvető szintje magasabb, mint a "házimunka".....

Ha már valamit támogatni kell, akkor az a minél jobb, színvonalasabb, emberibb körülményeket biztosító kórházak megteremtésének az ügye....

 

Döme

#288 Re: Re: Re: Re:

2012-01-01 00:18

#287: - Re: Re: Re:

„Én pusztán erről a letűnt időszakról beszéltem, amit -véleményem szerint- nem szerencsés visszasírni...”

Te valamit nagyon félreértesz. Senki sem azt az időszakot sírja vissza. A mai otthonszüléseket nem javasasszonyok meg füvesasszonyok, hanem szakképzett bábák és orvosok kísérik, és szükség esetén rendelkezésre áll a kórházi háttér. Ezek „abban az időben” nem voltak; ahogy nem voltak a várható veszélyeket kiszűrő vizsgálatok, és a veszélyek, betegségek elhárítására való műtéti beavatkozások sem voltak ismertek. A nagymértékű halálozás pedig korántsem csak a babákra volt jellemző, hanem minden életkorú embert fenyegetett olyan betegségek esetében is, amiket ma már könnyűszerrel meg lehet gyógyítani.

„Én akkor is azt vallom: NORMÁLIS szakszemélyzettel, felszereléssel ellátott kórházban a biztonság alapvető szintje magasabb, mint a 'házimunka' ”

Azt vallasz, amit akarsz, ettől még a valóság ezt nem igazolja, ilyen következtetést sem a hazai, sem a nemzetközi tapasztalatok alapján nem lehet levonni. A szülés biztonságát nem az adja, hogy a normális lefolyású szülések kórházban zajlanak – sőt, az ott alkalmazott szülésvezetési módszerek, indokolatlan beavatkozások számos esetben kifejezetten növelik a komplikáció valószínűségét. Egyébként a kórházi szülészeti ellátás javítására is létezik kezdeményezés: a részben otthonszülők és otthonszülés körüli szakemberek által vitt Semmelweis Mozgalom éppen evvel foglalkozik. Ez azonban nem zárja ki a dr. Geréb Ágnes meghurcolása elleni föllépést.


Vendég

#289

2012-01-01 00:37

Penny Davidson

Vendég

#290

2012-01-01 18:00

#286: - Re: Re: Re: Re:

Ez a felulet a peticioval kapcsolatos eszreveteleknek hivatott teret adni.


Vendég

#291 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-01-01 22:52

#288: Döme - Re: Re: Re: Re:

"Azt vallasz, amit akarsz..."

Pontosan!!!Mindenki azt vall, amit akar...!!!

Ebben igazad van!Semmiképpen sem vallom azt, hogy G.Á: féle sarlatánok esetről esetre próbálkozzanak, lesz ami lesz alapon....ha jól tudom, nem egy haláleset fűződik a nevéhez!!! Nem véletlenül van ott , ahol van! A hasonló ismétlődéseket a büntetőjogban visszaesésnek  nevezik...

Egyébiránt mindenki szüljön ott, ahol akar, de magára vessen adott esetben.....

 


Vendég

#292

2012-01-01 23:20

Meg kellene alkotni a kérdés teljes jogi hátterét.
Szeretném, ha a jogszabályba bekerülne a szülésznőnél, kórházban szülés lehetősége is. Mi így szültük, apásan, három gyermekünket. Sem orvossal, sem otthon nem szülnék. Nekünk ez volt a tökéletes változat.
Köszönettel.

Vendég

#293 Re:

2012-01-02 00:22

#292: -

Ez lehet a helyes megoldás!Egyetértek!

Döme

#294 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-01-02 01:39

#291: - Re: Re: Re: Re: Re:

Milyen alapon nevezel egy több mint harminc éve praktizáló, nemzetközileg elismert szülészorvost sarlatánnak? Kórházi szülésekben évente mintegy 600 baba és több anya is meghal, azokat az orvosokat miért nem akarod becsukatni? Dr. Geréb Ágnes otthonszülési praxisának jobb a statisztikája, mint a kórházaknak, és korábbi klinikai munkájáról is elismerő visszaemlékezések láttak napvilágot. Próbálj meg ne pusztán a bulvársajtó néphergelő cikkeiből tájékozódni, „ha jól tudom”-szintű információk alapján magabiztos ítéleteket alkotni, mert magadat is félrevezeted vele. Persze, mindenki azt vall, amit akar, de nem árt azért a valósággal tisztában lenni.


Vendég

#295

2012-01-02 14:19

Jess Warren

Vendég

#296

2012-01-02 16:12

http://www.youtube.com/watch?v=cxEZZP_jafo

Ezt nézzétek meg!!!!! Akkor most mi van? Ki vádolja Ágnest?
Jurij

#297 Kőkemény üzlet

2012-01-02 16:23

A taxis nem szokott kéretlenül felvenni az utcán, a vízvezeték szerelő sem erőszakolja rám a szolgáltatásait. A nőgyógyászok és néha más orvosok is, miért teszik? Tisztelt doktor urak és hölgyek! Ámokfutásukat kéretik azokon gyakorolni akik azt igénylik, a többieket hagyják békén!
Geréb Ági alatt a máglyát viszont ideje volna eloltani! Hiába ragyogja be szelleme az országot, ha a teste porrá ég.

Vendég

#298

2012-01-02 19:23

Az "úttörőket" mindig így kezelték az emberiség története során. Az EMBER nehezen változik, de még ha nagyon sok ember érdekét is sérti,. . .
Remélem hamarosan szabad lesz Geréb Ágnes!
ajjaj

#299 Re:

2012-01-02 19:55

#296: -

Erre nem merek írni véleményt, mert ami eszembe jut, attól én egyenesen a börtönben kötnék ki. De ahogy látom, senki sem mert rá reagálni, akkor milyen "szabad véleménynyilvánítás" van?

Döme

#300 Re: Re:

2012-01-02 20:57

#299: ajjaj - Re:

Valószínűleg azért nem reagáltak rá, mert az itt hozzászólók zöme ismeri már a videót: októberben készült Bánáti János, Geréb doktornő védőügyvédjének a letartóztatás egyéves évfordulója alkalamából tartott sajtótájékoztatóján, és azóta folyamatosan látható az interneten.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook