Csatlakozzon a hatóságok felé intézett felkéréshez a Dél-Budapestet sújtó aránytalan légi forgalmi terhelés csökkentésért!

A Dél-Budapesten élők napi szinten szembesülnek a terület felett átvezetett Ferihegyről felszálló légi forgalommal. Ez, irányadó széljárás esetén, egyes napszakokban már folyamatos zajt jelent, ami joggal zavarja mind a kertvárosokban és lakóparkokban, mind az érintett lakótelepeken élőket.

Ez a gyakorlat különösen érthetetlen, hiszen a gépek többsége jellemzően nyugati és északnyugati célállomással száll fel, azaz, a Dél-Budapestre koncentrált átvezetésük nemcsak jelentős kerülőt és többlet kerozinfogyasztást jelent, de diszkriminatív is az itt élőkkel szemben. Bár léteznek direkt és rövidebb kivezető nyomvonalak Budapest felett, azok, érthetetlen oknál fogva, szinte teljesen kihasználatlanok; a gépek több, mint 80%-a úticéltól függetlenül a dél-budapesti nyomvonalon repül. (Lásd a lenti ábrát.) Ez az ún. „nyomvonal-koncentrálás” az Európai Állampolgári Jogok és Alkotmányügyi Főosztály megrendelésére 2020-ban készült zajszennyezési tanulmány szerint is méltánytalan a nyomvonal alatt élőkre nézve.

A problémával és annak okaival részletesen foglalkozik a tavaly megalakult KÖZÖSSÉG A CSENDESEBB DÉL-BUDAPESTI LÉGTÉRÉRT Facebook-csoport (link a csoporthoz). Célunk a korrekt és méltányos légiútvonal-kiosztás elérése!

Kérjük, támogassa célunkat aláírásával!

FB_cover.JPG(Az ábrán: a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről felszálló gépek tényleges repülési irányai és desztinációi 2022. június 16-án 11-13 óra között. Forrás: www.flightradar24.com).

 

 

 

 


KÖZÖSSÉG A CSENDESEBB DÉL-BUDAPESTI LÉGTÉRÉRT Facebook-csoport    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom KÖZÖSSÉG A CSENDESEBB DÉL-BUDAPESTI LÉGTÉRÉRT Facebook-csoport petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

Ezt az információt nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...