A roma nők kényszer sterilizáció elleni tiltakozás!!!

Nemzetközi egyezmény van sértve ha akarata ellenére sterilizálnak egy asszonyt, ha úgy történik a sterilizálás, hogy a beavatkozás előtt a nők nem kapnak megfelelő tájékoztatást, és semmit sem írnak alá.

Magyarországon egyre több olyan ügy kap nyilvánosságot, amikor szülés után roma nőket tesznek orvosok meddővé.

A Btk. szerint aki valamely nemzeti, etnikai, faji, vagy vallási csoport teljes vagy részleges megsemmisítése céljából olyan intézkedéseket tesz, amelynek célja a csoporton belül a születések meggátolása – az népirtásra irányuló előkészületet követ el, amit 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Magyarország Alaptörvény kimondja, hogy minden embernek joga van az élethez, amelytől senkit nem lehet önkényesen megfosztani.

Azt is kimondja, hogy az ország területén élőknek joguk van a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez, amelyet az állam a munkavédelem, az egészségügyi intézmények és az orvosi ellátás megszervezésével,  védelmével valósít meg.

Az állam felelős a lakosság egészségi állapotáért.

A roma nők állampolgársukat tekintve - magyar állampolgárok, a magyar lakossághoz tartoznak. Ugyanazok a jogok megilletik, mint a nem roma nőket.

Tiltakozásunkat fejezzük ki a roma nők elleni kényszer sterilizáció ellen.

Követljünk a kormánytól, hogy :

- Az anti-diszkriminácós törvény végrehajtásának részeként, mind az egészségügyi dolgozók körében, mind pedig az egészségügyi intézményekben felügyeljék és hajtsák végre a hátrányos megkülönböztetés ellen érvényben levő tilalmakat. 

- Haladéktalanul vizsgáltassák ki a roma nők ellen állítólag elkövetett szélsőséges emberi jogsértéseket, hogy mielőbb büntessék meg az elkövetőket és szolgáljanak megfelelő elégtétellel az áldozatoknak;

-  legfontosabb prioritásaik között kezeljék a nők jobb reproduktív és nemi egészségvédelmét szolgáló intézkedéseket, a kényszersterilizálás megelőzését és törvényen kívül helyezését,

- megelőző intézkedésekkel vessenek véget a szülészeti faji alapú elkülönítésnek,

- támogassa az említett problémák orvoslása céljából civil szervezetek által indított kezdeményezéseket, biztosítva egyúttal az áldozatok alapvető emberi jogait;

Aki egyetért petíciónkkal kérem írja alá, és magyaroszág Miniszter elnökének is eljutattjuk.

FIGYELEM! Az aláírása csak akkor kerül be a rendszerbe, ha az Ön által megadott e-mail címén visszaigazolja az aláírását! 

 


Bódva-völgyi Közéleti Roma Nők Egyesülete    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Bódva-völgyi Közéleti Roma Nők Egyesülete, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook