IGAZSÁGOT GERÉB ÁGNESNEK!/JUSTICE FOR ÁGNES GERÉB!


Vendég

#301

2012-01-02 20:58

„Én akkor is azt vallom: NORMÁLIS szakszemélyzettel, felszereléssel ellátott kórházban a biztonság alapvető szintje magasabb, mint a 'házimunka' ”

Hát pont az lenne a poén, hogy minden hátteret ismerve (a kismama és a család) választhat, hogy gyermekét otthon vagy inkább kórházban szeretné-e világra hozni!

Vendég

#302

2012-01-03 00:49

rob carter

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-01-03 08:28



Vendég

#304

2012-01-03 08:30

Egy baratnom szulte elso gyermeket az Agnesnel a masodikat emiatt a dontes miatt, korhazban...a ket tapasztalat ossze sem hasonlithato. A terhesseg nem betegseg es meg ma is rengetegen szulnek ugy a vilagon, hogy azt sem tudjak mit jelent az a szo hogy " korhaz". Persze mindennek fenn all a lehetosege, igy a komplikacioknak is. Viszont biztos vagyok benne hogy ezt a dontest az Agnes ellen ferfiak hoztak.

Vendég

#305

2012-01-03 09:20

Ez tök jó!! Ez a racionalitásos hozzá szólás. :o))) Tehát akik Geréb Ágnes mellett voksolnak, azok érzelmileg teszik azt. Ne már..... Én sem otthon szültem a gyermekeim, sajnos, de annak csak a majrés természetem az oka. Aztán a kórházas szülésnek az lett a vége, hogy a doki beindította a szülést, mert épp ügyeletben volt, majd délutánra kissé felgyorsította a lefolyását a szülésnek, mert mindjárt haza kell mennie. Végül eltörte a fiam karját, amikor az megszületett. Félre értés ne essék, nem bántom. Jó orvos, hálás vagyok neki. Csak azt szeretettem volna szemléltetni, hogy ha racionálisan nézzük, nézzük csak úgy. Amiért a kórházi-klinikai szülések a törvényesek, az orvosok nem is törik magukat, hogy emberi módon álljanak az anyukához-babájához. Semmi kényszerítő eszköz, mert törvényesen vannak a kórházban, tehát "bármit" megtehet, a felelősségre vonás szinte utol sem éri. Állítólag annyira félnek a perektől, hogy azért is alkalmazzák előszeretettel a császármetszést. Ahelyett, hogy ügyesednének, szakmailag alázatosodnának, netán okosodnának.... :o( A racionalitás, ahogy az úr, vagy hölgy használta, nem volt más, mint egy farizeusi hozzáállás, hogyan kényszerítsük a mondvacsinált demokráciát mindenkire. Nem is hiszek a demokráciában, de ez már egy újabb téma lehet. A demokrácia nem más, mint hatalom éhes emberek önrendelkezése, öntörvényűsége önnön maguk felelőtlen létezéséhez. Engedjék el Geréb Ágnest. És csak azután perelje a sok senkiházi, ha már átesett egy szülésen legalább.

Vendég

#306

2012-01-03 14:30

Nagyon megdöbbentett tavaly az a hír, hogy a legjobb hazai bába börtönbe került, és mélységesen felháborítottak az időközben történt esetek kórházban praktizáló orvosokkal, akikkel szemben nem történt semmi,pedig súlyosabb hanyagságokat követtek el, mint dr Geréb Ágnes.

Vendég

#307

2012-01-03 14:48

az anyakat ki hallgatja meg...

Vendég

#308

2012-01-03 14:49

irugy

Vendég

#309

2012-01-03 14:55

Eü. reformer
Sajnos azt kell mondanom, alapos a gyanúm, a szülészorvosok érdeke, hogy a fiziológiás szülést tartsák a kórházak falai között. Teszik ezt azért, mert ennél könnyebb pénzkeresetet nem találhatnak. A szülésznő levezeti a szülést (majd erről is beszélek),ő pedig a végén odasétál és "elegánsan" összevarrja a gátat. Amire az esetek jelentős részében nem lenne szükség, ha megengednék, hogy a folyamat a maga ütemében haladjon. Merem ezt mondani, mert szülésznő rokonom és képzett dula ismerősöm egymástól függetlenül ezt állítja. Sajnos befolyásolhatja még a szülés hosszát(rövidségét) a biológiai adottságokon kívül a műszak és/vagy ügyelet ideje, az adott, ill. várható paraszolvencia nagysága, ezzel arányosan a szülő nő kívánsága, társadalmi helyzete, al-rasszhoz való tartozása (pénz és/vagy félelem tőlük). Az alá-fölé rendelt helyzet fönntartása is érdek, ennek eszközei a medikalizálás (oxitocin, burokrepesztés), latin szavak használata. Forrásaim véleménye az is, hogy a mai nemzedék jelentős részének nincs türelme a folyamathoz, nem készült fel a "fájás"=méhtevékenység elviselésére. Mintha már a megtermékenyítést se tudnák kivárni, a "gyerekcsináláshoz" is orvosi segítség kell! Anyai nagynéném, (4 gyereket szült), falusi bába volt a háború előtt és után, fennmaradt naplójából tudjuk, hogy kb.30 évi működése alatt nem volt halálesete. A szülésznőkre visszatérve: nem helyeslem, de értem, hogy egyesek arra vetemednek, hogy ráutaló magatartással kikényszerítik a paraszolvenciát a szülő nőtől (ideje lenne már ezt az eufemisztikus kifejezést felülvizsgálni)!
Minden esetre különbséget érzek a szülésznő, a bába és a dula szó jelentése között az utóbbiak javára.Tovább már nem megyek ebben a témában.
Szerintem Geréb Ágnes ismeri a jelenleg elfogadott szülés körüli rendszer írott-és íratlan szabályait, látja a visszásságokat, a haladás csöppet sem szimpatikus irányát és "fogja" a természetes emberi (anyai, apai, magzati) igényeket. Feltételezem, hogy a lényeget látó orvosi, szülésznői, anyai, női, gyermeki, emberi mivolta indította arra az útra, hogy fölvállalja az otthonszülés segítését hazánkban. Elhivatottsága tiszteletre méltó, meg is lesz az eredménye, hiszen egy olyan dolgot képvisel, ami megkérdőjelezhetetlen Európa közepén. Nehéz dolga van napjainkban, amikor (nem csak ezen a téren) nem a szakmaiság, nem a legjobb megoldás keresése, hanem aránylag kicsi, de intellektusánál fogva erős érdekérvényesítéssel rendelkező csoportok védik pozíciójukat. Ezt ő belülről ismeri, nem is támad, tisztában van az erőviszonyokkal, de annak az erejével is, amit képvisel. Biztos vagyok benne, hogy elérik az erősítő információk és eljön az idő, amikor láthatja az eredményt. Nincs egyedül! A magam területén (eü. szintén) megteszem a magamét, a bőrömön érzem a nehézségeket, de soha nem adnám fel!
Az eü-ben 28 évet eltöltött 3 gyermekes anya vagyok, látom amit látok, tudom mit beszélek.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-01-03 20:50



Vendég

#311

2012-01-04 10:01

Csak az jutott eszembe, hogy kb. 50 evvel ezelöttig a korhazrol meg csak nem is hallottak a szülö nök... Nem beszelve a 21. szazadban Europan kivül elö milliardnyi szülö nöröl, akiknek meg Gereb Agnesük sincs.. Könyörgöm, gyözzön vegre a jozan esz!

Vendég

#312

2012-01-04 10:34

Tudjátok a "primitív" időszakban, nagymamáink a földeken és az otthonaikban születek meg a babáikat, bizony sokszor még segítség sem volt. Nem volt sziké, hogy gátmetszést csináljanak, még is megszületett. Tudjátok mennyi? Volt ahol 12 gyermek. Az intézményesített szülés óta nem engedik meg. Mert nem lenne az orvosoknak állás? Ma sincs, mert elhagyják az országot a kevés pénz miatt, mondják. Tudjátok? KEVÉS A PÉNZÜK???? A nővérek, bábák, hol vesznek autót és házat pár éven belül, mint ők, akik éppen csak kijutottak az egyetemről? Kinek kevés akkor a pénze? Nem értem ezt az időkérést sem, hiszen ennek semmi értelme nincs. Az okos, hozzá nemértő emberek a minisztériumban már csak tudják mi a jó a betegnek. Nekik ez nem gond, mert van pénz és tekintélyük, és az ő betegeik hamar eljutnak ha fáj a lábuk, mint a kisember. Ők már csak tudják, hogy nekünk nőknek mire van szükségünk. Szégyen mi van ebben a bóvlinak leminősített országban! Talán ennek is dr Geréb Ágnes az oka? Majd ezt is ráhúzzák. Mi ez nekik?!

Vendég

#313

2012-01-04 10:51

Érdemes lenne azt is megvizsgálni, hogy kórházi szülések esetén vajon mennyi műhibát követnek el, és milyen azok aránya az otthoni szülésekhez képest.

Vendég

#314

2012-01-04 16:17

Az otthon szülés normális emberi vágy, amihez lehetőséget kell biztosítani azok számára, aki így szeretnék világra hozni gyermeküket.

Vendég

#315

2012-01-04 16:42

Köszönöm mindhárom gyerkőcömnél a segítséget, a lelkiismeretes felkészítést és támogatást!Ági egy úttörő, óriási tudással és emberismerettel. Amire ember képes, Ő azt mindig teljességgel megtette. De az ember nem minden ható. Van egy bizonyos határ, ami fölött már nem rajtunk múlnak a dolgok. Sorsunkban az i-re a pontot mindig a jó Isten teszi.
Ha ezzel tisztában lenne minden szülő és hozzátartozó, akkor a méltatlan meghurcoltatásoknak nem lenne lét jogosultsága. Meg kell békülnünk a sorsunkkal, nem pedig igazságtalanul ítélkezni!
További lelkierőt és egészséget kívánunk Áginak és családjának mindezt elviselni. És reményt a jóra!

Vendég

#316

2012-01-05 08:45

Egyetértek a petícióval

Vendég

#317

2012-01-05 09:41

Hanne Damgaard

Vendég

#318

2012-01-05 13:58

Van -e létjogosultsága az otthon szülésnek a mai modern világban?
Miért mennénk vissza a múltba, ha már itt a jövő? Ha már itt a kényelem, és a biztonság?

Vajon finomabb -e a gyorséttermek kínálata az otthoni kosztnál?
Vajon egészségesebb -e a mikróval melegített étel a tűzön készültnél?
Vajon táplálóbb -e a dobozos tej a házi tejnél?
Vajon tápanyagban gazdagabb -e a nagyüzemileg előállított paprika, paradicsom, gyömülcs, hús, a háztájinál?
Vajon többet nyújt -e a TV és legújabb HD TV és a multiplex mozi a színháznál?
Vajon jobb -e a 3G -s video telefonálás mint egy személyes beszélgetés?
Vajon hatékonyabban segít -e egy Dr. Pszichológus, mint a barátaink?

Vajon a fejlődés minket szolgál -e, van -e fejlődés egyáltalán?
Vajon a modern kor vívmányait azért választjuk -e mert jobbak mint a régi idők fennmaradt megoldásai?
Vajon a modern kor vívmányait azért választjuk -e mert olcsóbbak és elérhetőbbek?

Biztos hogy a tudomány nem téved? Vagy ez csak a mai tudományra igaz?
Biztos hogy tisztában vagyunk a minőségellenőrzés lényegével? Azzal, hogy az nem a minőség emelkedését szolgálja, hanem egy megállapított költséghatékony minőségi szint állandóságát?

Feltételezhetem -e azt, hogy a hatékonyság központú túlnépesedett világ vívmányai a sorozatgyártás, a lecserélhetőség, a költséghatékonyság és befolyásolás művészete?
Feltételezhetem -e, hogy ez a hozzáállás nem mindig áll az egyén pártján?
Lehet hogy egy újszülöttnek és az anyának nem biztonságosabb és jobb egy rutinok által vezérelt, személytelen környezetben lenni, ahol egyes személyek által meghatározott szabályok betartása jelentik a felelősséget?
Lehet, hogy az az újszülött, aki nem lett kitéve természettől idegen hatásoknak, hanem csak megpihent a fárasztó út után édesanyja mellén, ezt ezek után minden sejtjében megőrzi?
Lehet, hogy van összefüggés az első komoly stressz és a későbbi személyiségfejlődés között?
Biztos, hogy minden, alig életképes újszülöttet minden áron életben kell tartani?

Vendég

#319

2012-01-05 16:42

Szerbusz Ági korábban is volt háznál szülés akorse volt baj ezután se lesz.Tudod mindég aki elől halad zászló vivőként azt bántják ne legyél Dugonics Titusz.Híres leszel de most ezt nem adják meg.Kitartás üdv.Géza

Vendég

#320

2012-01-05 17:57

Azt hiszem, mint tobb gyermekes anya, lesz még lelkiismeret furdalása a bírónak, és mindenkinek aki ezt tette a doktornővel!

Vendég

#321

2012-01-05 18:30

Véleményem szerint hasonló, szerencsétlen kimenetelű szülés-levezetése már sajnos valószínűleg minden Magyarországon praktizáló szülész-nőgyógyásznak volt, azonban még egyetlenről sem tudok, aki ellen nyomozás folyt volna, sőt, én személyesen még olyanról sem hallottam, akit a szülők sikeresen bepereltek volna. "Holló a hollónak?" elv érvényesüléséről lenne szó?
Személyesen ismerem Geréb Ágnest, egy általános iskolába jártunk, soha nem feltételezném róla, hogy vétkes lenne az ellene felhozott vádakban. Nevetséges az "orvostársadalom" hadjárata ellene! Itt a pénzről és csakis erről van szó még az általam is tisztelt (kevés létszámú, sajnos) szülész-nőgyógyászok esetében is, mivel ők sem emelnek szót a koncepciós per ellen és az otthonszülés normális engedélyezése és leszabályozása mellett!
Bajkovné Erdész Mária

Vendég

#322

2012-01-05 20:57

Igyekszem minél több ember figyelmét felhívni Ági nagyszerűségére és erre a méltánytalan helyzetre, ami arcátlan módon elhúzódik. Tegyétek Ti is ezt!
Terjesszétek a Petíciót!
bmz

#323 dear.bmz5@gmail.com

2012-01-05 21:05

Az előző vendég én voltam: Baji Miklós Zoltán, lehagytam. Terjesszétek a Petíciót! Minden embernek mondjátok el milyen nagyszerű ember Dr. Geréb Ágnes!!

Vendég

#324

2012-01-05 21:23

Balfasz magyar egészségügy...

Vendég

#325

2012-01-06 18:15

Boldogasszony áldását és segítségét kérem Geréb Ági és minden áldott asszonyra, aki úgy hozza e-világra gyermekét ahogy Ő szeretné.....