Kiállás Bagdy Emőke egészséges pszichológiai nézetei mellett!

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-01-15 07:21


Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-01-15 07:57


Violetta Kozma-Joó
A petíció szerzője

#78 Geréb ügy tisztázás

2016-01-15 09:04

A Geréb Ágnes neve nem azért lett megemlítve, hogy itt a kommentekben lehetőséget adjunk őt aljasul támadni, ezért a Geréb Ágnest aljasul támadó megnyilvánulások továbbra is le lesznek törölve, legyen világos kedves idelátogató, kötözködni vágyó névtelen, arctalan személyek, hogy a gonoszkodás az nem vélemény! Tehát itt semmiféle gonosz és aljas támadás nem fog megmaradni, én ehhez a petíció szerzőjeként és a hozzátartozó kommentrészleg moderátori jogaival élve ehhez nem járulok hozzá!
 
"2007-ben eltiltották a foglalkozásától,[3] utána szüléskísérőként asszisztált.[4] Tevékenységét ennek ellenére folytatta, otthonukban szülő nőknek segédkezett.2009-ben maradandó fogyatékosságot, illetve halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolta meg az ügyészség, miután egy általa vezetett szülés közben a magzat életét vesztette.[5] 2009 novemberében Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB) egyesítették a vádakat és úgy ítélték meg, hogy a cselekmény emberölésnek is minősíthető.[6] Az emberölések elbírálása a megyei bíróságok hatáskörébe tartozik, így a per a Fővárosi Bíróságon folytatódott.[5]Magyarországon ez volt az első eset, hogy orvost azzal vádoltak meg, hogy elvégzett egy beavatkozást annak ellenére, hogy tudta, halált okozhat.[7] A Fővárosi Bíróság (FB) megállapította, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKP) szabályt sértett az átminősítéssel és az ügyet visszahelyezte." - Wikipédia

Aki nem képes Geréb Ágnes ügyéről józanul és az emberi méltóságot és a gyakorlati tényeket tiszteletben tartva nyilatkozni azt továbbra is törlöm. Geréb Ágnes tévesen volt vádolva emberöléssel, és akiben van egy csepp józanság is és nem a Geréb Ágnesre irígy, illetve az ő tevékenysége miatt a méltatlanul szerzett, csillagászati hálapénzeiket féltő orvos-kollágák hipokríta - igazságtalan vádaskodásának a vak követője és gyakorlója, az képes belátni a gonosz elméleti vád és a tárgyi valóság által jelzett igazság közötti hatalmas eltérést.
Számtalan esetben halt már meg, vagy született csecsemő jóvátehetetlen károsodásokkal, a törvényes előírásoknak abszolút megfelelő kórházi körülmények (Abszolút steril környezetben álló, ultra tudományos - technikai berendezések és gépek) között dolgozó orvosok által vezetett szülések közben. Sőt: tudatos felelősséggel vállalt orvosi beavatkozások hatására is haltak és halnak meg, ma is, más szülész orvosok kezei között! Ezek ellen mégsem indult és nem indul soha semmilyen jogi eljárás. Az orvostudomány és a gyógyász-technika nem Mindenható Isten, közel s távol sem. Tehát a más orvosok és a technikai berendezések mindenhatóságára hivatkozva, vagyis egy hamis mindenhatóságra hivatkozva gyilkosnak nevezni valakit, aki messze pozitívabb csecsemő-elhalálozási statisztikával rendelkezik, mind a szülész orvos társadalom átlaga, de állítólag az otthonszülési körülmények miatt nem tudott megmenteni egyetlen, szülés közben elhaló csecsemőt, miközben az előírásoknak megfelelő körülmények között dolgozó - szüléslevezető - más orvosok nem tudtak megmenteni tízeket! Még a vádlók számára is teljesen világos volt, hogy ez az indok mennyire szemforgató aljasság.

Ezt, a Geréb Ágnes világ-szerte elismert sikereire féltékeny, szakmai lobbysták által koholt vádat itt újból felemlegetni, a hipokrita gonoszság csúcsa. Ennek nem fogok itt helyet adni. 
És különben is, ez a petíció nem a Geréb Ágnes munkásságának és szakmai meggyőződésének a védelméről szól, hanem a Bagdy Emőke munkásságának és a szilárd szakmai alapállása jogosságának az erkölcsi támogatásról! 


Vendég

#79

2016-01-15 09:47

mert egyetértek azzal a megfogalmazással, hogy az asszony feladata a gyermek kihordása és a férjével együtt normális szülőnek lenni, közös erővel igaz emberré nevelni a gyermeküket.
Kozma Szilárd

#80

2016-01-15 09:50

Répatréfa:  

Az egészség fogalmunk, amint a szó-összetétele is értelmezi: az egész életnek a megélési lehetőségét ls szükségét, a funndamentális életfunkciók összességének az átélési-megélési lehetőségét jelenti. Nem kell tehát feltétlenül "valakinek" lenni tehát ahhoz, hogy az egészség szavunk eredeti jelentéstartalmát helyesen értse.

Ellenben te milyen alapon képzeled, hogy itt henceghetsz, miközben semmibe veszed a magyar mondattan elemi szabályait. Miért képzeled, hogy ezt itt bárki, is elnézi neked? Az egyetlen kis mondatban kétszer is megismételt magyartalan mondatképzés, nem répa-vicc ugyanis, hanem a primitív szemtelenségeddel egyenes arányban álló, elemi müveletlenségnek a biztos jele.    

Kozma Szilárd

#81

2016-01-15 10:18

Megismétlem: Voltam fiatal koromban, verseit különböző szimpadokon felolvasó, és a felovasásokat követő tapsok dicsfényében tetszelgő "befutott" költő. V

Kozma Szilárd

#82

2016-01-15 10:29

Voltam fiatal koromban, verseit különböző színpadokon felolvasó, és a felolvasásokat követő tapsok dicsfényében tetszelgő "befutott" költő. Voltam az egyes cikkeivel - mély interjúival, "nagy port verő" újságíró, akit végül jobbnak láttak messze tisztelni a politikusok, mind leinteni. Voltam a munkások által a szakmai tudása miatt elismert "mérnök úr", és voltam dobogós karate-harcos, és vagyok a jelenben a leginkább elismert karate-iskola és mozgalomnak a japán nagymestere (Kanazawa) által aláírt diplomával rendelkező, 3 danos karate mester, valamint 7 megjelent könyvnek és 5, még meg nem jelent, de megjelenő félben levő könyvnek a szerzője. És így tovább... 

De ezek mind semmit,

de semmit nem jelentenek

amellett, hogy a "kicsi" Medárdánk, aki most éppen egy magyar-nyelvtani versenyre készül, miközben az őszi karate-táborban sorra kerülő vizsgán a mesteri fokozata megszerzésére is, ezelőtt 17 évvel

MEGSZÜLETETT

ÉS MOST VAN! 

És akkor hol marad a sok hiábavaló világi, és szakmai dicsőség attól, hogy MEGSZÜLETETT ÉS VAN:

ETELKA, 

TURULA,   

RÉKA

és

IVIDŐ! 

És tessék megkérdezni az édesanyáikat, hogy az ő számukra létezhet-e csak egyikükénél is nagyobb boldogságot adó kincs a világon? 

Hiába nyomják tehát a Bándy Emőkét és vele együtt, az élő-életet és az Istent is támadó genderológus pszichológusok a nagy szöveget, hogy "joga van" a nőknek (és a férfiaknak...) másban is kiteljesedni és "őnmgevalósulni" mint a szülői mivoltuk megélésében, mert ezt a jogot senki sem vitatja!

De azt igen is vitatom és cáfolom, hogy létezne bármi is, bármilyen művészi, vagy tudományos alkotás és más realizáció is, amely az ember-teremtéssel, és "az életről való gondoskodással" felérne! És igen is vitatom, és cáfolom azt, hogy létezne bármilyen más érték is a világon és az életben, ami megérné a gyermekáldásban részesülés boldogságáról való lemondást!    


Vendég

#83

2016-01-15 10:36

Így indult az aláírás gyüjtés Bagdy Emőke ellen:

http://index.hu/tudomany/2016/01/11/kiakadtak_bagdy_emokere_a_pszichologusok/

Kozma-Joó Violetta

#84

2016-01-15 10:53

"Egy, a Facebookon terjedő állásfoglalás szerint kiakadtak Bagdy Emőkére pszichológuskollégái, amiért a Demokratának adott interjújában állást foglalt a kormány oldalán a nemi szerepeket illetően, és a genderidentitás-elméletet „bizarr, teljességgel képtelen és a fejlődési törvényeknek ellentmondó áramlatnak” minősítette. A nyílt levél szerint Bagdy ezzel az alapvető szakmai etikai normákat is megsértette." - Index

- Méghogy ezzel Bagdy Emőke szakmai etikai normákat sértett volna! Éppenséggel pont a genderesek sértik a szakmának nem csak az etikai normáit, de a tudományosságát is, vagy is eleve az egész szakmát!

Kozma-Joó Violetta

#85

2016-01-15 11:10

A cikkekben szereplő lista az első száz pszichológus nevével - ezt érdemes megnézni, hiszen nyilván a kezdeményezők ezen rajta illik legyen még pedig az első aláírók között:
1. Máriási Dóra pszichológus  - youtube: "Mire való a kritikai pszichológia, és mi a szakma felelőssége társadalmi kérdésekben? Máriási Dóra és Vida Katalin kritikai pszichológusok éppen feminista szemléletű női önismereti csoportot indítanak, és arról beszéltek Professzor Paprikának, hogyan alkalmazzák a gender-megfontolásokat a tanácsadói és a tudományos munkájukban."
3. Vida Katalin tanácsadó szakpszichológus, pár és családterapeuta jelölt

Itt van már is két feminista, akik egy you tube-os videóban (Közzététel: 2015. nov. 9. -állóképpel ellátott hangfelvételen) arról beszélkednek, hogy a nők úgy amblokk - egészében alacsonyabb pozíciókat töltenek be a társadalomban. Mernek ilyeneket hazudni, miközben pl. Németország élén egy nő áll, aki éppen az illegális bevándorlást támogatja keményen, felszámoltatja európai kultúrát, veszélyeztetve ezzel sok millió európait stb. Csak mert feministák, ők hamis tényekre hivatkozva gyakorolhatják a szakmájukat? És ők szólítanak fel egy becsületes pszichológus asszonyt vitára, azzal kapcsolatosan, hogy hajlandó lesze-e arra a tudományos csalásra, amire ők?

"Manapság, ha valaki nő, akkor alacsonyabb pozíciót tölt be a társadalomban és sokkal több igazságtalanságot él meg." - hangzik el a videó 3:29-3:35 részén a két feminista pszichológuscsaj egyikétől. Ők csajok, ezt ők maguk is kiemelik a weboldalaikon magukról feltett közös fotóikon, ahol kamaszos arcokat vágva hol egyikük kacag kamaszosan, hol a másikuk, és hol egyikük vág kamaszosan szégyenlős arcot, hol másikuk - mint ennél a videónál is ilyen egyetemista, vagy középiskolás hangulatú fotóból van három is.


Vendég

#86 Re:

2016-01-15 11:22

#83: -  

 Érdekes módon azt szakmabeliek írták alá, itt meg...

Violetta Kozma-Joó
A petíció szerzője

#87 Re: Re:

2016-01-15 11:29

#86: - Re:  

 De milyen szakmabeliek! - Itt meg... - itt meg emberek, édesapák, édesanyák, és köztük szintén szakmabeliek is! Az a másik egy fekete lista a pszichológusi szakma elárulóiról, férfigyűlölő feministák, realitásérzéküket vesztett liberálisok, gyerekphópiások, ki tudja kik, akik a szakmájukat nem szégyenlik hazugságokkal átitatni és még ők akarják ezt másokra erőltetni. Köszönjük szépen, ebből az egészséges szellemiségre lelkiségre, a boldog családi és házas életre vágyók nem kérnek!



Vendég

#88

2016-01-15 11:32

Még szakmabelieknek merik nevezni magukat. :) Családpszihológusoknak. :) :D

Violetta Kozma-Joó
A petíció szerzője

#89

2016-01-15 11:41

Tisztázzuk, hogy Vida Katalin még egyelőre nem szakpszichológus, csak annak tanul, és ő az egyik a Bagdy Emőke elleni támadó-nyílt levél elindítói közül, tehát egy pszichológus tanonc mert az élére állni egy olyan szakmai támadásnak, ahol egy több évtizede aktívan és eredményesen praktizáló, kutatásokat végző, szakkönyveket író, mai napig aktív előadó szaktekintélyt próbálnak a szakmai tudása átírására kényszeríteni egy beteg ideológiai irányzat miatt, ami viszont valós veszély, hiszen ma már tudománynak nevezteti magát a gender-őrület!
Ez egyszerűen nevetséges. Szégyelheti magát a média, hogy mindig teret és hangot ad az ilyen abszolút komolytalan megmozdulásoknak, mert mindig az érdekesség kell neki, ahelyett, hogy a normalitást erősítené. És akkor csodálkozunk a sok társadalmi igazságtalanságon.

Violetta Kozma-Joó
A petíció szerzője

#90 Szél Dávid pszichológus és az ő mosdó szappanos iskola morál elmélete

2016-01-15 11:54

A második aláíró: Szél Dávid, szakpszichológus, neki van szakmai tapasztalata is, eredményeiről tájékozódhatunk és elgondolkozhatunk alábbi vallomása alapján is - én megmondom őszintén, Bagdy Emőkéhez képest elbújhat, mert közel nincs azon a tudás szintén, persze bizonyára nem is célja. Sőt, ez a férfi köszönő viszonyba nincs a pozitív értelemben vett pszichológiával, aminek még az emberi lélek gyógyítása volt a cél, és tudományos alapokról indult.

Szél Dávid:
"Amikor a második napomon iskolapszichológusként beléptem a napközibe, egy hatalmas turha repült a levegőben. A tanár kiabált, másodikos gyerekek rugdosták egymást, néha a tanárt is, táskákat hajigáltak, káromkodtak. Az egyik gyerek még aznap a bátyjai késeivel fenyegetőzött. Michelle Pfeiffer érezhette így magát a Veszélyes kölykökben, csak neki volt bőrdzsekije. Azóta megismerkedtem néhány gyerekkel, néhány történettel.

Sok igazság van. A gyerekek történetei, a tanárok tapasztalatai, valamint a szülőktől felvett anamnézis közötti átfedés kicsi, a földreszállt angyal és a megátalkodott gonosztevő között minden verzió előfordul. R. például büntetésből másfél hónapig nem mehetett osztálytársai közé. A pszichológiai foglalkozásokon viszont vidám, kedves, nyílt és érzékeny, nagyon figyelmes és empatikus, pontosan tudja, milyen, amikor „jó", és milyen, amikor „rossz", érzi és érti, hogy mit kellene máshogy csinálnia. Vagy a 15 éves B., akinek rendőrségi ügyei is vannak, tanárai lemondtak róla, nem bírnak vele. Kettesben ennek nyoma sincs, határfeszegetéseivel és provokatív kérdéseivel az első foglalkozás után felhagyott, így reagált az elfogadásra.

A többi általam megismert gyerekre is jellemző ez a fajta kontrasztos viselkedés. Szünetekben rohannak hozzám, hogy mikor foglalkozom velük is, figyelmesek, udvariasak. Teljesen érthető, hiszen a pszichológiai foglalkozásokon megkapják azt az odafigyelést, amire máshol - részben érthető okokból - nincs lehetőség. Ettől nő a tanári kar ellenállása, mert megerősíteni az ő tapasztalataikat nem tudom, mint ahogy ők sem az enyémeket, valójában sok gyerek esetében két külön gyerekről beszélünk.

Borzalmas sorsok, borzalmas hátterek, borzalmas anyagi helyzetek. Ezek a gyerekek vagy sajátos nevelést igényelnek (SNI), vagy beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézséggel küzdenek (BTM) és/vagy halmozottan hátrányos helyzetűek (HHH). Mindnek létezik precíz, jogi leírása, kritériumrendszere. A bélyegzés azonban csupán tanulói normatíva - pénz vagy létszám - szempontjából releváns, a nevelési tanácsadót sokszor csak arra használják, hogy megállapítsák, egy vagy két főnek számít-e valaki. Pedagógiai módszereket tekintve azonban mindez nem jelent különbséget. Kiabálást kap mindenki. „Fogd már be a szád, te hülye liba!" Permanens szabályozás. Permanens tiltás. „Igen, kértem, hogy ásíts, köszönöm!" A túlszabályozás kontraproduktív: mivel minden értelmetlen keretek közé szorul, ezért a gyerekek elveszítik ítélőképességüket, rosszabb esetben ez ki sem alakul. A tanárok sokszor mindemellett fásultak, motiválatlanok, eszköztelenek. Megoldásnak a levegőbe magyarázást és a kiabálást választják. Aki meghallja, meghallja, aki nem, annak úgy kell. A tananyagot érdekessé tenni nem szempont."

- az imént még köpködő , verekedő, ordítozó gyerekekről volt szó, most pedig a tanár a hibás, aki a tananyagot - ilyen körülmények között - nem akarja (!!!) érdekessé tenni, fene a jó dolgát

"Kézikönyvek, folyóiratok és konferenciák sorozata ad ötleteket, tanácsokat az iskolapszichológiai munkához, amihez nem utolsósorban öt év egyetemi tapasztalat társul. A valóságban azonban ez sokszor igencsak kevés. A feladat nem tisztázott, a viszony a tanári karral nehézkes, a módszertani-attitűdbeli eltérések hamar tetten érhetőek, a sokéves tapasztalattal és beszűküléssel szembemenni kemény kommunikációs harc. A gyerekek esetében a legtöbbször a problémát nem a tudattalanba elfojtott vágyak, érzések, aggodalmak alkotják. Maslow szükségletpiramisának legalsó szintje is irreális elvárásokat támaszt. Az önmegvalósítás túl messze van. Hiába övezi a foglalkozásokat megértés és elfogadás, az órai és otthoni környezetre nem tudunk kihatni. Pedig lenne megoldás. A tanulók bevonása, motiválása, fölösleges energiáinak lekötése, az agresszióban rejlő hasznos erők felhasználása, valamint a rugalmasság nem csak hangzatos szavak, ezekkel valódi sikereket lehet elérni. Akkor, ha az iskola átalakul egy nyolc éven át tartó szocializációs közeggé, ahol nem negyvenöt percenkénti oktatás van, hanem folyamatos és következetes nevelés délelőtt és délután egyaránt. Ahol a felsős és alsós tanárok rendszeresen hospitálnak egymás óráin, ahol a problémák megbeszélése nem egymás hergelését jelenti, hanem esetmegbeszélést. De ha a mosdókban nincs tükör, se szappan, se vécépapír, se törülköző, akkor milyen példát mutat az iskola? Mit vár el a szociális fejlődés magasabb szintjein? Egy komfort nélküli egyszobás lakáshoz képest nem sok újat mutat."

- A gyerekeknek a fegyelmezetlenségét a mosdói szappan és törölköző hiányra visszavezetni, ez aztán a zseniálisan tudományos és felelős meglátás!
Nekünk is mondták annak idején, hogy a tárgyaknak lelke van, na dehogy a komfortérzet befolyásolná a gyermekek neveltségi szintjét, ez azért már nem csak bugyuta idealizmus, de tényleg aljas félrevezetése az embereknek! Húsz éve már, hogy általános iskolába jártam, falun, kelet-Magyarországon, sokszor előfordult az, hogy nem volt se törölköző, se szappan, de ettől még senkinek nem jutott eszébe ordítozni tanórán, verekedni, köpködni, kb.: 13 éve annak, hogy egy fizetős szakképző iskolába jártam, az intézményben gimnáziumi osztályok is indultak, az iskolát előtte felújították, modern WC-k, gyönyörű csempe, folyékony szappan mindig volt, a gimnáziumi kilencedikesek, 14-15 évesek, az első héten lerúgták az egyik mosdó kagylót, szétdobálták a WC keféket, összetaposták a falat. Azóta sem hiszem el, hogy ez egy elit iskola lett volna, pedig sokan ezt mondják. A pszichológus úrhoz képest, talán bármelyik falusi (akár részeges) pedellusnak is jobb a realitásérzéke és jobb ötletei lennének az ilyen szakmai okfeltárásokat illetően...
Láttam én nagyon szegény, repedt falu iskolákat, ahol fegyelemből, kultúrából, szellemi értékekből nem volt hiány, és láttunk, szerencsére csak a tv-ben gps-szel, okostelefonnal sétáló migránsokat, akik a gyerekeiket ott húzták vonták és eszközként használták, pedig a Szél Dávid pszichológus úr elmélete szerint, ha már a szappantól és némi komforttól kulturálódnak a senki által meg nem nevelt gyermekek, akkor felnőtt emberek esetében a legmodernebb technikai eszközöktől, internet elérhetőségtől exponenciálisan exponenciálisan növekvő szocializálódásra és kulturálódásra, érzelmi és értelmi intelligencia hirtelen növekedésre kellene számítsunk, nem arra, hogy pl. a gyereküket átdobják a határvédő kerítésen....

"Közelebb vinné a jelenlegi helyzetet az ideálishoz az is, ha a tanári karban nem hinnék sokan valóban, hogy a különböző etnikumú gyerekek között genetikai, hormonális különbségek vannak. Ez, ha tettekben nem is nyilvánul meg, latens diszkriminációt mindenképpen jelent és sajnos eredményez is.

Az iskolapszichológus általában a kerületi nevelési tanácsadó alkalmazásában áll. Ez előny, hiszen a pszichológus a nevelési tanácsadó védettségét élvezi, valamint a szakmai hátteret is a tanácsadó biztosítja. Hátrány viszont, mert a pszichológus nem tagja a tantestületnek, az ottani döntésekben nem vesz részt, az iskola életéből részben kimarad."

- milyen kár, pedig szerezhetne ott is kellemes, derűs perceteket a mosdó szappanos ötletével, amin én is jót derültem, és azóta is kuncogok :D Egy jót röhöghetett volna a tanári kar is.

"A köztes állapot miatt a kontroll az iskolapszichológus kezében van, ahhoz, hogy ezzel a szabadsággal élni is tudjon, kellő mennyiségű és mértékű önkritika, önismeret szükséges. Nincsenek kollegák, akikkel megvalósulhatna egy mindennapi tapasztalatcsere, nincsenek összekacsintások a tanáriban, a pszichológus mindig külsős lesz. Így aztán a legkisebb változtatás is ellenállást indít a pedagógusok egy részében. Emellett a munkát sokszor félreeső, dohos pincében kell végezni, esetleg megosztva a szobát a fejlesztőpedagógusokkal, logopédusokkal vagy az iskolaorvossal. Megértő és bizalmas beszélgetés fehér gyógyszerszekrények, látásvizsgáló és sterilszag árnyékában.

Legkülönbözőbb szociális szervek, szervezetek működnek minden kerületben, kezdve a gyámhivataltól a különböző ifjúsági intézményeken keresztül egészen a családgondozóig. Ennek a hálónak a része az iskolapszichológus is. Elvben. A gyakorlatban azonban ezeket a szervezeteket áthatja a politika, nem működnek együtt, nem tudnak egymásról, a „kezelés" külön-külön zajlik, így a háló tagjai nem tudnak egymást kiegészítve dolgozni, sőt, olykor a munka egymás ellen zajlik. A törvényi kereteknek hiába tesz eleget az egyik intézmény, ha egy másik nem ismeri azokat. Az összeegyeztetett munkával energiát, időt lehetne megspórolni, de legfőképp - és ez lenne a valódi cél - segíteni a rászorulókon. Ez a cél ugyanakkor sokszor háttérbe szorul, mindenki igyekszik a saját kompetenciájának határait betartani. A fennmaradó űrben kallódnak a gyerekek. Kezdeményezés és igény a változásra ugyanakkor van. Különböző szakkörök a gyerekeknek, továbbképzések a tanároknak, esélyegyenlőségi terv, kimeríthetetlen tárház a szociális munkának, a társadalmi felelősségvállalást (CSR) is kilátásba helyező multiknak. Egy-egy iskola egyszerre több programban is érdekelt, mivel azonban magyarázat egyikhez sem tartozik, kontextus és következetesség egyik köré sem alakul, az autoriter nézeteit nehezen feladó tanár is csak annyira emlékszik, hogy már megint körbe kellett ülni. Egyelőre marad minden a régiben."

Kérem szépen ez az ember, és hasonszörű társai akarnak vitatkozni Bagdy Emőkével - sőt, a professzorasszonynak dirigálni és meghúzni a határokat - szakmai kérdésekben.

Mit beszélgethet ez a férfi a renitens gyermekekkel? Mit mond nekik? Jól tetted, hogy levezetted a feszültséget, leköpted a tanárnénit, kirúgtad Barnika alól a széket és megtépted Krisztikét is, hiszen ez az iskola nem mutat jó példát, nincs szappan a mosdóban, se törölköző... teljesen érthető a reakciód, megértelek, nem vagy hibás. - ???

Szilárd
Vendég

#91 Re: Szél Dávid pszichológus és az ő mosdó szappanos iskola morál elmélete

2016-01-15 13:19

#90: Violetta Kozma-Joó - Szél Dávid pszichológus és az ő mosdó szappanos iskola morál elmélete 

 Széll Dávid: 

 

""Kézikönyvek, folyóiratok és konferenciák sorozata ad ötleteket, tanácsokat az iskolapszichológiai munkához, amihez nem utolsósorban öt év egyetemi tapasztalat társul."  

- Érdekes. Szerfölött érdekes... Mi, annak idején, az egyetemeken és főiskolákon, de legalább is, az építészeti karon tanultunk. Majd, kint, az építőtelepeken tapasztaltunk. Ezek (Vagy csak ez?) meg fordítva csinlták: előbb, az egyetemen tapasztaltak, majd a munkahelyeken tanulnak. Nyilván, ezért kapják a fizetéseket. A tanulásért. Nem a problémás gyermekek rehabilitációjáért...

És a rengeteg nehézség, amit ennek a tanulásnak az útjába gördít az a sok ostoba tanár, aki, ne nézz Isten csak csodálkozz: "hormonális különbségeket" vél felfedezni a gyermekekben!

 

Te jó isten! Ezeket az abberált hlyéket, kik és miért és mire találták ("képezték") ki? Hogyan merészelik ezeket akárcsak a gyermekeink közelébe is engedni?  

Szilárd

#92 Re: Re:

2016-01-15 13:41

#86: - Re:  

 

És akkor mi van, ha a tárgyi valóságot, mint égről a napot déli tizenkettőkor letegadó tévelygők mind "szakmabeliek"? 

 Mertrhogy "Éedrekes módon", az ilyen levegőben lógó elméleteket hangoztató, és nem, hogy egyetlen pozitív eredményt felmutatni képtelen, de saját gyernekeiket, sőt: saját magukat is megnevelni, "meggyógyítani" képtelen "szakmabeliekről" már több vicc terjeng, mind ahány rendőr, vagy anyós vicc létezik a világon. 

Az számít, hogy valaki képese-e a tárgyi valóságban is vissza igazolható pozitív eredményeket felmutatni, hogy van-e valakinek egészséges és felnőtt korában másokkal együttmúködni képessé váló szocializált gyerneke, vagy csak hosszú távon sehol be nem vált, pozitív eredményeket hozni képtelen, élet-idegen elméletei és diplomája? 


Vendég

#93

2016-01-15 13:55

A támadás hülyeség; az érthető, hogy a szakma azonnal feltámad, mint a tenger, amikor létre kívánna jönni egy új szócikk a pszichológiában, miszerint "ez normális, az nem" - megértem őket. / Ismételten butaság összemosni, illetve egyre degradálni azt a három információt, amely három különböző ember száját hagyta el. / Ne feledjünk, hogy a negatív hír is hír! Tehát ez a helyzet nem feltétlenül rossz, sőt: mély beszélgetések elindítója! / A nő beteljesedését valószínűleg tényleg a teremtés koronájának életre hozásával érheti el - ugyan nekem nincs gyerekem, tehát csak érezhetem az állítás igazságát. / Nem gondolom, hogy Bagdy Emőke szegény Gergéb Ági sorsára jutna, hiszen véleménye nem mond ellent a kormány által állított, illetve pártolt nézeteknek... / Aláírásommal a petícióban leírtakkal értek egyet, s nem azzal, hogy a sztereotípiák szerint egész pontosan mi is a nő sorsa, s mi a férfié. Üdv, üdv

Szilárd

#94

2016-01-15 13:58


"Manapság, ha valaki nő, akkor alacsonyabb pozíciót tölt be a társadalomban és sokkal több igazságtalanságot él meg." - hangzik el a videó 3:29-3:35 részén a két feminista pszichológuscsaj egyikétől."

 

Nem tudom meddig lehet még hurcolni és fenntartani ezt az aljas hazúgsáhot, mivel a gyakorlati valóság ennek a meedek ellentéte. Életem nagy tragédiája volt, hogy amikor a nála, vagyis a családi fészkükben maradt hárm kislányunknak az otthontalansággal és az anya reggeltől estig tartó munkba állása miatti hánnyattatásoktól meg akartam menteni (Az én munkahelyem az otthoni szobám. Tehát velük lehettem reggeltől estig, illetve, vihattem el és vissza az űvodába a kisebbeket és fogadhattam ebéddel az iskolából haza jövő nagyobbikat.), még a férfi havatalnokok és bírók is ellenem fogtak össze, nem hogy a nő-hivatalnokok, akik nyilt szemtelenséggel meg is mondták, hogy a családját elhagyó és felrobbantó nő-társuk pártját fogják és ebben a primitív ambíciójukban, az egyáltalán nem számított, hogy, amennyiben keresztül tudták volna vinni az akaratukat az Isten akaratával (És az isteni igazsággal) szemben, a lány-gyermekek szenvedtek volna első sorban. Az ők éeletét torpedózták volna meg már indulásból. 

És amikor a Turula visszaszerzéséért harcoltam... A román nemzeti-szocialista diktatúrában nem diszkrimináltak sehol, amiért magyar voltam, mind amekkora mértékben diszkriminálva voltam a gyermekeim érdekében folytatott harcaim közben, csak azért mert férfi vagyok! 


És meg vagyok győződve arról is, hogy a családi pótlékkot sem azért vágták el kizárólag, mert így írja a törvény - Hiszen Romániában minden jó célra van kiskapús megoldás! - hanem azért mert férfi vagyok. 

Szóval ezt a felháborítóan hazúg és igazságtalan feminista - gender mesét el lehetne felejteni végre!

 


Vendég

#95

2016-01-15 14:05

Legmesszebb menőkig egyet értek vele!
Szilárd

#96 Re:

2016-01-15 14:07

#93: -  

 Köszönjük! 

Mellékesen: mi sem gondolkozunk szereteotípiákban, és éppen ezért, az erőltetést és a "szekértáborozást" éppen, hogy a "szakmai oldal" aláírás-gyúktési akciójában látjuk. A "szakmai vitákra való felszólitásokhoz" nem szoktak aláírásokat gyújteni. Az ekkora méretű és olyan "szakmai aláírás-gyújtés" ugyanis, amelyben villamos-mérnökök is aláírnak (Talán a protonoknak és az elektronoknak az atommagon belüli eloszlási arányában is a gender-pszichológia igazságát vélik tükröződni?)  véleményünk szerint, mindenképpen politikai jellegű erődemonstráció (is). 

Szilárd

#97 Re:

2016-01-15 14:32

#93: -  

 Amellett, hogy ismételten köszönjük az ügynek adott bizalmat, próbáljuk meg a helyzetet konstruktívan árnyalni. Most, hogy egy nappal az indítás után, máris szinte egy száz aláírást kapott az ügy, már mi sem gondoljuk már, hogy Bagdy proffesszor asszony az általunk is sajnált Geréb Ágnes sorsára fog jutni. Főként, hogy azok a szakmabeliek is, akik képesek felmérni a helyzet komolyságét, megtiszteltek nem csak az aláírásaikkal, hanem a probléma-jelző és valóság-leleplező hozzászólásaikkal is.

Azzal a gondolattal azonban, hogy Geréb Ágnes nem osztotta volna a nemzeti kormány álláspontját, illetve a kormány nem osztotta volna a Geréb Ágnes egyértelműen pozitív álláspontját a nőknek az anyaság vállalása kérdésében, messze nem értek egyet. Éppen az volt a döbbenetes és a hihetetlen, és az elképesztő... Az egész Gerén Ágnes "ügyben", hogy pontosan őt, aki a leginkább és a leg közvetlenebbül és a leg gyakorlatiasabban folytatta a hivatását és emelte azt a legnmegesabb igényességi szintekre, akik messzemenően előre tört a nők "teremtői" öntudatának és önértékelésének a vissza-adásában, aki tehát, éppen ezzel szolgálta a nemzetet (És ezzel önkéntelenül a nemzeti politikát!) a legmegasabb menő szakmai - tudományos magassági szinteken, pontosan őt hagyta cserben a kormány (politika), és tűrte, hogy a leg sötétebb módon meghurcolják, megalázzák és végül teljesen kikészítsék. Mert nem csak egy embert hagytak így és ez által tönkretenni a szakma hiénái és az un. igazságszolgáltatás személytelen apparátusa által, amely tehetetlen "szakmai fegyelemmel" elvégezte a szégyenletes dolgát, hanem egy olyan tudományos - humanista eszmét is hagytak sárba-tiporva elnyomni, amely így is, úgy is, előbb - utóbb űjjá fog életdni majd 20 - 30 év múlva és triumfál, de akkor már nem a magyar nemzet javára.        


Vendég

#98

2016-01-15 15:16

Nagy tisztelője vagyok Bagdi Emőke Professzor asszonynak .

Vendég

#99

2016-01-15 15:22

Kétgyermekes, magyar anyaként én is egyetértek azzal, hogy a két nem azért van így teremtve ahogy, mert mindkettőnek megvan a maga helye az emberiség szaporodásában. Az meg más dolog, hogy ki hogyan tud ezzel élni, vagy visszaélni. Itt a normális állapotokról van szó, és nem a betegségről: a steril, meddő, nemtelen vagy nemileg (némileg) felcserélt abnormális állapotokról. Disztingválni is tudni kellene!

Vendég

#100

2016-01-15 15:22

Felháborít, ez az egész, nyugdíjas pedagógus vagyok , egyben nagy tiszelőjea Professzor Asszonynak !