Kiállás Bagdy Emőke egészséges pszichológiai nézetei mellett!


Vendég

#101 Re: Re: Re:

2016-01-15 16:46

#41: Szilárd - Re: Re:  

 Kedves Szilàrd! 

 

Nem àllt szàndékomban megsérteni, de higgye el nekem, hogy az öt-tíz tagmondatból àlló összetett körmondatai nagyon nehezen értelmezhetőek. Én olvasom az íràsait, amit minden jel szerint nagy szenvedéllyel ír - ami becsülendő! - de sajnos sokszor a lényeg elvész a túltupírozott sorai között!

Maradok tisztelettel,

olvasója


Vendég

#102 Re: Re:

2016-01-15 16:47

Szilárd

#103 Re: Re: Re: Re:

2016-01-15 17:12

#101: - Re: Re: Re:  

 Kedves "Olvasóm" :) !  

Köszönöm, hogy meg nyugtatott, de hadd nyugtassam meg én is: Egyedül a verseimet írtam "nagy szenvedéllyel" annak idején. Mind a tanulmányaimat, és a regényeimet, amelyeket mostanában írok, mind az itt megjelenő hozzászólásaimat teljes higgaddtsággal, de a helyzet (keret) és az idő által szűkre szabott tömorítési igyekezettel írom.

Így is, hosszúra kényszerülnek a mindent helyesen elmagyarázni igyekvő hozzászólásaim, hát hogyha még hosszabb lére ereszteném a mondanivalót? Másfelől, ott van egy másik kedves hozzászóló barátunk, akire szintén hallgatni szeretnék és ő viszont azt mondja, hogy agresszív vagyok. Nos, éppen olyankor tűnik agresszívnek egy - egy válaszom, amikor nem akarok magyarázkodni, hanem forappánsan lecsapom az ellenfelek által felpörgetett labdát. Tehetek én arról, ha az én részemről még egy kis szellemesség is agresszívitásnak tűnik? 

Pedig mondom, hogy ennyi spirituális mondanivalóval és annak megfelelő gyakorlati magyarázattal, amivel a második szakmám és hivatásom gyakorlása tölt fel állandóan, hogy, amennyiben mindent elszeretnék mondani, reggeltől etig kellene írnom, sem szenvedélyességről, sem agresszivitásról nem lehet szó.  

Tehát, szívem szerint, egyelőre ezeknél maradok (A látszat-agressziónál, meg az egymásra torlódó mondatokat szülő tömörítésnél), mintsem, hogy bővebb lére eresztve, még ennél is hosszabb fejtegetéseket írjak.    

Violetta Kozma-Joó
A petíció szerzője

#104 tájékozódás a feministákról, genderesekről

2016-01-15 17:32

"Legalább Wikipédia szinten tájékozódjon mindenki arról, h. mi valójában a modern feminizmus, mielőtt ezt a mocskot támogatja!

A feministákkal közös ideológiai és operatív platformon állókat találunk az EU mai vezéralakjai között is, mint Daniel Cohn-Bendit, aki a modern feministákkal és más emberellenes klikkekkel karöltve a gyermekekkel folytatott szex törvényes engedélyezéséért küzdött Európa szerte. (Nekik köszönhetően, a magyar feminista szervezetek is évi több millió euró EU támogatásban részesülnek.)
Programjuknak a feministákkal közös része volt a pedofília legalizálása. Választási plakátján is ezért kampányolt:
“Ich steh auf sex mit Kindern! Und du?”

“Vagyis: Kiállok a gyerekszexért! És ön?” (A fordítás nem tudja visszaadni, h. németül ez azt is jelenti, h. feláll a farka a gyerekekkel folytatott szexre.)

A feminista ideológusok az egyenlőség nevében “filozófiai művekben”, számtalan könyvben és egyetemi katedráról hirdetnek olyan eszméket, h. pl. a férfiakat genetikai módosítással nőiessé kell átalakítani, a férfiakat ki kell irtani, v. számukat 5% körülire kell csökkenteni.
Ennek érdekében több feminista filozófus, pl. Mary Daly, amerikai akadémikus, egyetemi tanár, továbbfejlesztette a fasizmus fajelméletét, és áltudományos, álgenetikai alapon meghirdették a végső megoldást, a férfiak kiirtását."

Ezt a hozzászólást bizonyos "Korhely" néven írta a szelsokozep.com-ra egy internetező.


Vendég

#105 Re:

2016-01-15 21:04

#5: -  

 Kedves!

Ahogy az iromány címe is mutatta, ez egy ÁLLÁSFOGLALÁS volt, nem pedig "vita". Szó sincs ellenségeskedésről. A célja az, hogy a pszichológusokat ne azonosítsák egy olyan személlyel, aki meg kívánja határozni, hogy a bizonyos nemű emberi lények miben leljék boldogságukat. 


Vendég

#106

2016-01-15 23:25

Elitélem azokat akik bántják megölik az állatokat!! Szeretném ha ezt komoly börtönbűntetéssé tennék és nem holmi ejnye bejnyézés lenne egy kis közmunkával!! Az állatok is élnek és éreznek nem csak az emberek!

Vendég

#107 Re: Re:

2016-01-16 02:46

#105: - Re:  

 Kedves #105 - ahogy olvasgatom az Állásfoglalásokat, úgy tűnik, mindenki meg akarja győzni sajátmagát :) arról, hogy az ő látásmódja a helyes, ezért kifejti a véleményét mások véleménye ellenében vagy mellette. Ha ez nem vita, akkor nem értem, mi a hozzászólók gondja a Petició indítójával kapcsolatban. Remélem, nem fullad a résztvevők személyeskedésébe ez a sok bölcsességet és jószándékot mutató közös megmozdulás. Minden jót.


Vendég

#108

2016-01-16 04:40

A semmittevő, irigy, Az embereket fére vezető áltudosok ellen írtam alá a petíciót. Minden tiszteletem Bagdy Emőke pszichologusé.
Kozma Szilárd

#109

2016-01-16 07:19

A történelemben először fordul elő, hogy pszichés és pszichiátriai zavarokkal küzdő, a társadalom egészére látszólag nem közvetlenül veszélyes, partikuláris személyi zavartságokkal rendelkező kisebbség "jogos sajátosságainak", bocsánat: "sajátosságai jogosságának" az elmélet-rendszerére hivatkozva, egy, lényegében ellenőrizetlen és a valóság-egyetlen kutatási bázisához (Sem az anyagi világnak, a materiális tudományoknak. sem a szellemi világnak: a szellemtudományoknak az alapjaihoz nincs közvetlenül hozza kötve, hanem un. önálló, önmagában állítólag megálló elméletrendszerrel rendelkezik.) nem kötött, un. tudomány művelőinek egy része, "valóság-filozófiát, és azzal együtt veszélyes (fasiszta!) politikai ideológiát alkot.

Kérem szépen tessék jól odafigyelni, mert senki nem érti, hogy miből is származik a genderológiai- feminista zavar, hogy miképpen válik - változik egy jogvédelmi mozgalmi eszme (az átlagtól eltérő szexuális vágyak és viselkedések, aktusok jogossága érdekében folytatott érvrendszer és közösségi jogvédő mozgalom eszméje), az egész társadalmat terrorizálni, de legelább is keményen befolyásolni, azt bizonyos lépései megtételében befolyásolni képes "tudománnyá". Majd miután ilyen szépen kifejlődött, az így (hamisan) "kifejlesztett", vagyis az anyagi-funkcionális alapokat teljesen hiányoló, mondvacsinált "tudomány", egyesek számára "cáfolhatatlan" IGAZSÁGGÁ és POLITIKAI ERŐVÉ!

Majd e partikuláris eltérések (aberrációk) jogosságából levezetett "normalitás - filozófiának" (Pl. a genderizmusnak, a feminizmusnak) az elméleti rendszerére támaszkodva, alattomosan rátámad és, a társadalom legérzékenyebb részébe: a nevelésbe - tanügybe (A Szociál-pszichológián keresztül, a gyermekpszichológián és iskola-pszichológián keresztül, ahol a a gernedrista és feminista pszichológusok vannak többségben.) beépülve, hatékonyan kezdi bomlasztani - rothasztani a társadalom egészséges részét.  

Egyilyen "veszélyeztetett" környezetben üdítően és megnyugtatóan hat az olyan tudósoknak a hangja, mind Bándy Emőkéé, akit hallgatva, az jut az ember eszébe, hogy: "Hát még sincs minden elveszve", mlgis csak vannak még akik nem kihasználó - kártevői, hanem valós segítség-nyujtó művelői, valóságos és elhivatott képviselői annak a sajátságosan "gyógyító" (és nem ideológizáló!) tudománynak amit az alapító atyák lefektettek. Akiknek, nem csak a hangja - mondanivalója, de az egyértelmű erkölcsi alapállása is irányadó kell, hogy legyen a kollégák számára, és nem "vita-téma"!

 

Kozma Szilárd

#110 Re:

2016-01-16 07:55

#109: Kozma Szilárd -  

 Bővített és pontosított változat:

A történelemben először fordul elő, hogy pszichés és pszichiátriai zavarokkal küzdő, a társadalom egészére látszólag nem közvetlenül veszélyes, partikuláris személyi zavartságokkal rendelkező kisebbség "jogos sajátosságainak", bocsánat: "sajátosságai jogosságának" az elmélet-rendszerére hivatkozva, egy, lényegében ellenőrizetlen és a valóság-egyetlen kutatási bázisához (Sem az anyagi világnak, a materiális tudományoknak. sem a szellemi világnak: a szellemtudományoknak az alapjaihoz nincs közvetlenül hozza kötve, hanem un. önálló, önmagában állítólag megálló elméletrendszerrel rendelkezik.) nem kötött, un. tudomány művelőinek egy része, "valóság-filozófiát, és azzal együtt veszélyes (fasiszta!) politikai ideológiát alkot.

Kérem szépen tessék jól odafigyelni, mert senki nem érti, hogy miből is származik a genderológiai- feminista zavar keltés. Egészen pontosan, hogy miképpen válik - változik egy jogvédelmi mozgalmi eszme (az átlagtól eltérő szexuális vágyak és viselkedések, aktusok jogossága érdekében folytatott érvrendszer és közösségi jogvédő mozgalom eszméje), az egész társadalmat terrorizálni, de legelább is keményen befolyásolni, azt bizonyos lépései megtételében befolyásolni képes "tudománnyá". Majd miután ilyen szépen kifejlődött, az így (hamisan, tehát jogvédő mozgalomból tudománnyá, majd az egész társadalmat befolyásolni - irányítani képes politikai - liberális! - ideológiává) "kifejlesztett", vagyis az anyagi-funkcionális alapokat teljesen hiányoló, mondvacsinált "tudomány", HOGYAN VÁLIK egyesek számára "cáfolhatatlan" IGAZSÁGGÁ és POLITIKAI ERŐVÉ, HATALOMMÁ?! 

Úgy tudniillik, hogy e partikuláris eltérések (funkcionális aberrációk) állítólagos jogosságából levezetett "normalitás - filozófiának" (Pl. a genderizmusnak, a feminizmusnak), vagyis az új "tudománynak" a végül is: jogi, (De figyelem: nem biológiai, és semmiképpen nem spirituális - erkölcsi) elméleti rendszerére támaszkodva, politikai ideológiaként is működve alattomosan rátámad a társadalom nagyobb - egészséges - részére. És ez nem elég, mert a társadalom legérzékenyebb részébe: a nevelésbe - tanügybe (A Szociál-pszichológián keresztül, a gyermekpszichológián és iskola-pszichológián keresztül, ahol a a gernedrista és feminista pszichológusok vannak többségben.) beépülve, hatékonyan kezdi bomlasztani - rothasztani a társadalom egészséges részét.

Egy ilyen "veszélyeztetett" környezetben üdítően és megnyugtatóan hat az olyan tudósoknak a hangja, mind Bándy Emőkéé, akit hallgatva, az jut az ember eszébe, hogy: "Hát még sincs minden elveszve", mégis csak vannak még akik nem kihasználó - kártevői, hanem valós segítség-nyújtó művelői, valóságos és elhivatott képviselői annak a sajátságosan "gyógyító" (és nem ideologizáló!) tudománynak amit az alapító atyák lefektettek. Akiknek, nem csak a hangja - mondanivalója, de az egyértelmű erkölcsi alapállása is irányadó kell, hogy legyen a pszichológus kollégák számára, és nem "vita-téma"!


Vendég

#111

2016-01-16 08:30

Egészséges lélek fejlődéséhez két szülős minta optimális. A család gyermekekkel teljes. A test-, lélek-, szellem harmóniájában minden nőben feléled az anyai ösztön, a gondoskodás, befogadás. A család egyetlen ellensége a liberalizmus, mely fogyasztói társadalmat részesíti előnyben, az egymásért felelősséget érző, összetartó családdal szemben.
Szilárd

#112 Re: Re:

2016-01-16 08:33

#110: Kozma Szilárd - Re:  

 A korábbi olvasói-figyelmeztetésre, a jobb érthetőség kedvéért szét bontottam ez első tömörített körmondatot is: 

A történelemben először fordul elő, hogy pszichés és pszichiátriai zavarokkal küzdő, a társadalom egészére látszólag nem közvetlenül veszélyes, partikuláris személyi zavartságokkal rendelkező kisebbség "jogos sajátosságainak", bocsánat: "sajátosságai jogosságának" az elmélet-rendszere az egész társadalmat, annak az egészséges törzsét terrorizálni, de legalább is erősen befolyásolni képes „tudomány-ággá” nőheti ki magát!  

Hogy egy jogvédelmi mozgalomnak a légből vett érvrendszerére hivatkozva, egy alapjaiban ellenőrizetlen és a valóság-egyetlen kutatási bázisához (Sem az anyagi világnak, a materiális tudományoknak. sem a szellemi világnak: a szellemtudományoknak az alapjaihoz nincs közvetlenül hozza kötve, hanem un. önálló, önmagában állítólag megálló elméletrendszerrel rendelkezik.) sem kötött, un. tudomány művelőinek egy része, olyan "valóság-filozófiát, és azzal együtt olyan veszélyes (fasiszta!) politikai ideológiát alkot, amely képes behatolni a társadalom egészének minden politikai és tudomány-politikai területére!

 

K

Szilárd

#113

2016-01-16 08:46

Persze, a probláma és a "baj" spirituális alapjainak és gyökereinek az elméleti leleplezése, csak arra jó egyelőre, hogy a helyzetet objektíven átláthassuk. 

Mert az igazi baj az, hogy nagyon kevés a Bagdy Emőke, és irtózatosan sok az államilag fölöslegesen eltartott, a jelenlegi nemzeti kormánynak a nemzet-politiája lényegét annak a szellemi gyökerében: az iskolákban és általában a fiatalok gondfolkozásban semlegesíteni és lenullázni képes, un. ferde-pszichológus, akiknek az állami fizetés mellett, van ideje és energiája bőven a kormány vonatkozó nemzet-politikájának a mindennapos gyakorlati aláaknázására.

És ezt mi sem bizonyítja jobban annál, hogy elképesztően nagy a proffesszor asszony tevékenysége ellen tiltakozó listát aláíró "szakmabelieknek" a száma!  

zsófia

#114 Re: Re: Re: Re:

2016-01-16 08:50

#101: - Re: Re: Re:  

 Én évek óta olvasom Szilárdot. Mostanra meggyőződésemmé vált, hogy fel kell hozzájuk fejlődni és ez azzal kezdődik, hogy az ember sértve érezheti magát, amiért nem érti egyből. Az egyből értést sok munka előzi meg. A sértettségi területen. pl " sértve érzem magam attól, hogy a másik többet tud(hat)". 


Vendég

#115 Re: Re:

2016-01-16 08:54

#86: - Re:  

 Az embernek egyáltalán azért lehet földi pályafutása alatt szakmája, mert Van Ember. vagyis megszületett Ember pedig nem lehet csak úgy ha Férfi és Nő együtt járul hozzá. Akkor hogy is van a fontosság?


Vendég

#116 Re: Re:

2016-01-16 09:08

#30: - Re:  

 Szerintem azt jelenti, hogy amiről Bagdy Emőke beszél , az normális. Nem támadható.


Vendég

#117 Re: Re: Re: Re:

2016-01-16 09:13

#38: - Re: Re: Re:  

 De abban nem más, hogy minden férfinek heréje és minden nőnek vaginája van és azoknak funkciójuk van, ha akarjuk , ha nem. Abban lehet másság, ahogyan ezt ezernyi árnyalatban megmagyarázzák. Attól viszont ott maradnak és a funkciójuk is. 

Ha van családon belül nem-erőszak,tehát létezik ilyen és ez a jobb, akkor, a családon belüli erőszakot létrejöttét a családtagok generálják. Lehet pont abból kifolyólag, hogy nem látják hogyan kéne nem lennie erőszaknak. 


Vendég

#118 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-16 09:58

Szilárd

#119 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-16 10:10

#117: - Re: Re: Re: Re:  

 Egyes gender-pszichológusok már azt is erőszaknak nevezik pl., hogy a kiskorú lányaimat kioktatom és lebeszélem arról, hogy egyelőre cigarettázzanak és alkoholt, meg kávét igyanak, illetve azt igénylem és arra bíztatom, hogy ehelyett jobban tanuljanak és sportoljanak, és azt, hogy a fenti élvezetekben kívánnak-e részesülni, majd döntsék el 18 éves koruk után.

Sőt, jut eszembe, hogy a pszichológus  végzettséggel és diplomával rendelkező, volt polgármesteri gyámügyi iroda-igazgató arról akart meggyőzni, hogy erőszak a részemről, amiért a lányokat nem akaram az ő tanácsára rávenni arra, hogy húst egyenek (Határozottan elutasítják!) és ezzel állítólag megfosztottam őket a választási lehetőségtől. :) 


Ugyanakkor  a gender-pszichológusok nem találnak abban semmiféle erőszakot, hogy a férfiakat és a fiúkat eleve agresszornak született lényeknek nélyegezzék.  


Vendég

#120

2016-01-16 13:56

Tisztelem Bagdy Emőke professzorasszonyt mint tudóst és mint embert. A szóbanforgó vitában - amit inkább acsarkodásnak neveznék - vele értek egyet, eszerint éltem, és most, életem végefelé, visszagondolva, a különböző pédákat végignézve, ugy gondolom, hogy - kisebb, részletkérdésektől eltekintve - az én adott helyzetemben jól döntöttem. Mert sokszor hiába van joga valamihez az embernek, ha a dolgok konstellációja nem engedi meg, hogy éljünk vele, és ilyenkor sulyozni kell! Nem lehet vakon egy elvi tételhez ragaszkodni. - A bősz jogvédőktől egy mukkot sem hallok a gyerekek jogairól, alapvető, elemi szükségleteiről, ami az egészséges testi-, lelki-, szellemi- szociális fejlődésük fundamentuma lenne, pedig ez is van olyan fontos, mint a nők jogai általában. A nehézséget a két jog optimális összeegyeztetése - a mindenkori külső és belső lehetőségek keretei között - jelenti. Csak mig a nők jogainak érvényesitésében, a prioritások sokszor igen nehéz meghatározásában, a feltételek kiharcolásában maguk is tevékenyen részt vesznek/vehetnek, addig a gyerekek védtelenek, kiszolgáltatottak, az ő jogaikat elsősorban (!!) az anyáknak kell/ene képviselniük. Tehát egy nő ha anya, a felelőssége sokszorosa mindenki másénakl! Végezetül József Attilát idézném, bár nem ugy látszik, hogy a harcos jogvédők mások véleményét tiszteletben tudnák tartani - az elfogadás szó meg itt már eszembe se jut. Az a kis szerencsétlen "is" kötőszó egy ideje nagyon kiüzetett az eszmecserék/viták/polémiák /már sokszor nem tudom, mikor mit minek nevezzek/ porondjáról. - Tehát: József Attila, Éva Éva, vigyázz, magadat nagyon el ne takard az eszeddel. Játszd, ami vagy - ne tulozz, meglásd, megkeres Ádám Tisztelettel Erdeiné Szabó Erzsébet.

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-01-17 03:55


Kozma-Joó Violetta

#122

2016-01-17 08:38

Kedves Internetezők!

Felhívom minden idelátogatónak a kedves figyelmét, hogy ezen a petíción annak szerzője, tehát én, Joó Kozma Viola, a moderációs jogával élve, csak és csakis a komoly és igényes hozzászólásokat igyekszek meghagyni a kommentrészen. Ezért megkérem szépen azokat, akik veszik a fáradtságot és rászánják az időt, hogy valamit ideírnak, akkor azt fontolják meg jól, mert csak a komoly hozzászólásokat hagyom meg.

Itt nincs helye az üres fölényeskedésnek, az öncélú vagánykodásnak a meghirdetett téma kapcsán. És nincs helye a témaelterelésnek és az állandó jelleggel történő személyi rágalmazásoknak, a név-bemocskolásnak.

Ez nem kocsmai faliújság! Egy-egy szó- vagy névelírás miatt, vagy éppen a Bagdy névnek a Bándyval, Mándyval való figyelem lankadás miatti összetévesztése miatt nem lehet itt a másik ember komoly és lényegi meglátásaira való értelmes reagálás helyett óvodás módon az elíráson, névtévesztésen szellemeskedni. Itt nem lehet, ilyen lényegtelen billentyűzet-elütések miatt, a másikon fogást keresve, fölényeskedni, a másikat lekezelni és gondolkodás nélkül a betű- vagy névelírást megpróbálni érvnek felhasználni. Persze, magukat felsőbbrendűnek képzelő cinikusok képtelen ötleteinek a szórakoztatónak képzelt sorjázása mellett. - Na, az ilyesmiből itt köszönjük nem kérünk.

Csak az igényes és komoly kommentek maradnak, és az elírások, névtévesztések miatt kötözködő és fölényeskedő cinikusoké nem. És azoké sem, akik azt hiszik, hogy ha a téma kapcsán felmerült neveket mocskolják (Geréb, Ranschburg) fölényeskedve, akkor azzal bagatellizálhatják ezt az ügyet; nem kérem szépen, attól, hogy Ranschburg Jenő egy – Ráadásul névtelen! – kommentár  szerint besúgó volt, attól még az a szellemi rákos-daganat, amit a gender-fasizmus képvisel, nem lesz veszélytelenebb. És nem lesz mellékesebb a nemi szerepek és a testi-lelki-fizikai egészség témája sem!

Sőt, még csak Bagdy Emőke munkásságának a becsmérlése, negatív beállítása - ferde szempontú kritikája sem függhet össze olyan "közlésekkel", hogy Ranschburg Jenő egy névtelen firkáló szerint besúgó volt-e vagy sem! A felelősségek személyesek és oszthatatlanok, átadhatatlanok. Senkit és senkinek a munkássága minőségét nem árnyékolhat be egy, ugyancsak az adott, vagy azonos tudományos-, vagy művészoi területen kiemelkedő munkásságot hátra hagyó személynek az erőltetett és igazságtalan madárijesztővé öltöztetése! Az ilyen alattomos kanyarfúrásokkal hiábavalóság itt próbálkozni, mert úgy is kitörlöm.   

Meg kérem szépen, hogy azok akik ezt nem képesek felfogni, ne írjanak ide, mert úgy is mind letörlöm az ilyen gonoszkodást, vagyis az elemi logikát nélkülöző hozzászólásokat! Főként, ha az illető az alpáriságával, a logikátlan mondataival még tűntet is, és más gondolkodni képes hozzászólókkal szemben ő, a műveletlen fölényeskedik! Szeretném, ha erre nem kellene még egyszer külön felhívnom a figyelmet.

 

Köszönöm a megértéseteket

Kozma Szilárd

#123

2016-01-17 11:20

És ha megértettük, hogy a posztmodern pszichológiának a két RÁKOSDAGANATA, tehát 1. a genderizmus neve alatt rejtőzködő feminizmus, és 2. a homoszexuálisok és a leszbikusok "szabadtéri" és provokatív jogegyenlőségi manifesztációinak a legalizálása érdekében létrehozott pszichológiai filozófia, mem más mind a tudományosság látszatát keltő közönséges politikai ideológia, lépjünk tovább.  

Vagyis, ha megértettük, hogy ez a különböző post-modern művészeteket is a maga képére változtatni képes politikai ideológia,  hogy ez, a magát tudományként feltüntető és ezen ál-tudományosság alapján, a társadalom minden rétegét és a szellemi - erkölcsi - kulturális élet minden dimenzióját megváltoztatni szándékozó eszme-rendszer, nem más, mint egy közönséges politikai ideológia,

akkor vizsgáljuk meg az emberi élet és az egyetemes létezés ősforrásánál található magyarázatát annak, hogy biológiai szempontból miért is fontos más alapvető-élet funkciókkal és ezeknek megfelelő fizikai- és "lelki-szervekkel" is, rendelkezniük a férfiaknak, mind a nőknek?

És, hogy ezen alapfunkciójuk miatt, miért van egymástól teljesen eltérő és más (De nem ellentétes!) rendeltetése a nőnek, mind a férfinak?!

Azt, hogy az egyetemes megnyilvánult lét előtti létben, az abszolút ősforrásban mi található és mi folyik végbe, még senki nem tudta megmondani. De még azt sem, hogy vajon miért is történik a teremtés, mi az, ami az önmagában tökéletesen meglevő meg nem nyilvánult létet arra készteti, hogy megnyilvánuljon és létrehozza mindazt, amiről tudjuk, hogy létezik, a szellem-világgal, vagyis az Istennel, amelyről már tudjuk, hogy spirituális alapjában két nemű, tehát, hogy Szeretet és Világosság egysége, és az egyetemes törvényekkel, és az ősi alapelemekkel, és a teremtő-erőkkel és a morfogenetikus erőtereivel (A mennyországgal) együtt, valamint az összes dimenziók szellemvilágával és bennük a fizikai léttel ("Az Univerzummal" :) ) és benne a Tejút-galaxissal és a Naprendszerrel és a földdel és a föld élővilágával és az emberrel együtt?
A Véda annyit mond róla, hogy A Brahman ("valamitől"...) elveszti az éberségét és el kezd álmodni és így még a teremtő Isten: a Brahma is (Figyelem: n nélkül a végén, ennyi a két fundamentális ősi létállapot leírása közötti betű-különbség!), már csak ennek az álomnak a megnyilvánulása. Innen ered a hindu lét-káprázat és maya-elmélet és ebből indul ki az egész Véda-filozófia, ami szerint az ember egyetlen fontos dolga az életben az, hogy a saját létének erre a káprázat-szerűségére rá ébredjen, és miután ez sikerül, arra meditáljon és azt a "tudást" erősítse magában, hogy tulajdonképpen és lényegében ő az abszolút lét, maga Brahman, csak "egyelőre" ebben a káprázat-(anyagi) formában kell élnie, és ez is csak arra való, csak annyi dolga hogy amíg itt van még, addig erősítse a Brahmani Én-tudatát. Mindaz, amit ezen kívül tesz, érez, gondol, vagy képzel üres káprázat, értelmetlenség.
Azon el lehet filózni, hogy ez mennyiben igaz, és hogy nem-e éppen a magukat az abszolútummal azonosító "kijózanodott" hindu mesterek és jogik, akiknek e magasztos filozófiája előtt az európaiak hasra szoktak esni, élnek káprázatban (Még a hírneves kollégánk, az ugyancsak pszichológusi végzettséggel rendelkező híres asztrológus: Kaló Jenő is szereti a maya-fátylát emlegetni folyton. És ha jól emlékszem a genderológia kérdésében is. De a konfliktuskerülő szokásához híven, talán mert ő is Brahmannak képzeli már magát, soha nem nyilatkozott arról, hogy minket tart-e káprázatban -élőknek, vagy a genderológus kollégáit?, hozzánk, keresztényekhez képest, mert ez a vita szerintem eldönthetetlen, de most nem ez az aktuális "meditációs" témánk.
A Názáreti Jézus is felvilágosítja az egyetlen "értelmiségi" tanítványát, Júdást az egyik Kumránban talált apokrif Evangélium szerint arról, hogy: "Azon az atyán túl, akit veletek meg ismertettem, van egy másik létezés, ami csupa arany-méz és határtalan boldogság. Én oda vágyok vissza." És állítólag azért, hogy oda, ebbe az abszolút létbe vissza juthasson "meggyőzi" Júdást, hogy játssza őt az ellenségei (A Nagy Szanhedrin) kezére, hogy azok öljék meg és ő így végre vissza juthasson oda, ahonnan ered. (Júdás evangéliuma, amit sikerült 90 százalékban restaurálni és aminek a tartalmát ugyanakkora arányban megfejtettek.)
Azt tehát, hogy az "abszolút egységben", a a megnyilvánult létnek a meg nem nyilvánult állapotában mit lehet találni, nem tudhatjuk, de arról, hogy az Isten, amivé elsődlegesen válik mindaz, ami belőle kiárad, illetve azok az ős-ideák amelyekből abból kiáradnak, a kínai ős-kozmogónia szerint pl. Jin és Jang, vagyis femin és maszkulin (Szeretet és Világosság) töltetűek. Mivel e kereszténységnek nincs külön kozmogóniája, hanem minden ontológiai állítását a zsidó ősmisztikából, illetve a Bibliának nevezett, ugyancsak jól megcenzúrázott mitikus-vallásos kézirat-gyűjteményből vesz át a beavató nagymester: Jézus után a tanítások emlékirataiból vallássá dogmásított, szekularizált kereszténység, mi is erre támaszkodva, megállapíthatjuk, hogy Jézus csak és csakis azért azonosította az Istent (Tehát a megnyilvánult teremtőt, a Brahmát) az Atyával, azért nevezte őt atyának, mert a szigorú patriarchális erkölcsi koncepciók szerint élő és gondolkozó korabeli zsidók, tehát meg a tanítványok is, mielőtt tanítványai lettek, máskülönben halálra kövezték volna.
Akár figyelembe vesszük ezt, akár nem, tény, hogy keresztényekként sem lehetünk semmivel ostobábbak másoknál, és a vallásos tradíciótól eltérően tehát, messze elismerjük, hogy a létünknek az abszolút egység-lét utáni, tehát az isteni alapjai semmiképpen nem lehetnek kizárólagosan "atyaiak" vagyis az nem lehet kizárólagosan maszkulin, hanem csakis anyai és apai, tehát női (Szeretet) és férfi (Világosság) princípium kell hogy álljon az életünk alapjainál. És persze, nem csak az ide vonatkozó kínai dialektikus teremtéstan (A Tao) teljesen logikus alaptételei miatt, hanem azért is, mert a kereszténységet dogmásító teológusokhoz képest, egy és mást megtanulhattunk fizikából, vegytanból és biológiából.

(Folytatása következik)

Kozma Szilárd

#124

2016-01-17 14:15

Szóval, amennyiben elfogult misztikusok lennénk és el is tekintenénk a "tisztán és magától beszélő" materiális alapoktól, tehát a biológiától és az ős-biológiai alapok által "megadott" női és férfi funkciókból eredő és következő, normális szerepköröknek a megállapításától és az így meg kapott eredményeknek a követési - beváltási kényszerétől, az éber spirituális - metafizikai logika (Márpedig a metafizika gyakorlásának a célja sem más, mind az éberség: a logikai tisztánlátás, vagyis A VÉDA megszerzése) sem ad a genderológia tudományosnak hazudott matyukálására - kamatyolására feloldást. Mert igen is a metafizikai feminin - Szeretet (Jin) princípium az maga az Anya-Isteni rész és a metafizikai maszkulin - Világosság (Jang) őrincípium, maga az Ayta-Isteni része az egész Isteni létnek. A Jin a teremntő isteni rész, a Jang a megváltó isteni rész.

Az első a megtermékenyülő hatalom, a másik a megtermékenyítő hatalom. (Hamvas Béla)   

És most kérlek figyeljetek, nagyon figyeljetek, mert egyrészt minden, ami a nemek közötti ördögi elsődlegességi kérdésnek az alapját képezi, annak a nem-tudásából ered, hogy a Női Isten és a Nő, és a Szeretet princípium, tehát a TEREMTŐ: Az által, hogy teremt, egyszerre megbontja, tehát megosztja: FELÁLDOZZA és ezzel ugyanakkor meg sokszorozza az eredeti - abszolút! .- egységet. De..., ugyanakkor ugyancsak ez a Szeretet-princípium (Ettől nevezik szeretetnek, nem csak attól, hogy elsősorban mindig ő képes az önkéntes áldozatra!), megtartja és fenntartja az egységbe való visszakapcsolódás igényét, az egységbe való kapcsolat emlékét és az oda való visszajutás, visszakapcsolás - visszakapcsolódás szükségét és igényét!

A nő tehát nem csak az, aki megtermékenyül és teremt: szül, hanem az is, aki a szeretetével az abszolút egybe vissza akar juttatni mindannyiunkat és persze ezzel a szeretet-törekvésével (Amit a férfiak nem szoktak megérteni, illetve ami idegesíteni szokta a nagyokosokat :)!) az abszolút Egybe! Az, hogy ez ez egy az ősi - régi egy-e amit éppen ő bont meg az áldozatos teremtésével, vagy egy új, a korábbinál mindig újabb, mert fejlettebb abszolút-egység, a női princípium őserejét az eszencialátásiban hordozó nők számára nem fontos, ők csak egyet tudnak, de e legfontosabbat: mindent és mindenkit az egységbe "vissza- szeretni", attól függetlenül, hogy az előbb volt-e vagy utána van valaminek, csak ez az egy számít: Vissza jutni és vissza juttatni az egységbe. Ez az isteni szeretet-gravitáció. Ennek a megtestesülései a nők. Hogy a Lilith-nevű spirituális jelenség miatt erről a szeretet-szükségről kevesen tudnak közülük, és hogy nagyon sokan közülük a mai nyugati típusú civilizációban éppen a genderológia nevű spirituális rák-betegség miatt nem tudják akarják betölteni ezt az isteni funkciójukat, ami miatt mindabból, amit itt leírtam manapság mintha semmi nem látszana, még nem jelenti azt, hogy fundamentálisan ez nincs így!  

  A Jang-, illetve a isten-atyai funkcióról nem is szeretnék sokat írni, mivel az ügy nem abból robbant ki, hogy a nők meg akarnák mondani a férfiaknak, hogy mi a dolguk, hanem állítólag (Illetve a Lilithjük által megzavart és a karmájuk feloldása ellen megátalkodottan lázadó nyugati nők, akik nem akarnak semmiképp teremteni sem és nem akarnak gyermekeket és férfiakat az ős egységbe vissza szeretni sem!) a gonosz férfiak nem átallnak és a rájuk jellemző pofátlan gátlástalansággal és agresszivitással :) merészelik megmondani a menstruációs gondokkal agyon sújtott nőknek, hogy mit tegyenek, illetve, hogy miben valósítsák meg magukat és miben nem!   

       Nos, miközben a Teremtő Isteni(-női) princípium teremt és létre-hoz. létre-segít, addig a Magváltó - Maszkulin princípium, a Világosság isteni ereje tehát, mindent, de mindent átvilágít, tehát előre- és hátra, fel és alá értelmez, "tisztába tesz", és ezzel megtermékenyít és mutatja az utat előre a teremtésben és vissza az abszolút egybe. Az át- és bevilágításhoz, a megtermékenyítéshez és az útmutatáshoz viszont mindenhova be is kell hatolnia, így a Szeretetbe is. És képzeljétek el: az Isteni szinteken ez az átvilágító behatolás, sőt, ez a megtermékenyítően be és átvilágító behatolás nem okoz fájdalmat, nem jár spirituális fájdalommal, a Szeretet (A Női princípium) nem tiltakozik ez ellen a megtermékenyítő behatolás és "kegyetlen" minden "porcika-átvilágítás" ellen,. Sőt! Esszenciájától fogva tudja, hogy másként ő is képtelen lenne vissza jutni az egységbe. Hogy a Világosság által adott vény -értelem nélkül képtele4nség számára is a vissza jutás, hiába van meg benne az egység-vágy, az egység tudat, az egység szükség, az egység-vonzás. És a fény sem fél az egységbe behatolni, és az által bekebelezetten, az által, azon belül az egységbe vissza.jutni.  

    Hogy mindezt, az összhangban történő, primordiális maszkulin és feminin, fény-és szeretet princípiumok közötti (Az anya és az apa közötti) együttműködést mi rontja és mi bontja meg, hogy a dolgok nem olyan egyszerűek, mind ahogy a feministák képzelik és nem a férfiak azok, akik eleve agresszívan születek a világra(!!!), mert minden nőben van egy férfi és minden férfiben egy nő, és így tovább, nem kívánom itt részletezni.    

  Hanem csak azt akarom még elmondani, hogy 23 éves gyakorlat után vagyis több ezer asztrológiai sorsprogram értelmezése után, ma számomra teljesen világos, hogy miért tanít arra a tízezer éves világaxióma, hogy "Ami fent van az megfelel annak ami lent van, és ami lent van, az megfelel annak ami fent van". Erről tehát nem vitázom senkivel, hanem azt mondom, az általam ismert több ezer sors-program átvizsgálása és a sorsprogramok immanens megoldási logikája alapján, hogy ott, ahol nem csakugyan genetikai hiba okozza a nemi meghatározódási hibát, tehát ott, ahol nincs tényleges materiális alapja, a nemi önazonosság kérdésének, ott az illető személy számára (Aki tehát homoszexuálisnak, vagy leszbikusnak képzeli magát.), ez a bizonyos "funkcionális" probléma, ami nemi azonossági zavarokban, illetve összetévesztési reflexekben, hibás ösztönökben jelentkezik, AZ KIMONDOTTAN ELFOGADÁSI - KARMA-FELOLDÁSI, VAGYIS ILYEN JELLEGŰ GYÖKERES MEGVÁLTOZÁSI ÉLETFELADATOT JELENT, pontosan úgy, mind ahogy a veleszületett agresszív-gyáva és gyűlölködő - haragvó személyeknek például az az életfeladata, hogy változzanak át bátor és nagyvonalúan szerető személyekké! Vagyis azok számára, akik homoszexuálisoknak képzelik magukat, és undorodnak a más nemű személyek "szexuális" jellegű közelségétől, közeledésétől, éppen, hogy nem az a dolguk, hogy minden áron fogadtassák el másokkal az ők másságukat, hanem éppen, hogy az, hogy tanulják meg elfogadni az ellentétes nemet egészen az azokkal való szexuális egységesülésig és azoknak a megtermékenyítő megismeréséig -átvilágításáig elmenően.    

    Tovább erről sem akarok itt írni, mert mindent ami még ide tartozik, részletesen kifejtettem az Egyetemes Törvényekről és a Rák az AIDSZ betegség spirituális okai c. metafizikai tanulmányaimban.   

 

   Végkövetkeztetés: a genderológia által felvetett problémáknak a megoldása nem az általa tanulmányozott problémáknak a normálissá "tudományosítása", hanem az eredeti funkcióknak a helyre állítására való törekvés, a pácienseknek az eredeti funkciók helyreállításában való megsegítése, éppen úgy, mind ahogyan egy pók-fóbiát, vagy egy ló-fóbiát, stb. vagy egy tér-iszonyt ki lehet gyógyítani bizonyos terápiák és szakmai metódusok segítségével, és a megoldás semmiképpen nem a partikuláris devianciáknak az egészséges többségre való ráerőltetése, annak a számára való kötelezővé tétele. (Ne viselkedjenek a férfiak pl. férfiasan - határozottan, céltudatosan, erélyesen, stb.,...- mert az sértő mind a magukat ettől offenzálva érző nők, mind a homoszexuálisak száméra.)   

 

   Második (Feministák számára felháborító!) végkövetkeztetés: a fentiek alapján, vagyis a metafizikai eredeti ősfunkciók szerint és alapján, a férfiaknak nagy általánosságban (Figyelemmel tartva azt, hogy minden nőben lakozik egy "agresszív" :) férfi és minden férfiban egy "gyenge" nő!) igen is a funkciójában áll nem csak az, hogy a nőket szeretkezés útján megtermékenyítsék (1. És nem csak biológiailag, hanem lelkileg és szellemileg, sőt: spirituálisan is. A fogamzásgátlás nincs bele kalkulálva az isteni teremtési és megváltási tervekbe és számításokba! Ez, mármint a fogamzásgátlás, tehát nem szolgálhat, semmire, de semmire elméleti - filozófiai, vagy teológiai alapot, így gondolom,. pszichológiai alapot sem!), hanem igen is, az is az eredeti funkciójukban áll, hogy "Szóljanak már :) nekik", ha a nagy önmegvalósítási törekvéseik közepette, elfelejtették volna hogy azoknak viszont mi az eredeti funkciójuk... (Nem az önmegvalósítás tehát, hanem az isteni önmegvalósulás az által, hogy betöltik a teremntői és az egységbe vissza szeretői rendeltetésüket.)

Loránd

#125

2016-01-17 20:42

A gender-ideológiával kapcsolatosan: "A mai pszichológia a farkába harapó kígyó pszichológiája: a felületé, s belül az ürességé." (Hamvas Béla) Minden tiszteletem Bagdy Emőkéé, de a gender-ideológián keresztül (is) a pszicológia nem az eredeti rendeltetésének megfelelő egészség, hanem a betegség, és az őrület szolgálatába szegődött.