Elég volt a Sziget zajából!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
This comment has been removed by the person who wrote it.
Re: Re: Vajon melyik rendeletre hivatkoznak?
#24: . - Re: Vajon melyik rendeletre hivatkoznak?
Köf.5.050/2015/4. számú határozat
, de ráakadtam az "Az alapvető jogok biztosának Jelentése az AJB-6758/2012. számú ügyben" iratra, amelyik a összefoglalójának végén kördiagramokat közöl, hogy melyik megyében hány önkormányzat hozott határozatot.Nem létező rendeletre való hivatkozással nem lehet igazolni a dübörgés „megengedett érték alatt
A RUGÓEMBER
Szerettem volna egy képet elküldeni, amely azt ábrázolja, hogy az ember melyik szerve milyen frekvenciára rezonál, de nem tetszett a rendszernek, így csak javaslom az alábbi hely felkeresését:
Mivel a hosszú linkeket nem továbbítja ez a rendszer, ide írom, hogy milyen keresőszavaknál található meg ez az ábra, a Google elsőként a rugóember ábráját tartalmazó hivatkozást fogja feldobni.
Physics Stack Exchange Does the human body have a resonant frequency? If so, how strong is it?
Az ábrába beleírt frekvenciaértékek szépen mutatják, hogy a 100 Hz alatti frekvenciákra az embernek melyik testrésze rezonál.
Sz.M.
Pontosítás: a méréseket hol végezték?
Hol végezték a méréseket? Valahol, ahonnan a panaszok jöhetnek, ill. a zajkeltők úgy gondolták, erre a mérési helyre lehet hivatkozni. És ez a lakóterületek utcája, KÖZTERÜLET. Mi a kozterület? Idézet a
427/2015. (XII. 23.) Korm. rendelet
a környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló 284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet, valamint a környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004. (X. 20.) Korm. rendelet módosításáról
-ből: w) közterület: a közhasználatra szolgáló minden olyan állami vagy önkormányzati tulajdonban álló terület, amelyet rendeltetésének megfelelően bárki használhat, ideértve a közterületnek közútként szolgáló és a magánterületnek a közforgalom számára a tulajdonos (használó) által megnyitott részét;
A módosítás a 91/2015. (XII. 23.) FM rendelet -tel történt. Ha alaposabban elolvassa valaki, egyértelmű, hogy autó-versenypályák igényei szerint módosítottak, de úgy látom, hogyha a megfelelő táblázatokat megnézed, amelyek lakóterületre vonatkoznak ebben a rendeletben, ott nem ezek most emlegetett magas értékek vannak a lakóterületre vonatkozóan! Monitorkép segítségével idemásoltam, talán ki lehet másolni úgy, hogy olvasható legyen.
91/2015. (XII. 23.) FM rendelet
a zajkibocsátási határértékek megállapításának, valamint a zaj- és rezgéskibocsátás ellenőrzésének módjáról szóló 93/2007. (XII. 18.) KvVM rendelet, valamint a környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról szóló 27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet módosításáról
írja.
9. § A környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról szóló 27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet [a továbbiakban: 27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet] 2. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
(4) A nem közterületen megtartott, a környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló rendelet szerinti alkalmi rendezvény esetében e rendelet alkalmazása során a) nappali időszakon a 6:00 és 23:00 közötti időszakot, éjjeli időszakon a 23:00 és 6:00 közötti időszakot kell érteni, b) a zajtól védendő valamennyi területen a zajterhelési határérték nappali időszakban 65 dB, éjjeli időszakban 55 dB,
Most már csak azt kéne eldönteni, hogy a Hajógyári Sziget zaj-sugarában lévő, közeli és távoli lakóterületek utcái közterületek-e, vagy nem!!!!!!!!!!!!
SZ.M.
Lakóterületen, monitorképből készült fénykép, azonosítás céljára:

Re:
Válasz a "túlzásba estek" c. levél feladójának: Ha élőszóban tudnánk beszélni, megértenéd, hogy ezzel az összmunkával kiderült, hogy hol van a csúsztatás, amivel azt hirdetik: minden az előírások szerint van, tehát foguk fel az éjszakai dobpergést és rikoltozást altatódalnak!
remélhetőleg a Petíció eljut valmelyik felelőségteljes illetékeshez, mert itt csűnya "félreolvasások" vannak!
SZ.M.
És akkor most lesz valami, ha 100-an vagy 300-an aláírjuk ezt a petíciót? Ugyan úgy fognak a fejünkre tojni, nagyobb pénzek vándorolnak itt, mint hogy bárkire is tekintettel legyenek! Ha fél millióan írnák alá, akkor sem érdekelne senkit!!
Re: Re: juj...
Azért fagadtok így ki mert semmi intelligenciátok? Most tök mindegy, hogy "sziget" -"nő" vagy "férfi" egy másik ember véleményét tiszteletben kell tartani és nem sértegetni! Én orvos vagyok - nekem sem jó fáradtan műteni! De amíg idejön 120.000 angol fiatal és beváltja az erős fontot a bűn rossz forintra és jövőre is visszajönnek akkor a sziget nem csak zajt hanem értéket is termel! És ezek csak az angolok, az átlagos látogatottság 500.000 fő! Nem a zajon kell itt vitatkozni, hanem azon, hogy a főváros ebből a sok milliárdból miért nem lát semmit - 10 szigetből fel lehetett volna újítani a Szen-Margit rendelőt vagy egy suli tornatermét és ha ehhez 8 nap gyötrelem kell akkor én kibírom! Tessék gondolkozni és utána bírálni mások eltérő véldményét!
Este 10 után be kéne szüntetni a szabadtéri élőzenét, már az is haladás lenne.
| This discussion has been closed. |
Re: Nem létező rendeletre való hivatkozással nem lehet igazolni a dübörgés „megengedett érték alatt
#17: Infrahang - Nem létező rendeletre való hivatkozással nem lehet igazolni a dübörgés „megengedett érték alatt”...
Köszi, hogy ezt így leírtad! Nagyon sok fontos infó van benne. Kiegészíteném még annyival, hogy ezért nem tudják az olcsó füldugók sem kiszűrni a mély hangokat.