Kiállás Bagdy Emőke egészséges pszichológiai nézetei mellett!

Violetta Kozma-Joó
A petíció szerzője

#26

2016-01-14 11:30

This petition is projection beside the acknowledged psychologist, Bagdy Emőke and her healthy views. The opposing camp wants to have it deleted with their lies and defamation. This petition is not contain advertising advertisment.


Vendég

#27 Re:

2016-01-14 11:31

#26: Violetta Kozma-Joó -  

 Magyarul légyszíves, nem tud mindenki angolul!

 

Violetta Kozma-Joó
A petíció szerzője

#28

2016-01-14 11:32

Az adminisztrátoroknak írtam.

Ez a petíció kiállás az elismert pszichológusnő, Bagdy Emőke mellett.

Violetta Kozma-Joó
A petíció szerzője

#29

2016-01-14 11:35

"Birodalmamat az én ellenségeim építik, ellenem, ezért lesz az jól megépítve." - Jézus


Vendég

#30 Re:

2016-01-14 11:36

#28: Violetta Kozma-Joó -  

 De mit jelent?!

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-01-14 11:44


Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-01-14 11:46


Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-01-14 11:48



Vendég

#34 Re:

2016-01-14 11:50

#33: -  

 Már megint :(

Violetta Kozma-Joó
A petíció szerzője

#35

2016-01-14 11:53

Egyébként a gender tudománytalansággal még Csernus Imre is keményen szemben áll - nem véletlenül írt könyvet a Férfi-ról és a Nő-ről.


Vendég

#36 Re:

2016-01-14 12:15

#35: Violetta Kozma-Joó -  

 Az mondják, hogy aki tudja, csinálja, aki nem az tanítja... Ennyit Csernusról...

Violetta Kozma-Joó
A petíció szerzője

#37 Re: Re:

2016-01-14 12:24

#36: - Re:  

 :D Nem is pozitív példaként hoztam ide Csernust, de becsületére válljék, hogy legalább a gender-őrületnek nem hajtott fejet. Azért ez is valami. Bár, igaz, hogy amit ő tanít az nagyrészt hasznavehetetlen.


Vendég

#38 Re: Re: Re:

2016-01-14 12:45

#37: Violetta Kozma-Joó - Re: Re:  

 Minden ember más, minden szituáci ó más, így minden eset más. Nem biztos, hogy egy nő éppen családban találja meg a boldogságot, főleg, ha korábban családon belüli erőszak áldozatat volt. 

Violetta Kozma-Joó
A petíció szerzője

#39 Re: Re: Re: Re:

2016-01-14 12:52

#38: - Re: Re: Re:  

 Ez csak egy elmélet, a gyakorlat, a valóság azt igazolja, hogy annyira azért mégsem vagyunk mások.
Igaza van Jung-nak, Bagdy Emőkének is ebben a kérdésben, ők nem csak véleményeket fogalmaztak meg, hanem ők is megfigyelték a valóságot.

„A nembeli lényeg (anyaság, családépítés) funkciói nem képviselnek társadalmi értéket. Férfisorba szomorodik a versengő lény, feminista lehet belőle. Az esélyegyenlőségi küzdelem is rossz vágányra fut, ha ez nem az általános, humán méltóságért, egyenértékűségért harcol, hanem a nő férfimércékért és -értékekért verseng. […] Mi is a nő fő feladata az életben, amire szervei fölkészülnek? Amint azt Carl Gustav Jung svájci lélekgyógyász elénk tárta, a befogadás és a gyermek kihordása. […] A nő nembeli beteljesülése az anyaság”  - Bagdy Emőke

Violetta Kozma-Joó
A petíció szerzője

#40

2016-01-14 13:00

A nemiség jóval fontosabb, mind fizikailag, mind lelkileg és szellemileg, mintsem ki lehetne azt cserélni különböző karrierekkel és hobbykkal. A nemiség identitásunk összehasonlíthatatlanul lényegibb meghatározója, mint pl. a kultúra, a nemzeti öntudat. Ezeket nem szabad elvenni egy embertől, és legyen bármennyi ember, aki önként lemond identitásáról, szellemi teljességéről, egy szakember nem minősítheti ezt egészségesnek csupán azért, mert sokaknak az élet így könnyebb, de nem boldog és nem teljes, ezzel félrevezetné azokat, akik teljesek és egészségesek akarnak lenni, ami igazságtalan lenne ezekkel az emberekkel szemben. Aki lemond lényegi teljességének megéléséről, az nevezze annak, ami, de ne vezessen félre másokat, azzal, hogy az anyaság, vagy az apaság felcserélhető. Embert teremtenek a szülők, embert nevelnek, és az emberi lény a legnagyobb alkotás, nem pótolható, és nem élettelen mű, és ezért ez utóbbival egy lapon nem említhető.

Szilárd
Vendég

#41 Re: Re:

2016-01-14 14:31

#4: Éva - Re:  

 Kedves Éva!   

1. Megelégszem azzal, hogy a verseim és a regénnyeim olvasmányosak. - Az olvasóim szerint legalább is azok. A tanulmányaimnak meg nem az a célja, hogy esztétikai élvezuetben részesítsem a témában érdekelteket, hanem, hogy amit feltárok, az megfeleljen az anyagi - tárgyi valóságnak. Tanácsom tehát, hogy próbálkozzon az utóbbival, hátha még hasznára is válna, mind oly sokaknak. 

2. Ami a közéleti területre szánt szövegeimben található jelző-halmozási kényszert és az ön által kiemelt példát illeti, igérem máskor jobbanfigyelek, de szomorúan kell megjegyeznem, hogy még abban a nagyszerű. kiválós - művészi - szellemiségű iskolában is, ahol a gyernmekeink tanulnak, azt kell tapasztalnom, hogy a tanárok - tanítók többsége szerin a gyernekek agyába töltött információ mennyisége és prganmatikus haszna a fontosabb, mind az erkölcsi minősége. Úgy vélem tehát, hogy nem az én vétkem és szégyenem, hanem a profit-őrület (Magyarul: kapzsiság) szerint vezérelt közéleti szellemiségé az a nyomorúság, amelyben már a normalitást is, pozitív jelzőként kell használni.    


Vendég

#42 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-14 14:36

#39: Violetta Kozma-Joó - Re: Re: Re: Re:  

 Más társadalmi környezetben más a berendezkedés. Ráadásul sok nő nem is képes kihordani gyermeket, nem beszélve az egyre gyakoribb genetikai és környezti problémáról. Az anyagiak sem elhanyagolhatóak. Egy túladóztatott társadalomban nem akar senki arra gyermeket vállalni, hogy nézze, amint sóvárog azok után a dolgok után, amiket a társai megkaphatnak.

Aki nem tud szülni, vagy nincs rá lehetősége, még nem kell elásni magát.

Persze nehéz ezt erdélyiként megérteni, mert ott mások a szokások, de Magyarországon arra is fel kell készülnie egy nőnek, hogy magára marad a gyermekekkel, ezért fontos, hogy ha bekövetkezne, akkor ne legyen ott munka és olyan képzettség nélkül, hogy ne tudja eltartani a gyermekeit.  A magyarországi viszonyok mellett egyrészt a férfiak kis része képes akár 2 másodállással is annyi pénzt teremteni, hogy el tudja tartani az asszonyt és a gyerekeket, sokszor ehhez a két szülő keresete is kevés. De ha el is tudja, a férfiak csapodárok, ezért gyakorlatilag ők kényszerítették a nőket egyfajta kényszerpályára. 

Ez pont olyan, mint a statisztika, nem mindegy, hogy milyen sokaságot figyelünk meg, más-más eredményre juthatunk.

 

Kozma Szilárd
Vendég

#43 Re: Re: Re: Re:

2016-01-14 14:44

#38: - Re: Re: Re:  

 Kedves Vandég!  Teljesen igazad van: minden eset, és helyzet más. Ez nagyon szépen hangik és igaz is. Ezek ellkenére is, tehát, hogy minmden helyzet és eset más és más értelmezést és megközelítést igényelt, 23 éves gyakorló sorsfigyelői (gyakorló asztrológusi) szakmai tapasztalattal a hátam mögött, meg kell cáfoljalak: mi den nő és ráadásul minden férfi is - még akkor is, ha ezt le tagadja, illetve ezzel ellentétes látszatokat kelt - amennyiben nem homoszexuális (De mondjuk ők nem is rendelnek nálam asztrológiai és főként nem karmikus sorsfeltárást), végső soron, csakis egy harmonikusan funkcionális családban tud teljesen boldog lenni. Sajnos, ez nem liberális vélemény és szólási szsbadság kérdése, hanem fundamentális lét-funkció szerinti beállítottsági tényállás. Vicces-könnyebben: Az Úristen által így vagyunk beprogramozva. 

Violetta Kozma-Joó
A petíció szerzője

#44 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-14 14:51

#42: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Kedves Vendég,

Ön azt írja:
"Ráadásul sok nő nem is képes kihordani gyermeket, nem beszélve az egyre gyakoribb genetikai és környezti problémáról. " - Asztrológusok vagyunk, ezzel foglalkozunk, ezeken a problémákon tudunk segíteni annak, aki akarja. Aki szeretne családot, az még ha sajnálatos módon meddő is, vagy legalábbis nem fogan meg hosszú várakozás után sem, azoknak van lehetőségük örökbafogadni, a férjem rendelői közül is vannak, akiknek így lett családjuk és nagyon boldogak.

"Persze nehéz ezt erdélyiként megérteni, mert ott mások a szokások" - és más a szociális háló is, vagyis Magyarországon magasabbak is a családi támogatások, kedvezmények, juttatások, olyannyira, hogy még vissza is ütött keményen, mert a válások nagyobb részét a nők kezdeményezik és sokszor szabályszerűen kifosztják utcára teszik a férjeiket, a gyerekeik apját. Másrészt nekem nem kell mondja, hogy én, mint erdélyi ezt nehezen értem, mert én magyarországi származású vagyok, de nemcsak az én felfogásom, hanem a Szilárdé is az, hogyha ketten nem tudnánk jól együttműködni, akkor különválnánk, nem a szokáskövetés tart minket össze, hanem a szellemi alapállásunk egyezése és a szerelmünk.

"A magyarországi viszonyok mellett egyrészt a férfiak kis része képes akár 2 másodállással is annyi pénzt teremteni, hogy el tudja tartani az asszonyt és a gyerekeket, sokszor ehhez a két szülő keresete is kevés. " - nem a viszonyokkal, hanem az életmóddal van a baj. Mert mi sokkal nehezebb viszonyok között is megélünk a Szilárdnak az egyáltalán nem magas keresetéből, támogatásokat alig kapunk - a magyarországiakkal összehasonlítva messze kevesebbet, tehát szó nincs róla, hogy itt könnyebb, mégis nagyobb a gyermekvállalási kedv. Dehát köztudott tény, hogy az anyagi helyzettel fordítottan arányos a gyermekvállalási kedv, ezért kár is erre hivatkozni.

"De ha el is tudja, a férfiak csapodárok, ezért gyakorlatilag ők kényszerítették a nőket egyfajta kényszerpályára." - Mire alapozza ezt a kijelentését? A nők talán nem épp annyira csapodárak?

-TEd-

#45 tévedés

2016-01-14 14:56

én is sok mindenről gondolom, hogy jól csinálom,
de senkinek nem tenném kötelezővé!
a bölcs ember szabadságot is tud adni.
összességében: nem támogatom a petíciót!

Violetta Kozma-Joó
A petíció szerzője

#46

2016-01-14 15:01

Hagyjuk a mesét a magyarországi szegénységről, meg az erdélyinél is állítólag nehezebb helyzetről, amikor minden karácsonykor még a kutyóalak is ki vannak világítva az ország nagy részében, akkor ne beszéljük arról, hogy az elemi szükségletek ne elégülnének ki. Az értékrenddel és az életmóddal van a baj, nem a lehetőségekkel.

A római birodalom idején a rómaiak az akkori technikával modern városokat építettek afrika sivatagjaiban, és akkor mi a Kárpát medencében, ezzel a mai technikai fejlettséggel, demokráciával, szabadságjogokkal a körülményekre panaszkodunk, nem furcsa ez? És ismétlem a gyermekvállalás az egy természetes dolog, az volt, amióta világ a világ, és nem luxus kérdése. Az emberiség halálos hazugsága az, hogy a gyermek luxus, és, hogyha a gyermekemet nem kényeztethetem hülyére, akkor nem is vállalok. Talán nem így kellene hozzáállni. Aki a gyermekét normálisan és egészségesen akarja nevelni, annak megvannak a lehetőségei Magyarországon is, nem csak Erdélyben, ahol állítólag "könnyebb".

Szilárd

#47 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-14 15:08

#42: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Kedvesem, nem gondolod, hogy siralmasan nevetséges érvelés az, hogy a Magyarországi (anyagi? erkölcsi?)  körülmények rosszabbak az Erdélyiekhez (Romániaiakhoz) képest? Ne vicceljünk! Ezerszer megtapasztaltam már, hogy "mai magyarországi eemberi ésszel" :) még csak fel sem fogható a tény, hogy az első három gyermekünkre semmiféle, de semmiféle gyest, vagy gyedet, vagy egyebet nem kaőtunk. És akkor még az állami gyermeksegély is nem szivar- hanem gyufapénz értékűnek számított. Sőt. Még internetem sem volt, hogy a tanulmányaimat oda kitegyem és külföldről is kapjunk rendeléseket. (Sőt, mivel már kezedettől megértettem a lényeget soha nem is jósoltam..., tehát még ezzel a "kiskapuval" sem kereshettem több pénzt kenyérre és tényleg volt, hogy Medárda enni kért és egyszerűen nem volt amit adjunk neki.)
És mégis itt vannak, még ha Réka nincs is a mi családunkban, de minden hét végét itt tölti már, mind a négyen, jó kamsz -egészségesen, és egyikst sem adnám az egész életművemért!

Még akkor sem, hogy mejd megőrültem, amikor a volt feleségem itt hagyott a három nagyobbikkal.  - Ezt csak azért írtam le, hogy elejét vegyem a férfi hibáztatásnak, amiben látom, bele fogtál.

Ahogy férfiként -apaként tehát képes voltam hosszű hónapokig három gyermeknak sütni - fözni, mostni, takarítani, a kisebbeket óvodába vinni, onnan elhozni és mindeközben a munkámat is minőséggel elvégezni, annak érdekében, hogy a rendelések megmarajanak és legeyn amit ennünk,. amiben öltőzködnünk, úgy egy Magyarországi - számunkra mennyországi szintű gyessel, gyeddel, családi pótlékkal és egyébb jutattásokkal is támokatott (Számunkra: az állam által kenylezetett) "elhagyott anya" is csak el bír gondozni egy - két gyermeket.

Asztrológusként azzal is tisztában vagyok, hogy sok esetben biológiai - fizikai okai vannak a maqgyzatfoganásnak, és nehézséget okoz a gyermekkihordás, a gyermekszülés, a szpotatás, stb., hiszen ilyen értelmű segítségkérést is kapok és oldok meg eéleget. Nem vagyunk tehát Erdélyi elzártságukban a realitás-érzéskület elvesztett kis hőbörgők, nem kell minket a gyakorlati valóság felől felvilágosítani, hanem inkaább azt kellene megnézni, ha már ilyen kifogásokat kerestek, hogy mindezek (Pl. az Erdélyi asztrológusi szegémyságünk, családi támogatás-hiányaink!) ellenére, mégis, miért állunk ki a "Normalitás" hirdetői mellett?     


Vendég

#48 Re:

2016-01-14 15:13

#26: Violetta Kozma-Joó -  

 isn't it YOU who keeps deleting comments and anything that is against your opinion?

Szilárd

#49 Re: tévedés

2016-01-14 15:13

#45: -TEd- - tévedés 

 Kedves TeD! Ha nem vetted volna észre, ez a petíció nem akar senkit megfosztani a szabadságától. Sőt: a nők )És a férfiak...) természetes választási szabadsága visszaadása - viszaszerzése érdekében támogatunk egy szerintünk igen is, bölcs és szabad tudós-asszonyt, akit éppen a bölcsessége, vagyis a felelősségtudata tett igazán szabaddá, azokkal a kollégáival szemben, akik a szellemi és a lelki obskuritás rabságába kívánnak beszorítani titeket.  


Violetta Kozma-Joó
A petíció szerzője

#50 Re: Re:

2016-01-14 15:20

#48: - Re:  

 These Deleted comments are defamation, lies, scurrility, intmidation and offs. Do you understand?